Gönderen Konu: Tekerden Gelen Sürekli Ötme Sesi.  (Okunma sayısı 36912 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Tekerden Gelen Sürekli Ötme Sesi.
« Yanıtla #20 : Ağustos 17, 2013, 15:55:06 »
aynı ses bendede var 2 ay oldu arabayı alalı. 2013 model uzun mesafe yol yaptığımda geliyor ses  servis duymam lazım dedi sesi muhtemelen 150-200 km yapıp servise girip sesi duymalarını sağlıyacam sonuca ulaşırsam senide bilgilendiririm.

Öncelikle Merhaba,

Aynı problem bende de mevcut. 2013 auris 1.6 cvt sahibiyim. Bayram tatili dolayısıyla istanbuldan giresun'a gidip geldim. Yaklaşık 1-2 saatlik kullanımın ardından özellikle 80km ve üzeri hızlarda tekerleklerden (hangisi tam olarak anlayamıyorum ama önden olduğunu düşünüyorum) bir ötme sesi geliyor. Frene hafifçe dokunduğum anda sesi kesiyor, bıraktığımda ise tekrar devam ediyor. Zaman zaman ses kayboluyor sonra tekrar geliyor.
Bir kaç farklı video ile seyir esnasında sesi kayıt altına aldım ve dün avcılar sonkar'a giderek sorunu anlattım. Video kayıtlarını izlettim ve teslim ettim. Aracımın ön takımını ve fren sistemini kontrol ettiklerini, herhangi bir problem görmediklerini söyleyerek beni gönderdiler. Ama teslim ettiğim videolarda ses çok net ve sinir bozucu. Ben de konu ile ilgili olarak Toyota müşteri ilişkilerine bir mail gönderdim. Video kayıtlarının incelenmesini talep ettim. Bir gelişme olur ise sizlerle de paylaşacağım. Saygılar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 17, 2013, 15:55:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 17, 2013, 20:14:13 »
bu tip bir seste ilk olarak ses varken yolda giderken direksiyonu hafif sağ ve sol yapın seste bir değişilik oluyormu , birde ses varken çok hafif fren pedalına dokununca seste kesilme oluyormu , balatalarda yarı ömrüne geldi ise  ve  seste kesilme oluyorsa direk balataları değiştirin gidip yok oydu yok buydu deyipte paranızı harcamayın boşuna , ben burada en basit ,ucuz ve ilk denenmesi gereken yolu söylüyorum ..
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Ağustos 17, 2013, 20:18:39 »
Öncelikle Merhaba,

Aynı problem bende de mevcut. 2013 auris 1.6 cvt sahibiyim. Bayram tatili dolayısıyla istanbuldan giresun'a gidip geldim. Yaklaşık 1-2 saatlik kullanımın ardından özellikle 80km ve üzeri hızlarda tekerleklerden (hangisi tam olarak anlayamıyorum ama önden olduğunu düşünüyorum) bir ötme sesi geliyor. Frene hafifçe dokunduğum anda sesi kesiyor, bıraktığımda ise tekrar devam ediyor. Zaman zaman ses kayboluyor sonra tekrar geliyor.
Bir kaç farklı video ile seyir esnasında sesi kayıt altına aldım ve dün avcılar sonkar'a giderek sorunu anlattım. Video kayıtlarını izlettim ve teslim ettim. Aracımın ön takımını ve fren sistemini kontrol ettiklerini, herhangi bir problem görmediklerini söyleyerek beni gönderdiler. Ama teslim ettiğim videolarda ses çok net ve sinir bozucu. Ben de konu ile ilgili olarak Toyota müşteri ilişkilerine bir mail gönderdim. Video kayıtlarının incelenmesini talep ettim. Bir gelişme olur ise sizlerle de paylaşacağım. Saygılar.
arkadaşım senin balataların sertleştiğinden dolayı oluyor sen balatalarını değiştir önden geliyor sanırım büyük ihtimal düzelecek ayrıyetten bak bakalım bir ne kadar ömrü kalmış yada baktır yarılara geldiyse sertleşmeden dolayı  o ses geliyor sonucuda  yazarsan sevinirim .. saygılar .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 17, 2013, 20:38:16 »
arkadaşım senin balataların sertleştiğinden dolayı oluyor sen balatalarını değiştir önden geliyor sanırım büyük ihtimal düzelecek ayrıyetten bak bakalım bir ne kadar ömrü kalmış yada baktır yarılara geldiyse sertleşmeden dolayı  o ses geliyor sonucuda  yazarsan sevinirim .. saygılar .

İlginiz için teşekkür ederim.
Aracımı sıfır aldım daha 4 ay oldu. Bu sebeple balatalarımın ömrü ile ilgili bir sorun değil.
Dün sonkar'da fren sistemini ve ön takımları kontrol ettirdim. Hiç bir problem yok dediler.
Yukarıdaki sorunuza cevaben, evet fren pedalına dokunduğum an sesi kesiyordu.
Problemle uzun yola ilk kez çıktığımda karşılaştım. Şehir içi 3.000 km kullandım hiç böyle bir ses yoktu. Uzun yolda, yaklaşık 200 km kadar yol aldıktan sonra ( ciyk ciyk diye sanki bir sürtme sesi) ses çıkmaya başladı. Disklerin ya da balataların uzun yolda aşırı ısınmasıyla ilgisi olabilir mi acaba? Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Ağustos 17, 2013, 20:43:42 »
Aracımı sıfır aldım daha 4 ay oldu. Bu sebeple balatalarımın ömrü ile ilgili bir sorun değil.
Dün sonkar'da fren sistemini ve ön takımları kontrol ettirdim. Hiç bir problem yok dediler.
Problemle uzun yola ilk kez çıktığımda karşılaştım. Şehir içi 3.000 km kullandım hiç böyle bir ses yoktu. Uzun yolda, yaklaşık 200 km kadar yol aldıktan sonra ( ciyk ciyk diye sanki bir sürtme sesi) ses çıkmaya başladı. Disklerin ya da balataların uzun yolda aşırı ısınmasıyla ilgisi olabilir mi acaba? Teşekkürler.
bence yine de disklerden deildir ama balatalar da sorun var dediğim gibi sertleştiyse eğer uzun yolda çok çok hafif bir sürtme oluyor ne kadar olsa diske ve o ısınmadan dolayı o anda o sesi yapıyor araç durunca biraz soğudumu da ses kesiliyor değilmi .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ağustos 17, 2013, 20:59:21 »
bence yine de disklerden deildir ama balatalar da sorun var dediğim gibi sertleştiyse eğer uzun yolda çok çok hafif bir sürtme oluyor ne kadar olsa diske ve o ısınmadan dolayı o anda o sesi yapıyor araç durunca biraz soğudumu da ses kesiliyor değilmi .

Evet aynen öyle. Bir süre yol aldıktan sonra ses oluyor. Bir de düşük hızlarda değil, genellikle 80 km ve üzeri hızlarda oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ağustos 27, 2013, 16:52:07 »
Merhabalar,
Sizdeki ses aşağıdaki video'da ki ses'e benziyor mu?
IMG 1655

ve

Filmim

Bana ses daha çok elektronik bir ses gibi geldi.Yani çokta balatalardan gelen bir ses gibi değil.
2013 Auris D4D Active SkyPack M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ağustos 27, 2013, 17:30:08 »
Merhaba İlker Bey,

Ses, benim problemim ile birebir aynı. Video için teşekkürler.
Ben bir sürtme sesi gibi bir ses olduğunu tahmin ediyorum.
Frene hafifçe de olsa dokunduğum anda sesi kesiyor çünkü.
Videoyu dinleyen üstadlar daha sağlıklı yorum yapacaklardır .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ağustos 27, 2013, 19:50:22 »
bizim arabada da vardı garip bir ses fren balataları bitmiş. Değiştirdik düzeldi şimdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ağustos 27, 2013, 20:39:31 »
Levent kardeş bu ses balatalardan geliyor, yapacağın iki iş var ilki ön balataları söktür fren silindirine ve uçlardaki yuva yaylarına temas eden yerlerine bakırlı gres sürdür( bu gresi araştırman lazım nerede satılır veya tamircide var mı?) hata giderildiyse mesele yok
ikincisi ses devam ediyorsa TRW veya VALEO balata alıp taktır büyük bir ihtimalle ses bitecek,

bakırlı gres      MOLYKOTE CU 7439             http://www.krs.com.tr/pdf/Molykote-Bilgi.pdf                            http://shop.wurth.com.tr/cu-800-bakirli-yag-100gr
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ağustos 27, 2013, 22:49:17 »
Levent kardeş bu ses balatalardan geliyor, yapacağın iki iş var ilki ön balataları söktür fren silindirine ve uçlardaki yuva yaylarına temas eden yerlerine bakırlı gres sürdür( bu gresi araştırman lazım nerede satılır veya tamircide var mı?) hata giderildiyse mesele yok
ikincisi ses devam ediyorsa TRW veya VALEO balata alıp taktır büyük bir ihtimalle ses bitecek,

bakırlı gres      MOLYKOTE CU 7439             http://www.krs.com.tr/pdf/Molykote-Bilgi.pdf                            http://shop.wurth.com.tr/cu-800-bakirli-yag-100gr

Merhaba,

Cevabınız için teşekkür ederim. Ancak araç sıfır olduğu için kendim bir müdahalede bulunmak istemiyorum. Sonra garanti ile ilgili bana sorun çıkarabilirler. Toyota'nın çözmesini bekliyorum şu anda. Umarım daha çok beklemem :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ağustos 28, 2013, 08:22:51 »
Merhabalar,

Aracın sıfır olması elimizi bağlıyor.Müdahalede bulunamıyorum.
Toyota teknik ile görüştüğümde(Genelk Müdürlük Servis Mühendisi) sorunun ingilterede ki  toyota fabrikasında incelendiği söylendi.Bundan 2 ay önce ingiltereden bir heyet gelip aracımı incelemek istediği bilgisi toyota tarafından verildi ama sonrasında başka arabalarda bulmuşlar gerek kalmadı benim aracı incelemeye.Sorunun sanki daha ciddi ve genel.Muhtemelen çoğu insan daha uzun yol yapmadığı için sorundan haberdar değil. Umarım bir an önce çözümünü bulurlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ağustos 28, 2013, 10:36:38 »
Levent Bey'in çektiği videoları da foruma ekliyorum.
-1-
Video1)

-2-
Video

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Ağustos 28, 2013, 16:09:36 »
korkulacak birşey yok balata sesi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ağustos 28, 2013, 16:36:47 »
korkulacak birşey yok balata sesi.

Atilla Bey yüreğime su serptiniz, teşekkür ederim.
İnşallah basit bir şekilde çözülür. Gelişmelerden haberdar edeceğim. Toyota çok ağırdan alıyor malesef.
Garanti kapsamında olmasa kendim hemen halledeceğim ama elim kolum bağlı şu an .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Ağustos 28, 2013, 16:49:56 »
Atilla Bey yüreğime su serptiniz, teşekkür ederim.
İnşallah basit bir şekilde çözülür. Gelişmelerden haberdar edeceğim. Toyota çok ağırdan alıyor malesef.
Garanti kapsamında olmasa kendim hemen halledeceğim ama elim kolum bağlı şu an .
benim tahminim toyota şimdi ses yapan fren balatalarını test yapıp bileşimindeki hangi maddenin bu sesi yaptığını inceliyor, zaten acil bir durum olsaydı onlar seni rahat bırakmazlardı. karşımızdaki dünyanın en büyüğü toyota. sizlere bir test sorusu, hayatınızda yolda kalmış kaç tane toyota gördünüz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ağustos 28, 2013, 16:55:20 »
Merhaba Atilla bey,
 Ben 11 sene toyota kullandım.Akü bitmesi dışında yolda kalmadım.O yüzden zaten gidip  tekrar toyota aldım.Markaya güvenim sonsuz.
Ama bu tür olaylar can sıkıyor.2 aydır müşteri hizmetlerinden bir  bilgilendirme alamadım.Hep ikili ilişkiler ile bilgi alıyorum.Bu durumu biraz daha iyi yönetip,müşteri memnuniyetini düşürmemeleri gerkiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Ağustos 28, 2013, 17:02:16 »
Merhaba Atilla bey,
 Ben 11 sene toyota kullandım.Akü bitmesi dışında yolda kalmadım.O yüzden zaten gidip  tekrar toyota aldım.Markaya güvenim sonsuz.
Ama bu tür olaylar can sıkıyor.2 aydır müşteri hizmetlerinden bir  bilgilendirme alamadım.Hep ikili ilişkiler ile bilgi alıyorum.Bu durumu biraz daha iyi yönetip,müşteri memnuniyetini düşürmemeleri gerkiyor.

haklısın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • Araç: Corolla
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ağustos 28, 2013, 18:04:42 »
benim tahminim toyota şimdi ses yapan fren balatalarını test yapıp bileşimindeki hangi maddenin bu sesi yaptığını inceliyor, zaten acil bir durum olsaydı onlar seni rahat bırakmazlardı. karşımızdaki dünyanın en büyüğü toyota. sizlere bir test sorusu, hayatınızda yolda kalmış kaç tane toyota gördünüz?

Ben dün İzmir otoyolunda iki yolda kalmış japon gördüm... Biri bir önceki kasa corolla... O da lastiği patladığından...  :islik:

Diğeri ise sanırım 2000-2001 model civic... Onu çekiciyle götürüyorlardı, görünürde bir kazası yoktu...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 301122
  • Model Yılı: '05
  • 5 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Eylül 01, 2013, 13:40:27 »
Bende dün gece farkettim hız 60 ı geçince sol ön taraftan uğultu, lakırtı tarzı ses gelmeye başladı. Hızlanınca ses çoğalıyor viraj dönerken azalıyor. Daha önce sağ teker balyası bozulmuştu ondaki uğultuyu biliyorum benzemiyor. Sanki birşey değiyor hızlandıkça lakırtıya dönüşüyor. Anlam veremedim fikri olan var mı?