Gönderen Konu: 1.6 vvti motora hangi lpg  (Okunma sayısı 16127 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.6 vvti motora hangi lpg
« Yanıtla #20 : Temmuz 01, 2013, 11:25:57 »
3 aracıma atiker taktırdım sanayicilerle lpg cilerle kardeş oldum ne ayar sorunu bitti ne titremesi Ankara bölge bayisi bile bana ucuz etin yahnisi abi bu kadar olur dedi bende atiker devrimi bitti .Son lpg li aracımda fiesta da BRC vardı 7 ay 7500 km yol yaptım lpg aldığımda vardı yemin ederim ben lpg den ilk defa memnun kaldım abi titreme sorunu ne çekme sorunu sıfır sorun doldur doldur bin yaptım .Araba benzinde ne gidiyorsa lpg dede onu gidiyordu. Ve acayip az yakıyordu. Ben şunu bilir şunu söylerim LPG ise BRC kesinlikle gerisi teferruat .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 01, 2013, 11:25:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 01, 2013, 11:57:30 »
Prins var bizde fiyat olarak tuzlu ama kalite 10 numara. BRC çoğu tanıdıkta var memnunlar. Biraz daha iyi fiyatı sanırım. Şimiden gazınız hayırlı olsun.
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '01
  • 73 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 05, 2013, 00:27:50 »
3 aracıma atiker taktırdım sanayicilerle lpg cilerle kardeş oldum ne ayar sorunu bitti ne titremesi Ankara bölge bayisi bile bana ucuz etin yahnisi abi bu kadar olur dedi bende atiker devrimi bitti .Son lpg li aracımda fiesta da BRC vardı 7 ay 7500 km yol yaptım lpg aldığımda vardı yemin ederim ben lpg den ilk defa memnun kaldım abi titreme sorunu ne çekme sorunu sıfır sorun doldur doldur bin yaptım .Araba benzinde ne gidiyorsa lpg dede onu gidiyordu. Ve acayip az yakıyordu. Ben şunu bilir şunu söylerim LPG ise BRC kesinlikle gerisi teferruat .

Katılıyorum benim arabada brc başta çok tereddütlerim vardı yok çalıştı çalışmadı yapar mı o mu bu mu derken maaşallah deyim hiç sorun yok bas git tek marş :-D
Toyota Corolla 2001 1.6 SPC AT  (2019-.......)
Toyota Corolla 2000 1.6 XEİ SW  (2012-2019)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 05, 2013, 10:40:06 »
İstisnalar kaideyi bozmaz bende atikerde hiç bir sorun yaşamadım diğer arabamda ve bu arabamda toplamda 3 sene kullandım bakımları hariç bayiye uğramadım.Yani biraz şans işi diyelim ben brc li bir arabanın lpg yüzünden yolda kaldığınıda gördüm
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '03
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Temmuz 05, 2013, 10:44:16 »
brc marka tüpler toyotayla çok uyumlu..200-300 liradan kaçıp atiker taktırmak mantıksız olur.arada kalite farkı var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Temmuz 05, 2013, 10:45:38 »
brc marka tüpler toyotayla çok uyumlu..200-300 liradan kaçıp atiker taktırmak mantıksız olur.arada kalite farkı var.
brc uyumlu diğerleri uyumsuz mu daha önce kullandınız mı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '03
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Temmuz 05, 2013, 10:52:42 »
brc uyumlu diğerleri uyumsuz mu daha önce kullandınız mı.
atiker kullananlardan çok şikayet geliyor ve bu işi yapan ustalar genellikle toyotaya brc tüp öneriyorlar.atiker de takılabilir herkesin kendi tercihi tabi..brc de benzinden tüpe geçerken bi titreme olmaz , rölantide bi sorun olmaz çekişi benzine çok yakın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Temmuz 05, 2013, 11:24:31 »
bundan önceki aracımda atiker vardı, ve sarsıntı oluyordu benzinden tüpe geçişlerde. Çekişinde fazla hissettirmesede hafif bi düşüklük belli ediyordu kendini ama bu aracıma brc taktırdım henüz böyle bir sıkıntı hiç yok ve umarım olmazda
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Temmuz 05, 2013, 11:36:23 »
Herkesin ortak fikri montaj yapan usta işin ehli olsun gerisinden korkma. Önceki aracımda atiker vardı, şimdi ise brc. İkisinde şükür sorun yaşamadım. Fiyat olarak atiker uygun. İyi bir ustayla atiker taktırabilirsiniz.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Temmuz 05, 2013, 11:59:50 »
selam benim 2004 1.6 hb corollam var Atiker lpg taktırmayı düşünüyorum sizce aracımın motoruyla uyumlu olurmu birde fast ve safe fast modelleri var en yaygını sanırım fast modeli onu taktırsam bir sıkıntı olur mu acaba kullananlar varsa yorumlarını bekliyorum saygılar
vvt-i motorlar tüp konusunda çok da randımanlı değil... oksijen sensörü hata uyarısı için kısa bir süre sonra motor hata uyarı ışığı yanıyor. ben iki hafta önce 2001 vvt-i corollamı sattım,yakıtı biraz fazla idi, atiker taktırmıştım. fakat randıman alamadım:( kuzenlerimde de var, aynı sorunu onlar da yaşadı. bir fikir bilginize...
hayatın senin için bir hediyedir. ailen ve inançların için yaşa...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Temmuz 05, 2013, 12:22:04 »
bundan önceki aracımda atiker vardı, ve sarsıntı oluyordu benzinden tüpe geçişlerde. Çekişinde fazla hissettirmesede hafif bir düşüklük belli ediyordu kendini ama bu aracıma brc taktırdım henüz böyle bir sıkıntı hiç yok ve umarım olmazda
selman bey bu dediklerinizi ben hiç yaşamadım ne bir titreme nebir rolenti nede bir çekiş düşüklüğü.arabamı kısa mesafe bile klimalı kullanırım ve istediğim hızlara en kısa zamanda ulaşıyorum dediğim gibi biraz şans işi sanırım atiker kullanıyorum ve hiç bir sıkıntı çekmiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 05, 2013, 12:24:07 »
LPG ile ilgili yeni bir eksiklik buldum.

Sabit basınçlı regülatörlü sistemlerde yüklek devirde yakıt yetişmiyor ve LPG enjektörleri sürekli açık kalıyor.

Manuel vitesli araçlarda bu çokta sorun degil. Fakat benimki gibi eski nesil 4 ileri otomatiklerde kickdown yaptıgınızda 5500d/d yakıt yetmiyor  ve 4. Vitese atmak için devir çeviremiyor tabii bu dedigim 5500 devir 3. Viteste 150 kmlere tekabül ediyor.

Gaz basıncını arttırsam düşük devirdeki enjeksiyon süresi kısalıyor ve hava yakıt homojenik karışmadıgı için vuruntu yapıyor.

LPG enjektör boylarının çalışma mesafelerini uzatsam yine aynı sorun.

Tek çözüm map vakumu düştükte regülatör basıncı arttıran bir sistem ile performans çok iyi olacagıdır.

Bu benim bildigim kadarı ile bu özellik OMVL var.
Mutlaka başka sistemlerdede vardır digerlerini bilmiyorum.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Temmuz 16, 2013, 22:50:45 »
     Herkese Selam geçen hafta aracıma atiker(safe fast) taktırdım 990TL ye . montajdan sonra 80TL lik lpg aldım 300km yaptım daha lpg bitmedi aracın çekişinde yada rölantide hiç bir sıkıntı yok şimdilik hiçbir şikayetim yok ileride de olmaz inşallah yorum yapan herkese tekrar teşekkür ederim.
     Montajı yapan usta vvti motorlu araçlara yüzlerce lpg takdığını hiçbir şikayetle karşılaşmadığını söyledi.lpg nin taklıdığı yerde lovato , brc ve prins montajlarıda yapılıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Temmuz 17, 2013, 09:35:45 »
     Herkese Selam geçen hafta aracıma atiker(safe fast) taktırdım 990TL ye . montajdan sonra 80TL lik lpg aldım 300km yaptım daha lpg bitmedi aracın çekişinde yada rölantide hiç bir sıkıntı yok şimdilik hiçbir şikayetim yok ileride de olmaz inşallah yorum yapan herkese tekrar teşekkür ederim.
     Montajı yapan usta vvti motorlu araçlara yüzlerce lpg takdığını hiçbir şikayetle karşılaşmadığını söyledi.lpg nin taklıdığı yerde lovato , brc ve prins montajlarıda yapılıyor...
aynen bende 3 4 ay oldu hiç bir sıkıntı yok şimdilik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '08
  • 51 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Temmuz 26, 2013, 12:14:17 »
vakit ayırdığınız için tesekkürler forumda araştırma yaptım ama herkes aracında bulunan farklı lpg kitlerinden memnun atikeri olan da tavsiye edilyo ve memnun brc si olanda tavsiye ediyor ve memnun.ben sadece atikerin modelleri arasında kaldım atiker taktırmayı düşünüyorum ama modelleri arasında bariz fark varmı bilmiyorum

aracımda atiker takılı ve hiç memnun değilim tavsiye etmem...
Özgürlük olmayan bir ülkede ölüm ve çöküntü vardır. Her ilerlemenin ve her kurtuluşun anası özgürlüktür.M.K. ATATÜRK