Gönderen Konu: turbo mu atmosferik mi sorusunun cevabi  (Okunma sayısı 13671 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Ynt: turbo mu atmosferik mi sorusunun cevabi
« Yanıtla #20 : Haziran 21, 2013, 20:52:58 »
boş adamla değiller . öyle olsalar zaten videonun 10 dk gelmeden kapatırdı birçok kişi. bence artık atmosferik motorlar yavaş yavaş piyasadan çekilecekler elleri mahkum. 1.4 1.6 cc olarak verebilecekleri max güçleri artık belli. yanına turbo koyarak performansı iyileştirmeye çalışıyor otomobil firmaları. birde bizim gibi saçma sapan vergi sistemi olan ülkeler için düşük hacimli turbo motorları geliştiriyorlar. ömür konusunda ise ülkemizde turbolu araçlar çok çabuk deforme oluyorlar. kullanmayı bilen sayısı çok az. tubolu araç kullanırken kaçımız aşırı yüklendikten sonra 1 dk bekliyoruz ya da ilk çalıştırmada 1 dk kadar bekliyoruz. ya da hangimiz gidipte aabanın rutin bakımı gibi turbo bakımını önemsiyor.? bunlar olmayınca turbo cortluyor ve turbo motorların adı çıkıyor. focusun ecoboost motorları 1.0 diye herkes çekiniyor ama bence adam akıllı bakımlar ile 500 bini rahat görür...
...Wir Leben Autos...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 21, 2013, 20:52:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 21, 2013, 21:19:43 »
Her kullanımdan önce ve sonra motor sağlığı için bekliyorum.en sıkıntılı zamanlarda dahi bekledim.Bunlara uymayan insanların turbo motorlu araçları kötülemesinide anlamıyorum.Çevremde dizel yada benzinli tüm turbolu araç kullanıcalarını bu konuda uyarıyorum..
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 21, 2013, 22:50:44 »
Her kullanımdan önce ve sonra motor sağlığı için bekliyorum.en sıkıntılı zamanlarda dahi bekledim.Bunlara uymayan insanların turbo motorlu araçları kötülemesinide anlamıyorum.Çevremde dizel yada benzinli tüm turbolu araç kullanıcalarını bu konuda uyarıyorum..

+1 :alkis:

Asiri beslemeli olmasa dahi beklenmelidir.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 21, 2013, 23:06:58 »
Siyah t-shirt giyen arkadaş sanırım adı can akbulut kendini alman araçlarına adamış yandaş yorum yapan 1.4 90bg 205nm tork motorun küçük geldiğini iddaa eden efsane kasaya 240 ibre koymuşlar die efsane kasaya sallayan ama 102bg atmosferik 8valf wv ibrelerinde 260 yazdığını bilmeyen od.nun teki bence. Çıkmış orda boş boş konuşuyo japonlara sallıyo toyota mühendislerinden daha iyimi bileceksin sanki bu işleri utanmasalar 1.4 dizeli avensise bile koyacaklar diyo böyleleri cin olmadan adam çarpmaya kalkıyo işte komedi ;) küçük turbolu motor mühendisi sanıyor kendini galiba diğeri zor söz sahibi oldu 30dk boyunca :wacko:

bide bana kızıyorlar ortamı geriyorum diye yada bu forum çocuklara yasaklansın diyen arkadaşa katıldım diye. bilenler söylesin efsane kasa dediğiniz corollaya konulan en büyük motor nedir? ben bilmiyorum ama vw lere 2.6 lt motor konuluyor ki( yanlış hatırlamıyorsam vr6) 250 km/h de sınırlanmasına rağmen bir 10 km daha hızla gidebilir ha bugün 7 yaşındaki çocuk bile bilir bir otomobile en güçlü versiyonun gösterge tablosunun konduğunu. (malum tasarruf derdi) japon mühendislerinden iyimi bileceksin lafına bittim doğrusu doğruya herşeyi caponlar bilir cümle geri kalan dünya herşeyden bihaber gerizakalı sürüsü bu konuda başka birşey demeye gerek yok. 1.4 dizel corollayı yaklaşık 1 hafta kullandım bana da zayıf geldi. neye göre zayıf. 1.8 lt 110 bg 280 nm tork ford connectime göre. motor verileri yüksek ama araç 1600 kg aerodinamisi felaket ve 5 vites. kabul edin ki dizel motor toyotanın en iyi yaptığı şey değil. bunu toyota bile kabullenmiş ki 1.6 lt dizelde (forumda yazan arkadaşların yalancısıyım) bmw ile işbirliğine gidiyor. yani toyotanın kabullendiği şeyi siz daha niye savunuyorsunuz ki? avensise 1.4 dizel motor koyma konusuna gelince bence gerizekalı toyota burada da geç kaldı orta sınıfta neredeyse bütün rakipleri küçük hacimli dizel motor kullanıyor ama biz toyota mühendislerinden iyi mi bileceğiz?  >:(
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 21, 2013, 23:21:23 »
Haram beygir :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Haziran 21, 2013, 23:44:16 »
Küçük hacimli turbo motorların altında yatan en önemli sebep CO2 salınımıdır.

Avrupa Birliği 2015 hedefi 130g/km ve 2020 hedefi 95g/km

Türkiye'de satılan ve Prius'un CO2 salınımı 89g/km, yani bu değeri yakalamak atmosferik besleme motorlarla çok uzak bir ihtimal.

İlerleyen zamanda da Türkiye'de emisyon değerlerine göre vergilendirilmeye geçileceğini duydum. O vakit geldiğinde küçük hacimli turbo motorlar pazar payını yükseltecektir.

Satın aldığınız aracın motorunu tanıyorsanız, o motor en iyi motor tipidir.

"Bu da dahil bütün genellemeler yanlıştır." -Anonim
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 22, 2013, 18:26:32 »
bundan 15 sene önce turbonun motoru ömrünü tükettiği söylenirdi bunun yanında yıllar içerisinde de her 2 motoru oldukça çok kullandım
benim tercihim atmosferik motor,sesi olsun sorunsuzluğu olsun kesinlikle var olduğu sürece bende alırım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Haziran 22, 2013, 23:31:27 »
İki laflarından biri Toyota. :D Ama güzel konuya değinilmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Haziran 23, 2013, 00:29:40 »
Genel kullanıcı profili olarak memlekette turbo-atmosferik diye bakan mı var ?

Km.de ne yakıyor ? Vergisi ne kadar ? Çok arıza yapar mı ?(sorunsuzluk)

Tercih ve öncelikleri bunlar belirlemiyor mu ? Tamamen "duygusal"  :D
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Haziran 23, 2013, 00:50:26 »
6 sene kullandığım 1.6 atmosferik motor aracımdan sonra, dizel 1.4 turbo aracım kullanım zevki açısından bana çok daha keyifli geldi. Turbo devreye girdiğinde aracı alıp götürüyor. Turbo kullanımına dikkat edildiği ve bakımlarının zamanında yapıldığı sürece başımın ağrımayacağını düşünüyorum. Umarım toyota gelecekte 1.6 turbo dizel motor yaparda biz onada keyifle bineriz.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(