0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Samsun-çarşamba resim çekilen mekan ise ada yanlıs bilmiyorsam
Evallah Abi sağol.
maşallah güzel araç bende öğrenciyim aynı sıkıntılar bende de var ne olacak bu öğrencilerin hali
emeğinize sağlık aydın kardeşim....acizane bir tavsiyede bulunablirmiym..plakanızı sakın değiştirmeyin zira yeni çıkan bir kanuna göre özürlü plakaları artık özel işaretli olmaycak normal plaka olacak..maalesef bu plaka sahibi bir kaç kişi biraz işgüzarlık yaparak meclisten bu yasanın çıkmasını sağladılar ama gelin görünki o plakanın sizlere tanıdığı kolaylıklardan artık daha zor faydalanabiliyorsunuz mesela itfaiye musluğu ve yaya geçitleri haricinde istediğiniz yere park yapabilem özgürlüğünüz vardı halen var ama önceden bu plakayı gönce bişey yapmıyorlardı ama şimdi durumu anlatmaya çalışmakla vakit geçirmek zorunda kalıyorsunuz...
Abi benim aracımda engelli aracı ve plaka yı normal plaka olarak değiştirdim ama bu dediğiniz zorlukları yaşamıyorum . Engelli araçlarına yol verenleri takdir ediyorum ama araç sırf engelli plaka diye sıkıştıran öküzler var trafikte Aydının başına geldi mi bilmiyorum ama Adana'da maalesef böyle . Park olayına gelirsek isteyene plaka ile birlikte büyük bir kart veriyorlar engelli aracı olduğuna dair ve sadece engelli araçlarının park edebileceği yere aracı park ederseniz o kartı ön cama içeriden koyup gitmeniz yetiyor .Ben araçta babam olmadı mı kesinlikle engelli parklarına özel yerleri de işgal etmiyorum zaten ondan o kartı da almadım . Çünkü gerçekten o parklara ihtiyacı olanlar var ve asla işgal etmem çok şükür ihtiyacımız yok ama maalesef işgal edenler çok . Kısaca araç normal plaka olursa durumu anlatmak için çok vakit kaybetmezsiniz en fazla çıkarıp ruhsatı gösterdiniz mi anlayışla karşılıyorlar . Aydına plakaları değiştirsin demiyorum ama böyle dolaşmaktan rahatsız oluyorsa değiştirmesinde herhangi bir sıkıntı olmaz .
yaşatılan sıkıntılar konusunda senin kadar kibar ifadeler kullanımıyorum..ama burada da söyleyemiyeceğim:) bildiğim kadarı ile çok meşekkatli olmasada bahsettiğin kartı almak içni bile biraz uğraşman gerekiyor,mesai arkadaşım engelli olduğu için ondan edindiğim bilgiler doğrultusunda fikrimi paylaştım ayırımcılık hususunda belki engelli plakası sorun hissedilebilir ama engelli işareti kaldırılmasaydı sanki daha iyi olurdu diye düşünüyorum (bir çok sitelrdeki ortak görüşde bu doğrultuda) .unutmayalım ki hepimiz engelli adayıyız.
Abi öncelikle mesai arkadaşınıza Allah'tan acil şifalar diliyorum . Engelli plakanın engelliye sağladığı avantajlar da var tabi ki .Benim demek istediğim o engelli ambleminden rahatsız olan engellilerde mevcut aslında tamamen kaldırılmak yerine isteyen normal isteyen de engelli plaka kullansaydı en iyi çözüm olurdu ama dediğiniz gibi tamamiyle kaldırıldı ve şu an engelli araçlarına isteseniz de istemesiniz de normal plaka veriliyor diye biliyorum . Park için olan kartı almakta maalesef dediğiniz gibi biraz uğraştırıyor bununla da bitmiyor 1 veya 2 yılda bir gidip yenilemek gerekiyor diye biliyorum .
Aydın ilk fotolarda jant hoşuma gitmemişti ama diğer fotolarda güzel olduğunu anladım kazasız belasız sürüşler dilerim kardeşim Üniversiteye gidin devletten geri ödemeli kredi çekin yapın arabayı (Benim yaptığım gibi )
güzel olmuş yahu...
ordu-ünyeliyiz babamın işi dolayısıyla 10 sene fln çarsambada kaldık
bu sıkıntılar yerine bırakın engelli işareti olan plakalr devam etseydi iyi olmazmıydı? maalesef bu işi başlatan vatandaşın beki iyi niyetle ama maalesef ezik ve işgüzarlığından kaynaklandı....alternatif olarak dediğin gibi de yapılabilirdi ama aracın camına bir kart parçası koymaktansa hem önde hem arkada görünen plakalrın klamsı sadece sizler için değil polisler içinde kolaylık olurdu..neyse geçmiş ola.....
Yeni yasadan sonra karşılaştığımız bir kaç durum oldu. Otopark görevlilerinden biri. Plaka beni lgilendirmez kart isterim demesinin üzerine biraz kargaşa yaşandı sonra ruhsat göstererek çıkabildik. Yeni yasa ortalığı biraz karıştırdı açıkcası. Dediğiniz gibi sıkıştırmalar ise bir kaç kere yaşandı evet. Ama yeni sistem de iyi olmadı engelli aracına ceza yazan birsürü polise denk geldim kart astığı halde
Söyleniyorsunuz ama gün gelecek bugünleri mumla arayacaksınız .