0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ercu cayir cayir sicak gelecegini sanmiyorum yuksek hizlarda, aksine trafikteki gibi sicak gelmez soguk gelir. Sogutmada bir sorun olmadigina emin misin? Musur kacta aciyor 89'dami? Yuksek hiz yapildiktan sonra ya da uzun yol yapildiktan sonra en az 2 dakika rolantide calismasini tavsiye ederim siddetle. Bu arada 10-15 dakika pek bir sey degil daha uzun sure rahatca gidebilirsin aklinda bulunsun. adi ustunde akilli motor.
Abi soğutmada sıkıntı yok ama hava sıcaktı öyle bir etken vardı akıllı motor olduğu için zaten 2000 rpm muhabbetini yaptı başka forumda da başka birinin aynı araçla aynı şey başına geldi abi
Bugün arkadaşımla bozüyük'e gidelim dedik çıktık yola giderken düz ve boş bulduğumda biraz basmak istedim 110+ gibi bir hızla gittim bir sıkıntı yoktu ordan söğüte geçtik dönüşte yine normal yola girdikten sonra M paket bir 5 serisi ile kapışmaya başladık 110+ hızlarda gittik yaklaşık 10-15 dakika kadar gittik neyse en sonunda gireceğim yere geldik bıraktık olayı ışıklarda durdum rölantide araç 2000 devirde takılı kaldı Allah Allah dedim acaba gaz pedalı mı takıldı vs derken bastım ettim yok sabit olarak kaldı biraz sakin gitmeye başladım nihayetinde şehir içine girmiştik yine devam ediyor ara ara 1750 rpm'e inip tekrar 2000e çıkıyordu bir benzinlikte durdum oraya kadar 1500-1750 arası değişmeye başladı durduktan sonra kaputu açtım falan bir sıkıntı gözükmüyor ama kaputun altı resmen yanıyordu deli bir sıcak vurdu yüzüme fanlar zaten çalışıyordu biraz orada rölantide bekledikten sonra 1000 rpme kadar indi sonra hareket ettim bir sıkıntı yoktu. Başka bir forumda da okumuştum yaklaşık 1 hafta önce 1 kişinin daha başına gelmişti motorun yağı ve kendini soğutma çabasıymış. Bu konuyu açmamdaki amaç sadece birinin başına daha gelirse herhangi bir sorun olmadığını bilmesi için açtım istenirse hız bölümleri saklanabilir. Farkındayım hız kurallarını ihlal ettiğimi.
Ercu abi 3'un sonu 110 mu emin misin? Daha yuksek olmasi lazim. Illa ki sicaklik vardir anliyorumda hizin yuksek oldugu icin asiri sicak enteresab geliyor trafikte olsa anlarim ama dedigim illa ki sicaklik olur ama asirisina pek aklim yatmiyor.
Hayir abi 110a dustugunde direk 3e cekiyordum oda zaten +30 oluyordu sonra 4 zaten
Bencede,hatta söylediğinin üzerine +20 +30 arası bir şey olması lazım.Isınma olayıda 17-18 saat yol gittim 16 saat motor çalıştı çoğunlukta otobanda gittiğim için devir 3500-4000 bandından aşağıya inmedi yinede o kadar sıcaklık olmadı.
Bilhassa E12 lerde olmaz cunku ruzgari yiyen bir yapiya sahip. Dizelinde havalandirma sol sis farindaydi
[quote author=Sercan Karabulut (12685) link=topic=52042.msg714524#msg714524 date=1371246370Bilhassa E12 lerde olmaz cunku ruzgari yiyen bir yapiya sahip. Dizelinde havalandirma sol sis farindaydi Evet aradaki düz zeminin altı kesiktir onlarda Ama yinede o kadar fark olmaması lazım gibi geliyor bana.Dediğim gibi soğutma suyunu değişmek lazım bu zamana kadar değişmemiş ise. 96 ay(8 yıl) yada 160000 km ömrü var içerisindeki dolumun.Sonrasında ömrünü kaybettiği için ısı iletkenliği azalıyor.Bilgisayardada böyle mesela arasındaki macun özelliğini kaybedince ısıyı iletmiyor fanda ısıyı algılayamadığı için sürekli son devir dönüyor
Daha 147.750 kmdee o yuzden hep
Evet aradaki düz zeminin altı kesiktir onlarda Ama yinede o kadar fark olmaması lazım gibi geliyor bana.Dediğim gibi soğutma suyunu değişmek lazım bu zamana kadar değişmemiş ise. 96 ay(8 yıl) yada 160000 km ömrü var içerisindeki dolumun.Sonrasında ömrünü kaybettiği için ısı iletkenliği azalıyor.Bilgisayardada böyle mesela arasındaki macun özelliğini kaybedince ısıyı iletmiyor fanda ısıyı algılayamadığı için sürekli son devir dönüyor
Degismistir bence o zaman kadar ama dedigim gibi hortum uclarina go gezdir.