Gönderen Konu: 2008 toyotalarda problem  (Okunma sayısı 3496 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
2008 toyotalarda problem
« : Ağustos 19, 2008, 09:34:30 »
arkadaşlar 2008-2009  toyota larda ( benzin-Dizel) en sık görülen ve servis tarafından giderilen problemler nelerdir bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

2008 toyotalarda problem
« : Ağustos 19, 2008, 09:34:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: 2008 toyotalarda problem
« Yanıtla #1 : Ağustos 19, 2008, 10:36:30 »
servis tarafından giderilebilen problemler'i göremezsiniz ki zaten, problemin çözümü bulunursa üretime bildirilir ve tamamıyla ortadan kaldırılır, Toyota'nın en temel ilkesidir. Bence sormanız gereken giderilemeyen problemlerin ne olduğudur ;)  Bunu da forumdaki konuları okuyarak zaten bulabilirsiniz.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 19, 2008, 10:45:56 »
mehmet bey sanırım bu ufak problemleri öğrenip kendi aracındada kontrol edip serviste değiştirecek.mantıklı bencede.servis söylemedende değiştirir doğru söylüyorsunuz ama kimi parçalarıda söylemedende değiştirmiyorlar.forum içerisinde özelliklede corrolla konusunda çok değerli kullanıcı yorumları var cidden.
mehmet bey hernekadar corollam olmasada forumda çok okudum,torpidonun altında ses çıkaran bir kısım varmış oraya bir el attırın :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #3 : Ağustos 20, 2008, 01:02:50 »
ne sorunlar var  anlatamam hangısınden baslasam ki burak beyın dedığı gıbı torpıdonun altındakı gereksız kapak tıkırtısı mı frenlerın ötmesını mı ön göğüsten gelen ve kapı dıreklerınden gelen seslerı mı :D yoksa dıreksıyonu sağ sol yaparken dıreksıyondan gelen tak tuk seslerını mı ( dıreksıyon kutum 2 kez dıreksıyon kolonum 2 kez deıstı bu arada ) :D gazı kökleyınce motor bağırırken teybın oralardan gelen zil sesı gıbı olan cınlamayı mı yada arka göğusun tıtremesını mı :D bır ekleme da sağ taraftakı emnıyet kemerının gergın olmayıp kapı dıreğıne tak tak wurmasını mı :D siz seçin beyenın sorun coooooook yenı corollada :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 20, 2008, 08:41:10 »
bir dokun bin âh dinle kâse-i fağfûrdan :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #5 : Ağustos 27, 2008, 11:14:42 »
bence corolla alırken bikez daha dusunmek lazım,Kutay Bey e aynen katılıyorum,bunlara bi tane de ben ekleyebılırım,dızel corolla da vites degısımlerınde cıkan tak tuk sesi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 27, 2008, 11:35:44 »
okuyorumda hayret ya :blink:
toyota napmış böyle
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 27, 2008, 11:57:02 »
O dediklerinizin hiç birisi  bizim kasalarda  yok  işte :D
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 27, 2008, 12:10:52 »
Kutay bey "sorun diz boyu" diyor ama anlattıkları "orda tıkırtı, burda tıkırtı" >:( Galiba duruş ve şekli sebebiyle lüks uzun yol arabası zannettiniz :) Corolla giriş seviyesi compact sınıf bir araçtır. Yine de içerideki plastikler biraz daha kaliteli olabilirdi.

İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #9 : Ağustos 27, 2008, 12:33:49 »
bu arada 2008 corollalarin belli bi serisinde sol on aksta problem oldugunu belirttiler temmuz ayi icinde seri numarasi kontrol edilip degistirilmisti benim aks.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 27, 2008, 19:18:31 »
Ne varsa eskilerde var :) Bu da zugurt tesellisi iste :)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #11 : Ağustos 27, 2008, 19:54:40 »
vallahi size katılıyorum Ahmet Bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 28, 2008, 08:40:32 »
corollayı eleştriyorum çünkü bu tüketici olarak hakkım.ancak şunuda asla unutmamalıyız bu segmentteki diğer araçlarda öyle sorunlar varki foruma yazmakla servise gitmekle çözülmüyor.çok şükür demeyi biliyoruz millet olarak ama neden bir toyotaya 40bin ytl gibi bir rakam ödeyipte tamamen sorunsuzluğu yaşamayalım değil mi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ağustos 28, 2008, 19:05:57 »
Alper'in dedigi dogru Burak. Bu araclar kucuk giris sinifi araclar. Turkiye'de pahali satilmasi musterilerin beklentilerini cok yukseltiyor.Orada da sorumlu tek Toyota degil. Yuksek, cesitli, sayisiz vergiler yuzunden fiyatlar pahali. Toyota Corolla'nin base modeli ABD'de 15-16,000 dolar. 15,000 dolar nerdeee, 35,000 dolar nerde...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 29, 2008, 08:30:59 »
  Ahmet ABD'de 15-16 bin $ olan model 1.8L. ve 6 Vites olan mı yoksa buradakinin aynısı 1.6L. ve 5 Vites mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotamı seviyorum
« Yanıtla #15 : Ağustos 31, 2008, 20:57:02 »
arkadaşlar benim anlamadığım konu yada dikkatimi çeken-bir toyota almak isteyen vatandaş sizin toyotalar hakkında yazılarınızı okuduktan sonra(toyota sahibi olarak)sizce toyota alırmı?ben TOYOTA clup olarak bildiğim bir yerde sanki toyota kötüleme clup olarak bulunuyorum.arkadaşlar sahip olduğunuz araçlar Türkiye de tutulan ve tercih edilen araçlar.150   200  milyarlık araçlardan beklediğiniz özellikleri bu toyotalarda bekliyorsunuz.Türkiye de iki türlü otomobil vardır.1.si tutulan yani otomobil piyasasında ikinci eli olan.2.si tutulmayan.örnek:1996 ve 1998 arası toyota corolla nın piyasa fiatı ile 2000-2001-2002 honda piyasa fiatları aynıdır.üstelik şu anda piyasada temiz 1996 ve 1998 toyota corolla bulmak zordur.olanlar ise satmayı düşünmüyorlar.kısacası arkadaşlar toyota iyi bir otomobil.
(ALPADOR)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.orenormanurunleri.com
« Yanıtla #16 : Ağustos 31, 2008, 23:42:05 »
Arkadaşlar kimsenin,özellikle 2008 corolla sahiplerinin toyota yada corollayı kötülemek istediğini zannetmiyorum.Sadece arabada mevcut şikayetlerini dile getiriyorlar.Kaldıki hangi sınıf olursa olsun sıfır aldığınız bir arabada en azından ilk 1 yıl sorun istemezsiniz.(tıkırtı vs...) Evet araç fiyatı hükümetin suçu.araba kadar vergi veriyoruz.ancak diğer araçlar içinde aynısı geçerli..Belkide bu araç japonyanın şahini ama Ülkemizde oldukça büyük bir güvenirliğe sahip..Açıkcası ben böyle sıkıntı yaşayacağımı bilsem gider aynı paraya volvo-subaru-golf-focus-leon vb.araba alırdım.Geçmiş kasalarda çok fazla problem olmadığı için  beklentimiz doğru orantılı olarak çok daha iyi bir araçla karşımıza çıkacağı idi.Dış görüntü muazzam.Üst sınıf araç gibi duruyor.Şikayetler 1 değil 2 değil 3 değil..Bunu hiç mi görmüyor yetkililer.AR-GE ne işe yarıyo peki?Servisler hiç mi şikayeti iletmiyor merkeze..kronik hatalar mevcut hepsinde,yeni çıkanlarda neden iyileştirme yapmıyorlar peki?(sol ön krişten gelen ses,göğüslük sesi,dizellerde yakıt tankı,torpido altı tıkırtısı)Sonuçta servis isteyince bunu çözebiliyor..Neden başta yapmayıp illa mide bulandıktan sonra gideriliyor..Bizim sıkıntımız bu!! Yoksa arabamız oldukça kaliteli ve sorunsuz,yıllarca binebileceğimiz arabalar(en azından öyle umuyorum) Zaten çok paramız olsa Q7 den aşağı arabaya binmem ben..o arabayı alıncada tıkırtı mı geliyo,sat sıfır çek bi tane daha..Ama çalışıp didinip ,yemeyip içmeyip 40 bin YTL biriktirip bir arabaya veriyosanız,o arabadan çok şey beklersiniz ;) mesela ben bana uymayan kısımlarını kendimce düzeltiyorum.Yan rüzgarlardan etkilenmesi ve virajdaki dengesizliği yüzünden arabama yay taktım..bu 9 aylık bir araba (bayada olmuş yaww) buda ilerde beni garanti konusunda sıkıntıya sokabilir ama güvenliğim daha önemli bence ;) gece önümü göremiyorum xenon taktım gündüz gibi gidiyorum.Bu araba corollanın en fullü bide  >:(  (hadi xenon koymadın bari mercekli far koy,auriste bile var mercekli far) benim ekstralarımın hepsinin olması lazım en üst modeli alıyorsam.Ama yok işte,opsiyon bile değil..Kapıları kumandadan kapatıyorum anaa bi bakıyorum camları açık bırakmışım,hadi bin kontağı aç camları kapat..Bu modelde kapıları kumandadan kapattım mı camların otomatik kapanması gerekir.(bir önceki kasa öyle diye biliyorum yada tek dokunuşla kopmle cam açılıp-kapanıyo,bende sadece şoför camı) 98 model tipo da bile var bu özellik! Neyse anlatmakla bitmez,aldık biniyoruz.İnşallah bizi mahçup etmez ve Corollayı savunan arkadaşlarımı haklı çıkarır..(Ayrıca Yaris ve Avensis'im var dikkatinizi çekerim ;) ...Tam Toyotacı...)
Bi Resim Koyamadım :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Eylül 01, 2008, 05:10:18 »
  Ahmet ABD'de 15-16 bin $ olan model 1.8L. ve 6 Vites olan mı yoksa buradakinin aynısı 1.6L. ve 5 Vites mi?

1.8 otomatik vitesli (4 vites) olanin fiyati 15bin,  Hakan. Bir de burada 1.6 Corolla yok. (93-97 arasi Corolla'larda 1.6 olan var)
5 otomatik vitesli 2.4 motorlu ileri modeli ise 20bin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #18 : Mayıs 11, 2009, 23:00:48 »
benim aracımda da ufak şikayetlerim var ama eminim ki honda da alsam megane da alsam bunlar olacaktı bence büyütmemek lazım büyütülecek kadar önemli problem varsa servis zaten müdahele edecektir.zaten sıfır araç garanti altında.e200 lerle mukayese etmeyelim ama hakkımızı da savunalım tabiki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Mayıs 12, 2009, 00:17:42 »
Arkadaslar tamam hepimizin beklentisi verdigimiz paralara gore yuksek ve bu konuda hakliyiz
Cunku ornegin fiat linea nin en donanımlı arabası 34000 tl ve eps asp dahil her sey var
Ayni sekilde peugeot modellerinde 35000 tl olanda da her sey var
(otomatik katlanan yan aynalar, cift tarafli klima, xenon far, esp, hatta dinamik sanirim, vs toyotanin 40 bin tl olan aracinda olmayan pek cok sey daha sayabilirim)
Ama onemli olan kalitedir. Yani ben arabaya herseyi koyayim demekle olmuyor
Sonuclari 1-2 sene sonra ortaya cikiyor
İnternette bir cok markanin arabasinin ilk yilda ne arizalar verdigini bulabilirsiniz
Bu arizalar oyle boyle degil. Tamam garanti var ama bu arizalar sizi markadanda arabadanda sogutur
Acikcasi toyotanin tabii ki de bu ozellikleri saglamasi gerekir
Ama adamlar yillarca test edip sonra piyasaya sunuyor
Digerleri gibi satalim sorunu sonra bulur hallederiz demiyorlar
Ornegin bir cok marka 1,6 dizeli hemen piyasaya surdu ve sonuclari ortada
Oysa toyota halen bu motoru gelistiriyor ve test ediyor
Kisacasi arabalarimizin degerini bilelim
Araba sitelerine girip aynı yıla ait modelelrin fiyatlarina bakin, toyotalar en az 2-3 bin ytl daha pahali
isterseniz 110 yil omncesine yani 96 modelleri karsilastirin sonuc degismez
Bu arada  benim arac 2009 model corola ben bir sorun tysamadim ve bir onceki kasaya gore bu kasadan cok daha fazla memnunum
Arac sanki bir ust sinif arac gibi
Ancak yollarimizin durumunuda unutmayalim
Gercekten yollarimiz cok kotu
Asfaly asfalt degilki
Almanyada bizim asfalt yollara koy yolu derler hatta bizim otobanlar bile onlarin mahalle yollarindan daha kotu
Neyse bu baska konu
Ama arabanin bu yololardan dolayi cok etkilendigini soyleyebilirim