Gönderen Konu: lastik tavsiyesi :D  (Okunma sayısı 4040 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
lastik tavsiyesi :D
« : Haziran 28, 2013, 16:35:02 »
Arkadaşlar 4 lastik alacağım ama nasıl seçim yapmam geretiği hakkında bilgim yok. Mesela lastik ölçüsü 195-65-15 bunun dışında farklı ebatta lastik alabilir miyim? Lastik alırken nelere dikkat etmeliyim? Birde hangi marka lastik performans+ konfor sağlar? Aracım e12 kasa Toyota Corolla

Şimdiden sağolun.

----------------------------------------------------------
Düzeltme Notu: Yazım hatalarının düzeltmesi yapıldı.

Toyota Club Türkiye

lastik tavsiyesi :D
« : Haziran 28, 2013, 16:35:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: lastik tavsiyesi :D
« Yanıtla #1 : Haziran 28, 2013, 16:40:56 »
arkadaşlar 4 latik alcam ama nasıl secim yapmam geretiği hakkında bilgim yok mesela lastik ölcüsü 195-65-15 bunun dışında farklı ebatta lastik alabilirmiyim
 lastik alırken nelere dikkat etmemliyim birde hangi marka lastik performans+ konfor sağlar aracaım a120 kasa toyota corola

şimdiden sağolun
Sanırım e12 kasa corolla kullanıyorsunuz.Lastik ölçüleri 195/60/15 tir,65 yanak lastikler daha ucuz olduğundan dolayı takılmış sanıyorum.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Haziran 28, 2013, 16:52:05 »
Sanırım e12 kasa corolla kullanıyorsunuz.Lastik ölçüleri 195/60/15 tir,65 yanak lastikler daha ucuz olduğundan dolayı takılmış sanıyorum.

heralde hocam forumda  Michelin Primacy 3 den bahsediliyor ama sanırım benim istediğim ölcülerde yok siz ne önerirsiniz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Haziran 28, 2013, 16:54:49 »
heralde hocam forumda  Michelin Primacy 3 den bahsediliyor ama sanırım benim istediğim ölcülerde yok siz ne önerirsiniz ?
Ben bridgestone turanza kullanıyorum aynı ebatta ve memnunum.Yol sesi biraz hamurundan kaynaklı fazladır micheline göre ama daya dayanıklıdır.Çukura düşmeye,kaldırıma çarpmaya karşı daha sağlamdır.Ben yollardan kaynaklı bridgestone seçtim ama michelin derseniz energy saver serisi var onlarda olması lazım ebat.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 28, 2013, 16:58:04 »
arkadaşlar 4 latik alcam ama nasıl secim yapmam geretiği hakkında bilgim yok mesela lastik ölcüsü 195-65-15 bunun dışında farklı ebatta lastik alabilirmiyim
 lastik alırken nelere dikkat etmemliyim birde hangi marka lastik performans+ konfor sağlar aracaım a120 kasa toyota corola

şimdiden sağolun
Serkan bey, Ertan Beyin söylediği gibi 65/15 ler biraz daha ucuz ben de bir keresinde ucuzunu alıp kullandım. 60/15 ile 65/15 arasında sadece 1 cm belki daha az yükseklik farkı var. Ama 60/15 alın derim ben. Marka konusunda da zaten fiyatı kalitesini az çok belli ediyor. elbette Michelin iyi ir lastik ama benim aracımda lassa impetus var kötü değil, iyi araştırıp kampanyalısından almaya çalışın. İnternetten alırsanız da üretim yılına dikkat edin bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 28, 2013, 17:01:24 »
Serkan bey, Ertan Beyin söylediği gibi 65/15 ler biraz daha ucuz ben de bir keresinde ucuzunu alıp kullandım. 60/15 ile 65/15 arasında sadece 1 cm belki daha az yükseklik farkı var. Ama 60/15 alın derim ben. Marka konusunda da zaten fiyatı kalitesini az çok belli ediyor. elbette Michelin iyi ir lastik ama benim aracımda lassa impetus var kötü değil, iyi araştırıp kampanyalısından almaya çalışın. İnternetten alırsanız da üretim yılına dikkat edin bence.
65 yanakta aracın yol tutuşu azalıyor,bunu unutmamak lazım.Ayrıca gösterge sayacındaki saplamalar vs unutmamak lazım.İmpetus lastik ilk zamanlarda güzel fakat sonrasında yol tutuşu adına bir şey kalmıyor.Daha önceki lastiğim impetus 2 idi ve hiç memnun değildim.Bridgestone öneririm impetus yerine.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 28, 2013, 17:07:32 »
65 yanakta aracın yol tutuşu azalıyor,bunu unutmamak lazım.Ayrıca gösterge sayacındaki saplamalar vs unutmamak lazım.İmpetus lastik ilk zamanlarda güzel fakat sonrasında yol tutuşu adına bir şey kalmıyor.Daha önceki lastiğim impetus 2 idi ve hiç memnun değildim.Bridgestone öneririm impetus yerine.

sağolun hocam önerinizi dikkate alacağım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 28, 2013, 17:08:15 »
nokian nasıldır ? kışlık lastikleri için kimi arkadaşlar çok iyi olduğunu söylüyorlardı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 28, 2013, 17:11:09 »
nokian nasıldır ? kışlık lastikleri için kimi arkadaşlar çok iyi olduğunu söylüyorlardı
Nokianda güzel bir lastik,yumuşak hamurlu bildiğim kadarıyla.Yani balon yapma falan oluyor mu bilmiyorum ama yol sesinin düşük olduğunu biliyorum.Şuan için Türkiye'de genel kullanıma en uygun lastik bana göre bridgestone çünkü yollarımız sürekli köstebek yuvası ve çukuru göremeden düşüyorsunuz bir anda.Bir defasında gece yolda çukura düştüm ve jantım içe doğru katlanmış tabi farketmedim gece sabah lastiğin havası inmişti lastikçi söktüğünde gördük katlandığını.Lastiğe hiç bir şey olmamıştı.Bu sağlamlığı gördükten sonra başka markaya bakmam şahsen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 28, 2013, 17:16:58 »
Nokianda güzel bir lastik,yumuşak hamurlu bildiğim kadarıyla.Yani balon yapma falan oluyor mu bilmiyorum ama yol sesinin düşük olduğunu biliyorum.Şuan için Türkiye'de genel kullanıma en uygun lastik bana göre bridgestone çünkü yollarımız sürekli köstebek yuvası ve çukuru göremeden düşüyorsunuz bir anda.Bir defasında gece yolda çukura düştüm ve jantım içe doğru katlanmış tabi farketmedim gece sabah lastiğin havası inmişti lastikçi söktüğünde gördük katlandığını.Lastiğe hiç bir şey olmamıştı.Bu sağlamlığı gördükten sonra başka markaya bakmam şahsen.

hocam kullandığınız turanza er 300  modelin mi kullanıyorsunuz ve başka birkaç modeli daha var sınırım hangisi

http://www.hepsiburada.com/liste/bridgestone-19560-r15-turanza-er300-88h/productDetails.aspx?productId=otysf777262&categoryId=259720&SKU=OTYSF777262&navq=fh_eds%3d%25c3%259f%26fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dotysf777262%26fh_lister_pos%3d0%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253dbridgestone%255cu0020turanza%252f208905%253d%257b15%257d%252f208903%253d%257b195mm%257d%252f208904%253d%257b60%257d%26fh_refview%3dsearch#Gorseller

http://www.lastikcim.com.tr/Bridgestone-Turanza-T001-19560R15-88V,PR-35.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 28, 2013, 17:18:41 »
elbette aracı kullandığımız yolların durumu da lastik seçiminde önemli. yumuşak lastik iyi hoş ama dayanıklılığı da az oluyor. ama en yararlı blgi deneyimdir, kullandığınız denediğiniz bir şeyse doğrudur. Bir de good year efficient grip var 60/15 ebatında 150 lira bir sitede, linki kopyalayamadım nedense. Bu da fena değil gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Haziran 28, 2013, 17:23:02 »

hocam kullandığınız turanza er 300  modelin mi kullanıyorsunuz ve başka birkaç modeli daha var sınırım hangisi

Turanza er300 kullanıyorum dediğim gibi jantım katlanmıştı fakat lastiğe bir şey olmadı.Michelin falan olsaydı kuvvetle muhtemel gece yolda lastik değiştirmeyle uğraşacaktım.

elbette aracı kullandığımız yolların durumu da lastik seçiminde önemli. yumuşak lastik iyi hoş ama dayanıklılığı da az oluyor. ama en yararlı blgi deneyimdir, kullandığınız denediğiniz bir şeyse doğrudur. Bir de good year efficient grip var 60/15 ebatında 150 lira bir sitede, linki kopyalayamadım nedense. Bu da fena değil gibi
Bilemiyorum hiç kullanmadım goodyear,şuanda lastik al deseler T001 alırdım briddestone turanzanın bir üst modeli olarak geçiyor sanırım.

http://www.bridgestone.com.tr/Lastik/EA4/02/T001/

Ayrıca peşin fiyatı 175 lira 195/60/15 ebatı için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 28, 2013, 22:44:49 »
Turanza er300 kulkaniyoruz gayet memnunuz sesi biraz var sert hamur oldugundan ama artik alistik bizim burdaki yollar bridgestone almaya mecbur birakti :(  Ama yinede alinacak lastik :) temmuzda 1yili dolacak bazi arkadaslarimiz forumda cok sertlesiyor sesi artar filan demislerdi ama hala ilkgun performansini veriyor lastik dun aksam abs devreyi girdi hizimiz 70gibiydi 1,5-2mt gibi durdu asfalt yeniydi
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 31000
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 28, 2013, 23:18:24 »
ben nokian tavsiye ederim. hatta bugün hepsiburadda dan aldığım lastiği kargodan teslim aldım:))) daha öncede nokian kullanmıştım yumuşak hamurlu ve gerçekten sessiz bi lastik.. bence naçizane fikrim michelin den daha iyi. hem fiyat olarakta ondan uygun. pek bilinen bi lastik olmamasına karşın bilenler başka bi lastiğe yönelmiyor kullandıktan sonra. şahsen bende öleyim. tavsiye olunur arkadaşım
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '07
  • 26 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 28, 2013, 23:22:08 »
1 ay önce yeni lastik almayı planlıyorduk ve aldık araştırmalarımız sonucu bridgestone turanza t001 aldık 1000 km yol yaptık yol tutuşu sesi konfor güzel tavsiye ederim :)
Çoğu zaman gidiyoruz... Kiminin hoşuna,kiminin zoruna ;)

2007 COROLLA TERRA D4-D FÜME 100.000
2004 CLİO Symbol 1.4 GÜMÜŞ GRİ 137.000

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 29, 2013, 12:07:00 »
T001 brigestonun er300 den sonra çıkardığı lastik ama michelin enerji severe karşılık geliştirdiği bir lastik
Bir hafta önce michelen severleri çıkardım T001 taktım ilk izlenimlerim michelenlerden sesiz olması (michelenler çok eski değildi yarıyı yeni geçmişti)
yol tutuşu daha iyi çünkü yanakları biraz daha sert olmasından kaynaklanıyor olsa gerek (michelenler H hız  idi T001 V hız olmasından dolayıda biraz sert olabilir)
Brigeston markasını hiç sevmediğim markadır hatta 2009 da lastikcim zorla er300 taktı arabama 1 gün dayanabildim çıkar hemen dedim çık sert sesli kazık gibiydı araba zıpır zıpır zıplıyordu hemen michelın taktım rahat ettim. Ama T001 ler iyi michelinlere yakın performan sergiliyorlar :)
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Haziran 29, 2013, 16:17:43 »
arkadaşlar bridgestone turanza t001 lastikleri aldım ve taktırdım ilk izlenimlerim
eski lastiklerime (kumho) göre fren mesafesi bariz bir şekilde kısaldı ve önceden pati cekerek kalktığım yerde şimdi 0 patiyle kalktı tavsiye eden  arkadaşlar teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Haziran 29, 2013, 16:19:48 »
arkadaşlar bridgestone turanza t001 lastikleri aldım ve taktırdım ilk izlenimlerim
eski lastiklerime (kumho) göre fren mesafesi bariz bir şekilde kısaldı ve önceden pati cekerek kalktığım yerde şimdi 0 patiyle kalktı tavsiye eden  arkadaşlar teşekkür ederim
Hayırlı olsun,emin olun memnun kalacaksınız :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '07
  • 26 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 29, 2013, 16:57:49 »

hayırlı olsun... :)

Hayırlı olsun,emin olun memnun kalacaksınız :)

:alkis:
Çoğu zaman gidiyoruz... Kiminin hoşuna,kiminin zoruna ;)

2007 COROLLA TERRA D4-D FÜME 100.000
2004 CLİO Symbol 1.4 GÜMÜŞ GRİ 137.000

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • COROLLA TERRA 1.6 A/T 2006
  • Kan Grubu: A+
  • 18 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 30, 2013, 00:29:21 »
Arkadaşlar merhaba  bende bu gün 4adet 195/60/r15 h88 continental ContiPremiumContact 5 lastik aldım; ilk izlenimleri direksiyon acayip derecede rahatladı, aracın tepkimesi arttı, alttan gelen vurunu sesleri yok oldu. Frenleme güzel. Çok fazla km yapmadığım ve ıslak zeminde kullanmadığım için daha fazla yazamıyorum. Ayrıca lastikten kaynaklanan seslerde bariz azalma var (araçta rüzgar seside varmış :) ) eski lastiklerim Turan'da er300 idi. Fikir verebildiysem ne mutlu. NOT: lastiklerin üretim tarihi 22/13
2006 corolla terra A/T "SAÇ TAVINI BULUR HAMUR BİTER, EV DÜZENİNİ BULUR ÖMÜR BİTER"