Gönderen Konu: Sesli Egzozlara Kim Dur Diyecek  (Okunma sayısı 3856 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Ynt: Sesli Egzozlara Kim Dur Diyecek
« Yanıtla #40 : Temmuz 04, 2013, 09:43:34 »
Modifiye konusunda imkanlar kısıtlı hem de polisin ve toplumun çok fazla baskısı var.

Cezaların dayandığı kanunların ucu çok açık kesin ve net bir ibare yok polisin kişisel insiyatifine kalmış herşey. En çok buna sinir oluyorum.

Eğerki güzel bir düzenleme yapılır şehir içi için egsoz sesine bir desibel sınırı koyulursa daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Her ne olursa olsun sizin rahatsız olduğunuz kadar karşıdakinin zevk alması söz konusu eğer saygı duyulmasını istiyorsanız siz de bazı şeylere saygı duyun derim.

Genç yaşlı doğan görünümlü şahinci veya s2000 fark etmez danışıklı saygı çerçevesince ortaklığa gidilmeli.

Ben de sabahları saat 6.20-6.45 arası ekmek dağıtımı yapan transitin egsoz ve gereksiz blowwoff sesi ile uyanıyorum. Haftanın 7 günü aynı saat aynı ses 200mt caddede 6 kere vites değiştirip o 6 kere cuff sesi ve en son yokuşta dip gazı resmen beynimde deprem yapıyor ama inip adamı döveyimmi ya da söveyim mi ? Buna hakkım yok. Sen yasal düzenlemeyi yap ve denetlemeyi arttır bakalım neler oluyor.

Bir de önümüzdeki cadde arada olsa da baya işlek bir cadde ve tam önümüzde yokuşa bağlanıypr eğerki egsoz sesinden rahatsız olup isyan edeceksek caddeyi kapatmak lazım en sessiz araba bile vitesi 2 ye düşürüp genelde dip gaz zorlanarak çıkıyor yokuşu . Apartmanında ses yalıtım özelliği olmadığını hesaba katın ...
Ali bey! kusura bakmayin biraz basitce soyleyecem "Beni rahatsiz edecekse yemisim onun ozgurlugunu"

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Temmuz 04, 2013, 09:43:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 94000
  • Model Yılı: '08
  • 46 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Temmuz 10, 2013, 08:01:45 »
Aynen Kadir beyin söylediğine katılıyorum.
Her şey suretin suretinin sureti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Temmuz 10, 2013, 10:19:41 »
Şu ateş ednler çok iyi,  direkt manifoldtan güzel bir çıkışla, hem görsel hemdemüziksel bir şölen, bu tür seslere sahip araçlardan kimse şikayetçi değil zaten, pekte görülmüyorlar, sadece gece vakitleri otoyollarda boy gösteriyorlar. Bu rahatsızlık veren ekip, kuş serisi sahipleri, sağ kollarını ellerinden dirseklere kadar direksiyona dolayarak, bir yarım ay şekli oluşturmanın kıvancıyla mahalle aralqrına lpg kokusu saçan ekip ciddil rahatsız edici sesler çıkarıyorlar.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Temmuz 10, 2013, 14:56:53 »
Vallahi arabayi bagirtanlarin kulaklarını bol bol cinlatiyorum. Iyi niytli olduklarını düşünmüyorum.  Dikkat cekmek amaçları. .. araba dedigin sessiz olur....
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Temmuz 11, 2013, 16:23:33 »
Her polis herşeyin farkında durdurduğunda aracın içine girip ekstra düğme arıyor artık Elektrikli egzos :D
Bu olay ihtiyaç nedeni ile araç kullananlar ve zevk için araç kullananlar diye ikiye ayrılır..Her araba sessiz olucak kaideside yoktur tek düşünce olsaydı o kadar sistemler spor araçlar üretilmezdi..Kafa ütülücek tiplere saydırın ama herkes aynı değildir..Egzos sesini severim ama hiç mahalle arası kafa şişirme huyum yoktur..Egzos sesi dedin mi gece 12 lerden sonra çevre yollarında rolling hesabı duyulcak şekilde olmalı birden duyulup kaybolmalı..ve sırf bundan dolayı tofaş almıyorum çünkü ilk akla gelen tipler :D
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Temmuz 12, 2013, 09:25:43 »
polisler artık bu işe el koymalı.
Chevrolet Cruze 40,000 km 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 94000
  • Model Yılı: '08
  • 46 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Temmuz 21, 2013, 16:29:36 »
polisler artık bu işe el koymalı.
Polisler aslına bakacak olursak daha birçok şeye el koymalı ama maalesef ülkemizde denetim zaafı var.
Her şey suretin suretinin sureti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Temmuz 21, 2013, 17:30:44 »
Şu ateş ednler çok iyi,  direkt manifoldtan güzel bir çıkışla, hem görsel hemdemüziksel bir şölen, bu tür seslere sahip araçlardan kimse şikayetçi değil zaten, pekte görülmüyorlar, sadece gece vakitleri otoyollarda boy gösteriyorlar. Bu rahatsızlık veren ekip, kuş serisi sahipleri, sağ kollarını ellerinden dirseklere kadar direksiyona dolayarak, bir yarım ay şekli oluşturmanın kıvancıyla mahalle aralqrına lpg kokusu saçan ekip ciddil rahatsız edici sesler çıkarıyorlar.

Hocam bir noktayı düzeltmek istiyorum; kollarını dirseklerine kadar değil, koltuk altı cam hizasına gelecek şekilde sarkıtırlar. Neredeyse parmak uçları asfalta değecek şekilde. Ayrıca koltuklarını sonuna kadar geriye yatırıp bedenlerini şoför koltuğu sol köşe geriye kadar yaslarlar(ilginç bir tespit; birine sormuşlar "siz neden bu kadar rahatsız oturuyorsunuz araçta" diye, keko da demişki; "yakıttan tasarruf ediyoruz" !!!!????Asflajngkfdjhk) Allah' a bakan şapkaları, burun hizasında düşük çakma damla modeli gözlükleriyle takılan tiplerdir bu arkadaşlar. YAZIK!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Temmuz 21, 2013, 17:35:49 »
Hocam bir noktayı düzeltmek istiyorum; kollarını dirseklerine kadar değil, koltuk altı cam hizasına gelecek şekilde sarkıtırlar. Neredeyse parmak uçları asfalta değecek şekilde. Ayrıca koltuklarını sonuna kadar geriye yatırıp bedenlerini şoför koltuğu sol köşe geriye kadar yaslarlar(ilginç bir tespit; birine sormuşlar "siz neden bu kadar rahatsız oturuyorsunuz araçta" diye, keko da demişki; "yakıttan tasarruf ediyoruz" !!!!????Asflajngkfdjhk) Allah' a bakan şapkaları, burun hizasında düşük çakma damla modeli gözlükleriyle takılan tiplerdir bu arkadaşlar. YAZIK!

Babasına çekmiş babası da zamanında prezervatiften tasarruf etmiş . Sonuç ortada .