0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
selam benim 2004 1.6 hb corollam var Atiker lpg taktırmayı düşünüyorum sizce aracımın motoruyla uyumlu olurmu birde fast ve safe fast modelleri var en yaygını sanırım fast modeli onu taktırsam bir sıkıntı olur mu acaba kullananlar varsa yorumlarını bekliyorum saygılar
vakit ayırdığınız için tesekkürler forumda araştırma yaptım ama herkes aracında bulunan farklı lpg kitlerinden memnun atikeri olan da tavsiye edilyo ve memnun brc si olanda tavsiye ediyor ve memnun.
ben sadece atikerin modelleri arasında kaldım atiker taktırmayı düşünüyorum ama modelleri arasında bariz fark varmı bilmiyorum
bugün BRC marka lpgyi taktırdım. Erzurum opetten fulledim(litresi 2.47TL'den) yola çıktım Oltu girişindeki opette tekrar fulledim (litresi 2.73'ten) 17 lirada pompa durdu. Toplam km : 105 kmHız : 90-120km arası
Çok güzel yakmış yani bedavadan biraz pahalı :-)
benzinden sonra aldığım bu sonuç beni çok mutlu etti Ayrıca benım geldiğim yolda 2 tane yayla çıkıyorum o rampalarda benzinle kaçıncı viteste gdiyosam lpg de de aynı sonucu aldım.
Aman yüksek devirlerde kullanmayın malum zararı yüksek.
yahu ben bu konudan bişey anlamadım. Lpgyi Mehmet Özençin tavsiye ettiği serviste taktırdım. Orda bu soruyu sordum yüksek devirde kuru yakıt olduğu için araca zarar verir mi dedim. Kesinlikle olmaz öyle birşey dedi. Ve hangi istasyonu tavsiye edersiniz dedim, nerde ucuzsa ordan al kullan dedi.
Kuru yakıt olayını da anlamış değilim. Zaten motorun kendini yağlama sistemi var. Hatta lpg daha temiz bir yakıt olduğu için motor yağı daha temiz kalır. Üstelik motor önce benzinle çalışır sonra lpgye geçer. Tamam lpg yanarken daha yüksel ısı üretir motorun bazı parçalarına zarar verebilir derlerse anlarım.