0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Modifiye konusunda imkanlar kısıtlı hem de polisin ve toplumun çok fazla baskısı var. Cezaların dayandığı kanunların ucu çok açık kesin ve net bir ibare yok polisin kişisel insiyatifine kalmış herşey. En çok buna sinir oluyorum. Eğerki güzel bir düzenleme yapılır şehir içi için egsoz sesine bir desibel sınırı koyulursa daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Her ne olursa olsun sizin rahatsız olduğunuz kadar karşıdakinin zevk alması söz konusu eğer saygı duyulmasını istiyorsanız siz de bazı şeylere saygı duyun derim. Genç yaşlı doğan görünümlü şahinci veya s2000 fark etmez danışıklı saygı çerçevesince ortaklığa gidilmeli. Ben de sabahları saat 6.20-6.45 arası ekmek dağıtımı yapan transitin egsoz ve gereksiz blowwoff sesi ile uyanıyorum. Haftanın 7 günü aynı saat aynı ses 200mt caddede 6 kere vites değiştirip o 6 kere cuff sesi ve en son yokuşta dip gazı resmen beynimde deprem yapıyor ama inip adamı döveyimmi ya da söveyim mi ? Buna hakkım yok. Sen yasal düzenlemeyi yap ve denetlemeyi arttır bakalım neler oluyor. Bir de önümüzdeki cadde arada olsa da baya işlek bir cadde ve tam önümüzde yokuşa bağlanıypr eğerki egsoz sesinden rahatsız olup isyan edeceksek caddeyi kapatmak lazım en sessiz araba bile vitesi 2 ye düşürüp genelde dip gaz zorlanarak çıkıyor yokuşu . Apartmanında ses yalıtım özelliği olmadığını hesaba katın ...
polisler artık bu işe el koymalı.
Şu ateş ednler çok iyi, direkt manifoldtan güzel bir çıkışla, hem görsel hemdemüziksel bir şölen, bu tür seslere sahip araçlardan kimse şikayetçi değil zaten, pekte görülmüyorlar, sadece gece vakitleri otoyollarda boy gösteriyorlar. Bu rahatsızlık veren ekip, kuş serisi sahipleri, sağ kollarını ellerinden dirseklere kadar direksiyona dolayarak, bir yarım ay şekli oluşturmanın kıvancıyla mahalle aralqrına lpg kokusu saçan ekip ciddil rahatsız edici sesler çıkarıyorlar.
Hocam bir noktayı düzeltmek istiyorum; kollarını dirseklerine kadar değil, koltuk altı cam hizasına gelecek şekilde sarkıtırlar. Neredeyse parmak uçları asfalta değecek şekilde. Ayrıca koltuklarını sonuna kadar geriye yatırıp bedenlerini şoför koltuğu sol köşe geriye kadar yaslarlar(ilginç bir tespit; birine sormuşlar "siz neden bu kadar rahatsız oturuyorsunuz araçta" diye, keko da demişki; "yakıttan tasarruf ediyoruz" !????Asflajngkfdjhk) Allah' a bakan şapkaları, burun hizasında düşük çakma damla modeli gözlükleriyle takılan tiplerdir bu arkadaşlar. YAZIK!