0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Konunun bilimsel ve/veya tercümelerinizle devam etmesi hepimiz için daha sağlıklı olacaktır. Bizlerin ne söylediği değil karşıdakinin ne kadar anladığı sonucu belirler.Temizlik ise imandan gelir....
MisalJaponyada aracına lpg takandan vergileri düşüyor. Çevreyi daha az kirlettigi için.Ticari taksilerede işe çıkabilmesi için lpgli olma şartı koşuyor.Bu nedenle Toyotanın lpgli fabrikasyon araçları iç pazarında satılıyor ve bu araçlar genelde Toyota Crown.Oradaki boyutu çevre bizdekisi ise ekonomi.Yoksa lpg sistemi çok güzel oldugunu savunmuyorum. Ama yakıt bakım risk analizi yaptıgımda benim için daha cazip gözüküyor.
bilmem ama lpg ye her zaman uzak durmuşumdur. bunca ar-ge araştırması yapan otomotiv markaları isterlerse direk lpg'li araç üretirlerdi ya da bunun alternatifini piyasaya sürerlerdi.
yooook dostum o iş öyle kolay değil. Petrol babaları neder sonra
LPG'de Petrol urunu. Petrol babalari dogalgaza karismiyor LPG'ye neden karsi olsun?
LPG nasıl petrol ürünü ? Ucuz olan bir şeyi neden pazarlama gereksinimi duysunlar ki.
Bu Aygaz Tüp müdür, LPG'midir bu mereti kullanıpta sorun yaşamayan var mı acaba??Millet şunu istiyor galiba Renault dizel Kadar az yaksın, Mercedes,BMW konforu olsun vs vs.. Min 30000TL ve üstü para verip Aygaz Tüp şeyinin, derdini insan neden çeker anlamıyorum arkadaşlar,Benzinli Corolla'mı sattım, ya dizel alırım ya da arabamı satmam derdim, öyle de oldu, Auris D4D aldım..Ucuz araba al bin, maddi imkanın yoktur, Aygaz tüp takarsın eyvallah,saygım var..Ama millet 2009 ve üstü model araba alıyor benzinli, ekonomi olsun diye de lpg takıyor ? Verdiği para 28000-30000TL ve üstü.. Sonra git lpg şeyi ile uğraş bir de
Ham petrolden Benzin, Mazot ve LPG uretiliyor. (oranlarini tam hatirlamiyorum) Ucuz pahalli olayina gelince devlete gore degisir.
hiç bir donanımı olmayan baz model bir arabaya sırf az yaktığı ve dizel olduğu için benzinlisine göre 4 5 bin lira fazla verip almaktansa daha fazla konfor ve akseuara sahip olan aracı alıp 2 binliralık riske girip lpg takırıp binmek bana daha mantıklı geliyor.
Bülent Bey ekonomik olsun diye evet yüksek model araç alıyoruz ama bu seferde benzinin fiyatını 4,80 4,90 a çıkartıyorlar bu seferde yeni aldığın arabana binemiyorsun.Ben 11.000 km ye kadar benzinle kullandım ama artık benzin fiyatları nerdeyse 5 lira olunca gittim taktırdım lpg mi.Taktırdığınız lpg kiti sorunsuz sa hiçbir problem yaşamazsınız.Ama sorunluysa bir ömür onun hatalarını çekersiniz.Sonuçta her insanın bir ekonomi yapma hesabı vardır.Saygı duymak gerekir diye düşünüyorum.
Hatırlatma;Toyota motorlarında LPGde subap yakma sorunu elbet olacaktır.Ama yapılan ekonomi için o riske deger risk gerçekleşse bile 1000/1500 tl masrafı var onu zaten fazlası ile kazanmış oluyorsunuz.Sonuçta dizeldede belirli riskler var.