süper...
evet ışık yanmamıştı serviste ama çalışabileceğini söylemiştim oradaki arkadaşıma...güzel haberlerinizi bekliyoruz.

Önemli olan çalışması idi onda sorun yok.
Lamba yanmasına bakacagım. Devre şemasına baktım fark yok.
Aklıma gelen tek fark kilometre göstergesinin farklı olabilecegi.
Önemli olan çalışması idi onda sorun yok.
Lamba yanmasına bakacagım. Devre şemasına baktım fark yok.
Aklıma gelen tek fark kilometre göstergesinin farklı olabilecegi.
anladım...km.göstergesi farklı olabilir...yarın kısmetse 10.000 bakımına gideceğim...tekrar açayım bu konuyu
anladım...km.göstergesi farklı olabilir...yarın kısmetse 10.000 bakımına gideceğim...tekrar açayım bu konuyu 
göstergede küçük harflerle hangi kod olduğu yazıyor
premium benzinli otomatik e144 kodlu gösterge
life üstündeki donanımlara bakın birde sizin aracınıza bakın
mesela sizde hız göstergesinde 240 ın altında e142 yazıyor
diğer donanımlar ne acaba??
göstergede küçük harflerle hangi kod olduğu yazıyor
premium benzinli otomatik e144 kodlu gösterge
life üstündeki donanımlara bakın birde sizin aracınıza bakın
mesela sizde hız göstergesinde 240 ın altında e142 yazıyor
diğer donanımlar ne acaba??
haklısın ona bir bakayım paylaşırım burada...ama servisteki arkadaşım da göstergenin farklı olabileceğini belirtmişti...
selamlar...
Bilgisayarda CC gözüküyor.
CC kontroldede debriyaj şalteri gözüküyor.
Birtek hava yastıgını söküp kontrol etmedim. O kabloda tahminimce vardır. (Bakılan araç; Aytaç Hut'a ait)
selam ahmet bey, 2015 corolla life 1.33 aracı bugün teslim aldım.65 km yol yaptım

dün gece baya okudum mesajları bende takmak istiyorum şuan böyle bir imkan varmı .araç garantiden çıkarmı bunu takrsam.sadece kol yeterlimi, ben elektronik teknikeriyim gayet rahat takabilirim bu parçayı .
selam ahmet bey, 2015 corolla life 1.33 aracı bugün teslim aldım.65 km yol yaptım
dün gece baya okudum mesajları bende takmak istiyorum şuan böyle bir imkan varmı .araç garantiden çıkarmı bunu takrsam.sadece kol yeterlimi, ben elektronik teknikeriyim gayet rahat takabilirim bu parçayı .
Garanti olayına yorum yapamam bilgim yok.
Sadece kol yeterli, ama CC lambası hiçbir zaman yanmıyor.
gösterge sökülüp kontrol edilse? belki kablo eksiktir ?
abi araç destekliyorsa ve sorun çıkarmıyorsa problem yok ışık yanmasada olur.yapıcam bunu yakın zamanda bakalım
gösterge sökülüp kontrol edilse? belki kablo eksiktir ?
Kaan o kadar basit olsa biliyorsun yapardım.
CC lambası CAN hattından gelen bayt sinyali ile yanıyor.
Lamba yanma sinyalinide CAN hattını motor ECU veriyor.
Motor ECU CAN hattına bu sinyali veriyor, orada sorun yok.
Ama combimeter gelen bu sinyale tepki vermiyor. Ya lamba yok, yada CAN hattını destekleyen yazılım yok.
Tecrübelerime dayanarak yaptıgım testlerde combimeterda gelen CAN sinyalini destekleyen yazılım yok gibi gözüküyor.
Kaan o kadar basit olsa biliyorsun yapardım.
CC lambası CAN hattından gelen bayt sinyali ile yanıyor.
Lamba yanma sinyalinide CAN hattını motor ECU veriyor.
Motor ECU CAN hattına bu sinyali veriyor, orada sorun yok.
Ama combimeter gelen bu sinyale tepki vermiyor. Ya lamba yok, yada CAN hattını destekleyen yazılım yok.
Tecrübelerime dayanarak yaptıgım testlerde combimeterda gelen CAN sinyalini destekleyen yazılım yok gibi gözüküyor.
tabiki abi,hatta şaka yollu vereceğin cevabıda tahmin ediyorum " biz buraya lamba koymamış mıyız ya, unuttuk heralde

"
bu ışığın yanmaması sadece güvenlik sorunu mu teşkil ediyor??
yoksa farklı durumlar olabilir mi?
tabiki abi,hatta şaka yollu vereceğin cevabıda tahmin ediyorum " biz buraya lamba koymamış mıyız ya, unuttuk heralde
"
bu ışığın yanmaması sadece güvenlik sorunu mu teşkil ediyor??
yoksa farklı durumlar olabilir mi?
Bilmiyorum. (biliyorumda kolay cevabı seçtim ısrar etme)
merhaba arkadaşlar bende de corolla 1.33 life 2014 var ve curise control konusunu araştırıyorum bir kaç bayiye sordum cc takmadıklarını söylediler. burda arkadaşlarım takıldığını ve kol gerekli olduğunu söylüyorlar peki bu kolu nereden alabiliriz ben arabalardan anlamadığım için yardımcı olabilirmisiniz
merhaba arkadaşlar bende de corolla 1.33 life 2014 var ve curise control konusunu araştırıyorum bir kaç bayiye sordum cc takmadıklarını söylediler. burda arkadaşlarım takıldığını ve kol gerekli olduğunu söylüyorlar peki bu kolu nereden alabiliriz ben arabalardan anlamadığım için yardımcı olabilirmisiniz
@Umut Hayta (33334) Kolu aliexspress sitesinden vey e-baydan 40-50 dolar civarına alabilirsiniz ancak bunlar orjinal değil bozulma ihtimalleri olabiliyor.
@Ufuk Sönmez (16363) arkadaşımızda orjinal kol vardı yanlış hatırlamıyorsam özelden fiyat sorabilirsiniz.
@Umut Hayta (33334) Kolu aliexspress sitesinden vey e-baydan 40-50 dolar civarına alabilirsiniz ancak bunlar orjinal değil bozulma ihtimalleri olabiliyor. @Ufuk Sönmez (16363) arkadaşımızda orjinal kol vardı yanlış hatırlamıyorsam özelden fiyat sorabilirsiniz.
yanlış bilmiyorsam 20 -30 dolar galiba en fazla
Ciddi bir sistem. Şahsen sonradan takılan ciddi olan elektronik bir sistem. Hani sonradan takılan navigasyonlu, multi ekrandan bile hayati bir durum taşıyan sistem. Bu yüzden benden uzak dursun. Maazallah takılır filan çıkmaz devreden neme lazım. Servis dışında taktırılmaması taraftarıyım. Ama bana göre değil.
Ciddi bir sistem. Şahsen sonradan takılan ciddi olan elektronik bir sistem. Hani sonradan takılan navigasyonlu, multi ekrandan bile hayati bir durum taşıyan sistem. Bu yüzden benden uzak dursun. Maazallah takılır filan çıkmaz devreden neme lazım. Servis dışında taktırılmaması taraftarıyım. Ama bana göre değil. 
Burak abi
serviste en fazla 150 160 tl ye yaparlar ,tabi pazarlık payı büyük
elektronik sisteme müdahale olmuyor ki, sadece kullanılmayan özellik kullanılabiliyor