0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Eskiden hangi üniveriste mezunu olduğumuz,birde herhangi bir yabancı dil bilip bilmediğimiz sorulurdu.Şimdi ise bırakın üniversiteyi nerede master yaptınız,kaç dil biliyorsunuz,hangi bilgisayar programlarına hakimsiniz diye soruyorlar.Belki anlamsız gelecek ama inanın bunların bir çoğunun temeli ilkokuldan,geri kalanı ise liseden geliyor.En basiti kendi kendine ders çalışma alışkanlığı kazanmayan bir bireyin ilerideki başarısı çok daha düşük oluyor.
Ertan Kardeşim haklısın Ders Çalışma Planı
Öyle abi,istediği kadar zeki olsun insan çalışmadığı sürece hiç bir işe yaramıyor.Çabalamak gerek bir şeyler kazanmak için.
Emre Kardeşim Senin adında Bir oğlum var 11.Sınıfa geçti.Aynı bölüm ve Aynı lise türü.Oğlumunda sayısalı iyi değil,sözeli güzeldir.Ama sayısalı iyi olmadığı halde takdir almayı başardı bu sene.Emre kardeşim,beni ister bir abi yada bir arkadaş olarak dinle olur mu:)Emrecim,sende biliyorsun ki insan isterse her yoldan başarıya ulaşabilir.Tabi ki ahlak ve edep içerisinde ısrar ve azimle.Emrecim,benim oğlum şuan sayısal bölümü bildiğin gibi ama üniversitede sözelden bir bölüm seçecek.Seçmesine bir engel yok.Sen aklı başında,yakışıklı,cesur,ahlaklı,edepli bir genç arkadaşımız'sın.Senin yaşındakiler gereksiz şeyler ile uğraşırken sen burada arabaları tanıyıp bilgi sahibi oluyorsun aferin sana.Ha bide geleceğin konusunda endişelisin.Ailen yanında ve en önemli destekçilerin.Sen ne yaparsan yap ne karar alırsan al onlar seni daima destekleyeceklerdir.Onlar seni çok seviyor.Emrecim,hayat şartları çok zor,ben okumadım şuan temizlik görevlisiyim.İnsanlar o kadar kötü olmuş ki okuyarak kendilerini birşeyler zannediyorlar.Bu ayrı bir konu ama sana diyeceğim şey muhakkak ki herkes diyordur bunu Oku ama Adam gibi oku.Emrecim lise konusunda pek bilgi sahibi değilim ama sana şunu diyebilirim ki Okuduğun lisede kal.Başka bir liseye geçersen eğer arkadaş ortamın,öğretmenin değişmesi senin başarını az da olsa azaltacaktır.Alışana kadar.Kardeşim okuduğun lisede kal,oradan başarıya ulaş.Kolaylıklarda başarıya ulaşmak pek önemsenmez ama zorluklar arasında başarıya ulaşmak önemsenir.Şuan bölümün çok güzel.Ve sen 3 sene boyuncada kendini sıkar,güzelce çalışıp iyi bir üniversite kazanır,İyi bir dereceyle'de mezun olursun.Bunu aklından sakın çıkarmaArkadaşlarınla ilgilen oyna gez ama aranda belli bir mesafe olsun.Biliyorsun ki eğer arkadaş çevren kötü ise ve sen o arkadaşlarla fazla bir samimi isen muhakkak bu seni etkiler.Ama sen aranda belli bir mesafe varsa bu başarında azalma değil artma gösterir Şuan aklımda bunlar var bilmiyorum belki sorduklarına cevap vermemiş olabilirim.Cahilliğime ver olma mı:):)Doğru karar vereceğine eminim.İyi dileklerim seninle:)Yolun açık :)Önün aydınlık olsun
Altına imzamı atarım... Başka ne denilebilir ki...
Kopya