Gönderen Konu: Tercih yapmam lazım  (Okunma sayısı 3196 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 35 ECC 97
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '08
  • 116 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
Tercih yapmam lazım
« : Haziran 18, 2013, 00:34:19 »
Selamlar ;

Şuan okuduğum okulda kalmam veya kalmamam konusunda kafam çok karışık ve clup ailesinin görüşlerine yüksek miktarda ihtiyacım var.

Anadolu meslek lisesi bilişim teknolojileri bölümünde okuyorum şuan 9.sınıftayım  bütün okul hayatım boyunca sayısalım(matematik) lisede (geometri eklendi) kötü durumda ve sevmediğim için başaramıyorum şimdiye kadar ailem özel öğretmen vs. gitmemi istedi ama ben sevmediğim için gitmek istemedim bilindiği üzere bilişim yani bilgisayar bölümü sayısal dersler üzerine.Aslında okulu çok seviyorum gerek eğitimi gerek ise disiplini yönünden. Matematik gibi derslerde nede olsa temel şart ve temel sağlam olmadığı durumlarda insanın tam anlamıyla öğrenmesi zorlaşıyor.Cesaret edebilsem ve başarabileceğimi bilsem kesinlikle okulumu değiştirmek istemezdim.Şuan tercih yapmak için 1 haftam var  başka bir okulu tercih edebilirim ama tercihimde bölüm değiştirirsem anadolu lisesi hakkım bitiyor yani bundan sonra okucağım  düz lise , meslek lisesi ,teknik lise düz lise olucak.Sözelim gayet iyidir.

Konudan pek anlamanıza gerek yok sadece aklı başında ve tecrübeli kişiler bu forumda olduğu için konu açtım .Fikirleriniz benim için çok değerli.

Benim korkularım ise :

Okuduğum lisede kalırsam:Sayısalı sevmediğim için başaramazsam veya başarsam bile  ilerideki iş hayatımda mutsuz olursam.Okuduğum okul ile tek korkum bunlar

Eğer başka bir liseye gidersem:Anadolu lisesi olmuyacağı için eğitim seviyesi düşme ihtimali .(şuan okuduğum lise disiplin saygı ve öğretim yönünden çok iyi)korkum ise gittiğim lisenin bu nitelikleri taşıyamama ihtimali.

Bu okula kayıt olurken
-Okul m.yardımcısı bana eğer okulun düz bölümüne gidersen oradaki çoğu çocuğun okuma gibi bir aman aman bir hevesi yok aralarında sende kaynarsın ama anadoluya gidersen senin gibi okumak istiyenlerle birlikte okursun demişti.(korkmamın en büyük sebeplerinden biride bu)

Geçebileceğim liseler:

Düz lise
Meslek liseleri:Aklımdan geçen bölümler: Yiyecek içecek hizmetleri-ulaştırma-pazarlama bölümleri
imam hatip varmı emin değilim

çarşamba gününe kadar bir karar vermem lazım ve bir hata yapmaktan korkuyorum.Bundan dolayı sizlerin yardımına çok ihtiyacım var şimdiden okuma zahmeti gösteren ve yardımcı olanlara çok teşekkür ediyorum.

Toyota Club Türkiye

Tercih yapmam lazım
« : Haziran 18, 2013, 00:34:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: Tercih yapmam lazım
« Yanıtla #1 : Haziran 18, 2013, 00:49:07 »
Abicim bu söyleceğim yanlış anlaşılmasın ama düz liseye gidersen özelliklede İzmir gibi bir yerde inan zorlanırsın.Oradaki öğrenci profili çok farklı olacaktır,anlaşamayacaksın büyük bir ihtimallede.Tabi kavgası gürültüsü falan demiyorum bile.Sırf dersleri yapamama yüzünden okul değiştirmek olmaz.Kaldıki matematik yapamıyorsan üniversitede daha çok zorlanacaksın.Ben lisedeyken integralden türevden nefret ederdim,üniversitede bir matematik aldım lisedekileri mumla değil güneş paneliyle aradım.Tabi lisede iyi bilenler daha az çalışarak başarırlarken ben gece gündüz çalışırdım.Mesela bir alan bulmayı biliyorsa minimum benden 2 akşam öndeydi direk bir konu ile,birde hacimiydi grafiğiydi artık sen düşün.Dersi sevmeyebilirsin ama dediğim gibi yapmak zorundasın.Ne yapabilirsin mesela şuanda okullar kapandı,hergün çok değil 1 saat eski konulara bak,hatta ortaokul matematiği ve geometrisi seviyesinden başla.Örneğin üslü sayılar,açı bulma vs.Çözdükçe(kolay geleceği için zorlanmazsın fazla) zevk almaya başlarsın.Yani kimse yan gelip yatmak varken "dur ya biraz ders çalışayım" demez.Hazır yaz geldi işin gücün yok,sınavdı vs derdide yokken dediğim gibi otur sayısal dersleri ilkokul düzeyinden geri al.Çekinecek bir şey yok bunda,yani bir üslü sayı kurallarını bilmiyorsan ln li soruları yapmanı beklemek saçma olur mesela.Yada açı dönüşümlerini bilmeden bileşen bulma mesela.Okul değiştirirsen emin ol hayatın boyunca zoru görünce kaçmaya alışacaksın.En güzeli sen bir abin olarak beni dinle güzelce temelden al sayısal dersleri yaz boyunca koskoca 3 ayın var,çok değil hergün 1-2 saat çalışsan belirli bir program yaparak (mesela hergün 1 er saat 2 ders gibi, yada 2 saat 1 ders gibi) çalışırsan emin ol okullar başladığında çok rahatladığını göreceksin.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 18, 2013, 00:52:55 »
Emre Kardeşim

Senin adında Bir oğlum var 11.Sınıfa geçti.Aynı bölüm ve Aynı lise türü.

Oğlumunda sayısalı iyi değil,sözeli güzeldir.Ama sayısalı iyi olmadığı halde takdir almayı başardı bu sene.

Emre kardeşim,beni ister bir abi yada bir arkadaş olarak dinle olur mu:)

Emrecim,sende biliyorsun ki insan isterse her yoldan başarıya ulaşabilir.Tabi ki ahlak ve edep içerisinde ısrar ve azimle.

Emrecim,benim oğlum şuan sayısal bölümü bildiğin gibi ama üniversitede sözelden bir bölüm seçecek.Seçmesine bir engel yok.

Sen aklı başında,yakışıklı,cesur,ahlaklı,edepli bir genç arkadaşımız'sın.Senin yaşındakiler gereksiz şeyler ile uğraşırken sen burada arabaları tanıyıp bilgi sahibi oluyorsun aferin sana.Ha bide geleceğin konusunda endişelisin.Ailen yanında ve en önemli destekçilerin.Sen ne yaparsan yap ne karar alırsan al onlar seni daima destekleyeceklerdir.Onlar seni çok seviyor.

Emrecim,hayat şartları çok zor,ben okumadım şuan temizlik görevlisiyim.İnsanlar o kadar kötü olmuş ki okuyarak kendilerini birşeyler zannediyorlar.Bu ayrı bir konu ama sana diyeceğim şey muhakkak ki herkes diyordur bunu Oku ama Adam gibi oku.

Emrecim lise konusunda pek bilgi sahibi değilim ama sana şunu diyebilirim ki

Okuduğun lisede kal.Başka bir liseye geçersen eğer arkadaş ortamın,öğretmenin değişmesi senin başarını az da olsa azaltacaktır.Alışana kadar.

Kardeşim okuduğun lisede kal,oradan başarıya ulaş.Kolaylıklarda başarıya ulaşmak pek önemsenmez ama zorluklar arasında başarıya ulaşmak önemsenir.

Şuan bölümün çok güzel.Ve sen 3 sene boyuncada kendini sıkar,güzelce çalışıp iyi bir üniversite kazanır,İyi bir dereceyle'de mezun olursun.Bunu aklından sakın çıkarma

Arkadaşlarınla ilgilen oyna gez ama aranda belli bir mesafe olsun.Biliyorsun ki eğer arkadaş çevren kötü ise ve sen o arkadaşlarla fazla bir samimi isen  muhakkak bu seni etkiler.Ama sen aranda belli bir mesafe varsa bu başarında azalma değil artma gösterir

Şuan aklımda bunlar var bilmiyorum belki sorduklarına cevap vermemiş olabilirim.Cahilliğime ver olma mı:)

:)Doğru karar vereceğine eminim.
İyi dileklerim seninle:)
Yolun açık :)Önün aydınlık olsun :)
Nimet içinde iken dostluktan söz açıp, kardeşim! Diyeni dost sayma. Dost, dostunun elini onun perişanlığında, çaresizliğinde tutan kimsedir..

Sadi´nin Gülistan´ından Öğütlerinden

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45800
  • Model Yılı: '11
  • 19 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 18, 2013, 00:56:02 »
Okul rehber öğretmenine veya dershanedeki rehber öğretmenine danış.
fikir edin.
ama kararını kendin ver.
Hayatın km'sini hergün sıfırla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 18, 2013, 00:59:47 »
Eskiden hangi üniveriste mezunu olduğumuz,birde herhangi bir yabancı dil bilip bilmediğimiz sorulurdu.Şimdi ise bırakın üniversiteyi nerede master yaptınız,kaç dil biliyorsunuz,hangi bilgisayar programlarına hakimsiniz diye soruyorlar.Belki anlamsız gelecek ama inanın bunların bir çoğunun temeli ilkokuldan,geri kalanı ise liseden geliyor.En basiti kendi kendine ders çalışma alışkanlığı kazanmayan bir bireyin ilerideki başarısı çok daha düşük oluyor.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 18, 2013, 01:02:36 »
Eskiden hangi üniveriste mezunu olduğumuz,birde herhangi bir yabancı dil bilip bilmediğimiz sorulurdu.Şimdi ise bırakın üniversiteyi nerede master yaptınız,kaç dil biliyorsunuz,hangi bilgisayar programlarına hakimsiniz diye soruyorlar.Belki anlamsız gelecek ama inanın bunların bir çoğunun temeli ilkokuldan,geri kalanı ise liseden geliyor.En basiti kendi kendine ders çalışma alışkanlığı kazanmayan bir bireyin ilerideki başarısı çok daha düşük oluyor.

Ertan Kardeşim haklısın :)

Ders Çalışma Planı :)

Ayrıca Kardeşimize ve Üniversite Okuyan Kardeşlerimize

Mumin Sekma'nın Başarı Üniversitesi adlı kitabın
çok yarar sağlayacağına eminim:)

Kardeşim oku tamam mı:)
Nimet içinde iken dostluktan söz açıp, kardeşim! Diyeni dost sayma. Dost, dostunun elini onun perişanlığında, çaresizliğinde tutan kimsedir..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 18, 2013, 01:09:52 »
Ertan Kardeşim haklısın :)

Ders Çalışma Planı :)
Öyle abi,istediği kadar zeki olsun insan çalışmadığı sürece hiç bir işe yaramıyor.Çabalamak gerek bir şeyler kazanmak için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 18, 2013, 01:14:23 »
Öyle abi,istediği kadar zeki olsun insan çalışmadığı sürece hiç bir işe yaramıyor.Çabalamak gerek bir şeyler kazanmak için.
:)
Ertan kardeşim:)

İnsan başarıya ulaşmak istiyorsa
Birşeylerden vazgeçmek zorunda

Biz insanlar matematiği sevmiyoruz diyoruz,zor diyoruz.Ama uğraşmıyoruz.

Eğer insan matematikle ilgilensin,ne kadar sevecek ve ne kadar kolay diyecek.
Ve insan matematikle başarıya çok çabuk ulaşır dimi ama :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 18, 2013, 01:23:15 »
Emre Kardeşim

Senin adında Bir oğlum var 11.Sınıfa geçti.Aynı bölüm ve Aynı lise türü.

Oğlumunda sayısalı iyi değil,sözeli güzeldir.Ama sayısalı iyi olmadığı halde takdir almayı başardı bu sene.

Emre kardeşim,beni ister bir abi yada bir arkadaş olarak dinle olur mu:)

Emrecim,sende biliyorsun ki insan isterse her yoldan başarıya ulaşabilir.Tabi ki ahlak ve edep içerisinde ısrar ve azimle.

Emrecim,benim oğlum şuan sayısal bölümü bildiğin gibi ama üniversitede sözelden bir bölüm seçecek.Seçmesine bir engel yok.

Sen aklı başında,yakışıklı,cesur,ahlaklı,edepli bir genç arkadaşımız'sın.Senin yaşındakiler gereksiz şeyler ile uğraşırken sen burada arabaları tanıyıp bilgi sahibi oluyorsun aferin sana.Ha bide geleceğin konusunda endişelisin.Ailen yanında ve en önemli destekçilerin.Sen ne yaparsan yap ne karar alırsan al onlar seni daima destekleyeceklerdir.Onlar seni çok seviyor.

Emrecim,hayat şartları çok zor,ben okumadım şuan temizlik görevlisiyim.İnsanlar o kadar kötü olmuş ki okuyarak kendilerini birşeyler zannediyorlar.Bu ayrı bir konu ama sana diyeceğim şey muhakkak ki herkes diyordur bunu Oku ama Adam gibi oku.

Emrecim lise konusunda pek bilgi sahibi değilim ama sana şunu diyebilirim ki

Okuduğun lisede kal.Başka bir liseye geçersen eğer arkadaş ortamın,öğretmenin değişmesi senin başarını az da olsa azaltacaktır.Alışana kadar.

Kardeşim okuduğun lisede kal,oradan başarıya ulaş.Kolaylıklarda başarıya ulaşmak pek önemsenmez ama zorluklar arasında başarıya ulaşmak önemsenir.

Şuan bölümün çok güzel.Ve sen 3 sene boyuncada kendini sıkar,güzelce çalışıp iyi bir üniversite kazanır,İyi bir dereceyle'de mezun olursun.Bunu aklından sakın çıkarma

Arkadaşlarınla ilgilen oyna gez ama aranda belli bir mesafe olsun.Biliyorsun ki eğer arkadaş çevren kötü ise ve sen o arkadaşlarla fazla bir samimi isen  muhakkak bu seni etkiler.Ama sen aranda belli bir mesafe varsa bu başarında azalma değil artma gösterir

Şuan aklımda bunlar var bilmiyorum belki sorduklarına cevap vermemiş olabilirim.Cahilliğime ver olma mı:)

:)Doğru karar vereceğine eminim.
İyi dileklerim seninle:)
Yolun açık :)Önün aydınlık olsun :)

Altına imzamı atarım... Başka ne denilebilir ki...

Ve ekleme istediğim harika bir söz var Confucius der ki: "Sevdiğiniz işi yapın, böylece hayatınız boyunca çalışmak zorunda kalmazsınız."

Asıl önemli olan bu.... Yukarıda Ertan abinin bahsettiği gibi artık herkesin affına sığınıyorum eşşeği koysan üniversiteden mezun oluyor ::)  Önemli olan istediğin alanı seçip fark yaratman ;) 

Sana forumdan bir örnek vereyim... Şu sıralar pek aktif olamasada Ergün GÜRKAN abi endüstri meslek lisesi yanılmıyorsam motor bölümü mezunu ama hedefleri olan bir agabeyin ve şu an Toyotada herkesin gıpta ettiği bir makamda çalışıyor...
(Ergünüm eksik bilgi vermiş olabilirim kardeşim herzaman idolümsün umarım konuya gelir hem düzeltir hem kardeşimize yardımcı olursun ::) )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 18, 2013, 01:31:31 »
sevdiğin yerden ayrılma bence...yeni yere adapte olucam derkende ister istemez efor kaybı yaşarsın diye düşünüyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 18, 2013, 01:59:02 »

Altına imzamı atarım... Başka ne denilebilir ki...

Sağol Cancağızım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 18, 2013, 02:00:57 »
birçok ünlü yazar, sinema oyuncusu ya da sanatçi, sik sik matematikten hiç anlamadiklarini, matematik derslerini kabus gibi hatirladiklarini ve paçayi zor kurtardiklarini anlatirlar. Matematik ve fen'in "kati ve ruhsuz" dünyasiyla taa çocukluklarindan beri yildizlarinin barisik olmadigini söylerken, aslinda "dogustan sanatçi ruhlu olduklarini" ima etmeye çalisirlar.
Ben buna hep çok sasmisimdir.
"Ben matematikten anlamam" demek, "benim kafam pek çalismaz" demenin baska türlüsüdür. Matematikten anlamamak, sesin ya da kulagin pek iyi olmamasi ya da biraz sakar olmak gibi bir eksiklik degil; soyut kavramlarla düsünme, akil yürütme, analiz ve sentez yapma yetisinde ciddi bir zaaf demektir.
Evet, insanlar esit degildir. Kimi güzel, kimi çirkin; kimi akilli, kimi daha az akillidir. Daha az akilli olmak elbette suç degildir. Ama, böyle bir zaaf tasiyan kisinin en azindan üstünü örtmeye çabalamasi gerekmez mi?
Peki "matematikten anlamak" neden bu kadar önemli?
Çünkü matematik bize içinde yasadigimiz maddi ortamda var olmayani kurgulama, onunla düsünme, onunla spekülasyon yapma, kisacasi uzun soluklu hayaller kurma imkani verir.
Matematik soyut düsünmeyi, dogru akil yürütmeyi, neden sonuç iliskilerini dogru kurmayi ögretir. Ve bütün bu yetenekler, sirket hesabini dogru tutmak için degil, hayat boyu sorun çözebilmek, dogru ve mantikli davranabilmek için gereklidir.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 18, 2013, 02:11:26 »
Zamanında bende yaşadım bu olayları :D Sana şöyle diyeyim istedikten sonra ve kaderinde varsa her şey olabilirsin ama zamanı var herşeyin.Liseyi endüstri meslek lisesi elektrik elektronik bölümünde okudum.Zamanında ben de düz liseye geçmek istedim.Bence bizim ülkemizde meslek lisesine yeterince değer verilmiyor.Eğitim kalitesi olarak iyi denilemez.Harp okullarına girmek istiyordum o zamanlar meslek lisesi mezunu olduğum için başvuruda dahi almıyorlar.Benim gözümde soğudu meslek lisesi bu olaylardan sonra.Ancak şuan hedeflerim çok farklı,umarım ki gerçekleştiririm.Lisedeki bölümümü okumuyorum şuan ve gayet mutluyum. :) Sana tavsiyem kendini daha iyi tanı ona göre hareket et.Çalışma hayatında sevebileceğin,yükselebileceğin meslekler bul.Başarılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 18, 2013, 02:25:45 »
Kardeşim ben yarın kısmetse üniversiteden mezun oluyorum. Sana şu kadarını söyleyeyim. Bu zamanda artık bırak lisenin türünü ve adını, belli başlı üniversiteler dışında üniversitenin adının bile önemi kalmadı. Çünkü, üniversite mezunu sayısı her geçen artıyor. Kendine daha farklı artılar katman gerekiyor rakiplerinin önüne geçmek için. Mesela ben düz lise mezunuyum ve bu güne kadar hiçbir yerde lisemin adını söylemedim. Çünkü kimse sormadı!!! .İleride nerede mutlu olacağını düşünüyorsan o yolda ilerle. Lisenin adı veya türü değişecek diye mutlu olmadığın ve ileride senin tüm hayatını etkileyecek bir yerde kalmanın sana hiçbir faydası yok. Yapacağın tercih ileride hangi meslek dalında çalışacağını da etkileyecek .Okula giderken ve okulun bittikten sonra o mesleği icra ederken, her sabah zorlanarak gideceksen, sürekli şikayet edeceksen o meslekte zaten başarılı olamazsın. Ama sevdiğin meslekte görev alırsan işini severek yaptığın için iyi noktalara gelme ihtimalin her zaman yüksek olur. Şunu düşün; sevmediğin yerde belkide çok para kazanıp mutsuz olmak mı, yoksa sevdiğin yerde belkide az para kazanıp(ki bu ihtimal bana göre düşük) mutlu olman mı?. Ben senin doğru kararı vereceğine eminim. Umarım bir nebze olsun seni fikir sahibi yapabilmişimdir.
Güneşi göremedim diye ağlarsan yıldızları da göremezsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 18, 2013, 10:46:03 »
Ayrıca kardeşim,

Bir yerde okumuştum.Matematik başaramayacak kadar afedersiniz gerizekalı değiliz.Evimizin yolunu bulabiliyorsak kimseye muhtaç olmadan.

Marketten diyelim 3 liralık bir ürün aldık,biz kasiyere 5 lira verip 2 lira bekliyorsak kasiyerden afedersiniz ama biz gerizekalı değiliz.

Tamam herkes matematik yapamayabilir ama herkes de iyi derecede matematik çözmesi gerekebiliyor

En Matematik=Yetenek

İyi Güzel Derece Matematik de =Çalışma Azim İstemek

Belkide yanlış düşüncem

Belkide yetenek 'de kazanılabilir.Bazı yazarlara göre

Kısacası:Çalışmak ve istemek:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 18, 2013, 11:03:39 »
Okuduğun okulu çok sevmişsin. Sırf matematik var diye okul değiştirmek olmaz. Tahminimce biraz daha fazla çalışarak başarabilirsiniz. Başkaları 4-5 ile geçer, sen de 2-3 ile geçersin olur biter.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 18, 2013, 11:20:16 »
Kopya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Haziran 18, 2013, 11:27:56 »
Kopya
Abi sende kopya dersen biz ne yapalım.Hani bir söz var " imam......" diye başlayan  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 18, 2013, 11:32:23 »
Eğer bilişim okuyacaksan 4 yıllık üniversite kazanamasanda hayatının sonu değil iki yıllık okursun oda göstermelik iş yine kendinde bitiyor bilişim sektöründe bir alana yönelmelisin eğer kendini 25 yaşına kadar bir alanda profesyonelliğe kadar yükseltebilirsen diploma fln hikaye yazılım şirketleri havada kapıyor bol bolda para veriyor ben gibi hiç bir alana yönelmezsen bilgi işlemci olursun herşeyden biraz anlarsın ama bir dalda profesyonel olamazsın alacağın parada yazılım şirketlerinin verdiği paranın yarısı kadar anca olur ;) sen sen ol yazılım veya web üzerine profesyonel ol gerisini düşünme lise nasıl olsa biter o dert değil.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY