Gönderen Konu: Toyota Rav4 vs Honda Crv vb hangisi?  (Okunma sayısı 19253 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
Toyota Rav4 vs Honda Crv vb hangisi?
« : Haziran 16, 2013, 12:50:15 »
2011 Corolla aracımı satıp Toyota Rav4 veya Honda Crv almayı düşünüyorum arazi ve düz yol performansı ve kullanım konforu bakımından hangisini tercih etmeliyim. Diğer seçeneklerimin arasında Kia Sportage Hyundai İx35 Renault Captur Ford Kuga Opel Yeni Mokka Subaru Forester Nissan Qashqai Skoda Yeti Dacia Duster biliyorum çok zor bir seçim olacak fakat bu segmentte hiç bir fikrim yok ilk tercih Rav4 ve Honda Crv yorumlayan herkese şimdiden teşekkürler ve selamlar.

Toyota Club Türkiye

Toyota Rav4 vs Honda Crv vb hangisi?
« : Haziran 16, 2013, 12:50:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Rav4 vs Honda Crv vb hangisi?
« Yanıtla #1 : Haziran 16, 2013, 19:28:37 »
Zafer abi okadar emek verdin arabaya yapilacak bisi kalmayinca satip yeni arabayami yapacaksin?
Benim tercihim Subaru XV yada Toyota RAV4 olurdu. Digerlerinin tipi hosuma gitmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Haziran 16, 2013, 21:54:54 »
Düşünce ve yorumun için teşekkürler Kadir kardeşim. Benimde ilk tercihim Rav4 bakalım kısmet hayırlısı neyse o olur. Corollanın altı çok alçak asfalt dışında bir çok yerde kullanamıyorum bu yüzden yerden yüksek bir araç düşünmeye başladım. Henüz kesinleşmiş bir karar vermedim aracımı çok seviyorum ve aslında dediğin gibi bir çok şeyde ekledim sıfır alınmış bir aracı verip ikinci el ve daha düşük modelli bir araç da çok mantıklı gelmiyor şu an araştırma aşamasındayım. İnce eleyip sık dokumak gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 16, 2013, 23:40:32 »
takipteyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 17, 2013, 00:24:14 »
Arazi bakımından Forester hepsinden iyidir.  Rav4 ikinci sırada gelir ardından crv. Bunu ben söylemiyorum fifth gear testini izlemiştim koreliler ve diğer avrupalılar hikaye. Konfor bakımından da donanımı full alırsanız birbirlerinden üstün yanları yok.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 17, 2013, 12:52:45 »
Arazi bakımından Forester hepsinden iyidir.  Rav4 ikinci sırada gelir ardından crv. Bunu ben söylemiyorum fifth gear testini izlemiştim koreliler ve diğer avrupalılar hikaye. Konfor bakımından da donanımı full alırsanız birbirlerinden üstün yanları yok.

Teşekkürler Subaru Forester ve XV modeli de öncelikler arasında bu segmente 1.6 cc hacimli motorlara çok sıcak bakmadığımı da söylemeliyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 17, 2013, 13:02:50 »
Simdi soyle bir gercek var bu araclar icinde en dayaniklisi Subaru Forester.
Hondayi tavsiye etmem.
Becerikli olarak gordugum ise Rav4 ben alacak olsam bu seceneklerim olsa Rav4 u alirim. Yeni kasa cok hosuma gitti.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 17, 2013, 13:07:54 »
Bu tür araçları alırken verigileri de tekrar tekrar düşünmek gerekli diye düşünüyorum. 2.0 br aracın vergisi 2300 lira iken 1.6 aracın vergisi 830 lira. Bu nedenle ben gerek sportif görünüşleri gerek 1.6 motorları nedeniyle SPORTAGE veya İX35 i tercih ederdim. Birde tüp takılınca tadından yenmez  :alkis:
zoru yaparım, imkansız zaman alır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 17, 2013, 14:18:41 »
eğer sadece şehiriçi içinse honda çünkü otomotik vitesinin rahatlığı sağlamlığı tartışılmaz. amaç arazide de gitmekse arazinin ağırlığı önemli
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 17, 2013, 15:07:24 »
eğer sadece şehiriçi içinse honda çünkü otomotik vitesinin rahatlığı sağlamlığı tartışılmaz. amaç arazide de gitmekse arazinin ağırlığı önemli
honda nın otomatik vitesdeki başarısına vurgu yapmak istediniz herhalde? çünkü rav4 de otomatik vites kullanıyor.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Haziran 17, 2013, 16:02:34 »
2011 Corolla aracımı satıp Toyota Rav4 veya Honda Crv almayı düşünüyorum arazi ve düz yol performansı ve kullanım konforu bakımından hangisini tercih etmeliyim. Diğer seçeneklerimin arasında Kia Sportage Hyundai İx35 Renault Captur Ford Kuga Opel Yeni Mokka Subaru Forester Nissan Qashqai Skoda Yeti Dacia Duster biliyorum çok zor bir seçim olacak fakat bu segmentte hiç bir fikrim yok ilk tercih Rav4 ve Honda Crv yorumlayan herkese şimdiden teşekkürler ve selamlar.
Hocam ben seni çok iyi anladım. Bende aynı problemleri yaşadım ve benzer bir çözüm aradım ancak çok az yakan dizel bir toyotadan inip bu tür benzinli araçlara binmek benim bütçemi ve moralimi aşacağından bir türlü yüksek bir araç alamadım. Ama gördüğüm kadarıyla sen 1.6  benzinli bir araç kullanıyorsun hali hazırda. Bu yüzden benim kanaatimce senin için en uygun araç subarru xv.
Fazla yol yapmıyor, alacağın 4 çeker sisteminin yeri geldiğinde işe yaramasını sadece sözde kalmasını istemiyor, ve şu an olduğundan 2,5 kat daha fazla vergi istemiyorsan xv ideal.
Ancak dezavantajları da var tabi. Yaygın olmayan servis ağı, 2. el değer kaybı gibi. Tercih senin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Haziran 17, 2013, 20:14:32 »

Amacım şehir içi kullanımı için değil, off road yapmak da değil ama bozuk engebeli ve toprak zeminde de sorunsuz kullanabilmek şehir içi kullanımı için suv bir araca gerek yok. Altının yere çok yakın olmasının dışında henüz 13000 km de sıfır almış olduğum Corollam'dan çok memnunum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 17, 2013, 20:24:30 »
Hocam ben seni çok iyi anladım. Bende aynı problemleri yaşadım ve benzer bir çözüm aradım ancak çok az yakan dizel bir toyotadan inip bu tür benzinli araçlara binmek benim bütçemi ve moralimi aşacağından bir türlü yüksek bir araç alamadım. Ama gördüğüm kadarıyla sen 1.6  benzinli bir araç kullanıyorsun hali hazırda. Bu yüzden benim kanaatimce senin için en uygun araç subarru xv.
Fazla yol yapmıyor, alacağın 4 çeker sisteminin yeri geldiğinde işe yaramasını sadece sözde kalmasını istemiyor, ve şu an olduğundan 2,5 kat daha fazla vergi istemiyorsan xv ideal.
Ancak dezavantajları da var tabi. Yaygın olmayan servis ağı, 2. el değer kaybı gibi. Tercih senin.

Teşekkürler Ahmet kardeşim Subaru XV ile ilgili araştırmaları yoğunlaştırdım. 1.6 hacimli benzinli modellerin içinde en ideali o gibi görünüyor. Fiyatlar hemen hemen hepsinde aynı sayılır fakat XV beygir gücü olarak biraz daha düşük muadillerine kıyasla yılda 5000 km yol yapmıyorum desem yeridir 2010 Kasım trafik çıkışlı aracım henüz 13000 km de 2.0 cc hacimde ise beni yakıtından ziyade vergisi biraz düşündürüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 17, 2013, 20:37:35 »
Amacım şehir içi kullanımı için değil, off road yapmak da değil ama bozuk engebeli ve toprak zeminde de sorunsuz kullanabilmek şehir içi kullanımı için suv bir araca gerek yok. Altının yere çok yakın olmasının dışında henüz 13000 km de sıfır almış olduğum Corollam'dan çok memnunum.

Zafer abi ihtiyaçların doğrultusunda ben yeti 1.6 tdi tavsiye ederim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 17, 2013, 22:50:08 »
qashqai ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 17, 2013, 22:59:42 »
honda nın otomatik vitesdeki başarısına vurgu yapmak istediniz herhalde? çünkü rav4 de otomatik vites kullanıyor.

evet vurgulamak istediğim hondanın otomatiğinin kesinlikle sağlam ve konforlu bir ünite olduğu ve şehiriçi için (off road karıştırmıyorum) honda otomobili andıran tepkileri yüzünden daha rahat kullanılabilirlik sunuyor diye düşünüyorum
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Haziran 20, 2013, 14:29:39 »
Zafer abi ihtiyaçların doğrultusunda ben yeti 1.6 tdi tavsiye ederim .

Tavsiyen için teşekkürler Mahmut Yeti greenline 1.6 Tdi iyi bir seçenek ama Subaru Xv'i yakından inceleme fırsat buldum çekiş sistemi ve iç dış dizaynı ve heybetli görünümü çok hoşuma gitti tek dezavantajı 1.6 114 hp olması. Diesel bir araç düşünmediğimi belirtmek isterim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Haziran 20, 2013, 14:35:20 »
Simdi soyle bir gercek var bu araclar icinde en dayaniklisi Subaru Forester.
Hondayi tavsiye etmem.
Becerikli olarak gordugum ise Rav4 ben alacak olsam bu seceneklerim olsa Rav4 u alirim. Yeni kasa cok hosuma gitti.

Rav4 yeni kasa çok güzel gerçekten düz ve arazi performansıda iyi fakat yakıtından değilde açıkçası vergisinden çekiniyorum yoksa istediği kadar yaksın önemli değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 20, 2013, 18:12:43 »
Rav4 yeni kasa çok güzel gerçekten düz ve arazi performansıda iyi fakat yakıtından değilde açıkçası vergisinden çekiniyorum yoksa istediği kadar yaksın önemli değil.

Vergisi ne kadar bilmiyorum, sen arastirdin mi?
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 20, 2013, 18:26:48 »
Tavsiyen için teşekkürler Mahmut Yeti greenline 1.6 Tdi iyi bir seçenek ama Subaru Xv'i yakından inceleme fırsat buldum çekiş sistemi ve iç dış dizaynı ve heybetli görünümü çok hoşuma gitti tek dezavantajı 1.6 114 hp olması. Diesel bir araç düşünmediğimi belirtmek isterim.

Rica ederim abi . Benim tavsiyemden ziyade daha önemlisi sizin kendi beğendiğinizi almanız . Subarunun çekiş sistemi konusunda zaten tartışmaya gerek yok . Motoru konusunda ise birşey söylemek için test etmek lazım .