Gönderen Konu: Corolla 1.6 Terra HB rölatide titiyor  (Okunma sayısı 12394 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Corolla 1.6 Terra HB rölatide titiyor
« Yanıtla #20 : Ocak 17, 2007, 15:44:53 »
3z serisi motorlarda rolanti standartı 600-700 aralığında değişken bir arkadaşında yazdığı gibi ekonomi ve emisyon değerlerinden dolayı düşük tutulmuş titremenin tabiiki kaynağı araştırılmalı.rolanti için ısc(ıdle speed control)rolantiyi ayarlayan valf ya kirlenmiştir temizlenir yada arıza kodu varsa değiştirilir aracınızın başka bir şeyen dolayı vibrasyonlu çalışması ve bunu arıza olarak algılamaması mümkün değildir.kaldıki piezo kontrollü vuruntu sensörü ise rolantide düzensizlik durumunda devri artırmaktansa avans ile oynayarak sarsıntıyı gidermeye çalışır.konforun bozulmaması açısından.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 17, 2007, 15:44:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #21 : Ocak 17, 2007, 18:39:08 »
Arkadaşlar Sonunda bende Bir Corolla HB aldım yakında fotoğraflarınıda siteye koyacam aldığım araba Corolla HB 1,6 Sol 2005 Model 24000 Km. bunları bu pencerede yazmamın sebebine gelince benimde yukarıdaki arkadaşların belirttiği sorundan rahatsızlığım var araba hakikatten devamlı 600 Devir civarlarında geziyor durunca ilave olarak diğer arkadaşlarda katılırlarmı bilmem ama benimkisi 5.Viteste 120 km. Hıza ulaşında 4000 Devir oluyor ve muazzam bir motor sesi çıkarıyor... Arabayı aldığımda Derindere de test ettirdim çok temiz sağlam dediler ve öyle aldım bende motoruda henüz 24000 Km. de benim anlamadığım niçin 120 Km. de bu kadar gürültü yapıyor ve rölanti de niçin bu kadar titriyor.. Galiba Tek çözüm servis e baktırmak..
Always TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #22 : Ocak 18, 2007, 12:01:54 »
bir çok çalışan parçanın rezonans ortak devri 4000 uğultu bundan oluyor.egzost üzerine bağlanan ağırlıkla rezonans devri taşınabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #23 : Şubat 01, 2007, 10:30:07 »
Arkadaşlar arabayı servise baktırdım. Aracın devrinin 600-650 civarlarında olması normal motor sesininde normal olduğunu söylediler..ve bu aracın motor sesinin ve titremesinin eski AE101 ile kıyaslanmaması gerektiğini söylediler... Benim demekki eski arabam resmen mercedesmiş... çünkü ondaki konforu 2005 Corolla HB Sol'de sessizlik ve titreme değerleri açısından bulamadım ama fren iç donanım çeşitlemeleri tabiki kıyaslanamaz ama hey gidi AE101 demeden edemiyorum arabanın motorunun çalıştığını anlamadığım için kaç kere kontak çaktım  o derece sessizdi.... Ahh ahhhh.... arabayı 11.750 YTL ye sattım.. içimde kaldı.....
Always TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Nisan 03, 2007, 17:11:48 »
Bu rölanti bana sorun oldu,, diğer araçlar hep 800 devir üzeri çalışıyor,  araba 600 devirlerde iken kalkarken sarsıntıyla kalkıyor,,   buna bi çözüm bulmak gerek...

ben bi çözüm buldum gaz kelebeğinin yanında bi vida var onunla gaz kelebeğini açıyorsun fakat 1-2 saat sonra motor kendini tekrar 600 devire ayarlıyor...

Toyota Corolla 1.6 Vvt-i Sol 2003
Ersin D@l / Fethiye / Muğla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #25 : Nisan 16, 2007, 00:31:42 »
Arkadaşal konuyu ben açmıştım. Kısa bir update yapayım.

1. Sorunum hala devam ediyor.
2.  Bu sorun nedeni ile servisi Toyotaya şikayet ettim. Arabayı 15 dk. içinde gelip aldı servis ve araba geldiğinde sorun düzelmişti. 2 aykadar düzgün çalıştı ve sonra yine aynı problem tekrarladı. İllalah dediğim için bir daha uğraşmadım .
3. Ancak şunu öğrendim. Ve bunu Toyota söyledi, Servis değil. Bu arabanın rölantisi 600 devir değil 700-750 arası.Altında ise bakmak zorundalar serviste aslında.Ama onu yerine bunlar böyle diyorlar ,geçiştiriyorlar.
4. Toyota dedi ki"türkiyede benzinler dandik mutlaka aracınızda enjektör ve yakıt sistemi temizleyici kullanın yoksa bu sorun olur Ve de sizin sorununuzdur."
5. Ben bu durumda ne mi yapacağım? Aralık ayında bu arabayı satacağım ve insan  gibi bir araba alacağım.(Örneğin VW Golf. 5-6bin YTL pahalı ama hiç olmazsa verdiğiniz parayı hak ediyor.)
BU kadar dandik plastik kullanılan sıcakn parçaları dökülen bir araba görmedim.
BU paray bu kadar motor sesi olmaz.
Yerin sesi bu kadar içeriye verilmez.
Ve hiç birşey yapmayan servise 10.000'de bir 250  kaat verilmez.
Tanıdığım kişilerden hiç yoksa 7-8 kişinin Toyota colrolla almasını şahsen engelledim ve buna devam edeceğim.
Kendimi hiç bu kadar kazıklanmış hissetmemiştim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #26 : Nisan 16, 2007, 00:39:00 »
Alıntı yapılan: Emre Birgül
Arkadaşal konuyu ben açmıştım. Kısa bir update yapayım.

1. Sorunum hala devam ediyor.
2.  Bu sorun nedeni ile servisi Toyotaya şikayet ettim. Arabayı 15 dk. içinde gelip aldı servis ve araba geldiğinde sorun düzelmişti. 2 aykadar düzgün çalıştı ve sonra yine aynı problem tekrarladı. İllalah dediğim için bir daha uğraşmadım .
3. Ancak şunu öğrendim. Ve bunu Toyota söyledi, Servis değil. Bu arabanın rölantisi 600 devir değil 700-750 arası.Altında ise bakmak zorundalar serviste aslında.Ama onu yerine bunlar böyle diyorlar ,geçiştiriyorlar.
4. Toyota dedi ki"türkiyede benzinler dandik mutlaka aracınızda enjektör ve yakıt sistemi temizleyici kullanın yoksa bu sorun olur Ve de sizin sorununuzdur."
5. Ben bu durumda ne mi yapacağım? Aralık ayında bu arabayı satacağım ve insan  gibi bir araba alacağım.(Örneğin VW Golf. 5-6bin YTL pahalı ama hiç olmazsa verdiğiniz parayı hak ediyor.)
BU kadar dandik plastik kullanılan sıcakn parçaları dökülen bir araba görmedim.
BU paray bu kadar motor sesi olmaz.
Yerin sesi bu kadar içeriye verilmez.
Ve hiç birşey yapmayan servise 10.000'de bir 250  kaat verilmez.
Tanıdığım kişilerden hiç yoksa 7-8 kişinin Toyota colrolla almasını şahsen engelledim ve buna devam edeceğim.
Kendimi hiç bu kadar kazıklanmış hissetmemiştim.
[/quote]

gecmis olsun, durumunuza cok uzuldum, dilerim sorunu cozersiniz. ama bazı konular var, o konularda bilgi vermek isterim.

1- alman otomobilleri tasarım, yol tutus, ic mekan kalitesi olarak japon otomobillerinin ilerisindedirler, bunu hemen herkes kabul eder. ama sorunsuzluk anlamında japonların ciddi gerisindedirler.

bunuda herkes kabul eder, vw servisindeki ustadan, forumlardaki kullanicilara kadar.

eger sorunsuzluk ariyorsanız adresi vw degil, yine japon araclarından biridir.

2- golf dusunuyorsanız, fsı motorlardan memnun olmayan cok kisi vardır. tsi ise yeni bir teknolojidir ve kendini ispatlamamıstır.

geriye 8v lık motor kalır, evet bu motor saglıklı ve dayanıklıdır kendini ispatlamıstır. ama 8 valflık oldugu icin eskidir, hantaldır ve cok yakar.

alman grubundan bir arac aldıgınızda, markası ne olursa olsun, bir japon otomobilinden daha fazla servise yolunuzun dusecegini unutmayin. cevrenizdekileri de yoneltmeniz onların zararına olmustur.

sizin sansızlıgınız olmus. dilerim cozersiniz. tekrar gecmis olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #27 : Nisan 16, 2007, 01:59:21 »
Forumun konusu VW mi Toyota mı diye değişsin istemiyorum. Sorun toyota'nın ciddiye almadığı ama gerçekte çok öenmli olan şeyler.

VW bizim ailemizde var. Ve gercekten harika. Belki motoru va mekanik aksamı o kadar iyi olmayabilir ama bir çok kişi gibi ben de ortalamada kullanıyorum arabamı. Yani 3000 deviri çok nadir geçerim. 120 üstüne nerdeyse hiç çıkmıyorum. Yani arabayı zorlamıyorum.

Ve şuanki Toyotama da çok iyi baktım. Serviste de sizin arabanız  çok iyi durumda dediler.

Ancak benim arabadan beklentim yalnızca motor değil.
Sessizlik. Konfor. Yumuşak kullanım.
Ben harika bir spor araba arayan ama parası olmadığı için toyota ile idare eden biri değilim ki. evet param yok ama performans peşinde de değilim. Ve insanlarında %80'i benim gibi. Az yakan konforlu bir araba istiyor.

Sıcak havada arabanın içinde bulduğum plastik parçanın nereye ait olduğunu aramak istemiyorum artık.

Üşengeçliğinden bu normal diyen bir servis istemiyorum. Toyota müşteri hizmetleri arayınca tırsıp koşan bir servis istemiyorum. Sanayi'den farkı yok resmen.

Yeni toyota corollaya da baktım. Aynı dandik plastik aksam. Çok değil 3 ay sonra burada yeni toyota ve auris içinde şurası gıcırdıyor, şurası açıldı , yok şurası düştü şikayetlerini dinleriz.

Toyota aldığım güne yanıyorum. Zaten VW polo alacaktım ama piyasada araba yoktu bende gaza gelip corolla almıştım. ne büyük hataymış.

Belki arabasında çok memnun insanlar var ama araba almayı düşünüp te talepleri güçlü bir motordan çok kaliteli iç ve dış malzeme, konfor ve bunu gibi şeyler olan insanlar bu yazıyı okur ve bu arabaları almazlar. Ki zaten el yakıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #28 : Nisan 17, 2007, 11:46:42 »
bence yine de toyota. 96 model gli aracımın daha egzosu bile patlamadı. bir defa aksi bir ses duyulmadı. malzemesi gayet kaliteli, dökülen bir yerini bile görmedim.
ae 101 kasa ve öncesi japon tasarımıdır.
ae111'ler ve kullandığınız kasa Türk menşeili bir araç olabilir ama aynı sorunları yaşayan başka birini ne duydum ne gördüm.
kullanım konforunun ae101'e benzemediğini söyleyen çok gördüm ama, bu kadar çok tutulmasının arkasında ucuz oluşu değil, güvenli, dayanıklı, az yakması ve bir aile otomobili olması yatıyor bence.
bir daha araba alacak olsam yine corolla alırdım. şahsi görüşüm 2007 yeni kasa almaktır ama bunun sebebi eskilerindeki kalite eksikliği değil, göreceli olarak oluşan tasarım beğenmeme durumudur. bizdeki ae101'den sonra eriyip bittiğim araba yeni kasa corolla. incelediniz mi bilmiyorum ama, araç japon tasarımıdır ve gayet kaliteli malzeme kullanılmıştır.
bazı forumlarda yeni honda civic ve corolla karşılaştırmalarında (Aynı Sınıf) malzeme kalitesi, dayanıklılık, sessizlik, konfor ve güvenlikte toyota öne çıkmaktadır. tek zayıf kaldığı konu ise yakıt sarfiyatıdır.
Aile otomobilinin taşıması gereken özellikleri taşıdığı için ben eleştirilerinizi haksız buluyorum.

sizin yaşadığınız servis sorunlarını geçen yaz ben de yaşadım, tamamen müşteri temsilcisinin dikkatsizliğinden olan sorunlardı. servisi değiştirdim sorun düzeldi. gittiğim yeri söylememe gerek yok ama kendi araçları gibi özen göstererek bakımları yaptıklarını bizzat gözlemliyorum.

neden bu  kadar çok övdüm toyotayı merak ediyorsanız şöyle söyleyeyim, aracımız 11 yaşında 99,000 km oldu daha yeni, bazı arkadaşlarımın düm düz bir araba hiç bir özelliği yok cümlelerine görelim sıfır arabalarınızı demiştim. dediğiniz gibi bir wv (jetta) ve bir grande punto'da daha 6-7 ay sonra tıkırtılar ve sorunlar başlarken biz 11 yaşında arabamızda sessiz ve konforlu seyahatler yapıyoruz.

ve hiç bir marka, düzenli bakımları yapılan bir araç için "Yolda kalmama" temalı bir reklam hazırlamaya cesaret edemez.
99 / T22 / 2.0 / SOL