0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar 97 model 1.3 corolla aracım bugun sattım Bursa da ikamet ediyorum aracımı afyondan almıştım yani araç 03 plakalı. ve alan arkadaş bu plaka ile devam edecek.Aracın sigortası, ruhsatları muanesi herşeyi tamam evrak eksiği yok anlayacağınız.Anladığım kadarı ile notere devir için gideceğiz ondan sonraki işlem nedir ? notere ne kadar vereceğim? yada vermeyecekmiyim ? sigortayı üstüne nasıl alacak.. adım adım anlatabilirseniz çok memnun olacağım.
Öncelikle hayırlı olsun...Aslında pek bir adımı yok. PARAYI ALDIKTAN SONRA notere gidip satışı gerçekleştireceksiniz ve SİZ HİÇ PARA ÖDEMEYECEKSİNİZ! Satın alan arkadaş ödeyecek şu an ki mebla ne kadar bilemiyorum.Sigorta devir olmuyor siz iptal ettirip kalan ücreti geri alacaksınız. Alan arkadaş baştan sigorta yaptıracak...
özetlersek ahmet bey o zaman ben paramı alacağım noterde satışı yapacağım sigortamı iptal edeceğim. benlik pek bişey yok sanırım..)
Yanılmıyorsam artık aracı devir alan kişinin ikamet adresinin bulunduğu il plakasına geçişi oluyor otomatikmen.Yani plaka değişecek.Trafik sigortası devir oluyor mu bilmiyorum ama kasko olmaz,iptal olur sadece siz yeni bir araç alırsanız ona aktarabilirsiniz indirim olarak.
Plaka değişimi söz konusu değil abicim.
Yeni sistemde değişiyor diye biliyorum.Online olduğu için ikametgah adresinin bulunduğu il oluyor.
Öyle bir durum söz konusu değil , ben daha yeni araç aldım Edirne'den , Gebzedeyim ama plaka 22 750 lira fark atıyor sigorta ve kaskoda.. + özellik.
Bilemiyorum, belki yeni araçlarda o şekilde oluyor şuanda.İleride 2.ele de uygulanacaktır.0 km araç almadan önce ikametgah adresini değiştiriyor millet,sonrasında tekrar geri aldırıyor.
Aslında mantıklı.
Bence mantıklı değil çünkü normalde yasal olarak adres değişikliği olduğunda bu değişikliği bildirmeniz gerekiyor.Yanılmıyorsam 3 ay gibi bir süre içerisinde bildirmezseniz yasal olarak suçlu durumdasınız.Yani takip edilmesi durumunda çok daha fazla miktarda ceza yazılması mümkün.bunu genelde trafik sigortası ve kasko(yanılmıyorsam) için yapıyorlar.Prim düşük çıkıyor diye fakat sonrasında bir şey olursa sıkıntı yaşanabilir.
her zaman plaka değiştirmek , yani boştaki plakalardan birini almak daha güvenlidir. Ama gel gelelim düşük sigorta ve kasko da cezbediyor bizleri
Her zaman o şekilde olmuyor şöleki mesela araç satılıyor plaka boşa çıkıyor ama siz aldıktan sonra plakaya ceza geliyor.Araç sizin aracınız değil ama itiraz etmeniz lazım cezaya,cezaya itiraz içinde önce cezayı yatırıyorsunuz sonra itiraz ediyorsunuz haklı bulunursanız paranızı yatırdığınız günden itibaren faizli oalrak alıyorsunuz.Ama uğraşmak gerekiyor tabi,yani geçmişi temiz bir plakaysa almakta sakınca yok.Diğer olay ise yani düşük prim olayı dengeleniyor yakın zamanda sanıyorum.diğer taraftan alınan risk ise çok fazla bence.Varsın 3 kuruş fazla olsun kurallı olsunki bir şey olduğunda başımız ağrımasın.Bugün 5 lira kazanırsınız primden yarın öbürgün ikametgah ile ilgili bir şey çıkar 10 lira ödersiniz.Dediğim gibi zaten artık online olduğu için belki yakında muayeneye giderkende bu kontrol olacaktır(nasılki ceza kontrolü varsa)