0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Boya dışında aracın nasıl boyadığı da önemli.Ustan'dan aracı soldan sağa mı yoksa yukarı aşağı hareketlerle boyayacağını öğren.İşin içine metalik girince bu husus çok önemli.Ustan soldan sağa boyarsa bir sonra ki parça boya ya da yüzeysel boyamada yukarı aşağı boyanırsa ciddi ton farkı ortaya çıkacaktır.Aşağıda ki linkte aracımı boyatmam ile ilgili konu var.Ustana boya öncesi örnek bir uygulama iste.Ben öyle yaptım.İki plaka parçasını hem gri'ye hem de fümeye boyadılar.Renkleri beğendikten sonra boya onayını verdim.http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43911.0
Bırsey farketmez abı boya koduna gore boya kullanıyolar sonucda .
Sinanım boya kalitesi ayrı bir şey, senin söylediğin kod rengiyle ve cinsiyle ilgili. boyanın markası, ömrü ve kalitesiyle ilgili. eskiden biz duco dupont boya kullanırdık harika bir amerikan boyasıydı, yine var ama sanıyorum bize gelmiyor.
Anladım Atılla abı ozaman ben bunu servısle ve boyacımla konusıyım. Boyacım boya olarak dyo alıyodu sanırm. Eger fark olucaksa dedıgınız gıbı servısden alırım....
bence boyattıktan hemen sonra boya koruma yaptır. Malum ileride parça yada lokal boya yaptırmak zorunda kalırsan renk tutmama sorunu yaşamazsın. Boya ne kadar kaliteli olursa olsun hava koşulları illaki boyada solma yapıyor.