Gönderen Konu: 2013 avensis izlenimleri  (Okunma sayısı 4250 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çıkarım senle her yola , Toyota ~ :)
    • Artistik Buz Pateni / Çeliği
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 19 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
Ynt: 2013 avensis izlenimleri
« Yanıtla #20 : Ağustos 02, 2013, 01:00:00 »
hayırlı olsun , avensis muhteşem bir araç gerçekten :)
'    Peugeot RCZ 1.6 Thp 153 PS    '

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 02, 2013, 01:00:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 02, 2013, 01:09:10 »
Araciniz hayirli olsun, Kazasiz belasiz agiztadiyla binmeniz dilegiyle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Ağustos 12, 2013, 17:57:45 »
hayırlısı olsun öncelikle...arka bölüm koltuk altına gizli havalandırma kanalları ile ısıtılıp soğutuluyor.Fiyat performansı gayet yüksek araç ben ocak ayında almıştım gayet memnunum 11.000 km civarındayım şu an bozuk yollarda biraz ses yapmaya başladı ve motoru çok hantal insan bazen sollamalarda turbo motor ihtiyacı hissediyor.Klimanın oradakı kaplama çok hassas düğmeyi çevirirken bile çiziliyor.aşırı güneşte çizik olduğunu farkedebilirsin :)Lpg hiç önermem toyota aracın motorunu elektrik sistemlerini yürüyen aksamını garanti dışına çıkarıyor.Bundan önce suzukı aracım vardı ve lpg den dolayı sübap arızası verdi.Böyle bir araçta bu devirde neden navigasyon seçeneği olmaz anlamakta güçlük çekiyorum.

Arka bolum koltuk altı derken hangi bolgede ben serviste gazı kontrol ettirdim arkada menfez oldugundan hiç bagseden olmadı. Aracın arka tarafında yeterli klima performansı alamıyorum.  Bende 11000 km ye ulastım ve kesinlikle sesten sikayetim yok... Sizinki makyajlı olmayan kasa ise çamurluk içindeki eksik dolgudandır çünkü bu eksik makyajla birlikte giderildi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 4 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 04, 2013, 16:45:37 »
ön koltuğun altında var sanırım ondan bahsediliyor
2013 model 1.6 Avensis elegant extra
İnci Beyazı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 04, 2013, 17:23:32 »
Erkan Bey hayırlı uğurlu olsun iyi günlerde kullanın, bende arefe günü aldım aracımı. Evet dediğiniz gibi motor sesini duyamazsınız ama performans dediğiniz gibi göreceli bende bayramda eşimin memleketi K.Maraşa gittim araç rampada çekişten bariz bir şekilde düşüyor. Avensisler sizinde bildiğiniz gibi çift ekzantirk (sanki turbo icat edilmemiş gibi) 3000 devirden sonra ikinci ekzantiriği açıyor ve araç şahlanıyor ama anlık yakıt tüketimine bir an baktığımda bırak şahlanma diyorsun. Benzincideki arkadaşınızın söylediğine hak vermemek elde değil. Ama aracımdan performans hariç memnunum o nada azda olsa çözüm olacak bişe buldum gibi zaten konuyla ilgilide başlık açtım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ekim 14, 2013, 00:45:21 »
Erkan bey allah kaza bela vermesin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #26 : Ekim 22, 2013, 19:33:13 »
Çekişte herhangi bir düşme olmadı yada ben herhangi bir fark hissetmedim. Yol bilgisayarı işlevselliğini devam ettiriyor ancak LPG'de kullanıldığından görünen değerden yüzde 18 daha fazla yakıyor. Bu benim tespitim. Örneğin yol bilgisayarı ortalama tüketimi 7 litre gösteriyorsa ben ortalam 8,2 litre gaz yakıyorum. Her gaz alaşıımda kilometreyi ve ortalama tüketimi sıfırlıyordum. Bu şekilde yüzde 18 fazla yaktığını tespit ettim.

Yasin bey selamlar. Yarın nasip olursa BRC montajı yaptıracağım Avensis aracıma. Corollada da aynı markayı kullandım bir sorun yaşamadım. Ancak bu araçta bazı çekingelerim var. Performans konusunda ve gösterge bağlantılarında. Sizin servisiniz montaj aşamasında farklı bir kit kullandımı acaba? (Yakıt sarfını panele aktarmak için.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • 1412 kere teşekkür etti
  • 901 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ekim 23, 2013, 21:08:01 »
Arkadaşlar Hepinize selamlar,
Bende aracımı (1.6 elegant extra )1 ekim 2013 de teslim aldım. daha önceki aracımda avensis 1.6 comfort idi.Bu ikici toyotam:)
Benimde ilenimlerim şudurki toyota evet kalitede pek ödün vermiyor ancak eski yeni avensisi karşılaştırdığımda kalitede biraz düşüş var gibi geldi bana bu benim şahsi düşüncem.örnek vermek gerekirse direksiyon deri kaplaması ,deri vites topuzu malzemesi,arka koltukta küllük olmayışı,bagaj bölgesindeki file askı çengellerinin yok olması vs vs.
Araç performans olarak gayet yeterli bu araçtan aşırı performans beklememek gerekir diye düşünüyorum sonuçta spor bir araç değil,ancak uzun yolda ve şehir içinde sürüş keyfine diyecek yok malumunuz.
Birde yeni modelde dashboard da iki yanda bulunan hava kanalları çevresine krom kaplama yapılmış görünüm olarak çok şık duruyor ancak gündüz sürüşlerinde özellikle güneşli havalarda krom çerçeve olduğu gibi iki yan dikiz aynasına yansıyor :(
Aracım henüz 650 km de yakıt olarak 8-8.5 lt/100 km gösteriyor araç bilgisayarı daha önceki 110 bg lik aracım 6.5 -7 lt/100 km yakıyordu 192.000 km de idi sanırım yeni motor alışınca takribi 3000-4000 km sonra gerçek degerleri göreceğim.
Bu arada elegant extra kullanan arkadaşlardan bir ricam olacak bu araçta follow me fonksiyonunu çalıştıramadım bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa sevinirim.Başka bir topic altındada touch sitemin touch&go ya yükseltilmesi ile ilgili yazılar okudum ilgimi çekti onuda yakında araştırıp paylaşacağım.
Şu ana kadar benim gözlemlerim bu kadar
teşekkür eder iyi günler dilerim.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ekim 23, 2013, 21:31:47 »
öncelikle aracınız hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. benim aracım 2009 avensis elegant. arka tarafta küklük mevcut bende. yakıt tüketiminin fazla olması gayet normal şu anda. diğer sorularınıza elegant extra kullana arkadaşlar yardım edecektir.
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ekim 23, 2013, 21:32:10 »
İyi günlerde kazasız belasız kullanmanızı dilerim.110 bg ile 132 bg ve süspansiyon arasındaki farklarıda yazabilirmisiniz
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #30 : Ekim 23, 2013, 21:44:12 »
Tekrar merhabalar
110 bg ve 132 bg arasındaki fark için net birşeyler söylemek için biraz erken ben 110 bg den memnundum beni çok üzmedi.Araç daha yeni olduğundan yeni yeni 3500 rpm lere çıkıyorum 1000 km den sonra sanırım daha net bir bilgi verebilrim.Ancak karadan konuştuğum bir araç sahibi 110 bg in daha verimli gibi olduğundan bahsetmişti ben şu an için dediğim gibi net bir yorum yapamıyorum araç 3000 rpm üstünde kendini belli ediyor biliyorsunuz.
süspansiyon olarak ben pek fark gözlemliyemedim ancak koltuklar 2005 modelde daha bir rahat,insanı daha bir sarar gibiydi.Tabiki bu tip bilgiler göreceli olabiliyor.
İlgileriniz için teşekkür ederim aklınıza takılan her türlü soruyu sorabilirsiniz.
Selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ekim 24, 2013, 10:51:20 »
Aracınız hayırlı olsun bendede eskiden 2007 2.0 otm Avensis vardı çok güzel araçtı.Size sorum her iki aracıda kullanan biri olarak iki model arasında yol sesi bakımından bir fark varmıdır?yeni Avensisler eskiye göre daha fazla ses alıyor deniliyor?Ben bir ara yeni Avensis i test etmiştim ama yeterli olmamıştı...
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #32 : Ekim 24, 2013, 12:56:05 »
Tekrar merhaba,
evet yol sesi olarak maalesef eski modeller daha başarılı yeni modelde sessiz ancak her iki modelide kullananların anlıyacağı bir fark var bunda yol sesi bariz olmasada biraz daha fazla :(
İyi günler dileklerimle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '07
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ekim 24, 2013, 13:10:18 »
Yani şöyle diyebilir miyiz?
Yol sesi konfor(süspansiyon) ve kalite açısından eski kasalar(2003-2009) daha başarılıydı.
2007 Jetta Comfortline-Lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ekim 24, 2013, 13:36:10 »
  Follow me home için sellektör kolunu aracı stop ettikten sonra bir kez çekip bırakmayı deneyin.(kimi araçlar bu şekilde aktif oluyor)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #35 : Ekim 24, 2013, 13:53:20 »
Tevil Bey merhabalar;
evet benim şahsi görüşüm ( tabiki bu olay görecelidir) eski kasalar daha başarılı gibi görüyorum.
selamlar