Arkadaşlar Hepinize selamlar,
Bende aracımı (1.6 elegant extra )1 ekim 2013 de teslim aldım. daha önceki aracımda avensis 1.6 comfort idi.Bu ikici toyotam:)
Benimde ilenimlerim şudurki toyota evet kalitede pek ödün vermiyor ancak eski yeni avensisi karşılaştırdığımda kalitede biraz düşüş var gibi geldi bana bu benim şahsi düşüncem.örnek vermek gerekirse direksiyon deri kaplaması ,deri vites topuzu malzemesi,arka koltukta küllük olmayışı,bagaj bölgesindeki file askı çengellerinin yok olması vs vs.
Araç performans olarak gayet yeterli bu araçtan aşırı performans beklememek gerekir diye düşünüyorum sonuçta spor bir araç değil,ancak uzun yolda ve şehir içinde sürüş keyfine diyecek yok malumunuz.
Birde yeni modelde dashboard da iki yanda bulunan hava kanalları çevresine krom kaplama yapılmış görünüm olarak çok şık duruyor ancak gündüz sürüşlerinde özellikle güneşli havalarda krom çerçeve olduğu gibi iki yan dikiz aynasına yansıyor

Aracım henüz 650 km de yakıt olarak 8-8.5 lt/100 km gösteriyor araç bilgisayarı daha önceki 110 bg lik aracım 6.5 -7 lt/100 km yakıyordu 192.000 km de idi sanırım yeni motor alışınca takribi 3000-4000 km sonra gerçek degerleri göreceğim.
Bu arada elegant extra kullanan arkadaşlardan bir ricam olacak bu araçta follow me fonksiyonunu çalıştıramadım bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa sevinirim.Başka bir topic altındada touch sitemin touch&go ya yükseltilmesi ile ilgili yazılar okudum ilgimi çekti onuda yakında araştırıp paylaşacağım.
Şu ana kadar benim gözlemlerim bu kadar
teşekkür eder iyi günler dilerim.