Gönderen Konu: 2013 avensis izlenimleri  (Okunma sayısı 4249 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 4 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
2013 avensis izlenimleri
« : Temmuz 22, 2013, 16:16:38 »
arkadaşlar merhaba aracı on gün kadar önce Ortaköy plazadan teslim aldım ve memleketim Sivas'a getirdim. Aslında izlenimlerimi ilk anda da sizlerle paylaşmak istemiştim ama aracı biraz daha tanıdıktan sonra daha iyi olacağını düşündüm.
ilk olarak çok yumuşak bir sürüşü var çok konforlu sanki elektrikli bir araç kullanıyorsunuz hiç sesi çıkmıyor hatta geçenlerde rölantide eşim bizim araçta start-stop varmış dedi oysaki o sırada araç çalışıyordu:)
aracın içi çok şık aracın içi dışından daha da şık desem yalan olmaz doğrusu. Anahtarsız giriş çıkış, arka kamera yumuşak süspansiyonları özellikle en çok övgüyü hak eden özellikleri bence .

Ancak  bazı özellikleri de aramıyor değil insan mesela yolcu koltuğunda yükseklik ayarının olmaması, ön kol dayamanın yükseklik ayarlı olmaması plastik malzeme gözlerinin daha kaliteli malzeme olabileceği , arkada havalandırma olmaması yol bilgisayarında tüketimin anlık olarak sayısal değerinin olmaması .

Performans konusu kişiye göre göreceli bence ama bu ağırlıktaki bir araç için gayet normal . Aracı henüz yeni olduğu için çok fazla sıkıştırmadım ama 100 kmye 10 snde çıkabiliyorsa ne ala daha ne olsun. Bir şey dikkatimi çekti araç hızlandıktan sonra vitesi boşa aldığınızda araç çok uzun mesafe hız kaybetmeden devam ediyor. yakıt ise gayet makul ben henüz araç yeni olmasına rağmen  (toplam 1500 km 1000km şehir dışı 500km sehir içi) şehir içi kullanıma başladığımda ortalamayı sıfırladığımda ortalama tüketim 7,8-8,0 arasında değişiyor, makul rakamlar olsa gerek.

Şunu da eklemek istiyorum ortaköyden bebeğe doğru giderken ilk opet benzinliğinde bir arkadaş var sıfır araç olduğunu anlayınca ilk ben benzin koyuyorum bir fotoğraf çek dedi arkasından abi bu pompa burdan çıkmaz, en son artık kardeşini görürsüne bağladı olayı bu da ayrı bir anı oldu benim için .

Herkese kazasız belasız sürüşler ...

özetle rahat konforlu kullanımı zevkli yumuşak bir araç, umarım ilerde dokunmatik ekrana navigasyon yüklemesini makul rakamlara yaptırabiliriz buna ek olarak ekran özellikleri biraz daha yazılımla geliştirilebilir.
2013 model 1.6 Avensis elegant extra
İnci Beyazı

Toyota Club Türkiye

2013 avensis izlenimleri
« : Temmuz 22, 2013, 16:16:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
Ynt: 2013 avensis izlenimleri
« Yanıtla #1 : Temmuz 22, 2013, 16:33:15 »

Ancak  bazı özellikleri de aramıyor değil insan mesela yolcu koltuğunda yükseklik ayarının olmaması, ön kol dayamanın yükseklik ayarlı olmaması plastik malzeme gözlerinin daha kaliteli malzeme olabileceği , arkada havalandırma olmaması yol bilgisayarında tüketimin anlık olarak sayısal değerinin olmaması .

yol bilgisayarı anlık tüketim gösterir genelde. yeni avensisi bilmiyorum ama modu değiştirip biraz kurcaladınız mı???
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 22, 2013, 16:35:54 »
hayırlı olsun,iyi günlerde kullanın. bu arada anlık tüketim mutlaka vardır.
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 22, 2013, 16:36:51 »
arkadaşlar merhaba aracı on gün kadar önce Ortaköy plazadan teslim aldım ve memleketim Sivas'a getirdim. Aslında izlenimlerimi ilk anda da sizlerle paylaşmak istemiştim ama aracı biraz daha tanıdıktan sonra daha iyi olacağını düşündüm.
ilk olarak çok yumuşak bir sürüşü var çok konforlu sanki elektrikli bir araç kullanıyorsunuz hiç sesi çıkmıyor hatta geçenlerde rölantide eşim bizim araçta start-stop varmış dedi oysaki o sırada araç çalışıyordu:)
aracın içi çok şık aracın içi dışından daha da şık desem yalan olmaz doğrusu. Anahtarsız giriş çıkış, arka kamera yumuşak süspansiyonları özellikle en çok övgüyü hak eden özellikleri bence .

Performans konusu kişiye göre göreceli bence ama bu ağırlıktaki bir araç için gayet normal . Aracı henüz yeni olduğu için çok fazla sıkıştırmadım ama 100 kmye 10 snde çıkabiliyorsa ne ala daha ne olsun. Bir şey dikkatimi çekti araç hızlandıktan sonra vitesi boşa aldığınızda araç çok uzun mesafe hız kaybetmeden devam ediyor. yakıt ise gayet makul ben henüz araç yeni olmasına rağmen  (toplam 1500 km 1000km şehir dışı 500km sehir içi) şehir içi kullanıma başladığımda ortalamayı sıfırladığımda ortalama tüketim 7,8-8,0 arasında değişiyor, makul rakamlar olsa gerek.

özetle rahat konforlu kullanımı zevkli yumuşak bir araç, umarım ilerde dokunmatik ekrana navigasyon yüklemesini makul rakamlara yaptırabiliriz buna ek olarak ekran özellikleri biraz daha yazılımla geliştirilebilir.

Erkan bey aracınız hayırlı uğurlu olsun, güzel günlerde kullanmanızı dilerim.  Eğer uzun yıllar binecem derseniz benim yaptığım gibi tez zamanda LPG kiti bağlatmanızı tavsiye ederim.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 22, 2013, 16:37:55 »
hayırlı olsun,iyi günlerde kullanın. bu arada anlık tüketim mutlaka vardır.
teşekkürler
İnci Beyazı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 22, 2013, 16:38:00 »
yol bilgisayarı anlık tüketim gösterir genelde. yeni avensisi bilmiyorum ama modu değiştirip biraz kurcaladınız mı???

Yusuyf bey merhaba. Ben çok kurcaladım maalesef yok. Anlık tüketimi 1-30 litre çizgisi üzerinde grafiksel olarak gösteriyor.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 22, 2013, 16:39:57 »
Erkan bey aracınız hayırlı uğurlu olsun, güzel günlerde kullanmanızı dilerim.  Eğer uzun yıllar binecem derseniz benim yaptığım gibi tez zamanda LPG kiti bağlatmanızı tavsiye ederim.
teşekkür ederim LPG ben de düşünüyorum ama garanti konusunu siz nasıl yaptınız
İnci Beyazı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 135000
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 22, 2013, 16:41:00 »
Yusuyf bey merhaba. Ben çok kurcaladım maalesef yok. Anlık tüketimi 1-30 litre çizgisi üzerinde grafiksel olarak gösteriyor.

merhaba Yasin bey, Siz yok diyorsanız yoktur. klavuzunda açıklama vs var mı.

Pardon Erkan bey söylemeyi unuttum, aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın.
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 22, 2013, 16:41:50 »
kurcaladım ama benim araçta sadece bir gösterge barı üzerinden görüyorsunuz rakamla görmüyorsunuz şayet bu konuda bir bilgisi olan varsa da paylaşırsa sevinirim.
İnci Beyazı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Temmuz 22, 2013, 16:42:57 »
Siz yok diyorsanız yoktur. klavuzunda açıklama vs var mı.

Kılavuzdaki açıklamada söylediğim gibi grafik şeklinde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Temmuz 22, 2013, 16:44:45 »
teşekkür ederim LPG ben de düşünüyorum ama garanti konusunu siz nasıl yaptınız

Araç garantiden çıkmıyor kesinlikle. LPG kaynaklı bir arıza olursa garantiye sokmuyorlar. Bununda çözümü mevcut. Misal ben BRC taktırdım 2 yıl LPG kaynaklı arızalarda 25.000 TL'ye kadar garanti veriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 22, 2013, 16:50:01 »
Araç garantiden çıkmıyor kesinlikle. LPG kaynaklı bir arıza olursa garantiye sokmuyorlar. Bununda çözümü mevcut. Misal ben BRC taktırdım 2 yıl LPG kaynaklı arızalarda 25.000 TL'ye kadar garanti veriyor.
İyimiş öyle bir garanti olması çekişte bir düşme oldu mu bari LPG den sonra birde yol bilgisayarında anlık ve toplam tüketimi Range  Lpg'den sonra işlevselliğini kaybediyor mu
İnci Beyazı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Temmuz 22, 2013, 16:54:38 »
Çekişte herhangi bir düşme olmadı yada ben herhangi bir fark hissetmedim. Yol bilgisayarı işlevselliğini devam ettiriyor ancak LPG'de kullanıldığından görünen değerden yüzde 18 daha fazla yakıyor. Bu benim tespitim. Örneğin yol bilgisayarı ortalama tüketimi 7 litre gösteriyorsa ben ortalam 8,2 litre gaz yakıyorum. Her gaz alaşıımda kilometreyi ve ortalama tüketimi sıfırlıyordum. Bu şekilde yüzde 18 fazla yaktığını tespit ettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 26, 2013, 11:50:40 »
Hayırlı olsun Erkan bey, güzel seçim, kazasız ve cezasız günler dilerim.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 26, 2013, 12:40:22 »
Erkan bey hayırlı olsun.allah kazasız iyi günlerde kullanmayı nasip etsin :D
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • o bir avensis...
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 30, 2013, 13:32:00 »
hayırlısı olsun öncelikle...arka bölüm koltuk altına gizli havalandırma kanalları ile ısıtılıp soğutuluyor.Fiyat performansı gayet yüksek araç ben ocak ayında almıştım gayet memnunum 11.000 km civarındayım şu an bozuk yollarda biraz ses yapmaya başladı ve motoru çok hantal insan bazen sollamalarda turbo motor ihtiyacı hissediyor.Klimanın oradakı kaplama çok hassas düğmeyi çevirirken bile çiziliyor.aşırı güneşte çizik olduğunu farkedebilirsin :)Lpg hiç önermem toyota aracın motorunu elektrik sistemlerini yürüyen aksamını garanti dışına çıkarıyor.Bundan önce suzukı aracım vardı ve lpg den dolayı sübap arızası verdi.Böyle bir araçta bu devirde neden navigasyon seçeneği olmaz anlamakta güçlük çekiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Temmuz 30, 2013, 14:16:48 »
hayırlısı olsun öncelikle...arka bölüm koltuk altına gizli havalandırma kanalları ile ısıtılıp soğutuluyor.Fiyat performansı gayet yüksek araç ben ocak ayında almıştım gayet memnunum 11.000 km civarındayım şu an bozuk yollarda biraz ses yapmaya başladı ve motoru çok hantal insan bazen sollamalarda turbo motor ihtiyacı hissediyor.Klimanın oradakı kaplama çok hassas düğmeyi çevirirken bile çiziliyor.aşırı güneşte çizik olduğunu farkedebilirsin :)Lpg hiç önermem toyota aracın motorunu elektrik sistemlerini yürüyen aksamını garanti dışına çıkarıyor.Bundan önce suzukı aracım vardı ve lpg den dolayı sübap arızası verdi.Böyle bir araçta bu devirde neden navigasyon seçeneği olmaz anlamakta güçlük çekiyorum.

Çağlar bey yürüyen aksam garantiden çıkmıyor! Daha birkaç ay evvel LPG'li aracımın garanti kapsamında fren kaliperleri değişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 31, 2013, 02:19:46 »
avensislerin hangi donanımında sunroof var acaba?
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • o bir avensis...
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 01, 2013, 13:46:23 »
Çağlar bey yürüyen aksam garantiden çıkmıyor! Daha birkaç ay evvel LPG'li aracımın garanti kapsamında fren kaliperleri değişti.

frenden daha ziyade aktarma sistemlerini kastetmiştim garantide kalıyor mu? ama genede elektrik ve motor garantileride önemli konular.Benim başıma daha önceki araçta lpg çok sorunlar açtı arabadan soğudum resmen.Şehir içinde ufak bir aracım var avensisi şehir dışı kullanımda kullanıyorum.Ekonomi istenecekse dizel araçtan yanayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Kan Grubu: ---
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 02, 2013, 00:52:56 »
Şehir içinde ufak bir aracım var avensisi şehir dışı kullanımda kullanıyorum.Ekonomi istenecekse dizel araçtan yanayım.
Evet ekonomi ise dizel daha mantıklı, olmadı o zaman Lpg ama ( tartışma konusu yapmadan) Avensis bunlara göre ekonomik değil ama sınıfındaki benzinli araçlara göre gayet iyi bence.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"