Gönderen Konu: Toyota Rav4 vs Honda Crv vb hangisi?  (Okunma sayısı 19254 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Rav4 vs Honda Crv vb hangisi?
« Yanıtla #20 : Haziran 20, 2013, 21:41:48 »
Vergisi ne kadar bilmiyorum, sen arastirdin mi?

Sercan vergisi benim aracın 3 katına yakın 2295 tl yıllık

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 20, 2013, 21:41:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 20, 2013, 21:49:10 »
Rica ederim abi . Benim tavsiyemden ziyade daha önemlisi sizin kendi beğendiğinizi almanız . Subarunun çekiş sistemi konusunda zaten tartışmaya gerek yok . Motoru konusunda ise birşey söylemek için test etmek lazım .

Kesinlikle Xv ile test sürüşü yapmak istiyorum Subaru Awd çekiş sistemlerinde çok iyi boxer motorun yatay ve yere yakın konumlandırılması ile yol tutuşu da çok iyi motor gücü için test etmeden bir şey söylemekte olmaz. Ama Corolla ile tamamen aynı ağırlıkta bir araç 1370 kg ve Corolla 124 hp 157 nm  Xv ise 114 hp 150 nm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • Kan Grubu: 0+
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 21, 2013, 00:22:49 »
captivaya ne dersiniz. bence çok güzel tasarımı var .2.0 cdti motoru ilede gayet yeterli gelmişti bana. babama düşünüyorum ama adam sedan hastası suv modellerine bakmıyor :D araziye çıkılmacağına göre captiva iyi bir seçim olabilir...
...Wir Leben Autos...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : Haziran 22, 2013, 01:41:00 »
Hocam al xv yi geç belki bizede bir ilham olur :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 22, 2013, 17:28:29 »
Kesinlikle Xv ile test sürüşü yapmak istiyorum Subaru Awd çekiş sistemlerinde çok iyi boxer motorun yatay ve yere yakın konumlandırılması ile yol tutuşu da çok iyi motor gücü için test etmeden bir şey söylemekte olmaz. Ama Corolla ile tamamen aynı ağırlıkta bir araç 1370 kg ve Corolla 124 hp 157 nm  Xv ise 114 hp 150 nm

Abi kağıt üzerinde öyle olsa da pratikte insanı şaşırta biliyor . Test ettiğimden söylemiyorum bunu bahsettiğim aracı daha inceleme şansım olmadı bile sadece daha önceden örnekleri olduğu için yazıyorum . Örnek 1.4 dizel corolla herkes bu motor bu araca yetmez diyor ama pratikte hiç öyle değil .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Haziran 22, 2013, 18:13:57 »
Mahmut; senin arabanın fotosunu kirli araba konusunda görünce benim jeton tıngırdadı...;
almışsın kız gibi narin arabayı , vurmuşsun araziye...(!)
ewladım ... bunlar narin, nazik, nazenin asfalt arabaları, sizin çiftliğin toprak yollarına sokulurmu hiç...?
demek o yüzden sorunlar başlamış ve arabayı yemişsin... bizde firmaya kızıyoruz... cık cık cık

Sonunda nihayet gerçekleri görmüşsün; RAV 4 te güzel Honda CRV de gayet iyi arabalar
sizin oralara bu tür araç lazım
ancak öyle veya böyle toyota yı denemiş oldun, bence bu sefer CRV al ... kıyaslama imkanın da olmuş olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 22, 2013, 19:47:10 »
Mahmut; senin arabanın fotosunu kirli araba konusunda görünce benim jeton tıngırdadı...;
ewladım ... bunlar narin, nazik, nazenin asfalt arabaları, sizin çiftliğin toprak yollarına sokulurmu hiç...?
demek o yüzden sorunlar başlamış ve arabayı yemişsin... bizde firmaya kızıyoruz... cık cık cık

Sonunda nihayet gerçekleri görmüşsün; RAV 4 te güzel Honda CRV de gayet iyi arabalar
ancak öyle veya böyle toyota yı denemiş oldun, bence bu sefer CRV al ... kıyaslama imkanın da olmuş olur

Abi bahçe için seneye pikap alacağız . Araç olarakta şu an aklımda iki model var biri bmw 3.20 diğeri . Opel insignia . Bir daha japon düşünmüyorum . Ben aracı narin olmadığını dayanıklı olduğunu düşünerek almıştım ama dediğiniz gibi kız gibi narin çıktı . :) 

Diğer yandan kullandığım yol kışın gerçekten çamurlu ve araba sokulmaz ama babam bahçeye gitmek istediğinde rahatsılığından dolayı mecburen arabayı sokuyoruz . Benim gitmem gerektiğinde ise traktörle gidip geliyorum .

Bu arada aracı o yolda yemedim ben 2009 corolla ile de gider gelirdim saat gibiydi .

Birde konuyu dağıtmazsa sevinirim sonra Zafer abi bizi kovalamasın yeni aracıyla . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Haziran 22, 2013, 23:07:55 »

honda artık birşeyler düşünür hocam, bu kadar propagandaya.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Haziran 25, 2013, 16:42:59 »
Zafer abi bence hepsini test et oyle karar ver. Bende bir kac gun sonra XV ile test surusu yapacam. Gorelim bakalim nasilmis:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Haziran 28, 2013, 10:51:28 »

Zafer abi dun Subaru XV ile test surusu yaptim.
Test ettigim aracin teknik ozellikleri: Boxer 2.0 benzinli,  150ps/6,200dd, 196Nm/4,200dd, Lineartronic CVT, Symmetrical AWD, 225/55R17 lastikler, Cruise Control, ABS-EBD, VDC, paddle shift, geri gorus kamerasi, koltuk baslarinda monitorler kisacasi arac oyuncaklari yeteri kadar vardi:) AMA on konsol ve kapi iclerinde kullanilan plastik benim hic hosuma gitmedi ve ic aydinlatma da cok siradan duruyor. Ayrica bagaj cok dar. Bagajin darligindan dolayi cogu kisi almaktan vazgecebilir. Birde araca biraz daha buyuk jant takip arac biraz dusurulse cok daha guzel olur (Bu araci aldiktan sonra yapilabilir.)Az daha unutuyordum farlar Merceksiz, siradan Halojen :(
Gel gelelim begendigim ozelliklerine oncelikle subaru olmasi ve impreza ile ayni banttan cikiyor olmasi da ayri bir zevk veriyor insana :) 2.0 boxer motorun sesi guzel, yol tutusu gayet iyi ayrica CVT'nin hantalligi (daha once kullandigim Pruis hybrid ve Camry Hybrid'te kullanilan e-CVT gore kiyasladim) kesinlikle yok bu aracta, cok seri bir sekilde hizlaniyor ama otomatik modta 5,000dd kesiyor :( 6,500dd gormek icin manuel mod'ta kullanmak lazim ( otomatik araci manuel modda kullanmak hic keyifli degil) ayrica aracin frenlemesi ve manevrasida gayet basarili ( park konusunda sıkıntı yasamassiniz.) Yakit konusuna gelirsek test aracinda ortalama yakit tuketimi 11.6l/100km bana normal gibi geldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Haziran 28, 2013, 11:04:04 »
geçen pazar crv sürdüm 112.000 km de tüplü ve 2004 modeldi. genel olarak hoşuma gitti sürüşü zevkliydi tek kötü bi yanı vardır ki fren debriyaj gibiydi çok fazla basmak gerekiyor bir de yakıt tüketimi fazla. araçta 7 kişi olmamıza ramen ivmelenmesi çok iyiydi yüksek hızlarda güven verdiğini de söyleyebilirim. ancak arazi kullanımında performans beklememek gerekir bu araçlarda tam verim alamazsınız. rav 4 biraz küçük gibi geliyor bana rav4 ü tercih etmektense bu derim. hatta crv mi subaru mu derseniz subaru derim ben
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Haziran 28, 2013, 11:37:30 »
ben her zaman ne alırsam alayım daima dayanıklı olanını seçmekten yanayım. bir vakitler NSU diye bir araba çıkmıştı boxer motorluydu, ortalığı kırdı geçirdi sonra buharlaştı uçtu gitti. şimdi o arabanın hurdasını bile bulamazsın. dayanıklı motor deyince de ben toyotadan başkasını tanımıyorum.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Haziran 28, 2013, 12:18:57 »
Five Gear - best4x4 drive SUV

Bu incelemede en iyi nissan seçiliyor. 2. olarak rav4

Bu aralar bende 2006-2007 model olan yeni kasalara bakıyorum...