Gönderen Konu: Teyp değişimi Ae 101  (Okunma sayısı 8372 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '01
  • 73 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Teyp değişimi Ae 101
« Yanıtla #20 : Haziran 25, 2013, 22:32:29 »
Valla hediye geldi Almanya'dan Aeg marka bende çok şaşırdım markasına :-) hep beyaz eşya diye duymuştum teyp de yapıyorlarmis ama çok da pahalı değildir heralde ama full fonksiyonlu bir teyp 7 inç ekranlı modellerden
Toyota Corolla 2001 1.6 SPC AT  (2019-.......)
Toyota Corolla 2000 1.6 XEİ SW  (2012-2019)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 25, 2013, 22:32:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 26, 2013, 00:29:20 »
Aeg yapıyor doğrudur matkap falanda üretiyor çin malları ortalığı karıştıriyor japon firmalar tutkun olduğundan alman firmalarını batırdılar alman markalarda japonlar kadar kalitelisizin hoparlörler orjinalmi sesi nasıl değişiyor açınca parazitmi yapıyor yoksa boğukmu bass seslere tepkisi nasıl

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Haziran 26, 2013, 00:56:40 »
Aeg yapıyor doğrudur matkap falanda üretiyor çin malları ortalığı karıştıriyor japon firmalar tutkun olduğundan alman firmalarını batırdılar alman markalarda japonlar kadar kalitelisizin hoparlörler orjinalmi sesi nasıl değişiyor açınca parazitmi yapıyor yoksa boğukmu bass seslere tepkisi nasıl

Hocam arabanın akıbetini bilmiyorum ama orjinaldir heralde kolonlar 30 dan sonra ses boğuluyor zırıltı falan yaparak başlıyor çok açınca ses resmen gidiyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 26, 2013, 08:40:00 »
Anlatım hatası yok 4x40 watt yazar teypte fakat kesinlikle alakası yokttr sizin dediğiniz şekilde hoparlör başına 40 watt düşse anfi gereksinimi olmaz araçların hoparlör kapasitesi 30watt maksimum zaten orjinal teyp yerine başka teyp takıldığı zaman hoparlörlerin çabuk bozulma sebebi budur teypteki ohm değeri ile hoparlörlerin ohm değeride farklı olursa seste bozulma olur 4 8 ve 16 ohm şeklinde üçe ayrılır  bunlarda kullanılan çıkış toshiba 7382 serisi internetten şemalarına bakın gerçektd kaç watt olduğu yazar

Yaşar bey ben KOU elektronik mezunuyum biliyorum bu işleri, ancak teyiplerdeki 4x40watt  demek  4 kanal için ayrı ayrı 40 watt demektir ;)  haa bu RMS değeri değildir  yoksa gerçek RMS 4x40 watt olsa dediğiniz gibi anfiye ihtiyaç olmaz ki o kadar küçük ebata 4 kanal ve kanal başına 40 watt üreten bi devreyi sığdırmaları zor.  üretici PMPO dedikleri cinsten yazar bu 4x40 wattı , pazarlama tekniği.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Haziran 26, 2013, 16:28:56 »
 :) doğrudur mesut bey gerçek ferformans mosfet çıkış olduğu zaman yazılan değerleri karşılıyor ben elektronik okumadım fakat çok iyi bir elektronik ustasının yanında beş  yıl çalıştım onunla çok şeyler denedik ben ağır vasıta kullanıcısıyım fırsat oldumu yine uğraşıyorum bu işlerle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Haziran 26, 2013, 16:46:13 »
Hocam arabanın akıbetini bilmiyorum ama orjinaldir heralde kolonlar 30 dan sonra ses boğuluyor zırıltı falan yaparak başlıyor çok açınca ses resmen gidiyor...
  merhaba hiç hoparlörleri söküp bakma şansınız oldumu sökerseniz bi üzerindeki markaya bakın hoparlörün içine doğru elinizle bastırın kağıt sürtme sesi varsa sargılar gitmiştir piyasada çifti 20 tl civar olanlardanda takılmış olanlar olabilir orjinali zaten kendi orjinal teybe uygun üretildiği için başka teyplere uyum sağlamıyor ben aldığımda üzerinde cd çalar vardı arkada dört önlerde hiç hoparlör yeri dahi yoktu sordum forumdaki arkadaşlara o zamanlar teyp opsiyonel sunulduğunda önceki sahibi teypsiz olarak almış önlere ben yer yapıp taktım iyi olduydu taki arkadaşa ucuz diye kazakistandan jvc teyp getittirene kadar şimdide bir yılda 6 hoparlörde değişti 101 kasanın önler 10 arkalar 16 cm çapındadır önlere 16 cm taktıranlarda var önler 10 arkalarda 20 watt civarı bide malum 101de yalıtım az olunca ön hoparlörler pek randıman vermiyor önlere diğer araçlar gibi kutu şeklinde yapılsa ses baya değişir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 26, 2013, 17:00:53 »
paraya kıyıp tesisat taktırmak var...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Haziran 26, 2013, 20:04:05 »
  merhaba hiç hoparlörleri söküp bakma şansınız oldumu sökerseniz bir üzerindeki markaya bakın hoparlörün içine doğru elinizle bastırın kağıt sürtme sesi varsa sargılar gitmiştir piyasada çifti 20 tl civar olanlardanda takılmış olanlar olabilir orjinali zaten kendi orjinal teybe uygun üretildiği için başka teyplere uyum sağlamıyor ben aldığımda üzerinde cd çalar vardı arkada dört önlerde hiç hoparlör yeri dahi yoktu sordum forumdaki arkadaşlara o zamanlar teyp opsiyonel sunulduğunda önceki sahibi teypsiz olarak almış önlere ben yer yapıp taktım iyi olduydu taki arkadaşa ucuz diye kazakistandan jvc teyp getittirene kadar şimdide bir yılda 6 hoparlörde değişti 101 kasanın önler 10 arkalar 16 cm çapındadır önlere 16 cm taktıranlarda var önler 10 arkalarda 20 watt civarı bide malum 101de yalıtım az olunca ön hoparlörler pek randıman vermiyor önlere diğer araçlar gibi kutu şeklinde yapılsa ses baya değişir

Bakayım olmadı güzel iki tane arka tarafa takarım yada sesi çok açmayız bir süre :-D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Celica
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '04
  • 27 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Temmuz 07, 2013, 23:59:15 »
Bende de aynen oyle olmustu orjinal teybi soktum,tv,dvd  vs fonksiyonlu 7 inchlik bi teyp almistim ama kutusunda donusturucu soket vardi,degistirdim oldu.Simdi sadece tv anteni sorunu yasiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Temmuz 10, 2013, 19:59:04 »
Arkadaşlar bahsettiğim kolon bağlantısını soktum öne arkaya ayrı ayrı yolladım zırıltı kesildi....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #30 : Temmuz 11, 2013, 09:06:18 »
Arkasdaşlar bende 2004 toyota corolla terra var sağdaki radyo düğmesi ile kanalları arayabiliyordum fakat şu an cevirsemde kanal ayarlayamıyorum sagdaki ses düğmesini çevirdiğimde ses düzeyi yazıyordu şimdi onuda göstermiyor küçük kızım oynamıştı acaba ondanmı kaynaklanıyor yardımlarınızı bekliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • akşehir konya
  • 16 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ağustos 12, 2013, 12:43:49 »
arkadaşlar bana yardım ediniz 99 model corollama teyp aldım bağlamaya çalıştım + - ararken 3-4 tane sigorta yaktım sonrada korktum elimi değdiremedim bana yardım edin veya teypciye 25 tl gidecek ! :))))
king of the geometryyy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • akşehir konya
  • 16 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ağustos 12, 2013, 23:11:48 »
arkadaslar elektronıkcı ısın ustası ıse halledıyor 15 tl verdım taktı bu araçlarda farlara baglı teyp özellıklerı varmıs eksı uc olan kablo farlar yanınca artı uc oluyormus nasıl oluyorsa çözemedım ve bagladı teyp ımı olay bıttı :))
king of the geometryyy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • herşey buvatan evlatlarının eğitimi için...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 119000
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ağustos 13, 2013, 10:40:56 »
birader hayırlı olsun;
bağlantıyı yaparken kabloları kestimi usta ne yaptı?
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı
2001 corolla vvti-Milano sıralı lpg
2011 avensis 1.8 multidrıve s - brc comfort lpg