Gönderen Konu: Araç Komple Boyama Yardımm  (Okunma sayısı 10543 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Araç Komple Boyama Yardımm
« : Temmuz 04, 2013, 00:42:54 »
Herkeze merhaba. Yurdişindan ön arka tampon siparişi verdim. Henüz yolda olmalarına ragmen boyacı abimle konustum. Sizlerede fikir danısmak ıstedım. Hazır tamponlar boyanıcakken komple boyatıyım, taş izleri, ufak tefek göcükler, çizikler gitsin tertemiz bineyim düşüncesine vardım (Aracın boyası orjinal, 15 yıllık boya nihayetinde). Bütün kaporta aksamı sökme takma bana ait 900 liraya anlastım.(Boyacı usta çok samimi abim olur fiyatta çok büyük güzellik yaptı,  ben varken bi müşteri geldi bir kapı 2 tampon ıcın 500 tl istedi :) ) Boyada fiyat/kalite konusunda bi sıkıntım yok işciliğin güzel olucagından eminim. Boyaya metalik katalım istiyorum, sedefli olsun, boya parı parıl yansın ıstıyorum... Merak ettıgım konular, bu konuda tecrubesi olan abilerim boya aşamasında nelere dikkat etmeliyim, keske sunuda yaptırsaydın yada su konuda dıkkat et, sunu 2-3 kat attır dıyebılecegınız bıseyler varmıdır. Okuyup vakit ayırgınız için tesekkur ederım hepınıze ıyıgunler keyıflı forumlar.. 

Aracımın rengı budur..
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Toyota Club Türkiye

Araç Komple Boyama Yardımm
« : Temmuz 04, 2013, 00:42:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 45800
  • Model Yılı: '11
  • 19 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç Komple Boyama Yardımm
« Yanıtla #1 : Temmuz 04, 2013, 00:47:41 »
arabanın boyaya pek ihtiyacı yok gibi.
Hayatın km'sini hergün sıfırla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 04, 2013, 00:51:18 »
Bence hiç boyatmayın,gayet güzel görünüyor şuanda.15 yaşında ve orjinal bir aracınız var yazık etmeyin.İlla bir şey yaptırayım diyorsanız önce düzeltilmesi gerekenleri düzeltin ardındada güzel bir bakım yaptırın sonaxtan pırıl pırıl olur.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 04, 2013, 01:10:10 »
Fotografda pek boyaya ıhtıyacı yok gibi olsada ufaklı büyüklü çizikler her parcada mevcut. Ön kaput da cok fazla taş izleri var: Birde sol arka çamurluk dalgalı boyasız çekıçle düzeltılmıs daha onceden. Aracıma bı 5 sene bınme gozuyle baktıgım ıcın tertemız bınmek ıstıyorum..
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 04, 2013, 01:16:31 »
Fotografda pek boyaya ıhtıyacı yok gibi olsada ufaklı büyüklü çizikler her parcada mevcut. Ön kaput da cok fazla taş izleri var: Birde sol arka çamurluk dalgalı boyasız çekıçle düzeltılmıs daha onceden. Aracıma bı 5 sene bınme gozuyle baktıgım ıcın tertemız bınmek ıstıyorum..
Dalgalı olması sorun değil,usta birisi düzeltir onu.Zaten düzeltilmeden boyasanızda yine aynı görünür.Sırf çizik için boyatmakta mantıklı değil bence.Taş izine gelirsek bugün boyatın 1 sene sonra yine aynı şekilde izler olacaktır,folyo ile kaplanmadığı sürece.Bence güzel bir pasta cila sonrasındada koruma bakımları var onlardan yaptırın emin olun bir çok sorun çözülecektir.Keyfi dahi olsa boyamaya sıcak bakmıyoruz genel olarak,ne kadar iyi bir boya olursa olsun kendi boyası kadar gitmeyecektir.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 04, 2013, 01:46:56 »
Siz nasıl isterseniz öyle yaptırım keyif sizin ve sizin arabanız . 3 kat Cila attırın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 04, 2013, 19:12:03 »
Sinan bey araca 5 yil daha binmeyi dusunuyorsaniz ve boyaciniza da guveniyorsaniz komple boyatin. Sonrasinda fotolari paylasirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 04, 2013, 19:29:04 »
Zaten Bol bol fotograf ve vdeo cekecegım. Boyacıma guvenıyorum o konuda sıkıntı yok..  Tesekkur ederım cvplar ıcın
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 05, 2013, 00:38:12 »
eğerboyatmaya kararlıysan farklı bir renk seçmelisin bence, corolla'ların orjinalinde olmayan bir renk, tamamen sana özgü bir araç olur...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Wolverine
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '07
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 05, 2013, 11:17:55 »
farklı renge boyanırsa o zamanda ruhsata işlemesi gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 05, 2013, 11:36:15 »
eğerboyatmaya kararlıysan farklı bir renk seçmelisin bence, corolla'ların orjinalinde olmayan bir renk, tamamen sana özgü bir araç olur...
boyanan arabanın fiyatı düşer birde renk değişirse üstüne bonus olur.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '07
  • 26 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 05, 2013, 12:41:01 »
plasti dip yaptır bence :)
Çoğu zaman gidiyoruz... Kiminin hoşuna,kiminin zoruna ;)

2007 COROLLA TERRA D4-D FÜME 100.000
2004 CLİO Symbol 1.4 GÜMÜŞ GRİ 137.000

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 05, 2013, 13:11:22 »
Farklı bir renk guzel olur fakat masraf 2 kata cıkar. Satarken değerinın dusucegını pek sanmıyorum sonucda kazadan darbeden kaynaklı bı boyama olmucak, bol bol fotograf ve vdeo cekecegım zaten alan kısının ıcının rahat etmesı ıcın..
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 05, 2013, 14:22:34 »
Farklı bir renk guzel olur fakat masraf 2 kata cıkar. Satarken değerinın dusucegını pek sanmıyorum sonucda kazadan darbeden kaynaklı bı boyama olmucak, bol bol fotograf ve vdeo cekecegım zaten alan kısının ıcının rahat etmesı ıcın..
otomobilcilikte boyanan arabanın değeri (senin araba için) 1.5- 2 bin düşer, ben senin yerinde olsam çok güzel bir boya tamiratı yaptırırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 05, 2013, 16:29:14 »
   Sıfır aldığım otobüs fabrika garantisinde yeniden ve komple boyandı.Hazır boyanmışken istemiş olduğum renge boyatayım dedim.6 kg gri boyaya 1 kg kırmızı sedef koydurup boyatacaktım.Arac hem ayrı açılardan bakıldığında hem de ışığın şiddetine göre farklı renklerde görünecekti.Tabii bundan vazgeçirdiler beni.Büyük araç olduğu için ileri de olabilecek parça boyalarda renk tutmama riski taşır dediler vazgeçtim.
   Aracı illaki boyatacağım diyorsan ustana söyle boyayı mat atsın.Mat boya ile araban daha klas durur.Hem kimsede olmayan bir renk hem de folyo olmayan mat bir görüntü elde edersin(bunlar sana boyatma önerim)
   Son olarak Atilla abi ile aynı görüşteyim ;)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 05, 2013, 19:41:01 »
otomobilcilikte boyanan arabanın değeri (senin araba için) 1.5- 2 bin düşer, ben senin yerinde olsam çok güzel bir boya tamiratı yaptırırım.
Atılla bey zaten araca suan 3 bin tlden fazla masraf edıyorum ( Yurdısından yola cıkmıs gelıcek tamponlar, coılover, jant ve ufak tefek seyler). Ve aracımada bı 5 sene rahat bınerım gozuyle yapıyorum masrafı. Okadar sey yapmısım, satarkan edıcegı zarar pek gozumde degıl zaten okadar deger kaybedıcegınıde  tahmın etmıyorum .. Sonucda 15 yasında araba .
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 05, 2013, 19:42:59 »
   Sıfır aldığım otobüs fabrika garantisinde yeniden ve komple boyandı.Hazır boyanmışken istemiş olduğum renge boyatayım dedim.6 kg gri boyaya 1 kg kırmızı sedef koydurup boyatacaktım.Arac hem ayrı açılardan bakıldığında hem de ışığın şiddetine göre farklı renklerde görünecekti.Tabii bundan vazgeçirdiler beni.Büyük araç olduğu için ileri de olabilecek parça boyalarda renk tutmama riski taşır dediler vazgeçtim.
   Aracı illaki boyatacağım diyorsan ustana söyle boyayı mat atsın.Mat boya ile araban daha klas durur.Hem kimsede olmayan bir renk hem de folyo olmayan mat bir görüntü elde edersin(bunlar sana boyatma önerim)
   Son olarak Atilla abi ile aynı görüşteyim ;)
Aracım parıl parıl parlasın ıstıyorum o yuzden mat boyayı bedava yapayım deseler yapmam acıkcası :) Ama dedıgınız mantıklı ılerde olası bır durumda parca boyatmak zorunda kalırsam boya tutmayabılır o yuzden hazırladıgımız karısımdan bırazcık fazla koydurup ayırsam fena olmaz onerınız ıcın teskekur ederım...
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Temmuz 05, 2013, 21:19:01 »
Aracım parıl parıl parlasın ıstıyorum o yuzden mat boyayı bedava yapayım deseler yapmam acıkcası :) Ama dedıgınız mantıklı ılerde olası bır durumda parca boyatmak zorunda kalırsam boya tutmayabılır o yuzden hazırladıgımız karısımdan bırazcık fazla koydurup ayırsam fena olmaz onerınız ıcın teskekur ederım...
benim sattığım efsaneyi alan hemşerim servisten boyalarını alıp bir ustaya boyatmış, boyaya aşık oldum pırıl pırıl parlıyordu. servisten boya almayı bir dene.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 05, 2013, 22:23:37 »
   Boya dışında aracın nasıl boyadığı da önemli.Ustan'dan aracı soldan sağa mı yoksa yukarı aşağı hareketlerle boyayacağını öğren.İşin içine metalik girince bu husus çok önemli.Ustan soldan sağa boyarsa bir sonra ki parça boya ya da yüzeysel boyamada yukarı aşağı boyanırsa ciddi ton farkı ortaya çıkacaktır.Aşağıda ki linkte aracımı boyatmam ile ilgili konu var.Ustana boya öncesi örnek bir uygulama iste.Ben öyle yaptım.İki plaka parçasını hem gri'ye hem de fümeye boyadılar.Renkleri beğendikten sonra boya onayını verdim.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43911.0

Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 06, 2013, 00:08:35 »
benim sattığım efsaneyi alan hemşerim servisten boyalarını alıp bir ustaya boyatmış, boyaya aşık oldum pırıl pırıl parlıyordu. servisten boya almayı bir dene.
Bırsey farketmez abı boya koduna gore boya kullanıyolar sonucda .
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp