0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar merhaba. 22.12.2012 tarihinde gece saat 22.20 de 154 lira kırmızı ışık cezası yemişim.ama bana daha bugün geldi.tebliğ başlangıç tarihi 12.7.2013.tebliğ üzerinden 11 gün geçmiş.işin kötüsü ceza üzerinden tam 7 ay geçmesine rağmen daha yeni bana ulaşıyor.sizce ne yapıyım mahkemeye dilekçe versem ceza iptal edilir mi ?
15 .gün dolmadan ödersen %25 indirimi var aksi halede tam ve 15.günden sonra faizi ile birlikte ödersin.Mahkeme konusu şayet o saatte başka yerde olduğunu kanıtlarsan geçerli aksi halde birde mahkeme masrafı ödersin.Yani kısaca haksız isen bir an önce öde
Cezanın kesildiği tarih önemli değil. Tebliğ tarihinden itibaren onbeş gün içinde öderseniz 115 ödeyip kurtulursunuz.
mehmet abi tam 7 ay sonra bu tebligatın gelmesi zoruma gitti.internette 10 gün içinde tebligat işlemine başlanması gerekiyor şeklinde ifadeler var.bunlar ta 12.7.2013 te tebligatı postaya vermişler.aradan 7 ay geçmiş yeni mi benim kırmızı ışıkta geçtiğimi fark etmişler.arkadaşı aradım onada geçen gün yoktan yere ceza verilmiş.polisle konuşmuş devlette açık varmış köprü otoyol ve onarım çalışmaları için para toplanıyormuş.bunu polis kendi ağzıyla söylemiş.olacak şey değil bu yaptıkları.
Seni anlıyorum ama anlamam hiç bir şey ifade etmez tebligat tarihi esastır.bu tarih 2 yıl sonra ve hatta arabayı sattıktan sonra da gelebilir di.Polisin söylediğinin de bir önemi yok. Her şey belge.Oradan geçmediğini ispat edebiliyorsan tamam ama aksi halde ne dediğinin de kanun önünde br değeri yok. Söve söve yatıracaksın olacak bitecek:(
sen o kırmızı ışıktan geçtinmi?
birde sadece 1544ms yani 1.5 saniye kırmızı ışık ihlali yapmışım
buna bir tolerans koyulması lazım kardeşim ,ışıklardan geçerken afallamaya başladık gazamı basim frene mi geçen gün sarı yandı frene bastım geldi duramadı biri arkadan çarptı zaten nasıl iş bu böyle
Öncelikle geçmiş olsun. Eğer kural değişmedi ise ceza tutanağının düzenlendiği tarihten itibaren 15 gün içinde tebliğ için postaya verilmesi gerekiyor. Cezaya değil ama usul yönünden itiraz hakkınız olması lazım ama ben hiç bu yöntemi uygulayan görmedim bu nedenle nasıl yapılır ve sonuç ne olur bilmiyorum. Sercan ışık birden kırmızıya dönmez, önce sarı yanar bu sarı ışığı gördüğünde durman gerektiğini gösterir. Şehir içi hız limitleri ve kavşaklara girişte hızını düşürmen gerektiği için sarı ışığı gördüğünde durmalısın.