Gönderen Konu: Passatı Görünce İyiki Avensisim Var Dedim.  (Okunma sayısı 3479 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Passatı Görünce İyiki Avensisim Var Dedim.
« Yanıtla #20 : Temmuz 28, 2013, 19:20:49 »
Avensis ve passat karşılaştırılmasında ne passat iyidir ne avensis ikisininde bir birlerine göre artı ve eksileri vardır . Seçim yaparken ihtiyacınıza göre seçim yapmalısınız . Kimine passat iyi gelir kimine avensis . Ama ses olayını bende çözemedim passat ile avensis arasında o kadar ciddi bir fark olacağını sanmıyorum . Hatta japonların yalıtım konusunda almanlardan geride olduğunu biliyorum . Tabi istisnalar olabilir ona bir şey diyemem . Fakat dediğim gibi avensis yalıtım konunsun da passattan iyi olsa da bunu insan ne kadar anlar tartışılması lazım .

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 28, 2013, 19:20:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 28, 2013, 19:31:40 »
Sırf kötülemek için yorum yapmak yalnış, ayrıca vw firmasını sevmeyen, ama kendi bütçeme göre kalite/ verim endeksinde bana cazip geldiği için vw satın aldım. Şimdi D segmenti araçlar arasında, bazı şeyleri kıyaslarken, toyotanın vw ye üstünlük kuramayacağı başlıca konular, ses yalıtımı, ve iç mekan parça kalitesidir. Ben sırf vw yi kötülemek için bir yazı yazacak olsam, kronik genel sorunlar, dsg şanzımandan garanti süresi aşıldıktan sonra yaşanan sorunlar, ilk nesil gelen tsi motorlardaki sıkıntılar, iç bakalit kaplama malzemelerin belli süreden sonra ses yapması, yüksek bakım ve parça fiyatları, yakın zamana kadar insanlara diretmekte oldu 8v hitler motoru, bayilerin ilgisizliği, sıra bekleme, japonlara kıyasla yüksek yakıt tüketimi, kompleks yapıda olmaları, 2012 nin 2. yarısından itibaren üretilen araçlara hala yazılım uygulanamaması. Aksesuar ve modifiye parçalarının teminatının zorluğu ve fiyatının yükseliği vs. gibi konulardan bahsederdim. Bir eleştiride bulunmak için en azından, az biraz araştırmak lazım, yoksa yargıları savurmak kolay.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kadınlar insandır, biz insanoğlu.
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 25 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 29, 2013, 15:09:23 »
Gecen hafta 2006 model dizel bir corolla baktım, kontagı çevirdim, inanın ben kır kır kır traktör sesi bekliyorum, araç çalışmadı sandım , tekrar kontagı ceviricem baktım arac o kadar sessiz ki, inanın abartmıyorum sesi benzinli motor  gibi idi hemen hemen...

Sırf bu traktör gibi efendim pancar motoru gibi sesi yuzunden daha  once dizel kullanmadım, ama şimdi temiz bir ikinci el dizel toyota arıyorum...
Sizi sabah namazına kaldıracağına söz veren birisiyle evlenin!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 29, 2013, 22:31:37 »
Arkadaşlar iki gündür Bozcaada'daydım.İnanın araçların %95 istanbul plaka.Ve tamamen tarafsız olarak söylüyorum en çok VW araçlarını gördüm.Gerek otoparklarda gerek yollarda..Demem şu ;aynı fiyat marjında bilmem kaç marka varken neden VW bu kadar fazla bu insanlar hiçmi birşey bilmiyorlarda illa forumlarda tartışanlar mı biliyor.Tamamen objektif görüşlerimdir ve objektif yorum istiyorum mümkünse...
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Temmuz 29, 2013, 22:37:27 »
Bozcada deyince aklima gokceada geldi. Guzel mekandir. Helede bir sakli koyu vardir ki tadindan yenmez. Herkes bilmez. Adi ustunde saklidir. Cennettir. Candir. Hayatta gorulmesi gereken yerlerdendir kanimca.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Temmuz 29, 2013, 22:46:43 »
3hafta öncede Gökçeada(İmroz) da idim :)İkiside çok farklı birbirinden ama benim ruhani dünyama İmroz daha çok hitap ediyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Temmuz 29, 2013, 23:02:51 »
3hafta öncede Gökçeada(İmroz) da idim :)İkiside çok farklı birbirinden ama benim ruhani dünyama İmroz daha çok hitap ediyor..
Imroz da iyidir ama ugurlu/sakli koy daha iyidir ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Temmuz 30, 2013, 09:14:56 »
Öncelikle Ahmet Can Bey'e niyetimi ve ne demek doğru anladığı için teşekkürlerimi sunuyorum.

Müsadenizle başlıkla ilgili eleştirilere ufak bir cevap vermek istiyorum.  Teşbih de hata olmaz derler, kabul ediyorum yorumum abartılı olabilir ancak sadece hissettiklerimi yazdım 1.6 dizel passatla ilgili. Bu birazda beklentiyle alakalı, demekki gözümde çok büyütmüşüm. Acaba benim aracım fazla mı ses alıyor derken passatı görünce yanıldığımı anladım. Durum bundan ibaret.

Herkese saygılar... 
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Temmuz 30, 2013, 23:31:53 »
  Passat değil de A4 için söylemek gerekirse sabah ilk çalıştırmada dizel motor çok gürültülü çalışıyor.Aracın içine bindiğinizde motor sesinden eser yok.Bunu Leon'da da yaşadım.Aracın içine bindiğinizde dışarıdan duyulan o abartılı sesten eser yok.Benim için önemli olan kabin içi gürültü.Dışarıdan ne kadar sesli olursa olsun içeride o ses yoksa sıkıntı yok.
Yasin bey siz bir de Citroén C5 binseniz ne kadar şaşırırsınız bilmiyorum.Ben bu kadar yol sesi olan bir araba daha görmedim.Sanırsınız kapılar açık halde seyir halindesiniz.Bindiğim araç 20 bin km civarlarındaydı ve Tekirdağ-Çorlu arası binmiştim :D

Bu birazda beklentiyle alakalı, demek ki gözümde çok büyütmüşüm. Acaba benim aracım fazla mı ses alıyor derken passatı görünce yanıldığımı anladım. Durum bundan ibaret.
Herkese saygılar... 
   Passat'ın düşündüğünüzden farklı olmasının nedeni bu olabilir.İlk mesajınız da yazdıklarınız her ne kadar göreceli olsa da dediğiniz olumsuzlukları bırakın Passat'ta (5 yıl bindik) Leon'da bile yaşamadım.DSG'ye gelecek olursak gerçekten başarılı bir şanzıman.Bazı sahiplerini pahalıya üzmüş olsa da güzel bir şanzıman.Vitesin artarken ki değişimini beğeniyorken yavaşlarken vitesi çok geç değiştirmesine de uyuz oluyordum.Genelde yavaşlarken vitesi kendim düşürüyordum.Aşağıda ki fotoğrafta DSG şanzımanlı arabam ile 50 LT yakıtla Ankara şehir içi trafik ve yasal hızın yukarısında ki performanslı kullanım sonrası km :)

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43838.0#quickreply
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Svenska Aeroplan Aktie Bolaget
  • Kan Grubu: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Temmuz 30, 2013, 23:52:28 »
Benim için en dikkat çekici nokta Citroen C5 in çok fazla yol sesi alıyor tespiti. Hâlbuki bu araçlar ziyadesiyle konfora yönelik, çok şaşırdım. Acaba çok kötü lastik seçimimi yapılmış diye de düşündüm...
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Temmuz 31, 2013, 00:06:38 »
Benim için en dikkat çekici nokta Citroen C5 in çok fazla yol sesi alıyor tespiti. Hâlbuki bu araçlar ziyadesiyle konfora yönelik, çok şaşırdım. Acaba çok kötü lastik seçimimi yapılmış diye de düşündüm...
   Bir ara 6-7 aylık bir dönem için Peugeot 206 almıştık ve bir yıl kadar bindik..Aracın içine aldığı yol sesi ile C5'in aldığı yol sesi aynıydı.Komşumda aynı araçtan vardı ama hiç binmemiştim.O gece şoförüm de yanımdaydı o bile şaşırdı.Sahibi ile yaptığımız sohbette aldığına pişman olmuştu.190 mercedesi satıp almış ama babasının korkusundan satamıyormuş :D Bu anlattığım olayı 2011 yılında yaşadım ve araç belirttiğim gibi 20 bin km civarındaydı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 31, 2013, 00:18:52 »
.DSG'ye gelecek olursak gerçekten başarılı bir şanzıman.Bazı sahiplerini pahalıya üzmüş olsa da güzel bir şanzıman.Vitesin artarken ki değişimini beğeniyorken yavaşlarken vitesi çok geç değiştirmesine de uyuz oluyordum.Genelde yavaşlarken vitesi kendim düşürüyordum.Aşağıda ki fotoğrafta DSG şanzımanlı arabam ile 50 LT yakıtla Ankara şehir içi trafik ve yasal hızın yukarısında ki performanslı kullanım sonrası km :)

imza: Kadir Sahin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Temmuz 31, 2013, 00:28:13 »

imza: Kadir Sahin. 

Audi'de bulunan Multitronic 8 ileri olmasına rağmen DSG gibi davranmıyor.Ama DSG beni deli ediyordu
Sen yine ezan beklerken ben de sahur için uykuya geçiyorum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Temmuz 31, 2013, 00:36:28 »
Audi'de bulunan Multitronic 8 ileri olmasına rağmen DSG gibi davranmıyor.Ama DSG beni deli ediyordu
Sen yine ezan beklerken ben de sahur için uykuya geçiyorum :D
Muezzini bagladim simdi onlar beni bekliyor. :) Dadli ruyalar sana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Svenska Aeroplan Aktie Bolaget
  • Kan Grubu: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Temmuz 31, 2013, 00:42:04 »
Tecrübe edilmiş ise demek, C5 i yol sesi alan araçlar arasında sayacağız artık. 98 model Toyota camry kullanmıştım test etmek amaçlı. Hava yağışlı idi. Aracın sessizliği hem benim, hem de yanımda oturan arkadaşımın dikkatini çekmişti.
Bu konuda genel kanı şu; Alman araçları izolasyonda daha başarılı, yada daha titiz.
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Temmuz 31, 2013, 01:14:10 »
Ben Passat'ın dışarıda duyulan dizel hırıltısına hasta oluyorum..Tok ve kendine güvenli bir ses..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Temmuz 31, 2013, 15:23:12 »
Ben Passat'ın dışarıda duyulan dizel hırıltısına hasta oluyorum..Tok ve kendine güvenli bir ses..
Bende aynı şeyi Hilux 3.0 D-4D'te hissediyorum nedense. :)
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ağustos 10, 2013, 05:32:55 »
siz hiç focus dizelin motor sesini duymadınız galibaa :D.. fayt  :lol: :lol: :lol:
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ağustos 10, 2013, 15:41:58 »
her araba kendine göre artısı eksisi vardır hepsi aynı olsa neden cok para verip pahalı araba alsınlar
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır