Aldığımız araçlarda pek çok özellik mevcut oluyor. Bir kısmı standart olurken bir kısmı isteye bağlı oluyor.
Benim merak ettiğim piyasadaki tüm özelliklerin haricinde aracınızda hangi özelliklerin olmasını isterdiniz.
Birini ben yazayım bilemiyorum belkide vardır.
Ben ekonomik mod özelliğinin olmasını isterdim. Bu moda alınca yolun eğimine göre en uygun vites aralığını seçip en uygun hızda aracı kullanmasını isterdim.
Yakıt tüketim oranını takip etmekten de kurtulurduk.
Eminim sizlerden daha yaratıcı fikirler çıkacaktır.
kilitleme tuşuna basılı tutunca camların kapanması
panoramik tavanın açılması
+ dizel cruise control
arada bir muhabbet etse güzel olurdu.
- dizel araçlar için cruise control
- şerit değiştirme asistanı (kör nokta uyarı sistemi)
- navigasyon. toyota touchta bu yok.
- elektrikli bagaj kapağı
- follow me home özelliğinin otomatik olması (anahtardan kilidi açtığında ya da kapandığında ışıkların otomatik yanması)
- geri vites kamerasının amblem altında saklı tutulması. (hyundai'da bu mevcut mesela)
- otomatik kapı kilitleme sistemi
- arabanın kilitlenmesiyle beraber açık camların otomatik kapanması
şimdilik aklıma gelen bunlar
Arabanın yükseklik ayarlı süspansiyonu olmasını isterdim. Köy yollarında altını surtmeden rahat rahat dolaşabilirdim.
masajlı koltuk...
gerçi lüks sınıf arabalarda var ama, ne vardı yegane megane'de de olaydı...
4WS isterdim birde...
su ile çalışmasını isterim
Kara şimşek gibi olsun yeter .
Masaj yapan koltuk, rns510, h&r 3.5cm yay, vienna deri döşeme, elektrik ayalı ve ısıtmalı koltuk, downpipe , dv, hybrid turbo, revo yazılım
Arkadaşlar herkes piyasadaki bazı araçlarda zaten bulunan özelliklerden bahsediyor. Biraz daha yaratıcı olalım. Hayal gücünüzü gösterin bence
O zaman, otoyollarda uçaklardaki gibi otomatik pilot olabilir. Yani aktif frenli cruise control + şerit takip asistanı + kör nokta gibi donanımların bir arada çalışıp oluşturabileceği sistem.
Transformers gibi robota dönüşse hiç fena olmaz hani
O zaman, otoyollarda uçaklardaki gibi otomatik pilot olabilir. Yani aktif frenli cruise control + şerit takip asistanı + kör nokta gibi donanımların bir arada çalışıp oluşturabileceği sistem.
Mercedes bunu yeni e serisinde sundu belki dediğiniz kadar değil ama makyajlı e serisinde hız sabitleyici aracı öndeki trafiğe bağlı olarak gerektiğinde durdurup trafik açıldığında tekrardan ayarladığınız hıza kadar hızlanabiliyor diye duydum . Doğruluundan emin değilim ama günümüz teknolojisinde çokta zor bir şey değil .
alman sessizliğialman gibi yol tutuşu range rover sport gibi konforu gündüzleri güneş enerji ile çalışmasını geceleri elektrik gibi az yakmasını
(Çok uçuk oldu bu ya böyle birşey daha yeryüzünde yok heralde )
az yakmasını, arıza vermemesini, bakıma ihtiyaç duymamasını

şaka bir yana
VSC,
ısıtma+soğutmalı+masaj yapan koltuklar,
kumanda ile açılıp kapanan bagaj kapağı,
multimedya sistemi,
araç takip sistemi,
bütün otomatik sensörler far, yağmur, dikiz ayna vs.
kapılarla birlikte kapanıp açılan dikiz aynaları,
kumanda ile uzaktan aracı çalıştırma/kapatma,
güneş enerji panelli klimayı çalıştırabilen büyük sunroof,
öndeki aracı takip sistemi,
otomatik vites,
yokuş kalkış desteği,
...
ya benim araba çok boş ya da çok şey istiyorum