Gönderen Konu: Trafik cezası geldi !!!  (Okunma sayısı 3624 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Trafik cezası geldi !!!
« : Temmuz 23, 2013, 14:01:57 »
arkadaşlar merhaba. 22.12.2012 tarihinde gece saat 22.20 de 154 lira kırmızı ışık cezası yemişim.ama bana daha bugün geldi.tebliğ başlangıç tarihi 12.7.2013.tebliğ üzerinden 11 gün geçmiş.işin kötüsü ceza üzerinden tam 7 ay geçmesine rağmen daha yeni bana ulaşıyor.sizce ne yapıyım mahkemeye dilekçe versem ceza iptal edilir mi ?

Toyota Club Türkiye

Trafik cezası geldi !!!
« : Temmuz 23, 2013, 14:01:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Ynt: Trafik cezası geldi !!!
« Yanıtla #1 : Temmuz 23, 2013, 14:12:19 »
15 .gün dolmadan ödersen %25 indirimi var aksi halede tam ve 15.günden sonra faizi ile birlikte ödersin.Mahkeme konusu şayet o saatte başka yerde olduğunu kanıtlarsan geçerli aksi halde birde mahkeme masrafı ödersin.Yani kısaca haksız isen bir an önce öde
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 23, 2013, 14:15:49 »
arkadaşlar merhaba. 22.12.2012 tarihinde gece saat 22.20 de 154 lira kırmızı ışık cezası yemişim.ama bana daha bugün geldi.tebliğ başlangıç tarihi 12.7.2013.tebliğ üzerinden 11 gün geçmiş.işin kötüsü ceza üzerinden tam 7 ay geçmesine rağmen daha yeni bana ulaşıyor.sizce ne yapıyım mahkemeye dilekçe versem ceza iptal edilir mi ?

Cezanın kesildiği tarih önemli değil. Tebliğ tarihinden itibaren onbeş gün içinde öderseniz 115 ödeyip kurtulursunuz.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 23, 2013, 14:17:18 »
15 .gün dolmadan ödersen %25 indirimi var aksi halede tam ve 15.günden sonra faizi ile birlikte ödersin.Mahkeme konusu şayet o saatte başka yerde olduğunu kanıtlarsan geçerli aksi halde birde mahkeme masrafı ödersin.Yani kısaca haksız isen bir an önce öde

mehmet abi tam 7 ay sonra bu tebligatın gelmesi zoruma gitti.internette 10 gün içinde tebligat işlemine başlanması gerekiyor şeklinde ifadeler var.bunlar ta 12.7.2013 te tebligatı postaya vermişler.aradan 7 ay geçmiş yeni mi benim kırmızı ışıkta geçtiğimi fark etmişler.arkadaşı aradım onada geçen gün yoktan yere ceza verilmiş.polisle konuşmuş devlette açık varmış köprü otoyol ve onarım çalışmaları için para toplanıyormuş.bunu polis kendi ağzıyla söylemiş.olacak şey değil bu yaptıkları.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 23, 2013, 14:18:26 »
Cezanın kesildiği tarih önemli değil. Tebliğ tarihinden itibaren onbeş gün içinde öderseniz 115 ödeyip kurtulursunuz.

anladım abi 7 ay geçsede mecburen ödeyecez artık  :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 23, 2013, 14:21:18 »
mehmet abi tam 7 ay sonra bu tebligatın gelmesi zoruma gitti.internette 10 gün içinde tebligat işlemine başlanması gerekiyor şeklinde ifadeler var.bunlar ta 12.7.2013 te tebligatı postaya vermişler.aradan 7 ay geçmiş yeni mi benim kırmızı ışıkta geçtiğimi fark etmişler.arkadaşı aradım onada geçen gün yoktan yere ceza verilmiş.polisle konuşmuş devlette açık varmış köprü otoyol ve onarım çalışmaları için para toplanıyormuş.bunu polis kendi ağzıyla söylemiş.olacak şey değil bu yaptıkları.
Seni anlıyorum ama anlamam hiç bir şey ifade etmez :( tebligat tarihi esastır.bu tarih 2 yıl sonra ve hatta arabayı sattıktan sonra da gelebilir di.Polisin söylediğinin de bir önemi yok. Her şey belge.Oradan geçmediğini ispat edebiliyorsan tamam ama aksi halde ne dediğinin de kanun önünde br değeri yok. Söve söve yatıracaksın olacak bitecek:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 23, 2013, 14:29:13 »
Seni anlıyorum ama anlamam hiç bir şey ifade etmez :( tebligat tarihi esastır.bu tarih 2 yıl sonra ve hatta arabayı sattıktan sonra da gelebilir di.Polisin söylediğinin de bir önemi yok. Her şey belge.Oradan geçmediğini ispat edebiliyorsan tamam ama aksi halde ne dediğinin de kanun önünde br değeri yok. Söve söve yatıracaksın olacak bitecek:(
abi aslında kırmızıda geçmeyeye çok özen gösteririm ama gece olduğu için genelde yol boş oluyor.büyük ihtimal hızlıyken yeşilden bir anda sarı ve kırmızıya geçmiştir acı frende yapmak istememişimdir.ordada kamera olduğunu biliyorum.zaten fotoğraflarıda çekmişler yolda benden başka araba yok.ben geçtikten sonra 4 şeritli yolda bir araba birde motosiklet kırmızı ışığa gelmiş.artık yapacak bir şey yok gibi duruyor mecburen ödeyecez  :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 23, 2013, 14:33:52 »
sen o kırmızı ışıktan geçtinmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 23, 2013, 16:10:28 »
sen o kırmızı ışıktan geçtinmi?
abi üzerinden 7 ay geçtiği için hatırlamıyorum ama fotoğraflarını çekip göndermişler.ben lambaları bir 50 metre geçtikten sonra fotoğraf çekmişler kırmızı ışık yanıyor.tam lambadan geçerken çekmemişler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 23, 2013, 16:44:13 »
O kan sen o kırmızı ışıktan geçmişsin kardeş. Paşa paşa ödeyeceksin. Ancak %25 indirimli ödeme olayı cezanın sana tebliğ tarihinden itibaren geçerlidir. Yani indirimli ödeme imkanın hala var gibi.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 23, 2013, 16:53:08 »
Devlet bir şekilde alır. Geçmiş olsun.
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 23, 2013, 17:43:26 »
birde sadece 1544ms yani 1.5 saniye kırmızı ışık ihlali yapmışım  :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 23, 2013, 18:15:50 »
birde sadece 1544ms yani 1.5 saniye kırmızı ışık ihlali yapmışım  :(
buna bir tolerans koyulması lazım kardeşim ,ışıklardan geçerken afallamaya başladık gazamı basim frene mi geçen gün sarı yandı frene bastım geldi duramadı biri arkadan çarptı zaten nasıl iş bu böyle  :-\
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 23, 2013, 18:25:22 »
buna bir tolerans koyulması lazım kardeşim ,ışıklardan geçerken afallamaya başladık gazamı basim frene mi geçen gün sarı yandı frene bastım geldi duramadı biri arkadan çarptı zaten nasıl iş bu böyle  :-\
aynen abi benimde korktuğum bu.geçen gün aynı size olduğu gibi bende kaza gördüm.ışık yeşilden sarıya döndüğü anda öndeki ani fren yaptı arkadaki heralde biraz dikkatsizdi arkadan hafifçe vurdu.özellikle ışığa yaklaşınca aniden kırmızadan sarıya dönmesi sıkıntı oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Temmuz 23, 2013, 18:40:17 »
Takip mesafesi kavramı ve şehir içi hız limiti bu yüzden 50 kmh dir arkadaşlar.Bu hızda tüm araçlar durma kapasitesine sahiptir.Olmuş bir hata onu uzatmanın gereği yok zira hepimiz bazen hata yapıyoruz.Mesela ben  101 kmh hızla radara girdim ve 326 tl paşa paşa ödedim zira orada hız limiti 70 imiş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 23, 2013, 18:42:44 »
Gecmis olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 23, 2013, 19:56:36 »
Gecmis olsun, gecenlerde yolda ilerlerken isik bi anda sari ve kirmiziya gecti ben de tam o arada isigin altindan gectim tahminime gore aracin arkasi kirmiZida gecmis olabilir ama bu durum bir cogumuZa oluyordur diye dusunuyorum. Sizce burda hakli miyim haksiz miyim?
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 23, 2013, 21:06:19 »
Öncelikle geçmiş olsun. Eğer kural değişmedi ise ceza tutanağının düzenlendiği tarihten itibaren 15 gün içinde tebliğ için postaya verilmesi gerekiyor. Cezaya değil ama usul yönünden itiraz hakkınız olması lazım ama ben hiç bu yöntemi uygulayan görmedim bu nedenle nasıl yapılır ve sonuç ne olur bilmiyorum.

Sercan ışık birden kırmızıya dönmez, önce sarı yanar bu sarı ışığı gördüğünde durman gerektiğini gösterir. Şehir içi hız limitleri ve kavşaklara girişte hızını düşürmen gerektiği için sarı ışığı gördüğünde durmalısın.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 23, 2013, 21:20:48 »
Öncelikle geçmiş olsun. Eğer kural değişmedi ise ceza tutanağının düzenlendiği tarihten itibaren 15 gün içinde tebliğ için postaya verilmesi gerekiyor. Cezaya değil ama usul yönünden itiraz hakkınız olması lazım ama ben hiç bu yöntemi uygulayan görmedim bu nedenle nasıl yapılır ve sonuç ne olur bilmiyorum.

Sercan ışık birden kırmızıya dönmez, önce sarı yanar bu sarı ışığı gördüğünde durman gerektiğini gösterir. Şehir içi hız limitleri ve kavşaklara girişte hızını düşürmen gerektiği için sarı ışığı gördüğünde durmalısın.

Sayin Blitz yazimi tekrar okuyunuz sari hemen pesindende kirmizi dedim, bu nedir yani kiniyorum sizi.
Ayrica hiz limitlerinin bile genelde altinda ilerlerim yolda.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 23, 2013, 22:19:54 »

evet abi onu okudum karayolları trafik kanununda tebligat işlemlerine 10 iş günü içerisinde başlanır yazıyor.hatta mayıs 2013 te mahkeme 10 iş günü içinde ceza tebliğ edilmediği için cezayı iptal etmiş.ama şimdi dava açsam en erken 3 ayda sonuçlanır.dava sonuçlanana kadar yürütme durdurulacak ama aleyhimizde bir karar çıkarsa %25 indirimdende olacağız.yalnız adamlar bana trafik ışıklarını biraz geçtikten sonra fotoğrafı çekip göndermiş.yani ışıklardan tam geçerken fotoğraf yok.belki ben tam sarı yanarken geçtim bilmiyorum.böyle durumlarda biraz tolerans gösterilmesi lazım.onun için içimde şüphe var ama davayla uğraşmak yerine gidip ödemeyi düşünüyorum.

http://www.hukukihaber.net/ozel-hukuk/mahkeme-10-gun-icinde-teblig-edilmeyen-trafik-cezasini-iptal-etti-h34106.html