Gönderen Konu: Araç alım-satım işlemleri??  (Okunma sayısı 6765 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 25 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Araç alım-satım işlemleri??
« : Haziran 13, 2013, 22:55:41 »
Arkadaşlar 97 model 1.3 corolla aracım bugun sattım :)

Bursa da ikamet ediyorum aracımı afyondan almıştım yani araç 03 plakalı. ve alan arkadaş bu plaka ile devam edecek.

Aracın sigortası, ruhsatları muanesi herşeyi tamam evrak eksiği yok anlayacağınız.

Anladığım kadarı ile notere devir için gideceğiz ondan sonraki işlem nedir ? notere ne kadar vereceğim? yada vermeyecekmiyim ? sigortayı üstüne nasıl alacak.. adım adım anlatabilirseniz çok memnun olacağım.

Toyota Club Türkiye

Araç alım-satım işlemleri??
« : Haziran 13, 2013, 22:55:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç alım-satım işlemleri??
« Yanıtla #1 : Haziran 13, 2013, 23:00:30 »
Arkadaşlar 97 model 1.3 corolla aracım bugun sattım :)

Bursa da ikamet ediyorum aracımı afyondan almıştım yani araç 03 plakalı. ve alan arkadaş bu plaka ile devam edecek.

Aracın sigortası, ruhsatları muanesi herşeyi tamam evrak eksiği yok anlayacağınız.

Anladığım kadarı ile notere devir için gideceğiz ondan sonraki işlem nedir ? notere ne kadar vereceğim? yada vermeyecekmiyim ? sigortayı üstüne nasıl alacak.. adım adım anlatabilirseniz çok memnun olacağım.
Yanılmıyorsam artık aracı devir alan kişinin ikamet adresinin bulunduğu il plakasına geçişi oluyor otomatikmen.Yani plaka değişecek.Trafik sigortası devir oluyor mu bilmiyorum ama kasko olmaz,iptal olur sadece siz yeni bir araç alırsanız ona aktarabilirsiniz indirim olarak.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 13, 2013, 23:02:51 »
Öncelikle hayırlı olsun...

Aslında pek bir adımı yok. PARAYI ALDIKTAN SONRA notere gidip satışı gerçekleştireceksiniz ve SİZ HİÇ PARA ÖDEMEYECEKSİNİZ! Satın alan arkadaş ödeyecek şu an ki mebla ne kadar bilemiyorum.

Sigorta devir olmuyor siz iptal ettirip kalan ücreti geri alacaksınız. Alan arkadaş baştan sigorta yaptıracak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Haziran 13, 2013, 23:10:32 »

Aslında pek bir adımı yok. PARAYI ALDIKTAN SONRA notere gidip satışı gerçekleştireceksiniz ve SİZ HİÇ PARA ÖDEMEYECEKSİNİZ! Satın alan arkadaş ödeyecek şu an ki mebla ne kadar bilemiyorum.

Sigorta devir olmuyor siz iptal ettirip kalan ücreti geri alacaksınız. Alan arkadaş baştan sigorta yaptıracak...

özetlersek ahmet bey o zaman ben paramı alacağım noterde satışı yapacağım sigortamı iptal edeceğim. benlik pek bişey yok sanırım..:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 13, 2013, 23:31:07 »
adımları bilmem de parayı hesabınıza almadan yada bankadan çekildiği anda orada bulunarak gerçek para olduğundan emin olmadan notere gitmeyiniz :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 13, 2013, 23:35:51 »
özetlersek ahmet bey o zaman ben paramı alacağım noterde satışı yapacağım sigortamı iptal edeceğim. benlik pek bişey yok sanırım..:))

Aynen öyle Selim bey. Üstte büyük yazdığım ve Fatih kardeşimizinde tekrarladığı gibi para olayına dikkat kimseye güvenilmiyor bu devirde...

Sigortayıda acentaya gidin onlar halleder.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 13, 2013, 23:39:37 »
Çok teşekkür ederim arkadaşlar yardımcı olduğunuz için :) Para olayınada dikkat edeceğim dediğiniz gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 13, 2013, 23:49:17 »
Selim bey siz alıcının da derdini üstlenmişsiniz :D
Paranızı alın satışı yapın ve sigortadan da paranızı alın. Bir yıl içinde yeni araç alırsanız sigorta indiriminiz devam eder.
Yeni araç alan arkadaşlara tavsiyem plakayı değiştirmeleridir. Bazı cezalar sonradan gelebiliyor. Plakayı değiştirirken de sıfır plaka alsınlar.
Plaka değiştirme işlemi çok basit birkaç saat içinde halledilebiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çıkarım senle her yola , Toyota ~ :)
    • Artistik Buz Pateni / Çeliği
  • Araç: Başka Marka
  • 19 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 13, 2013, 23:49:33 »
Yanılmıyorsam artık aracı devir alan kişinin ikamet adresinin bulunduğu il plakasına geçişi oluyor otomatikmen.Yani plaka değişecek.Trafik sigortası devir oluyor mu bilmiyorum ama kasko olmaz,iptal olur sadece siz yeni bir araç alırsanız ona aktarabilirsiniz indirim olarak.

Plaka değişimi söz konusu değil abicim.
'    Peugeot RCZ 1.6 Thp 153 PS    '

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 13, 2013, 23:52:45 »

Plaka değişimi söz konusu değil abicim.
Yeni sistemde değişiyor diye biliyorum.Online olduğu için ikametgah adresinin bulunduğu il oluyor.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 13, 2013, 23:58:47 »
Yeni sistemde değişiyor diye biliyorum.Online olduğu için ikametgah adresinin bulunduğu il oluyor.

Öyle bi durum söz konusu değil , ben daha yeni araç aldım Edirne'den , Gebzedeyim ama plaka 22 :)

750 lira fark atıyor sigorta ve kaskoda.. + özellik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Haziran 14, 2013, 00:11:04 »
Öyle bir durum söz konusu değil , ben daha yeni araç aldım Edirne'den , Gebzedeyim ama plaka 22 :)

750 lira fark atıyor sigorta ve kaskoda.. + özellik.
Bilemiyorum, belki yeni araçlarda o şekilde oluyor şuanda.İleride 2.ele de uygulanacaktır.0 km araç almadan önce ikametgah adresini değiştiriyor millet,sonrasında tekrar geri aldırıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 14, 2013, 00:18:50 »
Bilemiyorum, belki yeni araçlarda o şekilde oluyor şuanda.İleride 2.ele de uygulanacaktır.0 km araç almadan önce ikametgah adresini değiştiriyor millet,sonrasında tekrar geri aldırıyor.

Aslında mantıklı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Haziran 14, 2013, 00:21:29 »
Aslında mantıklı.
Bence mantıklı değil çünkü normalde yasal olarak adres değişikliği olduğunda bu değişikliği bildirmeniz gerekiyor.Yanılmıyorsam 3 ay gibi bir süre içerisinde bildirmezseniz yasal olarak suçlu durumdasınız.Yani takip edilmesi durumunda çok daha fazla miktarda ceza yazılması mümkün.bunu genelde trafik sigortası ve kasko(yanılmıyorsam) için yapıyorlar.Prim düşük çıkıyor diye fakat sonrasında bir şey olursa sıkıntı yaşanabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 14, 2013, 00:26:27 »
Bence mantıklı değil çünkü normalde yasal olarak adres değişikliği olduğunda bu değişikliği bildirmeniz gerekiyor.Yanılmıyorsam 3 ay gibi bir süre içerisinde bildirmezseniz yasal olarak suçlu durumdasınız.Yani takip edilmesi durumunda çok daha fazla miktarda ceza yazılması mümkün.bunu genelde trafik sigortası ve kasko(yanılmıyorsam) için yapıyorlar.Prim düşük çıkıyor diye fakat sonrasında bir şey olursa sıkıntı yaşanabilir.

her zaman plaka değiştirmek , yani boştaki plakalardan birini almak daha güvenlidir. Ama gel gelelim düşük sigorta ve kasko da cezbediyor bizleri :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Haziran 14, 2013, 00:30:52 »

her zaman plaka değiştirmek , yani boştaki plakalardan birini almak daha güvenlidir. Ama gel gelelim düşük sigorta ve kasko da cezbediyor bizleri :)
Her zaman o şekilde olmuyor şöleki mesela araç satılıyor plaka boşa çıkıyor ama siz aldıktan sonra plakaya ceza geliyor.Araç sizin aracınız değil ama itiraz etmeniz lazım cezaya,cezaya itiraz içinde önce cezayı yatırıyorsunuz sonra itiraz ediyorsunuz haklı bulunursanız paranızı yatırdığınız günden itibaren faizli oalrak alıyorsunuz.Ama uğraşmak gerekiyor tabi,yani geçmişi temiz bir plakaysa almakta sakınca yok.Diğer olay ise yani düşük prim olayı dengeleniyor yakın zamanda sanıyorum.diğer taraftan alınan risk ise çok fazla bence.Varsın 3 kuruş fazla olsun kurallı olsunki bir şey olduğunda başımız ağrımasın.Bugün 5 lira kazanırsınız primden yarın öbürgün ikametgah ile ilgili bir şey çıkar 10 lira ödersiniz.Dediğim gibi zaten artık online olduğu için belki yakında muayeneye giderkende bu kontrol olacaktır(nasılki ceza kontrolü varsa)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Haziran 14, 2013, 00:33:09 »
Her zaman o şekilde olmuyor şöleki mesela araç satılıyor plaka boşa çıkıyor ama siz aldıktan sonra plakaya ceza geliyor.Araç sizin aracınız değil ama itiraz etmeniz lazım cezaya,cezaya itiraz içinde önce cezayı yatırıyorsunuz sonra itiraz ediyorsunuz haklı bulunursanız paranızı yatırdığınız günden itibaren faizli oalrak alıyorsunuz.Ama uğraşmak gerekiyor tabi,yani geçmişi temiz bir plakaysa almakta sakınca yok.Diğer olay ise yani düşük prim olayı dengeleniyor yakın zamanda sanıyorum.diğer taraftan alınan risk ise çok fazla bence.Varsın 3 kuruş fazla olsun kurallı olsunki bir şey olduğunda başımız ağrımasın.Bugün 5 lira kazanırsınız primden yarın öbürgün ikametgah ile ilgili bir şey çıkar 10 lira ödersiniz.Dediğim gibi zaten artık online olduğu için belki yakında muayeneye giderkende bu kontrol olacaktır(nasılki ceza kontrolü varsa)

Tabii ki araştırıp almak lazım , borçlu plakayı kimse istemez sonuçta , ki o prim olayı dengelenecekse zaten tüm bunlara gerek kalmaz..

ve Büyükşehir plakaları için de rahatlatıcı bir sistem olur..

Sonra görüşmek üzere Ertan abi ben artık kaçayım kendine iyi bak :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 14, 2013, 02:22:40 »
Paranızı alıp noterde satışı veriyorsunuz siz hiç ödeme yapmıyorsunuz..Plaka değişilmek isternirse zaten noterde soruyorlar aracı deviralacak kişiye eğer plaka değişmek istemez ise aynı plakadan alıcının ikamet adresi farketmeksizin plaka değişmiyor..Sigoratayı devretmek isterseniz noterden sonra sigorta acentesine gidip zehinleme yaptırıyorsunuz karşı taraf sizin sigortayı ne zaman yaptırıp ne zaman devrettiyseniz bir yeni sigorta zamanına kalan ayın farkını ödüyor..Misal 400 liraya sigorta yaptınız 5 ay geçti devrettiniz kalan 7 ayın farkını alıcı ödüyor yeni bir sigorta fiyatı değilde yarısı kadarını ödüyor..ama sigortayı devretmemeniz sizin yararınıza olur yeni araç aldığınızda 1 sene içerisinde indirimden faydalanabiliyorsunuz..
Hayırlı olsun..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 14, 2013, 11:22:22 »

Aynen ;) sigortadan artan paranizi almayi unutmayin bir de noterde fiyat belirtmeyin.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 987 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 14, 2013, 11:27:01 »
97 model ise ve ilk sahibi iseniz vergi dairesi veya emniyet kayıtlarında problem çıkabilir. Bunlara yakın bir noter seçmenizi tavsiye ederim.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler