0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
97 model ise ve ilk sahibi iseniz vergi dairesi veya emniyet kayıtlarında problem çıkabilir. Bunlara yakın bir noter seçmenizi tavsiye ederim.
Temiz kagidi falan mi isterler?
Bu arada araç satın alan arkadaşlara ufak bir bilgi (bilgi sahibi olmayanlar için), 2. el satın aldığınız aracın Trafik sigortası noter satışından itibaren 10 gün süre ile geçerlidir. Yani 10 gün süre ile kendi adınıza sigorta yaptırana kadar gönül rahatlığıyla aracınızı kullanabilirsiniz.
keşke isteseler, noter yazılımı o kadar kötü yazılmış ki, istanbulda bizim eski opeli satmamız yarım günümüzü aldı. 3 kere emniyete gittik, bir kere vergi dairesine, bir kere de nüfusa. Aralarda da notere tabi.
Vur kır parçala
Evet o hakkınız var kanunen
Bu durumda kaza tutanağına yazılması gereken sigorta şirketi ve poliçe numarası gibi alanlara hangi bilgilr yazılıyor.Böyle bir durumla karşılaşırsak karşımızdaki kişi yeni aldığı için trafik sigortası yaptırmamışsa ne yapılması gerektiğini bilen var mı?
Gokhan bey bundan haberim yoktu. Tesekkurler.
aracı sattığım kişi çok efendi bir öğretmendi, ama adam gayseriliydiuyuz kaptım, paraya elimi sürmedim, notere yakın bir banka şubesine gittik, parayı hesabıma yatırdılarondan sonra notere döndük satışı verdim
Kemal bey en güzelini ve sağlıklısını yapmışsınız. Diğer türlü dolandırılan o kadar çok insan var ki, işin en acı tarafı da hiç bir hak iddia edemiyorlar. Uğraş dur.
Öncelikle inşallah ihtiyaç duymamanız temennilerimle şöyle açıklayayım.Olası bir kaza durumunda satıştan önceki sigortaya ait poliçe bilgilerini ilgili yerlere yazıyorsunuz.Burada küçük bir not; aracı aldığınız kişi "ben sigortamı iptal ettirip, paramı geri alacağım" diyerek poliçeyi (poliçesini) almak isteyecektir. Bırakın alsın ama siz de o poliçenin bir fotokopisini alın. Hem trafik kontrolü hem de böyle bir kaza için çok önemli.Dediğim gibi bu poliçe noter satışından itibaren 10 gün süre ile geçerlidir. 2006 yılında yapılan değişiklikle böyle bir düzenleme yapılmıştır. (kesin tarih ve değişiklik sayısını da verebilirim gerekirse)Bundan sonra yapılacak tek şey, 10 günlük süre dolmadan kendi adınıza sigorta yaptırmak.
Araba almak uzun zahmetli masraflı allengirli bir işAma arabayı satmak kolay ve zevklinotere gidiyorsun, sattım diyorsun, imzayı attınmı senin işin bitiyor, aracı alan garip uğraşsın dursun, kaskodur trafiktir, vizedir zarttır zurtturyeni bir araç alma durumunda kasko ve zorunlu trafik sigortası yeni alınan araca aktarılyorancak araç almama durumunda her ikisininde kalan kısmını geri ödüyorlarbir kaç ay önce bir araç sattım ordan biliyorumaracı sattığım kişi çok efendi bir öğretmendi, ama adam gayseriliydiuyuz kaptım, paraya elimi sürmedim, notere yakın bir banka şubesine gittik, parayı hesabıma yatırdılarondan sonra notere döndük satışı verdim
Para hesaba yattıktan sonra ya siz satışı vermezseniz? Ben araç alan kişi olsam buna razı olmam.Benim önerim, arabayı alacak kişi ile pazarlığınızı yaptıktan sonra satıcıya ödemeye yapacağı parayı kendi adına banka hesabına yatırmasını isteyin. Notere gitmeden önce yolunuzun üstü bir şube belirleyin ve satıcı ile birlikte banka şubesine gidip parayı çekin. Para satıcıda dursun, notere gidin işlemlere başlatın imza sırasında parayı teslim alın. Banka hesabına havale içinde bloke etme yöntemi mevcuttur ama uğraştırıcıdır.
Ben ne satıcı ne alıcı olsam bu duruma razı olmam.Ya para üzerindeyken bir hırsızlık vs olayı olursa? Artık öyle bir yerde yaşıyoruzki 1 lira için başına neler geliyor insanların.En güzel uygulama ön satış sözleşmesidir.Bu sözleşme uygun şekilde noterde doldurulur(noter huzurunda olması daha faydalıdır) sonra alıcı kişi parayı hesaba yatırır ve yatırırken açıkça işlem açıklamasına aracın plakasıyla birlikte satış bedeli diye yazdırır.Ardından tekrar notere gidiler ve işlem bitirilir.Olduda satıcı bir numara yaptı ön satış sözleşmesinden dolayı satış gerçekleşmiş sayılır(sizin parayı yatırdığınıza dair evrakları notere ilettiğiniz zaman) Bu şekilde bir uygulama vardı,şuanda devam ediyor mu bilemiyorum ama en garanti yöntem bu şekildedir.
cok araba aldım sattım hepsinde de karşılıklı bir güven vardı adamın tipine konuşmalarına hal ve hareketlerıne bakınca zaten kendını ele veriyor paranoyak olmaya gerek yk