Gönderen Konu: turbo mu atmosferik mi sorusunun cevabi  (Okunma sayısı 14352 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
turbo mu atmosferik mi sorusunun cevabi
« : Haziran 20, 2013, 19:06:16 »
Otomobiller ve Motor Hacimleri

Gunahsiz toyotaya giydirmisler gercide tarafli basinin degindigi toyota haricindeki hakli elestiriye katiliyorum.. yazik ki dizeli 1.4 lt diye toyotaya yukleniyorlar benzinde turboya gecmiyor diye forumda elestirilirken !
94' reno broadway :)

Toyota Club Türkiye

turbo mu atmosferik mi sorusunun cevabi
« : Haziran 20, 2013, 19:06:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Ynt: turbo mu atmosferik mi sorusunun cevabi
« Yanıtla #1 : Haziran 20, 2013, 19:34:10 »
Bu teknoseyirde özellikle Can ın, gündemi takibi ve motor, mekanik bilgisi çok iyi, Eleştirilerinde biraz sert, arkadaş ortamı gibi konuştuğu için. Birçok videosunu izledim bende şimdiye kadar, katılmadığım noktalar olsada, eleştirilerini belli bilgilere dayanarak yapıyor. Aracınızın önünde yeşil bir amblem görmekten utanmıyorsanız, vw ye gereksiz para vermeyin skoda alın demişti bir bölümde. Firma , marka model olarak saplantısı olmayan, objektif bir çocuk.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Haziran 20, 2013, 19:58:17 »
Bu teknoseyirde özellikle Can ın, gündemi takibi ve motor, mekanik bilgisi çok iyi, Eleştirilerinde biraz sert, arkadaş ortamı gibi konuştuğu için. Birçok videosunu izledim bende şimdiye kadar, katılmadığım noktalar olsada, eleştirilerini belli bilgilere dayanarak yapıyor. Aracınızın önünde yeşil bir amblem görmekten utanmıyorsanız, vw ye gereksiz para vermeyin skoda alın demişti bir bölümde. Firma , marka model olarak saplantısı olmayan, objektif bir çocuk.

Marka takintisi olmamasi haricindekilere katiliyorum . Tatli sert imalarla dolu konusmasi guzel bi sohbet olmasini sagliyor fakat ne yazik ki ford ve honda sempatisi hissiyati uyandiriyor bende.. ford 1 lt yi focusa koyunca olmamis ama ne diyelim seklinde toyota dizeline 1.4 lt koyunca tuh kaka toyota seklinde elestiriyorlar.. toyota da o uzun omurlu japonlardan biri ama adi gecmiyor vs vs.. neyse ki cok bilgililer saygi duyuyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 20, 2013, 20:11:43 »
 Bunun teknik karşılaştırması yapılmıştı zamanında sitemizde.

İzninizle kısaca bilgi aktarayım, sonra yorumum gelsin. Atmosferik motor, 1 atm hava ile çalışır. Ancak bu teoride böyledir. Filtre, hava emiş borusu dizaynı gibi etmenler ile bu basınç tam etki etmez. Aşırı beslemede ise; 1 atm ye ek olarak, aşır besleme sisteminin(motordan kayış ile güç alan kompresör; ki alt devirlerde etkili olmalarına rağmen üst devirleri zayıftır, ayrıca alt devirlerde etkili olduğu için yakıt tüketimini kontrol etmek zordur. Egzoz gazı basıncı ile güç alan Turbo; küçük hacimli ya da büyük hacimli. Günümüzde ise değişken geometrili. Yani alt devirlerde egzoz gazı basıncını arttırmak için turbo içindeki yönlendirici kanatların açısı değişir, üst devirlerde de oluşan fazla egzoz gazından maks verim alacak şekli alır). Ancak aşırı besleme sistemlerin verim arttırıcıdır ancak bu sistem kullanılırken motorun sıkıştırma oranı düşük tutulmalıdır. Bu ise verimi düşürür. Atmosferik motorda ise nispeten daha yüksek sıkıştırma oranı kullanılabilir. Yüksek sıkıştırma, yüksek verimdir ama bunda da egzoz gazının enerjisi heba olunur.

Karşılaştırmanın devamını isteyen ya da sorusu olan olursa, elimden geldiğince bilgilerimi ve görüşlerimi daha detaylandırıp aktarabilirim.

Bence bu bir tercih meselesidir, ayruca aşırı besleme sistemli motorlar zamanında bmw ve renault tarafından kullanılmıştı, yani yeni değil. Yine sisteme ek olarak anti lag sistemi geliştiren de Toyota idi. Bu, gaz verip, bırakma aralarında ateşlemeyi geciktirerek, turbonun silindirlere yeni, soğuk ve bol oksijenli havanın dolmasını sağlardı. Bu sayede motor tepkisi artar ama motor ömrünü azalırdı.

Bu arada Toyota da sadce 1.4 dizel motor yok, 2.0 ve 2.2lt 180ps lik motıruda mevcut, ama Türkiye'de çok azlar.

Atmosferik, 192ps lik 1.8 benzinli Toyota vvtli motorn Lotus'daki durumu ise bence gözden kaçan ancak çok önemli bir birlikteliktir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 20, 2013, 20:19:04 »
Abi zaten teknolojiden fazla bu aynı motoru diretme konusuna dikkat çekiliyor. 90hp denildiği zaman çünkü direkt b segmenti dizeller kategorisinde kalıyor araç. Bir çok markada dizel ve benzinlilerin güçleri yakınken, toyotada benzinli 132 yken, dizel 90hp olarak çok zayıf kalıyor. Corolla sahipleride istiyor, 110-120ps lerde bir dizel motorları olsun yazılımla 150ps lere getirip, araba performans adı altında isim yapsın. Honda civic hb yeni seride direnmeyi bırakıp 1.6d 120ps getirdi. Kasası ciddi çirkin ama, o haliyle bile aurise yakın satacağını düşünüyorum
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 20, 2013, 22:39:42 »
Abi zaten teknolojiden fazla bu aynı motoru diretme konusuna dikkat çekiliyor. 90hp denildiği zaman çünkü direkt b segmenti dizeller kategorisinde kalıyor araç. Bir çok markada dizel ve benzinlilerin güçleri yakınken, toyotada benzinli 132 yken, dizel 90hp olarak çok zayıf kalıyor. Corolla sahipleride istiyor, 110-120ps lerde bir dizel motorları olsun yazılımla 150ps lere getirip, araba performans adı altında isim yapsın. Honda civic hb yeni seride direnmeyi bırakıp 1.6d 120ps getirdi. Kasası ciddi çirkin ama, o haliyle bile aurise yakın satacağını düşünüyorum

yeni civic dizel çok pahalı be abi, auris gene o kadar uçmuyor, ayrıca honda şu hb civic'i sevdiremedi gitti...

öte yandan bu olay tercih meselesidir, lakin turboyla düşük hacimden yüksek güç almak bana hep işin kolayına kaçmak gibi gelmiştir...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 21, 2013, 01:41:09 »
@hakan ozturk
Anlatim icin tesekkurler.. burada yanlilik duygusunu cok fazla hissediyorum.. nsanlar hosgorulu olamiyor.. vvtli gercekten mukemmel bir motor ve adi gecmiyor..

@Oğuzhan tas
Ederinden fazla fiyat olumsuz karsilanir tabiki ama sedana koysun o motoru fiyat yuksekte olsa tercih edilecektir bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 21, 2013, 11:55:20 »
Alıntı
Atmosferik, 192ps lik 1.8 benzinli Toyota vvtli motorn Lotus'daki durumu ise bence gözden kaçan ancak çok önemli bir birlikteliktir.

aynı zamanda, toyota land crusier de 3.0 4 silindir dizel motoru 170 den 190 bg ye yeni yükseltmişken bmw nin 2.0 lt dizelden 200 üstü ve yeni geliştirdiği 3.0lt 6 silindir dizelden 380 bg güç alması da aynı şekilde gözden kaçan bir birliktelik diye düşünüyorum
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3431 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 21, 2013, 12:05:27 »
aynı zamanda, toyota land crusier de 3.0 4 silindir dizel motoru 170 den 190 bg ye yeni yükseltmişken bmw nin 2.0 lt dizelden 200 üstü ve yeni geliştirdiği 3.0lt 6 silindir dizelden 380 bg güç alması da aynı şekilde gözden kaçan bir birliktelik diye düşünüyorum

Land a bakarsanız bence böyle düşünmemelisiniz.

Çünkü dagda bayırda kutupta tek başınıza yol aldıgınız bir araçta Toyota risk oluşturarak sizi yolda bırakabilecek teknolojik şeyleri kullanmıyor.

Sonuçta şehirde bir telefon ile yol yardımı gelebilir, misalen kutupta uydu telefonu bile olsa ne kadar zamanda yardım gelebilir?
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 21, 2013, 12:43:25 »
Land a bakarsanız bence böyle düşünmemelisiniz.

Çünkü dagda bayırda kutupta tek başınıza yol aldıgınız bir araçta Toyota risk oluşturarak sizi yolda bırakabilecek teknolojik şeyleri kullanmıyor.

Sonuçta şehirde bir telefon ile yol yardımı gelebilir, misalen kutupta uydu telefonu bile olsa ne kadar zamanda yardım gelebilir?

dediklerinize katılıyorum ama adında motor fabrikası olan bir markanın motorlarının da yolda bıkakacağını pek düşünmüyorum yine de allah yapsı değil kul yapısı ne yapacağı belli olmaz yanlız bu korkalıktır ki toyotanın özellikle avrupada d,e,f sınıfında c sınıfına göre başarısız olmasını sağlayan. biraz daha cesur olabilseler almanlar tiguan yerine rav4 e biniyor olurlardı
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 21, 2013, 14:07:10 »
avrupa ve abd dışındaki ülkelerde atmosferik motorlar hala en çok talep gören motorlar , bunun nedeni de yukarıda belirtildiği üzere doğa şartları ve yakıt kalitesinin düşüklüğü. Bu sebeple bu ülkelerde bizdekinin aksine insanlar Q7 yerine land cruiser almayı tercih ediyorlar , biraz da mecburiyetten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Haziran 21, 2013, 14:42:37 »
Motor-mekanik olarak çok fazla bilgim yok; Emre ÇELİKKOL' un sol üst tarafında kalan "Half-Life" cd kapağı ve Can AKBULUT' un sağ hizasındaki DeLorean, DMC-12 '82 bana çok şeyler ifade ediyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 21, 2013, 15:29:17 »
Siyah t-shirt giyen arkadaş sanırım adı can akbulut kendini alman araçlarına adamış yandaş yorum yapan 1.4 90bg 205nm tork motorun küçük geldiğini iddaa eden efsane kasaya 240 ibre koymuşlar die efsane kasaya sallayan ama 102bg atmosferik 8valf wv ibrelerinde 260 yazdığını bilmeyen od.nun teki bence. Çıkmış orda boş boş konuşuyo japonlara sallıyo toyota mühendislerinden daha iyimi bileceksin sanki bu işleri utanmasalar 1.4 dizeli avensise bile koyacaklar diyo böyleleri cin olmadan adam çarpmaya kalkıyo işte komedi ;) küçük turbolu motor mühendisi sanıyor kendini galiba diğeri zor söz sahibi oldu 30dk boyunca :wacko:
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 21, 2013, 15:34:21 »

@Oğuzhan tas
Ederinden fazla fiyat olumsuz karsilanir tabiki ama sedana koysun o motoru fiyat yuksekte olsa tercih edilecektir bence

katılıyorum, zira sırf dizeli yok diye CiviC almaktan vazgeçen insanlar var...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 21, 2013, 15:46:20 »
Siyah t-shirt giyen arkadaş sanırım adı can akbulut kendini alman araçlarına adamış yandaş yorum yapan 1.4 90bg 205nm tork motorun küçük geldiğini iddaa eden efsane kasaya 240 ibre koymuşlar die efsane kasaya sallayan ama 102bg atmosferik 8valf wv ibrelerinde 260 yazdığını bilmeyen od.nun teki bence. Çıkmış orda boş boş konuşuyo japonlara sallıyo toyota mühendislerinden daha iyimi bileceksin sanki bu işleri utanmasalar 1.4 dizeli avensise bile koyacaklar diyo böyleleri cin olmadan adam çarpmaya kalkıyo işte komedi ;) küçük turbolu motor mühendisi sanıyor kendini galiba diğeri zor söz sahibi oldu 30dk boyunca :wacko:
niye burdada 1.3 95 bg'lik motora sallanıyor.  bence çok haklı oldukları konular var. toyota sahibi gibi dinlememek lazım ;)
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 21, 2013, 16:00:39 »
Arkadaslar fazla kasiliyor nedense :)
Simdi bi yerde diyor ki kucuk hacimlilere artik gecis var iyi sonuclar elde ediliyor falan ama 1.4 Dizele laf ediyor anlamis degilim.
Fordun yaptigi motora bile bi noktada laf ettiler adamlar o motoru yaparak nelerin ortaya cikabilecegini gosterdiler.
Ama omurleri konusunda katiliyorum omru ne kadar olur ben uzun olacagini sanmiyorum.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 21, 2013, 16:23:17 »
Taraflilar veya tarafsizlar bilmiyorum ama bikac noktada yanlislari var hakli yanlari oldugu gibi. En basitinden 5 vitesli corollada d4d ile devir bitirildiginden bahsetmisler ama biraz fazla sallamislar :D ayrica diger motorlar hakkinda bi fikrim yok ama full yuklu seyahatlerde en ufak bir cekis sıkıntısı yasatmamistir bize 90 bg.
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 21, 2013, 16:27:04 »
hangi bir motora laf etmediler ki, küçük motorların ana hedefi emisyon dolayısıyla az vergi, bizde ise az yakıtla çok km. Ford'un 1,0 motoru 125 hp ve en iyi motor ödülünü aldı, bu bence teknoloji devrimi bu motor 10 yıl sonra 100 km de 2.5-3 lt leri görecektir. Bide buna hibrit ekledinmi belki 1,1.5 lt seviyelerini yakalayacaktır. İki laf var ikisinide kendileri söylüyorlar, atmosferik iyi diyorlar olmaz çok yakıyor, turbo keyifli deniyor ama çabuk yıpranabiliyor. Kısaca bunlar turbolu 2.0 hatta 3.0 motoru seviyorlar iyi de anam (amiyene tabirle) o motor olan araçlar la 4 tane hatta 5 tane c sınıfı full araba alırsın. Bu konulara fiyat/performans açısından bakmak lazım.

ayrıca daha geçen hafta arabanın bagajı dolu ve içinde 7 kişi vardık inanırmısınız önümdeki her aracı solladım fakat 3 kişi ile giderken 4,8 idi gelirken ise 6.6 oldu.
3 elipsten yapılmış amblem Toyota'nın geleceğe yönelik kararlılığını gösterir. İlk elips Toyota sahibini, ikinci elips Toyota'yı iki elipsi çevreleyen üçüncü elips ise Toyota teknolojisi ve yeniliğinin sınırsız olanaklarını ve yaratıcı ruhunu simgeler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 21, 2013, 16:36:13 »
niye burdada 1.3 95 bg'lik motora sallanıyor.  bence çok haklı oldukları konular var. toyota sahibi gibi dinlememek lazım ;)
Sallayan olmuştur ben sallamadım mesela yetmiyor fln deniyor tork değeri hakkında fln bilgim yok ancak 1.4 205nm tork corollayı yaklaşık 1300 kg olan araca yetmeme gibi bi durum olacağını sanmıyorum. benim asıl takıldığım nokta ibre meselesi orada boşboğazlık yapmış kesinlikle. motorların iyi ve ve kötü yanlarını söylüyorlar ama yine mantıklı olan atmosferik motorlar uzun ömür ön plana çıkıyor vergi olayından da avrupalıların haberi yok bence sadece türkiyede işe yarıyor devlet iki gün sonra 1.2 motor hacmi ile 1.6 motor hacmi aynı vergiye tabii tutulacak derse ne espisi kalıcak bu turboların tamam kötü değiller performans fln güzelde bizim ülkmemizde yarın ne olacağı belli değil turbo motorlarında bi espirisi kalmayabilir üstelik ömürleri kullanma biçimi ile orantılı :wacko: kendileride söylüyor 10 sene bozulmuyor evet doğru 10 sene atmosferik motorun sorun çıkarması çok düşük ihtimal.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Haziran 21, 2013, 17:12:32 »
Burada genel olarak turbo atmosferim karşılaştırması yapıldığı için ve en güçsüz ve en uzun süredir güncellemeye uğramadan motor 1.4d Toyota'da olduğu için onun üzerine gidilmiş. Burada ki arkadaslar da temel konular üzerinde doğaçlama yaptıkları için video da genel olarak Toyota konuşulmuş  .  Diğer videoları izlerseniz buradaki adamın Alman araçları ve diğer araçlar icinde çok sert eleştirileri var. Benim fikirlerimde zaman zaman çalışıyor onunla. Ama boş bir adam değil , ciddi incelemeler yapıyor ve teknik bilgisi Oldukça iyi. İnternet üzerinden sorulan soru ve eleştirilere dahi hassaslikla cevap veriyor. Antiparantez ben kendisini tanımam.