0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar 4 latik alcam ama nasıl secim yapmam geretiği hakkında bilgim yok mesela lastik ölcüsü 195-65-15 bunun dışında farklı ebatta lastik alabilirmiyim lastik alırken nelere dikkat etmemliyim birde hangi marka lastik performans+ konfor sağlar aracaım a120 kasa toyota corola şimdiden sağolun
Sanırım e12 kasa corolla kullanıyorsunuz.Lastik ölçüleri 195/60/15 tir,65 yanak lastikler daha ucuz olduğundan dolayı takılmış sanıyorum.
heralde hocam forumda Michelin Primacy 3 den bahsediliyor ama sanırım benim istediğim ölcülerde yok siz ne önerirsiniz ?
Serkan bey, Ertan Beyin söylediği gibi 65/15 ler biraz daha ucuz ben de bir keresinde ucuzunu alıp kullandım. 60/15 ile 65/15 arasında sadece 1 cm belki daha az yükseklik farkı var. Ama 60/15 alın derim ben. Marka konusunda da zaten fiyatı kalitesini az çok belli ediyor. elbette Michelin iyi ir lastik ama benim aracımda lassa impetus var kötü değil, iyi araştırıp kampanyalısından almaya çalışın. İnternetten alırsanız da üretim yılına dikkat edin bence.
65 yanakta aracın yol tutuşu azalıyor,bunu unutmamak lazım.Ayrıca gösterge sayacındaki saplamalar vs unutmamak lazım.İmpetus lastik ilk zamanlarda güzel fakat sonrasında yol tutuşu adına bir şey kalmıyor.Daha önceki lastiğim impetus 2 idi ve hiç memnun değildim.Bridgestone öneririm impetus yerine.
nokian nasıldır ? kışlık lastikleri için kimi arkadaşlar çok iyi olduğunu söylüyorlardı
Nokianda güzel bir lastik,yumuşak hamurlu bildiğim kadarıyla.Yani balon yapma falan oluyor mu bilmiyorum ama yol sesinin düşük olduğunu biliyorum.Şuan için Türkiye'de genel kullanıma en uygun lastik bana göre bridgestone çünkü yollarımız sürekli köstebek yuvası ve çukuru göremeden düşüyorsunuz bir anda.Bir defasında gece yolda çukura düştüm ve jantım içe doğru katlanmış tabi farketmedim gece sabah lastiğin havası inmişti lastikçi söktüğünde gördük katlandığını.Lastiğe hiç bir şey olmamıştı.Bu sağlamlığı gördükten sonra başka markaya bakmam şahsen.
hocam kullandığınız turanza er 300 modelin mi kullanıyorsunuz ve başka birkaç modeli daha var sınırım hangisi
elbette aracı kullandığımız yolların durumu da lastik seçiminde önemli. yumuşak lastik iyi hoş ama dayanıklılığı da az oluyor. ama en yararlı blgi deneyimdir, kullandığınız denediğiniz bir şeyse doğrudur. Bir de good year efficient grip var 60/15 ebatında 150 lira bir sitede, linki kopyalayamadım nedense. Bu da fena değil gibi
arkadaşlar bridgestone turanza t001 lastikleri aldım ve taktırdım ilk izlenimlerimeski lastiklerime (kumho) göre fren mesafesi bariz bir şekilde kısaldı ve önceden pati cekerek kalktığım yerde şimdi 0 patiyle kalktı tavsiye eden arkadaşlar teşekkür ederim
Hayırlı olsun,emin olun memnun kalacaksınız