0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sanırım yine aynı okula devam edicem veya adalet bölümü yada ulaştırma bölümüne geçicem peki düz meslek :adalet ulaştırma And.meslek :bilişim bölümünü kıyaslarsak sizce en ön plana hangisi çıkar
Birde benim hayalimdeki meslek otomobillerle ilgili şuan otomobil mühendisliği için şansım yüksek seviyede azaldı .Geriye showroomlardaki satış temsilciliği kalıyor aslında benim istediğim türde bu meslek lisesi satış temsilciliği bölümü var okusam otomobil firmasında satış danışmanı olma ihtimalim ne kadar olur ve bu konumda çalışanlar maaş konusunda ortalama ne kadar ücret alıyor ?
abi alsalar özel sağlık mesleğe gidicemde 9.sınıfa başlamadan gitmek gerekiyormuş.Babam mesleğe gitmeden yolluyım demişti banada bilgisayar cazip geldiği için burayı seçmiştim şimdide sağlık mesleğe almıyorlar .
ertan abicim Allah a şükür diğer dersleri başarabiliyorum tek sorunuma matematik geometri bizim bir kaç tanıdığın çocuğunun gidip memnun olduğu bir hoca var büyük ihtimal ona giderim sanırım.
abi bu sene hem dershaneye gitsem hem özel ders alsam çokmu ağır olur acaba
ilke kardeşim desem sorun olurmu yoksa abi mi demeliyim : bende küçükken her açtığımdan fazla vida artıyormuş ve bunlar çoğunlukla oyuncak arabalar oluyormuş acaba kaportacı hayri ustanın yanınamı gitsem Çok teşekkür ederim fikir verdiğin için
Emre ne yaparsan yap matematiği sev hayatının her anında sayılar ve matematik var. En basitinden saati sorduklarında söylüyorsun hesaplama yapıyorsun bakkala markete avmye gittiğinde bir şekilde hesaplama yapmak zorundasın yani kısaca matematik yaşadığın an boyunca seni bırakmayacak sen ne kadar sevsen de sevmesen de. Evet 9. sınıfta bende lanet ediyordum matematiğe ve hiç sevmiyordum ucu ucuna geçmiştim 9.u sınıfı ama sonradan herşey rayına oturdu. Hatta şu kadarını söyliyim liseye kadar nefret ederdim matematikten ben sözelciyim banane matematikten modundaydım ama 10. sınıfta sayısala geçtim ve pişman değilim sayısalda emin ol hiç pişman olmuyorsun yani benim yaşadığım kadarıyla öyle. Evet sözelci arkadaşlarınla konuştuğunda dersleri seninkine göre az ve notları yüksek olacaktır ve okurken moralin deli gibi bozulacak. Ama en basit bir geometri sorusunu ( mesela üçgende açılar) çözdüğünde ciddi anlamda bir rahatlama ve değişik bir mutluluk oluyor. 9 ve 10. sınıfta en nefret ettiğin 11 ve 12. sınıfta aşık olacağın derslerin başında fizik geliyor. Ne kadar inanırsın bilmiyorum ama ehliyetini aldıktan sonra araba park ederken geometri çoook ama çok keskin bir virajı yüksek süratte alırken aklına fizik gelecek değişik bir şekilde etkiliyor hayatını Geçen seneki dershanede geometri hocamın bizzat söylediği cümleyi aktarayım sana. " Bayanların park sorununun yaşamasındaki en büyük etmen erkekler kadar 3 boyutlu göremiyor olması " demişti ne kadar doğru ne kadar yanlış tartışılır fakat mantıksızda gelmiyor Senden çok büyük değilim ama diyebileceğim tek şey hayatın boyunca matematiği sev ve uğraş. Matematik zekası yüksek olan kişi ileriyi daha iyi görür diye düşünmekteyim ayrıca hayatın boyunca kolay kolay kazıklanmazsın her konuda
İlke de diyebilirsin benim icin onemli degil Ben 20den fazla bircok foruma uyeyim ama tek aktif olarak oldugum forum bu sebebi ise burdaki aile ortamidir Dedigim gibi sen meslek olarak hangi meslegi seviyorsan onu yap cunku ilerde sevdigin meslegi yaparken mutlu olacaksin
abi hayret ettim yemin ederim