Gönderen Konu: Tekerden Gelen Sürekli Ötme Sesi.  (Okunma sayısı 36911 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Tekerden Gelen Sürekli Ötme Sesi.
« Yanıtla #40 : Eylül 02, 2013, 15:59:56 »
Bende dün gece farkettim hız 60 ı geçince sol ön taraftan uğultu, lakırtı tarzı ses gelmeye başladı. Hızlanınca ses çoğalıyor viraj dönerken azalıyor. Daha önce sağ teker balyası bozulmuştu ondaki uğultuyu biliyorum benzemiyor. Sanki birşey değiyor hızlandıkça lakırtıya dönüşüyor. Anlam veremedim fikri olan var mı?
Bir ön düzencide genel kontrol iyi olabilir bence.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Eylül 02, 2013, 15:59:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 301122
  • Model Yılı: '05
  • 5 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Eylül 03, 2013, 12:41:35 »
Dün aracı lifte kaldırdık boşta tekeri döndürdük teker dönerken amotisör yayına dokunduk salınımı yayda hissettik. Diğer tarafta aynı sıkıntı yok. Bilyalar zarar görmüş salınım yapıyor. İlk defa değişecek 288.000 km'de normaldir :) Ön düzenle ilgili problem yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Eylül 03, 2013, 12:49:51 »
Dün aracı lifte kaldırdık boşta tekeri döndürdük teker dönerken amotisör yayına dokunduk salınımı yayda hissettik. Diğer tarafta aynı sıkıntı yok. Bilyalar zarar görmüş salınım yapıyor. İlk defa değişecek 288.000 km'de normaldir :) Ön düzenle ilgili problem yok.
geçmiş olsun .
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 148000
  • Model Yılı: '10
« Yanıtla #43 : Eylül 05, 2013, 01:07:51 »
     merhabalar.
     2000 model corolla terra'mda sağ ön tekerden gelen viyk viyk şeklindeki sesten ben de muzdaribim. aracımı genelde şehir içinde kullanıyorum. aynı sorundan dolayı aracı ustaya götürdüğümde fren disklerinin yamulmuş olabileceğini, balataların diske sürtüyor olabileceğini  ve tornalanması gerektiğini söyledi öyle de yaptık ancak çözüm olmadı.
    Uzun yolculuk sonrasında veya şehir içinde bir süre gezindikten sonra bir benzin istasyonuna gidip araca su tutulduğunda (malesef bunu sık sık yapıyoruz :) ) disklerin ıslanıp ani soğumasıyla şekillerinin bozulabileceğini söylemişti bu da bana mantıklı geldi. tornalattık ama çözüm olmadı. hala aynı sesi alıyorum. şehir içinde 20-30 km hızla giderken bariz sesleri duyuyorum sanki herkes bana bakıyomuş gibi geliyor.  :-\  frene basınca ve biraz daha hızlanınca ses kesiliyor. balataları yeni sayılır 1 senelik ama disklerle birlikte onları da değiştirmeyi planlıyorum.
     Bu konuda değerli ustalarımızın ve tecrübeli arkadaşların görüşlerini bekliyorum

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Eylül 05, 2013, 08:08:30 »
     merhabalar.
     2000 model corolla terra'mda sağ ön tekerden gelen viyk viyk şeklindeki sesten ben de muzdaribim. aracımı genelde şehir içinde kullanıyorum. aynı sorundan dolayı aracı ustaya götürdüğümde fren disklerinin yamulmuş olabileceğini, balataların diske sürtüyor olabileceğini  ve tornalanması gerektiğini söyledi öyle de yaptık ancak çözüm olmadı.
    Uzun yolculuk sonrasında veya şehir içinde bir süre gezindikten sonra bir benzin istasyonuna gidip araca su tutulduğunda (malesef bunu sık sık yapıyoruz :) ) disklerin ıslanıp ani soğumasıyla şekillerinin bozulabileceğini söylemişti bu da bana mantıklı geldi. tornalattık ama çözüm olmadı. hala aynı sesi alıyorum. şehir içinde 20-30 km hızla giderken bariz sesleri duyuyorum sanki herkes bana bakıyomuş gibi geliyor.  :-\  frene basınca ve biraz daha hızlanınca ses kesiliyor. balataları yeni sayılır 1 senelik ama disklerle birlikte onları da değiştirmeyi planlıyorum.
     Bu konuda değerli ustalarımızın ve tecrübeli arkadaşların görüşlerini bekliyorum

Saygılar...

aynı sorun bendede var diskleri tornaladılar serviste gene gitmedi.
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Eylül 07, 2013, 11:08:17 »
Bendeki ses ön teker bilyasındanmış bilya 50 tl işçilik 35 tl toplamda 85 tl ye problem çözüldü. Serviste sadece bilya 180 tl.

Ön tekerden gelen viyk viyk sesi disklerin etrafında bulunan sacın sürtmesinden dolayı olabilir. Sacı arkaya(motora doğru) itleyip deneyebilirsiniz. Aynı sorun başıma geldi ben bu şekilde çözmüştüm. Disklerde problem olsa 90 km/h hızı geçince araç titreme yapar, aynı şekilde frene basıncada ciddi bir şekilde hissedilir titreme olur salınımdan dolayı. Bu salınımda torna mantığıyla çalışan seyyar, disk sökülmeden takılabilen aparatla salınımın seviyesine göre 1-2 gerekirse 3 pasoda yüzeyi traşlayarak düzeltilebiyor. Fiyatıda disk başına 20 tl idi. En son geçen yıl yaptırdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 148000
  • Model Yılı: '10
« Yanıtla #46 : Eylül 07, 2013, 23:57:08 »
Bendeki ses ön teker bilyasındanmış bilya 50 tl işçilik 35 tl toplamda 85 tl ye problem çözüldü. Serviste sadece bilya 180 tl.

Ön tekerden gelen viyk viyk sesi disklerin etrafında bulunan sacın sürtmesinden dolayı olabilir. Sacı arkaya(motora doğru) itleyip deneyebilirsiniz. Aynı sorun başıma geldi ben bu şekilde çözmüştüm. Disklerde problem olsa 90 km/h hızı geçince araç titreme yapar, aynı şekilde frene basıncada ciddi bir şekilde hissedilir titreme olur salınımdan dolayı. Bu salınımda torna mantığıyla çalışan seyyar, disk sökülmeden takılabilen aparatla salınımın seviyesine göre 1-2 gerekirse 3 pasoda yüzeyi traşlayarak düzeltilebiyor. Fiyatıda disk başına 20 tl idi. En son geçen yıl yaptırdım.

ses frene basınca gidiyor. yüksek hızlarda araçta sürekli bir titreme yok , tornalatmadan önce  frenleme yapınca direksiyonda aşırı titreme oluyordu şimdi biraz azaldı.  En iyisi disk + balata değişimi biraz pahalıya malolacak ama en azından kafam rahat eder di mi?  ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Eylül 08, 2013, 00:02:11 »

ses frene basınca gidiyor. yüksek hızlarda araçta sürekli bir titreme yok , tornalatmadan önce  frenleme yapınca direksiyonda aşırı titreme oluyordu şimdi biraz azaldı.  En iyisi disk + balata değişimi biraz pahalıya malolacak ama en azından kafam rahat eder di mi?  ::)
Kesinlikle ben size şöyle diyeyim geçen bende değiştirdim 4 disk+4 balata tam takım yeniledim.

Arka disk 110 Ön disk 140
Arka balata 65 Ön balata 80 lira     

Tamamı TRW marka olarak aldım.Toplamdada 395 lira düz hesap 400 lira tuttu parça fiyatı 100 lirada işçilik verdim el freni ayarı,birkaç ufak tefek şeyleride yaptırdım.500 liraya temizlendi.Serviste 1000 liraya çıkamazdım muhtemelen.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Eylül 08, 2013, 20:44:12 »
disk fazla atık olduğu zaman tornalamak kurtarmayabilir. muhtemelen sizinde tornalama kurtarmadı veya yeteri seviyede tornalanmadı. artık mecburen komple disk+balata almaktan başka çareniz yok