Gönderen Konu: Tercih yapmam lazım  (Okunma sayısı 3197 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 35 ECC 97
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '08
  • 116 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
Ynt: Tercih yapmam lazım
« Yanıtla #20 : Haziran 18, 2013, 12:13:22 »
şimdiye kadarki bütün yorumlarınız ve fikirleriniz için hepinize çok teşekkür ederim peki bilişimdeki sayısal ezberemi yoksa formülemi dayalı olur

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 18, 2013, 12:13:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 18, 2013, 12:19:58 »
Sayısalın ezber kısmı emin ol bir edebiyattan çok daha azdır.Yani bir formülü bilirsin soruya göre mantığını öğrenince uygularsın.Ama bir edebiyatta her yazarın eseri,psikolojisi vs ayrıdır.Yani arada çok fark var.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 35 ECC 97
  • 116 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Haziran 18, 2013, 13:00:30 »
sanırım yine aynı okula devam edicem veya adalet bölümü yada ulaştırma bölümüne geçicem  peki

düz meslek :adalet ulaştırma  And.meslek :bilişim bölümünü kıyaslarsak sizce en ön plana hangisi çıkar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Haziran 18, 2013, 13:04:24 »
sanırım yine aynı okula devam edicem veya adalet bölümü yada ulaştırma bölümüne geçicem  peki

düz meslek :adalet ulaştırma  And.meslek :bilişim bölümünü kıyaslarsak sizce en ön plana hangisi çıkar
Günümüde bilişim teknolojileri üzerinde daha çok ilerleme kaydediliyor.Dolayısıyla yanıt tabiki bilişim.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 35 ECC 97
  • 116 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Haziran 18, 2013, 14:51:08 »
Birde benim hayalimdeki meslek otomobillerle ilgili şuan otomobil mühendisliği için şansım yüksek seviyede azaldı .Geriye showroomlardaki satış temsilciliği kalıyor aslında benim istediğim türde bu meslek lisesi satış temsilciliği bölümü var okusam otomobil firmasında satış danışmanı olma ihtimalim ne  kadar olur ve bu konumda çalışanlar maaş konusunda ortalama ne kadar ücret alıyor ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Haziran 18, 2013, 15:09:29 »
Birde benim hayalimdeki meslek otomobillerle ilgili şuan otomobil mühendisliği için şansım yüksek seviyede azaldı .Geriye showroomlardaki satış temsilciliği kalıyor aslında benim istediğim türde bu meslek lisesi satış temsilciliği bölümü var okusam otomobil firmasında satış danışmanı olma ihtimalim ne  kadar olur ve bu konumda çalışanlar maaş konusunda ortalama ne kadar ücret alıyor ?
O dediğin işi hiç düşünme abicim.Artık plazalarda bunu çok özür dilereyek söylüyorum mini etekli,eli yüzü düzgün bayanları satış temsilcisi olarak çalıştırıyorlar.Yani o sektörde  iş bulma durumun zor.Gelelim otomotiv mühendisliğine Türkiye'de bu bölümde hit olan Hacettepe Üniversitesi'nin mercedes ile anlaşması bitti ve artık öğrenci almıyor son bir kaç senedir.Çoğu firma bu tarz işlere dahi makine mühendislerini tercih ediyorlar genelde.Bir şey daha abicim bunu söylediğim için kızma bana ama madem mühendislikte gözün vardı neden meslek lisesi seçtin zamanında? Anadolu lisesi seçmen gerekiyordu.Benimde senin yaşlarında bir yeğenim var o da aynı hatayı yaptı zamanında bilgisayar,derslerin uygulama ağırlıklı olması cezbetti(neden çünkü diğer tarafta sürekli çalışacaktı) şimdi pişman ama ay bacayı geçti.Şimdi programlama falan öğrenmesi için bastırıyorum,ama o da zor geliyor.İtiraf edelim ilk başta çok hoş geliyor kulağa ama ne yazıkki 4 sene boyunca matematik,fizik kimya alan bir anadolu lisesi öğrencisiyle,son sene bunların farkına varan bir meslek lisesi öğrencisi arasında çok fark oluyor.Benim sana tavsiyem artık aklını bulandırmak yerine(bir mühendislik diyorsun,bir satış temsilciliği) bir karar ver,eğer gerçekten mühendis olmak istiyorsan kolejleri deneyeceksin abicim.Bilmiyorum onlara geçiş hakkın var mı nasıl oluyor ama bir araştır.Onun dışında meslek lisesinden çok çok zor.Yok ben şuanki bölümümde bir şeyler yapayım dersen programlama öğren,visiual olur,c+ olur, bunları bilmen sana fayda sağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 35 ECC 97
  • 116 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Haziran 18, 2013, 15:24:32 »
abi alsalar özel sağlık mesleğe gidicemde 9.sınıfa başlamadan gitmek gerekiyormuş.Babam mesleğe gitmeden yolluyım demişti banada bilgisayar cazip geldiği için burayı seçmiştim şimdide sağlık mesleğe almıyorlar .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Haziran 18, 2013, 15:26:06 »
abi alsalar özel sağlık mesleğe gidicemde 9.sınıfa başlamadan gitmek gerekiyormuş.Babam mesleğe gitmeden yolluyım demişti banada bilgisayar cazip geldiği için burayı seçmiştim şimdide sağlık mesleğe almıyorlar .
İşte dediğim gibi abicim,ilk başta tatlı geliyor dersler rahat falan ama sonrası var işin.Şuanda tek yapabileceğin dediğim özel kolejleri araştırmak olur onun dışında çok zor.Yada okulunu seveceksin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Haziran 18, 2013, 17:01:32 »
Emre bende daha gecen cuma liseden mezun oldum anadolu teknik lisesinde biyomedikal okuyordum. Matematik dersim her sene 2geldi o da hoca sozlu puani vererek yapti bir bu sene 3geldi proje odevim vardi :)  Bolum derslerim her sene minimum 80 di 3senelik bolum derslerimin ortalamasi 90 filandir ;)  matematik bende yapamiyorum ( sevmedigimden dolayi ilkokuldayken hocamiz derse 3haftada bir geliyordu birde bundan dolayi) Simdi bolumunu seviyormusun sevmiyormusun buna gore kararini ver. Kendimden ornek verim ben elektronigi cok seviyorum (baba meslegi) 5-6 yasindayken surekli oyuncak arabalarin icini filan tornavidayla paramparca ediyormusum babam aksam gelince hep topluyormus. Yani ben daha o yasta tornavidayla arkadas olmusum :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 35 ECC 97
  • 116 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Haziran 18, 2013, 23:59:43 »
Hepinize çok çok teşekkür ediyorum zaman ayırıp fikirlerini yazıp bana kafamın çok karışık olduğu bir dönemde yardım ettiğiniz için böylelikle ne kadar büyük ve iyi bir aile olduğumuzu bir kez daha gördüm  :alkis:

ertan abi: yorumlarına büyük bir içtenlikle katılıyorum özellikle (  Abicim bu söyleceğim yanlış anlaşılmasın ama düz liseye gidersen özelliklede İzmir gibi bir yerde inan zorlanırsın.Oradaki öğrenci profili çok farklı olacaktır,anlaşamayacaksın büyük bir ihtimallede.) bu yorumuna.Benim ve aileminde en büyük korkusu buydu.Bir abim yok ama abim miş gibi bana aklı başında fikirler verdin ve senin yorumundan sonra özel matematik dersi almaya karar verdim tekrar çok teşekkür ediyorum . :)

gündoğdu abi: Özellikle emre kardeşiminde  benim gibi olması ve başarabilmesi bana çok büyük bir cesaret verdi .Abi cahilliğime ver demişsin ama cahillik buna deniyorsa keşke herkes cahil olsaydı.Dediğin gibi ailem hep yanımda. İnşallah oğlunda ömrü boyunca hep iyi insanlarla karşılaşır ve herşey gönlünce olur Allah razı olsun zamanından ayırıp bana yardım ettiğin için :)

kadir abi:Ben çok kararsız bir insanım  :) fikirinden dolayı (kendin karar ver bölümü) çok teşekkür ederim :)

ahmet can dil abi :bu lafı bizim fizik öğretmenimizde hep söylüyor :) (Asıl önemli olan bu.... Yukarıda Ertan abinin bahsettiği gibi artık herkesin affına sığınıyorum eşşeği koysan üniversiteden mezun oluyor   Önemli olan istediğin alanı seçip fark yaratman  ) ergün abinin mesleğinide çok merak ettim :) yorumun ve yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim :)

zeki abi:hala yazdığını çözmeye çalışıyorum :) şaka bir yana çok teşekkür ederim bu yorumdan sonra bir tuhaf oldum :) :)

orçun abi : benide özel sağlık mesleğe almıyorlar niye dışlanıyorum anlıyamadım :) :) çok teşekkür ederim

özer abi :yorumundan dolayı çok teşekkür ederim :) sanırım 3 idiots filmini izledikten sonra bu fikire sahip oldun :) Bu arada üniversiteden mezun olana ne denir bilmem ama tebrik ediyim en iyisi :) çok teşekkür ederim : )

yasin abi : Bende aynı şeyleri  düşünmeye başladım :) çok teşekkür ederim :)

kemla amca:gün gelir kopya çekcek olursam ve yakalanırsam senin selamını yollarım hocaya +bu yorumunu okuturum :)

selçuk abi:yazılım şirketleri ne kadar veriyorki hesaplama yapmam lazım  :) çok teşekkür ederim :)

ilke kardeşim desem sorun olurmu yoksa abi mi demeliyim : bende küçükken her açtığımdan fazla vida artıyormuş ve bunlar çoğunlukla oyuncak arabalar oluyormuş acaba kaportacı hayri ustanın yanınamı gitsem :) :) Çok teşekkür ederim fikir verdiğin için :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Haziran 19, 2013, 00:05:21 »
Doğru kararı vermene sevindim,seçeceğiniz hocanın temelden alabileceğine ve bilmesinden ziyade sana bildiklerini aktarabilecek birisi olmasına dikkat edin.Aslında daha önünde uzun bir süre var ama dershane düşünebilirsin,hazır yaz şimdi çok yoğunda olmaz hergün gidersin hocalardan randevu alıp konu anlattırırsın hem özel ders gibi olur hemde sene içindede faydalanırsın.Özel ders malum tek bir ders,tüm derslerede bütçe yetmez özel derse.Dediğim gibi dershaneler var öğrencileriyle birebir ilgilenen ve randevu alıyorsun hocadan o günü gidiyorsun artık kaç saat ise eksik olduğun kısımları anlatıyor sana.Bunu bir düşünün derim,tabi birde bu sana etrafında çalışan insanları gördükçe çalışma arzusu ve rekabet duygusunu kazandıracaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 35 ECC 97
  • 116 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Haziran 19, 2013, 00:18:15 »
ertan abicim Allah a şükür diğer dersleri başarabiliyorum tek sorunuma matematik geometri :) bizim bir kaç tanıdığın çocuğunun gidip memnun olduğu bir hoca var büyük ihtimal ona giderim sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Haziran 19, 2013, 00:22:28 »
ertan abicim Allah a şükür diğer dersleri başarabiliyorum tek sorunuma matematik geometri :) bizim bir kaç tanıdığın çocuğunun gidip memnun olduğu bir hoca var büyük ihtimal ona giderim sanırım.
Anladım,hani şuan için fizik kolaydır ama seneye yavaş yavaş ağırlaşacak.Bunu düşünmende fayda var.Hem test tekniği kazanma açısından hemde diğer arkadaşların arasında kendini görmen açısından daha faydalı olur dediğim olay.Mesela bu sene dershaneye gidip dediğim gibi değerlendirirsen 11 sınıfta ve son sene rahat edersin.Temelin sağlam olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 35 ECC 97
  • 116 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Haziran 19, 2013, 00:26:58 »
abi bu sene hem dershaneye gitsem hem özel ders alsam çokmu ağır olur acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Haziran 19, 2013, 00:34:36 »
abi bu sene hem dershaneye gitsem hem özel ders alsam çokmu ağır olur acaba
valla ben 2 dersten özel ders alıp dershaneye gitmiştim zamanında.Ama kafamı kaşıyamıyordum.Tabi haftada 2 saat ders alsan o kadar zorlanmazsın şuanda.Okulları açılana kadar öyle gider sonra baktın ağır oldu özel dersi kesersin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Haziran 19, 2013, 00:46:07 »
Emre ne yaparsan yap matematiği sev hayatının her anında sayılar ve matematik var. En basitinden saati sorduklarında söylüyorsun hesaplama yapıyorsun bakkala markete avmye gittiğinde bir şekilde hesaplama yapmak zorundasın yani kısaca matematik yaşadığın an boyunca seni bırakmayacak sen ne kadar sevsen de sevmesen de. Evet 9. sınıfta bende lanet ediyordum matematiğe ve hiç sevmiyordum ucu ucuna geçmiştim 9.u sınıfı ama sonradan herşey rayına oturdu. Hatta şu kadarını söyliyim liseye kadar nefret ederdim matematikten ben sözelciyim banane matematikten modundaydım ama 10. sınıfta sayısala geçtim ve pişman değilim sayısalda emin ol hiç pişman olmuyorsun yani benim yaşadığım kadarıyla öyle. Evet sözelci arkadaşlarınla konuştuğunda dersleri seninkine göre az ve notları yüksek olacaktır ve okurken moralin deli gibi bozulacak. Ama en basit bir geometri sorusunu ( mesela üçgende açılar) çözdüğünde ciddi anlamda bir rahatlama ve değişik bir mutluluk oluyor. 9 ve 10. sınıfta en nefret ettiğin 11 ve 12. sınıfta aşık olacağın derslerin başında fizik geliyor.

Ne kadar inanırsın bilmiyorum ama ehliyetini aldıktan sonra araba park ederken geometri çoook ama çok keskin bir virajı yüksek süratte alırken aklına fizik gelecek değişik bir şekilde etkiliyor hayatını :) Geçen seneki dershanede geometri hocamın bizzat söylediği cümleyi aktarayım sana. " Bayanların park sorununun yaşamasındaki en büyük etmen erkekler kadar 3 boyutlu göremiyor olması " demişti ne kadar doğru ne kadar yanlış tartışılır fakat mantıksızda gelmiyor :)  Senden çok büyük değilim ama diyebileceğim tek şey hayatın boyunca matematiği sev ve uğraş. Matematik zekası yüksek olan kişi ileriyi daha iyi görür diye düşünmekteyim ayrıca hayatın boyunca kolay kolay kazıklanmazsın her konuda :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Haziran 19, 2013, 08:17:16 »

ilke kardeşim desem sorun olurmu yoksa abi mi demeliyim : bende küçükken her açtığımdan fazla vida artıyormuş ve bunlar çoğunlukla oyuncak arabalar oluyormuş acaba kaportacı hayri ustanın yanınamı gitsem :) :) Çok teşekkür ederim fikir verdiğin için :)
İlke de diyebilirsin benim icin onemli degil :) Ben 20den fazla bircok foruma uyeyim ama tek aktif olarak oldugum forum bu sebebi ise burdaki aile ortamidir :)
Dedigim gibi sen meslek olarak hangi meslegi seviyorsan onu yap cunku ilerde sevdigin meslegi yaparken mutlu olacaksin :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 35 ECC 97
  • 116 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Haziran 20, 2013, 01:43:11 »
Emre ne yaparsan yap matematiği sev hayatının her anında sayılar ve matematik var. En basitinden saati sorduklarında söylüyorsun hesaplama yapıyorsun bakkala markete avmye gittiğinde bir şekilde hesaplama yapmak zorundasın yani kısaca matematik yaşadığın an boyunca seni bırakmayacak sen ne kadar sevsen de sevmesen de. Evet 9. sınıfta bende lanet ediyordum matematiğe ve hiç sevmiyordum ucu ucuna geçmiştim 9.u sınıfı ama sonradan herşey rayına oturdu. Hatta şu kadarını söyliyim liseye kadar nefret ederdim matematikten ben sözelciyim banane matematikten modundaydım ama 10. sınıfta sayısala geçtim ve pişman değilim sayısalda emin ol hiç pişman olmuyorsun yani benim yaşadığım kadarıyla öyle. Evet sözelci arkadaşlarınla konuştuğunda dersleri seninkine göre az ve notları yüksek olacaktır ve okurken moralin deli gibi bozulacak. Ama en basit bir geometri sorusunu ( mesela üçgende açılar) çözdüğünde ciddi anlamda bir rahatlama ve değişik bir mutluluk oluyor. 9 ve 10. sınıfta en nefret ettiğin 11 ve 12. sınıfta aşık olacağın derslerin başında fizik geliyor.

Ne kadar inanırsın bilmiyorum ama ehliyetini aldıktan sonra araba park ederken geometri çoook ama çok keskin bir virajı yüksek süratte alırken aklına fizik gelecek değişik bir şekilde etkiliyor hayatını :) Geçen seneki dershanede geometri hocamın bizzat söylediği cümleyi aktarayım sana. " Bayanların park sorununun yaşamasındaki en büyük etmen erkekler kadar 3 boyutlu göremiyor olması " demişti ne kadar doğru ne kadar yanlış tartışılır fakat mantıksızda gelmiyor :)  Senden çok büyük değilim ama diyebileceğim tek şey hayatın boyunca matematiği sev ve uğraş. Matematik zekası yüksek olan kişi ileriyi daha iyi görür diye düşünmekteyim ayrıca hayatın boyunca kolay kolay kazıklanmazsın her konuda :)

abi hayret ettim yemin ederim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 35 ECC 97
  • 116 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Haziran 20, 2013, 01:43:54 »
İlke de diyebilirsin benim icin onemli degil :) Ben 20den fazla bircok foruma uyeyim ama tek aktif olarak oldugum forum bu sebebi ise burdaki aile ortamidir :)
Dedigim gibi sen meslek olarak hangi meslegi seviyorsan onu yap cunku ilerde sevdigin meslegi yaparken mutlu olacaksin :)

aynı şekilde bende bir çok foruma üye oldum en fazla 1 ay kaldım ama bu forum bir parçam haline geldi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Haziran 20, 2013, 01:44:46 »
abi hayret ettim yemin ederim :)

sercana yakın bir lise bul orda oku sana yardım etmek için gelince tanışmış olursun :):):)