0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bir motorun 7 yıl üst üste en iyi motor ödülü alması neyi ispat eder? Lütfen yanlış anlaşılmasın, ben herhangi bir marka sempatizanı değilim. Daha önce VW'de kullandım. Belki bir 7 yıl daha birinci olabilir. Ancak burada kıstas nedir? Benim bildiğin ve/veya anladığım kadarıyla burada az hacimle, en iyi emisyon değerleriyle en yüksek performansın elde edilmesi önemli. Buda anlık bir olaydır. Bir motorun "en iyi" sıfatı almasında yeterli performansla birlikte dayanıklılığı, bakım kolaylığı ve az masraf çıkarması gibi özellikleri de hesaba katılıyormu? Eğer tüm bunlar hesaba katılarak "en iyi" motor sıfatı veriliyorsa, bir süre sonra dünyada VW dışında araç kalmayacaktır. 1.4 Shirocco (140 HP) kullanan komşum performansının çok iyi olduğunu ancak 2 litrelik bir motor gibi benzin yaktığını söylüyordu. 1 yıl sonra sattı ve 1.6 dizel Golf7 aldı. Bunun yakıtından memnun ama bu seferde performansından şikayatçi. Ortasını bulmak zor! Biz aracımızı en az 10 yıl kullanırız. 10 yıl içinde bana hangisi daha az masraf çıkarırsa benim için "en iyi" araç odur. Polo'yu satarken motor bloğu dışında değişmeyen parçası kalmamıştı (hatta bazıları birkaç defa). VW'nin de sağlamlığı "en iyi" motor ödülü ile paralel bir şekilde artmışsa bir sonraki aracım VW olacak.
benim bildiğim kadarıyla scirocco'nun 140 hp versiyonu yok. 122 hp ve 160 hp var.
Az önce sordum. 122 PS'lik versiyonmuş. Gerçekten 122 PS'lik bu kadar çok yakıyorsa 160 PS'lik motorun gerçek tüketimini merak ettim. Yoksa tam tersi motor gücü/kasa ağırlığı oranı arttığı için daha mı az yakıyor?
Alper bey limana mi yanastiginiz? buaralar yine aktifsiniz. Allah kolaylik versin.
Benim arac 2.0 benzinli 5.6Lt/100km kadar dusurebildim yakiti ama bazen 14Lt/100km'lere cikiyor. Yakit tamamen araci nasil kullandiginiza bagli.
aynen tersanedeyiz 1 haftadır, yarından sonra uzun bir süre giremem muhtemelen
Allah yardimciniz olsun.
Ben A4'te 1?0 km hızda düz yolda 4,4'ü gördüm Hangi gurbet ellerdesin acep?
tuzladayım
Ben A4'te 1?0 km hızda düz yolda 4,4'ü gördüm
E dönmüşsün sen
Benzinli mi? Ben 300km kadar otoban 50-60km sehirici akan trafikte gordum bir daha da goremedim zaten Su an ortalamam 9Lt/100km. ( genelde kisa mesafe gidip geliyorum 2-3km )
Okeye dönüyordum, ama şirket eşliye gidiyormuş, yarın öğleden sonra türkiyeye dönmemek üzere, kuzey denizlerine yola çıkacağız
Alper güle güle kardeşim. Nezaman dönüyorsun peki ? Mangal yakılacak mevsim kaçmadan gelirsen toplanalım
Dizel yazmayı unutmuşum 2.0 TDI 8 ileri Multitronic.15 dakika kadar böyle yol aldım.Ankara-Beylikdüzü arasında 18 LT mazot yakmıştım Şubat ayında Bu bayram Yaris'i kardeşime bırakıp Audi ile Ankara'ya gidip gelmeyi düşünüyorumKuzey derken Karadeniz'e mi yoksa Karadenizin de mi kuzeyine gideceksiniz?Rotan açık ve dalgasız olsun.Güle güle git ve gel.Allah'a emanet ol...