Gönderen Konu: Teyp değişimi Ae 101  (Okunma sayısı 8374 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '01
  • 73 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Teyp değişimi Ae 101
« : Haziran 23, 2013, 21:51:40 »
selam  arkadaşlar yeni bi teyp aldım Ae 101 in fabrika çıkışlı teybi ni soktum ama soketler uyumsuz çıktı malum sizce bunlara uygun dönüştürücü bulunur mu yoksa direk kabloları kesip bağlayım mı önceden kabloları kesip bağlamışlar çünki ?

Alttaki resim yeni teyp'in soketi
Toyota Corolla 2001 1.6 SPC AT  (2019-.......)
Toyota Corolla 2000 1.6 XEİ SW  (2012-2019)

Toyota Club Türkiye

Teyp değişimi Ae 101
« : Haziran 23, 2013, 21:51:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
Ynt: Teyp değişimi Ae 101
« Yanıtla #1 : Haziran 23, 2013, 22:05:49 »
Dönüştürücü yoktur. Eski kestikleri yerden tekrar bağlayın
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Haziran 24, 2013, 02:17:11 »
Aynen öyle yaptım kesip bağladım yanlız söyle bir sıkkıntı var teyp de iki tane besleme vardı birisi 1 amper sigortaya bağlı diğeri teyp'in ana beslemesine bağlı... Aracın roketlerinden ise bi sürekli besleme geliyor ama ince kablo ile birde kontak yarım açıldığında gelen bi enerji var teyp kontak kapatıldığında hafızayı sıfırlıyor bunu önlemek için gelen sürekli besleme ile kontak'dan geleni birleştirsem acaba sıkıntı çıkar mı ne yapayım sizce

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Haziran 24, 2013, 02:41:06 »
Birde söyle bir durum var arabanın orjinal teybinde arka sol ve ön sol hoparlörlerin birine giden artı uc ve diğerine giden eksi uc aynı yerden çıkış alıyordu bende yine ona göre bağladım ama neden öyle bir bağlantı yapılmış anlamadım sonuçta vardır bir bildiği toyota'nın orjinal bağlantısı öyle idi... Aynı durum diğer taraftada var aynı bağlantı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 24, 2013, 02:56:48 »
teyp kontak kapatıldığında hafızayı sıfırlıyorsa bunu önlemek için teybin içinde  şarj olabilen bir düğme pil var
hafızayı koruyan bu pildir
muhtemelen o pilin ömrü dolmuştur, yeni bir pil taktırırsanız, teybin hafıza sorunu hallolur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 24, 2013, 03:07:29 »
teyp kontak kapatıldığında hafızayı sıfırlıyorsa bunu önlemek için teybin içinde  şarj olabilen bir düğme pil var
hafızayı koruyan bu pildir
muhtemelen o pilin ömrü dolmuştur, yeni bir pil taktırırsanız, teybin hafıza sorunu hallolur
Yok hayır normalde araca kontak kapalıyken dahi akım gidiyor teyp için.Ama montaj yaparken hangi kısım nereye gidecek onu tespit etmek lazım.Bence bilen bir yerde yaptırmakta fayda var yanlış bir şeyde geri dönüşü olmayabilir.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 24, 2013, 15:58:31 »
Merhaba yeni nesil teyplerde hafıza pili yok pil eski tam kızaklı teyplerde mevcut teypteki sarı hafıza kırmızı elektrik girişi sarı kabloyu sürekli elektrik olan kırmızıyıda kontak acc konumunda ilgili kabloya bağlayın hafıza sıfırlanmaz akü sökülmediği sürece tarif ettiğim şekilde bağlayın teyp çalarken kontağı kapatırsanız teypte kapanır kontağı tekrar açtığınız zamanda teyp kaldığı yerden devam eder düğmeden kapatmadığınız sürece bu şekilde uzun süreli beklemelerde aküyüdd bitirmez ben o şekil bağladım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 24, 2013, 18:48:05 »
Teşekkürler ben oraya direk gelen enerjiden bağladım teyp'i.... Dediğiniz şekilde yine hafıza siliniyor onuda denedim...

Birde benim kolonlar mı kötü bilmiyorum da çok ses verince zırıltı oluyor kolonlarda arabanın orjinal kolonları var üzerinde ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 24, 2013, 19:52:46 »
ses sistemi yada oto elektroniği ile uğraşan kişilere yaptırın derim.CD çaları dönüştürücü soket ile bağlamışlardı.Ses de mükemmel.Cd çalar Pioneer,kolonlar aracın kendi kolonları.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 24, 2013, 20:21:58 »
Bilirsiniz ki araçlarımızda yalıtım zayıf hopalör bölümüne bituself + sünger destekli yalıtım yaparsanız veya yaptırırsanız biraz düzelme olur veya teypten bass ve tiz olayını biraz kısacaksınız hoparlörler teypten gelene yetişemiyor olabilir saçma sapan sesler çıkartıyor olabilir.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 24, 2013, 21:38:57 »

Dörtlüler düğmesine sinyal kablosuna sürekli enerji geliyor onu bulun teyp in hafızaya enerji verin benim araçta yaptım hiçbir sıkıntı olmadı 2 yıldır ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Haziran 24, 2013, 23:24:37 »
Ya aslında çok abartı birşey yok kitabında nasıl bağlanacağı belli zaten bağladım sıkıntı yok çalışmada yanlız benim şüpheye düştüğüm durum şu oldu aracın eski teybi yani orjinal olan teybinde soket de aşağıdaki resimdeki gibi hem sağ hem sol kolonlar bu şekilde bağlı yani arkaya giden (+) ve ön tarafa giden (-) hoparlörler uçlarının ikisi ortak bağlı yani soket de birbirlerine bağlı iler bende soketi sökmedim bu bağlantının ses sistemini güçlendirme amacı ile yapıldığını düşündüm ama çok da bilgim yok bu bağlantı nedir bilen varmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 25, 2013, 00:41:50 »
resimdeki bağlantı şekli normalde yalnış onu balans ayarı yaptığın zaman sol arka ve sol ön bir çalması için bağlanmış yeni teypte dört ayrı hoparlör çıkışı var sol ve sağ ön arka hoparlörler içinde aynı şekilde hepsini doğru bağlarsanız balance modunda ön sol sağ ses dengesini sağlar fader moduda ister ön ister arka hoparlör arasında geçiş yapar ses kalitesi teypten kaynaklanıyor 4x40 watt dörde bölünce performans kayboluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 25, 2013, 07:35:27 »
cok kolay bence bağlantısı hocam ya elektrik ve şaseyi buldun mu tamam :)
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 25, 2013, 08:54:34 »
O
resimdeki bağlantı şekli normalde yalnış onu balans ayarı yaptığın zaman sol arka ve sol ön bir çalması için bağlanmış yeni teypte dört ayrı hoparlör çıkışı var sol ve sağ ön arka hoparlörler içinde aynı şekilde hepsini doğru bağlarsanız balance modunda ön sol sağ ses dengesini sağlar fader moduda ister ön ister arka hoparlör arasında geçiş yapar ses kalitesi teypten kaynaklanıyor 4x40 watt dörde bölünce performans kayboluyor

Yani o bağlantıyı kesip bütün hepsine ayrı ayrı mı göndereyim ses çıkışını...

Yeni teyp'de hepsi için ayrı ayrı çıkış var çünki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Haziran 25, 2013, 13:49:25 »
Evet ayrı ayrı bağlarsanız müzikteki enstrüman seslerinide hissetmiş olursunuz klavuz türkçedir büyük ihtimal tarife bakarak bağlantı yapın ön hoparlörleri ilgili kablolara bağlayın arka sağ sol farketmez hoparlörde artı eksi farketmez hoparlörleri tek tek bağlarsanız daha kolay olur zaten her hparlör kablosu şemada var yeşil yeşil siyah gri gri siyah beyaz beyaz siyah mor mor siyah her kaloda rengin üzerinde ince siyah çizgi var elektriğide göğüsteki saatten alabilirsin orda hem sürekli elektrik ve kontak modu var ben orya bağladım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 25, 2013, 14:47:55 »

4X40 watt 4 e bölünmezki :S her bir çıkış için 40 watt anlamına gelir bu, bi anlatım hatasımı var acaba yazınızda ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Haziran 25, 2013, 16:50:42 »
Anlatım hatası yok 4x40 watt yazar teypte fakat kesinlikle alakası yokttr sizin dediğiniz şekilde hoparlör başına 40 watt düşse anfi gereksinimi olmaz araçların hoparlör kapasitesi 30watt maksimum zaten orjinal teyp yerine başka teyp takıldığı zaman hoparlörlerin çabuk bozulma sebebi budur teypteki ohm değeri ile hoparlörlerin ohm değeride farklı olursa seste bozulma olur 4 8 ve 16 ohm şeklinde üçe ayrılır  bunlarda kullanılan çıkış toshiba 7382 serisi internetten şemalarına bakın gerçektd kaç watt olduğu yazar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Haziran 25, 2013, 17:46:51 »
Hocam ben şimdi bağlantı şeklini her kolon'a ayrı gidecek şekilde mi yapayım ses bozulması aza iner mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Haziran 25, 2013, 20:45:14 »
Maalesef hami bey hepsini tek veya ayrı ayrı bağlasanızda ses performansı gene aynı değişmez ayrı bağlayın dememin sebebi sesi ön ve arka hoparlörlere dengeler yani sesi çok açtığınızda arkadakileri rahatsız ederse öne aktarıp önlerden çok arkadan az ses alınabilir sizin teyp piyasada 50 100 tl arası satılanlardan tahminimce markasıda kamasonic fişler ona benziyor o tarz teyplerden performans beklemeyin benim önceki arabada vardı