0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aynı ses bendede var 2 ay oldu arabayı alalı. 2013 model uzun mesafe yol yaptığımda geliyor ses servis duymam lazım dedi sesi muhtemelen 150-200 km yapıp servise girip sesi duymalarını sağlıyacam sonuca ulaşırsam senide bilgilendiririm.
Öncelikle Merhaba,Aynı problem bende de mevcut. 2013 auris 1.6 cvt sahibiyim. Bayram tatili dolayısıyla istanbuldan giresun'a gidip geldim. Yaklaşık 1-2 saatlik kullanımın ardından özellikle 80km ve üzeri hızlarda tekerleklerden (hangisi tam olarak anlayamıyorum ama önden olduğunu düşünüyorum) bir ötme sesi geliyor. Frene hafifçe dokunduğum anda sesi kesiyor, bıraktığımda ise tekrar devam ediyor. Zaman zaman ses kayboluyor sonra tekrar geliyor. Bir kaç farklı video ile seyir esnasında sesi kayıt altına aldım ve dün avcılar sonkar'a giderek sorunu anlattım. Video kayıtlarını izlettim ve teslim ettim. Aracımın ön takımını ve fren sistemini kontrol ettiklerini, herhangi bir problem görmediklerini söyleyerek beni gönderdiler. Ama teslim ettiğim videolarda ses çok net ve sinir bozucu. Ben de konu ile ilgili olarak Toyota müşteri ilişkilerine bir mail gönderdim. Video kayıtlarının incelenmesini talep ettim. Bir gelişme olur ise sizlerle de paylaşacağım. Saygılar.
arkadaşım senin balataların sertleştiğinden dolayı oluyor sen balatalarını değiştir önden geliyor sanırım büyük ihtimal düzelecek ayrıyetten bak bakalım bir ne kadar ömrü kalmış yada baktır yarılara geldiyse sertleşmeden dolayı o ses geliyor sonucuda yazarsan sevinirim .. saygılar .
İlginiz için teşekkür ederim. Aracımı sıfır aldım daha 4 ay oldu. Bu sebeple balatalarımın ömrü ile ilgili bir sorun değil. Dün sonkar'da fren sistemini ve ön takımları kontrol ettirdim. Hiç bir problem yok dediler. Yukarıdaki sorunuza cevaben, evet fren pedalına dokunduğum an sesi kesiyordu. Problemle uzun yola ilk kez çıktığımda karşılaştım. Şehir içi 3.000 km kullandım hiç böyle bir ses yoktu. Uzun yolda, yaklaşık 200 km kadar yol aldıktan sonra ( ciyk ciyk diye sanki bir sürtme sesi) ses çıkmaya başladı. Disklerin ya da balataların uzun yolda aşırı ısınmasıyla ilgisi olabilir mi acaba? Teşekkürler.
bence yine de disklerden deildir ama balatalar da sorun var dediğim gibi sertleştiyse eğer uzun yolda çok çok hafif bir sürtme oluyor ne kadar olsa diske ve o ısınmadan dolayı o anda o sesi yapıyor araç durunca biraz soğudumu da ses kesiliyor değilmi .
Levent kardeş bu ses balatalardan geliyor, yapacağın iki iş var ilki ön balataları söktür fren silindirine ve uçlardaki yuva yaylarına temas eden yerlerine bakırlı gres sürdür( bu gresi araştırman lazım nerede satılır veya tamircide var mı?) hata giderildiyse mesele yokikincisi ses devam ediyorsa TRW veya VALEO balata alıp taktır büyük bir ihtimalle ses bitecek,bakırlı gres MOLYKOTE CU 7439 http://www.krs.com.tr/pdf/Molykote-Bilgi.pdf http://shop.wurth.com.tr/cu-800-bakirli-yag-100gr
korkulacak birşey yok balata sesi.
Atilla Bey yüreğime su serptiniz, teşekkür ederim.İnşallah basit bir şekilde çözülür. Gelişmelerden haberdar edeceğim. Toyota çok ağırdan alıyor malesef.Garanti kapsamında olmasa kendim hemen halledeceğim ama elim kolum bağlı şu an .
Merhaba Atilla bey, Ben 11 sene toyota kullandım.Akü bitmesi dışında yolda kalmadım.O yüzden zaten gidip tekrar toyota aldım.Markaya güvenim sonsuz.Ama bu tür olaylar can sıkıyor.2 aydır müşteri hizmetlerinden bir bilgilendirme alamadım.Hep ikili ilişkiler ile bilgi alıyorum.Bu durumu biraz daha iyi yönetip,müşteri memnuniyetini düşürmemeleri gerkiyor.
benim tahminim toyota şimdi ses yapan fren balatalarını test yapıp bileşimindeki hangi maddenin bu sesi yaptığını inceliyor, zaten acil bir durum olsaydı onlar seni rahat bırakmazlardı. karşımızdaki dünyanın en büyüğü toyota. sizlere bir test sorusu, hayatınızda yolda kalmış kaç tane toyota gördünüz?