Gönderen Konu: Corolla 1.6 Terra HB rölatide titiyor  (Okunma sayısı 12392 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Corolla 1.6 Terra HB rölatide titiyor
« : Haziran 21, 2006, 19:54:16 »
Merhaba herkese. Benim 2004 model corolla 1.6 terra hb aracım var. Ancak 1000 km beri rölantide titriyor. 600 devir civarı çalışıyor. Ne zaman bu problem için gitsem kötü benzinden diyip serviste benzin sistemleri temizleniyor ama değişen bir şey yok. En son servisi toyotasa ya şikayet ettim , bunu üzerine servis gelip arabayı aldı 1 saat sonra getirdiğinde devir 800'ün altına düşmüyordu ancak 1 ay içinde yine eski haline geldi.

Şimdi sorum şudur ki: Bu sorunla karşılaşan var mı? Çözebilen var mı? Ve sizlerin arabası rölantide kaç devirde çalışıyor?

Özellikle dur kalk trafikte fan sürekli çalışıyor ve fan çalışırken devir 600'e kadar düşüyor. Fan çalışmaz ise 700-750 civarı kalıyor ki onunla idare edebilirim.
Bir yardım diyorum..

Toyota Club Türkiye

« : Haziran 21, 2006, 19:54:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Haziran 21, 2006, 20:10:52 »
Rölantiyi ayarlayıp yukarı doğru çekebiliyorlar diye biliyorum ibreyi.Şahsen benim arabada öyle.İstersem 1500 devirde bile rolanti yapabilirim kaputu açıp.Rolanti ayarın bozulmuştur heralde.Başka bir şey aklıma gelmiyor.
Fan çalışınca devrin düşmesi normal.Ama yeni arabalarda anormal olabilir.Yeni model arkadaşlar bir de siz el atın..

Bu arada sitemize Ad Soyad şeklinde üye olmak mecburidir.Adminlerden birine adın ve soyadını özel mesaj olarak atarsan değiştirirler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.eymirim.com
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 21, 2006, 20:22:42 »
VVT-i  motorun karakterisrik bir özelliği bizdede o şekilde ve aldığımdan beri böyle o km aldım ben ve sanırım herkesinkide böyle
2005 Corolla Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • hkup@mynet.com
« Yanıtla #3 : Haziran 22, 2006, 12:47:31 »
ramize aynen katılıyorum.bende 2006 hb trra vargenelde 1000 ile 800 arası calısıyor bazende 600 edüşüyor.servise sordum yakıttan olbilir dediler gaz kelebeğine baktı hersey normal dedi.galiba karakteristik bi durum.
98 euro civic 1,4is

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Haziran 23, 2006, 13:55:42 »
teşekkür herkese.
Ancak 30 milyar para verip te titreyen bir araba kullanmak size garip gelmiyormu?
Bu arabaların rölantisi mormalde 750 devir ve bu dumda makul bir titreme yapıyor ancak fan çalıştığında direkt 600'e düşüyor. Ve sıkışık tarfikte bir süre gidince fan çalışmasa bile bir daha 750'e çıkmıyor. Üstelik Toyotasa'ya şikayet ettiğimde bunu düzeltmişlerdi. 800'ün altına kesinlikle düşmüyordu. Yine gitti.
Sanki araba stop etmeden çalıabileceği en düşük deviri bulunca bir daha o devirde çalışmaya başlıyor ama dayanıacak gibi değil bence. 600 devirde zangırdıyor araba resmen..
Ben 40000 km için servise gideceğim 1-2  ay içinde o zaman yine zzorlarım.
Bri şeyler öğrenirsemde haber ederim sizlere.
Bu arada admin bir kişinin mail adresini alabilir miyim? Şu isim olayını düzeltelim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 23, 2006, 15:08:18 »
Maille değilde Murat Çelebiye özel mesaj atarak halledebilirsin isim-soyad olayını..

Bizde rölanti devri 600rpm'e sadece klima açıkken 10-15 sn'de bir düşüyor.Fakat çok rahatsız etmiyor çünkü titreme dışında ekstra bir kötü yönü yok.Zaten çok zor stop eden bir araç.2.viteste 500-600rpm gibi bir devirde rampa çıktığına bile şahit oldum.

Fakat şunuda söylemeden geçemeyeceğim.Bizim vvt-i 1.6'lar yani 3ZZ-1'ler benzine karşı çok hassas.Arıza yapmıyor ama yavaş gidiyor,rölanti değişiyor vs. vs.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 23, 2006, 16:21:14 »
Bende 2006 model 1,3 yaris var, devir 400-500'lere kadar düşse bile en ufak bir titreme yapmıyor. Bence normal bir durum değil.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Haziran 23, 2006, 16:43:17 »
Ben 2003 ten beri kullanıyorum aracımı, km si 95.000 de, ama hiç titreme gibi bir durumla karşılaşmadım. Benzin olarak daima shell kullanıyorum, 95  oktan. Bence benzinden kaynaklanıyor olabilir.
MR2                  sw20        3sge                         192.000 km
LEVIN GT APEX   ae101       4age 20v (silvertop)     152.000 km
LEVIN                ae86        4a....                                  0 km
CAMRY              mcv20      1mzfe                        376.000 km
CRESSIDA          gx81        1gfe                           280.000 km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 23, 2006, 21:00:14 »
Bence de benzin olabilir. Benim 2000 Corolla 1.3 terra da da yapıyordu, 2005 1.6 Vvt-i terrada da yapıyor. Ama herzaman değil ...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Haziran 23, 2006, 22:42:50 »
Hocam ben bu arabanın titremesi ile ilgili olaraktan aldığım günden beri uğraşıyorum. Ben de benzinden diye düşündüm. Hatta serviste öyle dediler. O zamandan beri tek bir yerden benzin alıyorum. Kartal'Da Real'in ordaki OPET benzin istasyonu ki iyi benzini ile bilinir. Sürekli enjektör ve yakıt sistemi temizleyici yakıt katkısı koyuyorum. Ama değişen bir şey yok.
bir kere daha önce deiğim gibi toyota ya şikayet ettim . O zaman yaptı servis. Gelip aldılar arabayı ve iki ay 800 devirin altına inmedi. Ama yine başladı şimdi. Özellikle fan çalışınca artıyor.  
Birde bu arabada fan araba durduğu an nerdeyse sürekli çalışıyor. Önceden fark etmiyordum trafik gürültüsünden ama şimdi sürekli arabayı dinlediğimden fark ediyorum. Sizlere de dikkat ederseniz göreceksiniz. Bence problem yakıt değil araba fan ve klimayı çalıtırınca devir'i ayarlayamıyor. Belki akuden bile olabilir .
Hertürlü öneriye açığım. Sanayi'de şu usta iyi anlar diyen varsa oraya da götürebilirim. Yetti artık..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 24, 2006, 13:21:06 »
Mehmet Çelenk konuyu görmemiş sanırsam.Bizim elimizden gelen bu.Eğer dilersen ona pm atabilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 26, 2006, 21:28:08 »
Ya taş gibi bildiğimiz arabaların böyle bilinen bir sorunu mu var? Neden kimse şimdiye kadar bahsetmedi? İlginç...
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • hkup@mynet.com
« Yanıtla #12 : Haziran 27, 2006, 00:06:46 »
benimki dwamlı 600 dev.desem yeri var ama hic titretmiyor.
98 euro civic 1,4is

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Haziran 28, 2006, 15:01:37 »
Dün denedim, Klima açıktı ve aynı zamanda radyatör fanı da devreye girdi. İlk başta bir devir düşüşü oldu, ama ondan sonra devir kendi kendine 800 e ayarlandı ve öyle devam etti.

Devir düşüşlerinde titreme anormal seviyede hiç olmadı.

Fan çalışması olayına gelince, nerdeyse sürekli çalışması bence çok normal. Çünkü sonuçta o bir etkiye tepki olarak çalışır. Su ısınır, müşir onu tespit eder ve fan devreye girer. Rölantide çalışan bir arabanın ısınma ve soğuması çok kısa aralıklarla olur. Dolayısı ile fan sürekli çalışıyormuş gibi gelir. Orda bir problem yok. Bu olayı herhangi bir arabada gözlemleyebilirsiniz. Ben BMW 530 da da gördüm aynı olayı.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Haziran 28, 2006, 15:28:18 »
Klima açık oldupunda benim aracın devride 750'nin altına düşmüyor genelede . Ancak çok sıkışık tarfikte düşebiliyor 650 civarlarına. Zaten klimai kalorifer gibi cihazlar açıldığında devirde oynamalar ve anlık itremeler normaldir. Araç kendini ayarlıyor duruma. Özellikle klimaı açtığınızd devir yükselir. Ancak klimayı değilde yalnızca havalandırmayı açarsam ben devirde düşme oluyor. Benim problemim aracın daha sonra kendini ayarlayamaması özellikle fan çalışırken. Arabayı devirli kullanıp durursam o zaman rölanti daha iyi oluyor. Bilmiyorum sorun nedir ama servis vakti geliyor. Yine servisin başına ekşiyeceğim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Haziran 28, 2006, 16:58:32 »
Servis sonrası bilgileri sabırsızlıkla bekliyoruz ...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : Temmuz 21, 2006, 18:25:03 »
Bu araçların rölantisi, hem çevreyi daha az kirletsin, hem de yakıt tasarrufu sağlasın diye 800 devirden 600-650 devire düşürülmüştür. İlk çalışmada motor soğukken 800 devir civarı çalışır, ısınınca düşer. Devir düşük olduğu için özellikle ışıklarda durunca titreme yapar, ama buna alışmanız gerekir, çünkü bu araç için bu bir sorun değildir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #17 : Ağustos 08, 2006, 12:28:18 »
Arkadaşlar bu arada bütün benzinler aynıdır. çünkü herkes aynı yerden yani Tüpraş'tan alıyorlar. Sadece % 1-1.5 oranında katkı malzemesi koyuyorlar. Belki bazı bayilerde problem olabilir. benim arabamda 750 devride rolanti ama sadece 1-2 kere titreme problemi yaşadım. Sonrasında hiç problemim olmadı.
Toyotam var derdim yok...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Ağustos 23, 2006, 18:18:12 »
Alıntı yapılan: murat_togulga
Arkadaşlar bu arada bütün benzinler aynıdır. çünkü herkes aynı yerden yani Tüpraş'tan alıyorlar. Sadece % 1-1.5 oranında katkı malzemesi koyuyorlar. Belki bazı bayilerde problem olabilir. benim arabamda 750 devride rolanti ama sadece 1-2 kere titreme problemi yaşadım. Sonrasında hiç problemim olmadı.
[/quote]

[quote=murat_togulga]
[/quote]

Ben 1998 Model 250.000 km 1,6 XLİ çalıştığım şirketin arabasını kullanmıştım farlarda uzunlar açık, klıma sonuna kadar açık hiç bir titreme yok ve klıma sonuna kadar açık olsa bıle performansatan hiç düşmemişti. Belkı birbirinden farklı 30 dan fazla 1993-2000 model arası araç kullandım kullandığım en iyi toyotaydı . o kadar GLi kullandım ama Xli den aldım sürüş zevkini almadım hiçbirinden ... ve araç klıma açıldığında rölantisi ne artıyodu ne düşüyordu.. harikaydı o aracın gidişi.. ben de 97 XL var ... XLİ yi kullandıktan sonra kendi aracım gitmiyor geliyor..benim araçta klımayı açtığımda rölanti yukarı çıkıyor 1500 devire onuda karburatörcu bı tornavida ile ayarladı.. favori araç benım için XLİ paramı denkleştirdiğimde alıcagım araç 1998 XLİ çok harika araç... gece yarısı müdürümü karşıya bıraktım saat 1,5 gece 1. köprüden tam 200 le geçmiştim ...müthiş bir araba gerçekten hala o araba bana heyecan veriyor.. herkese selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ocak 15, 2007, 15:59:51 »
selam  öncelikle

benimde 2001 vvt-i sol special corallamında rölantisi 600 devirlere düşüyor, bu sorunu çözemedik,

bir yerinden rölantiyi yükseltiyoruz 2-3 km. gidince makine yine kendi bildiğiniokuyor.

hareket halinde iken rölanti 800-900 devir ve normal, ama durunca motor titremeye başlıyor ve devir 600 lere kadar düşüyor

Ersin DAL
Toyota Corolla 1.6 Vvt-i Sol 2003
Ersin D@l / Fethiye / Muğla