Gönderen Konu: Cam tavan ölçüleri ve kablo aktarımı  (Okunma sayısı 4963 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • RoadChaser
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 17000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
Cam tavan ölçüleri ve kablo aktarımı
« : Haziran 29, 2013, 01:05:40 »
Arkadaşlar merhaba,

Skyview aurisime 208lerdeki gibi ışıklandırma yapmak isityorum.

5050 SMD RGM IPS65 led şerit kullanacağım. Yeri hazır sadece gerçek ölçüler ve kabloları geçireceğim yer lazım. Öncen geçirmek riskli giib dirsekte airbag var bunun yerine arkadan geçiriyim diyorum. Hem Ledlerin sürücüsünü bagaja koyarım elektirği de çakmaktan alırım diye düşünmekteyim ama tavandan bagaja nasıl geçer merak ediyorum bu konuda fikri olan var mıdır ?
'13 Auris 1.4 D-4D M/M Advanced SkyPack-Beyaz
LG G2 Black 32GB with 4.4 KitKat
Junior Detailer

Toyota Club Türkiye

Cam tavan ölçüleri ve kablo aktarımı
« : Haziran 29, 2013, 01:05:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
Ynt: Cam tavan ölçüleri ve kablo aktarımı
« Yanıtla #1 : Haziran 29, 2013, 12:08:23 »
Araç yeni olduğundan biraz fikir belirtmek zor. :)
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 29, 2013, 21:21:39 »
208lerde nasıl ışıklandırma var? :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 29, 2013, 21:28:34 »
208lerde nasıl ışıklandırma var? :)
Sanıyorum bu tarz bir şey,ambiyans ışığı olarak düşünebiliriz

......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 29, 2013, 22:14:05 »
Güzelmiş, ama şerit led ile tam böyle olmaz gibi geliyor bana. Nokta nokta gözükür önüne ayrıca bir ışık dağıtıcısı koyulmaz ise.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 29, 2013, 22:15:40 »
Güzelmiş, ama şerit led ile tam böyle olmaz gibi geliyor bana. Nokta nokta gözükür önüne ayrıca bir ışık dağıtıcısı koyulmaz ise.
Şerit değilde ismini bilmediğim değişik bir led benzeri yine metre işi satılan bir sistem var.Benim bilgisayar kasamda vardı.Bütün olarak görünüyordu,tek farkı çok esnek değildi.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 29, 2013, 22:19:21 »
CCFL florasanları diyorsan onlar direk virajda, sarsıntıda kırılır. Benim Ae92'nin bagajında var, bir yerden resimleri çıkabilir forumdan, tam hatırlamıyorum ekleyip eklemediğimi.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 29, 2013, 22:21:52 »
CCFL florasanları diyorsan onlar direk virajda, sarsıntıda kırılır. Benim Ae92'nin bagajında var, bir yerden resimleri çıkabilir forumdan, tam hatırlamıyorum ekleyip eklemediğimi.
Yok hayır florasan değil,aynı şerit led şeklinde tek fark nokta nokta değil.Tam olarak olmasada(renk ve kalınlık olarak) böyle bir şey dediğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 30, 2013, 10:56:11 »

5050 SMD RGM IPS65 led şerit kullanacağım. Yeri hazır sadece gerçek ölçüler ve kabloları geçireceğim yer lazım. Öncen geçirmek riskli giib dirsekte airbag var bunun yerine arkadan geçiriyim diyorum. Hem Ledlerin sürücüsünü bagaja koyarım elektirği de çakmaktan alırım diye düşünmekteyim ama tavandan bagaja nasıl geçer merak ediyorum bu konuda fikri olan var mıdır ?

eski aracım corollaya multimedya sistem taktırırken geri görüş kamera kablosu için plastik direkleri sökmüştük. o direklerin altından ara yerlerden bagaja ulaşmıştık. auriste de olabilir diye düşünüyorum. bu arada benim aracım da cam tavan. fikriniz çok hoşuma gitti. ama bir kaç sorum olacak :

1- projenizin nasıl yapıldığının her adımını fotoğraflayıp bizimle paylaşırsanız ben ve diğer üyeler için faydalı olacaktır.
2- bu ışıklandırmayı koymayı düşündüğünüz yer neresi? (otomatik olan perdeye engel olmayacak mı?)
3- ledleri çakmak girişine bağlarsanız nasıl ve ne zaman yanacak? (parklara bağlasak daha mantıklı değil mi?)
Olsun varsın, biz yine de memnunuz.. bu dünyada olmazsa ahirette huzur buluruz..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • RoadChaser
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 30, 2013, 23:03:30 »
Cevaplar için ayrı ayrı teşekkür ederim.

Öncelikli kullanacağım led şerit 5050SMD lede sahip. Özellikle mt de 60ledli olanı alıcam. Onda dediğiniz nokta olayı olmuyor. Zaten kısa mesafeyi aydınlatacağı için o nokta anlaşılmayacak. Ayrıca IP65 koruma patentine sahip silikon ile kaplı silikon bir nebze ışık dağıtıcı görevi üstleniyor hepde ledleri koruyor.

RGB almamdaki amaç farklı renkleri ve aydınlatma şeklini kullanabilmek. Tek renge bağımlı kalmayacağım. Sürüş tercihime göre sakin halde mavi yeşil hız istediğimde kırmızı fark yaratmak istediğimde turuncu veya beyaz gibi

Gözümle göremesemde elimle inceleme fırsatım oldu. Perdeyi engellemeyecek şekilde yaklaşık 1cm genişliğinde önden arkaya uzanan bir metal kenar var. O metalin üstüne yapıştıracağım. Işık yukarı bakacak ve aşırı bir aydınlanma olmayacak zaten kumanda ile parlaklığı kontrol edebileceğim.

Hat geçirme konusunda arkaya geçmesi daha kolay olacak gibi çünkü perde hava yastıkları engel çıkacak ve o kısımlara dokunmak istemiyorum. Kelebek camın sağında ve solunda kollar var onlardan bagaj tarafındakinen geçirmeyi planlıyorum çünkü orada airbag aksamı yok. Yarın detaylı bir fizibilite raporu çıkacağım.

Şuan kaç mt gidecek bilmiyorum ama aracın voltajı ayarlanmış kısımlarından elektirk almak biraz  riskli geliyor farklı akımlarda olunca araç hata veriyor sonra O yüzden ilk önce çakmaktan alacağım elektiriği Eğer kullanışlı olmaz ise stoptan(park lambası) alabilirm.

Bu arada bahsettiğiniz neon şeritleri oraya montajlama konusunda sıkıntı çekebilirm. Şerit led yapışkanlı olduğu için ve yerde olduğundan sorun çıkarmayacak gibi.

Led şerit konusunda araştırma yapıyorum kalite uyum v.s. çinde 5mt likler 10 dolar ila 35 dolar arası değişiyor. 44lü kumanda ise 5-6 dolar civarlarında. 

Junior Detailer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • RoadChaser
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 30, 2013, 23:09:21 »
eski aracım corollaya multimedya sistem taktırırken geri görüş kamera kablosu için plastik direkleri sökmüştük. o direklerin altından ara yerlerden bagaja ulaşmıştık. auriste de olabilir diye düşünüyorum. bu arada benim aracım da cam tavan. fikriniz çok hoşuma gitti. ama bir kaç sorum olacak :

1- projenizin nasıl yapıldığının her adımını fotoğraflayıp bizimle paylaşırsanız ben ve diğer üyeler için faydalı olacaktır.

Genelde kendi başıma oluyorum o yüzden fotolama ile uğraşamıyorum ama yapmaya çalışacağım.

2- bu ışıklandırmayı koymayı düşündüğünüz yer neresi? (otomatik olan perdeye engel olmayacak mı?)

Üstteki yazıda bahsettim perdenin kızağının yanında metal bir yüzey var perde nin ayakları temas etmiyor tam köşe de kalıyor. Oraya uygulayacağım ama baya sıkıntı olacak gibi çünkü o kısma el kolay kolay girmiyor parmakla didik didik uğraşacağım.

3- ledleri çakmak girişine bağlarsanız nasıl ve ne zaman yanacak? (parklara bağlasak daha mantıklı değil mi?)

Çakmak girişi olayını yine yukarıda açıkladım sadece ilk olarak öyle düşündüm bu zamanla değişebilir. Güvenlik açısından aracı terkettiğimde he rihtimale karşı güç kesilmeli. Denemedim ama Çakmakların stop ettiğimde elektiriğinin keisldiğini düşünüyorum genelde araçlarda öyle. Ordan akımı alacağım akımı kumandanın kontrol trafasuna bağlayıp kumanda ile kontrol edeceğim.
Junior Detailer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Haziran 30, 2013, 23:12:16 »
Elektriği ayrı bir tesisattan alın.Mesela sigorta kutunuzda boş yer varsa uygun sigorta koydurup yeni bir hat çekin sıkııntısız olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • RoadChaser
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Temmuz 03, 2013, 01:30:04 »
Elektriği ayrı bir tesisattan alın.Mesela sigorta kutunuzda boş yer varsa uygun sigorta koydurup yeni bir hat çekin sıkııntısız olur.

Hangi kutudan hocam ?

Direksiyon altındaki kutuda yer yok
Motor kutusunda yer var ama oradan hattı içeri dışarı nasıl taşıycam ?
Junior Detailer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 03, 2013, 01:34:37 »
Hangi kutudan hocam ?

Direksiyon altındaki kutuda yer yok
Motor kutusunda yer var ama oradan hattı içeri dışarı nasıl taşıycam ?
Motor kısmındaki kutudan diğer hatların gidiş şekli gibi yapabilirsiniz.Mesela e12 corolal bölümünde paylaştığım tamir klavuzu var orada içeri giden kabloları falan gösteriyor.Bir fikir verebilir.Kablo içeri geçtikten sonra sol direkten devam ettirirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 03, 2013, 10:01:39 »
elektrik için arka cam rezistansına gelen kablodan faydalanabilirsin
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 03, 2013, 15:47:37 »
Way tam bende böyle bi konu açıcaktım tesadüf oldu. Hocam fotograflar ile paylaşırsan çok sewiniriz . Dediğiniz tür aydınlatma mitsubishi ASX'de de var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 03, 2013, 16:26:48 »
arabalarımıza ilave cereyan hattı cekeceğimiz zaman on kere düşünmemiz lazım, en ufak bir hata, kalitesiz kablo veya sıkışma felakete yol açabilir. bir arkadaşımın ford arabası tavan lambasındaki kontaktan yanmıştı.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • RoadChaser
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Temmuz 03, 2013, 23:44:33 »
Arkadaşlar kusura bakmayın cevap yazmata gecikiyorum.

Bugün ders çıkışı arkadaşın astrası ile uğraştık. Silkeleme yapıyordu vites geçişlerinde buji idi enjentördü baskı balata derken kelebekte takıldık. Benim bildiğim gaz kelebeği wd-40 veya türevleri bir solüsyon yardımı ile nazikçe temizlenir sonra kurutulup takılır adamlar zımpara çekmiş canına okumuşlar. Bıraktık öyle kaldı. gaza çok basmassanız vites değişimlerinde araba ileri geri yapıyor sanki arkada araba çekiyoruz gibi.

Neyse bugün aurisi ellerimle köpükleyip yıkadım. Ufak bir yıkama dükkanım var :D Apartman arkasaında Atas DLS 125 i foam yapıp karcher 4.600 ile temizliyorum sonrada duruma göre pasta cila ile işi bititiryoum. Şahane oldu. Sonrasında vakit kalınca bagaj ve kapı fitilleirni açıp inceledim.

Sağ arkka kapının fitilinden baktığımda boru şeklinde kablo demetleri vardı. Ve doğalgaz borusu şeklinde bir boru geçiyordu. Çok kurcalamadım ama istediğim şekilde kablo geçebiliyor.

Sonra bagaja geçtim oraya bir bakıyım dedim. Fitili söktüm ve tavan örtüsünü tutan 3 tane plastik vida vardı onları çıkarıp baktım. Hemen orta d perdenin motoru var. Benim şeridi geçireceğim yerin uzantısı tam arkaya kadar geliyor buna çok sevindim. Ayrıca tam inceleyemedim ama sert bir kablo veya tel yardımı ile kabloyu da arka bagajın yan taraf ile olan dirseğinden indirip sistemi çakmağa bağlayabilirm.

Ön tarafla uğraşıp sigortalı ve sağlam bir iş çıkarılabilri ama garanti kapsamı dolayısı ile çakmağı kullanmak daha iyi olacak gibi.

Pejo aracımda servis kendi hatasını bana kakalamaya kalkıştı çetin bir savaş verdik aynı şeyi toyotada yaşamak istemiyorum ve artık yetkili isterse BMW olsun servise güvenmiyorum. Bakımdan bakıma sonra kendi yoluma.

Fotoğraf çekme işlemini yapmaya çalışacağım ama sadece bagaj kısmını fotolayabilirm çünkü fotoğraf makinesi ile şeridin montajını çekmek çok zor olacak belki olmayacak bişi çok dar bir alan kamerayı oynatamıyoruz.

Bunun dışında uyarılar için teşekkür ederim. Elektrik konusunda her zaman çok dikkatli olmak lazım. Basit bir şaseden Ecu dahil 6000tllik ses sistemini yakan tanıdığım var. Dikkati elden bırakmamak lazım. Bu konuda gerek makaron olsun gerek yeni nesil çırtçırt elektirk bantları olsun her koşulda yalıtıma özen gösteriyorum.

Sistemcilerin 2 saatte taktığı sistemi ben kendi aracıma kendi başıma 4 günde monte ettim. Bin şükür sıkıntı olmadı. Sadece bir kere çok yükelnince kalitesi bir kablodan ötürü siorta yandı sonrasında 8AWG den 2 AWG ye çıkardım alt yapıyı.

Malzeme olsa 1 saatlik işi var ama şuanki maddi durumum sıkıntıda açıkçası içimden bir ses dokunma diyor ona da sus diyemiyorum. İkilemdeyim delme biçme olmayacak ama ne bileyim bugün yıkayıp öyle bir süre bakınca kıyamaz gibi oldum.
Junior Detailer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • RoadChaser
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Temmuz 04, 2013, 00:34:48 »
Beyler bir sorum daha olacak

Bagaj veya içerdeki çakmak çıkışlarını hiç kullanma fırsatım olmadı. Bunların güçü neye göre kesiliyor kontağa fln bağlı mı ?
Junior Detailer