Gönderen Konu: LPG Kullanıpta sorun yaşamayan varmı acaba ??  (Okunma sayısı 7246 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Kullanıpta sorun yaşamayan varmı acaba ??
« Yanıtla #20 : Haziran 12, 2013, 09:05:28 »
Doğru diyon kardeş Aygaz düpü takmaya çalışırsan sorun yaşarsın. Zaten zor olur büyük tüpler araca sığmaz piknik tüp koyarsan ikide bir biter :)
Aygaz tüpü nedir? Öyle bir marka şahsen duyamdın.  Sen istasyonla kitleri karıştırmışsın galiba :D
Garanti diye bir şey duydun mu yada servis ağı? Elbette sorun yaşayanlar olabilir ama iyi bir firmada kit taktırırsan firma ürünün arkasında durur ve rahat edersin:
Dizel alıyorsun da benzinliye oranla kaç lira fark veriyorsun? En az 5000 tl. Millet 1800 tlye tüp taktırmış çok mu?
Çok merak ettin tüpün ne gibi derdi varmış?  Taktırma sorunsa bir günlük iş.

Aygaz Tüp lpg kullananların makara tabirle aralarında söyledeiği  şeydi, 
1-2 kişiden duymuştum onun için yazdım kardeş.. Dikkatli okursan yazımı ben "0" araçtan bahsetmedim,
Yeni araçta benzin-dizel farkını bende ödemem herhalde, ben 2.el araba alırken insan neden 1-2 TL fark olduğu halde  benzinli alıp LPG taktırır dedim..
Ve buna da ekonomik mi oluyor dedim..
Neyse herkes arabasına güle güle binsin,isteyen dizel isteyen benzinli, isteyen lpg...

I'll make you an offer you can't refuse.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 12, 2013, 09:05:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 12, 2013, 09:23:38 »
Bu Aygaz Tüp müdür, LPG'midir bu mereti kullanıpta sorun yaşamayan var mı acaba??
Millet şunu istiyor galiba  Renault dizel Kadar az yaksın,  Mercedes,BMW konforu olsun vs vs..
Min 30000TL ve üstü para verip Aygaz Tüp şeyinin,  derdini insan neden çeker anlamıyorum arkadaşlar,
Benzinli Corolla'mı sattım, ya dizel alırım ya da arabamı satmam derdim, öyle de oldu, Auris D4D  aldım..
Ucuz araba al bin, maddi imkanın yoktur, Aygaz tüp takarsın eyvallah,saygım var..
Ama millet 2009 ve üstü  model araba alıyor benzinli, ekonomi olsun diye de lpg takıyor ????
Verdiği para 28000-30000TL ve üstü..  Sonra git lpg şeyi  ile uğraş bir de :(:(

Kesinlikle LPG'ye karşı önyargılısınız. Daha önce başka bir konu içinde yazdıklarınıza benzer birşeyler yazmıştınız cevap vermiştim, yine vereyim. Müsaadenizle madde madde açıklayacağım.

1-Aygaz tüp dediğiniz evdeki çocuğa bile sorsanız cevap verebileceği evlerde kullanılan bir gereçtir. İçindeki de LPG'dir. (sıvılaştırılmış petrol gazı). Araçlarda da aynı şey kullanılır. Nasıl benzinden oktan varsa LPG'de de propan vardır.  Yani evde kullanılan LPG'den farkı propan ve diğer katkı maddeleridir.

2- 2004 yılından beri kendime ait araçlarımı kullanırım. Hepside LPG'liydi. İlk aracım Temprada yanılmıyorsam şamandıra değişmişti. Yine ilk arabamda sürekli gaz ayarı yapılıyordu. Karbüratörlü araçların kronik LPG sorunudur. Ancak enjeksiyonlu araçlara uygulanan sıralı sistem ile LPG'li araçlarda çığır açılmış oldu. Benzin gibi performans sağlandı. 5 yıl kullandığım civic aracımda filtre değişimi harici hiçbir işlem olmadı.

3-Mantığınız çok saçma, bir kere dizel aracı alırken benzinli muadiline göre minimum 5000 tl fark veriyorsunuz. Artı bakım masrafları benzinli araçtan daha fazla.

4-Montaj öyle uçuk fiyatlara yapılmıyor. İlk aracıma atiker sıralı sistemi 1000 TL'ye, şuanki aracıma brc sıralı sistemi 1500 tl'ye hemde yarım günde montaj yapıldı.

5-Kilometrede LPG ile 20-25 kuruş arası yakmak varken neden pahalı benzin ile 40-50 kuruş yakayım ? 1000 km uzun yolu neredeyse yarı yarıya maliyetle geçiyorsunuz.

6-Son olarak trafikte gördüğünüz her üç araçtan bir tanesi LPG'li. Bu insanlar niçin LPG kullanıyor umarım anlamışsınızdır.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 12, 2013, 10:18:49 »
İşleyen demir paslanmaz diyorum :) tabi lpg2yi kaliteli ve sağlam bir ustaya taktırmak lazım.
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 12, 2013, 10:24:53 »
Lpgli arac kullaniyoruz benim icin tek eksisi bagajimizin kuculmesi yoksa tasarruf icin super :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 12, 2013, 10:25:55 »
Lpgli arac kullaniyoruz benim icin tek eksisi bagajimizin kuculmesi yoksa tasarruf icin super :)

Evet bir de bagajin kuculmesi var, yeni Lpg kitleri sorunlari en aza indirmis durumda bunda hem fikirim. ;)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Haziran 12, 2013, 10:39:17 »
Bende Auris'imi lpgli kullandım hiç bir sorun yaşamadım. Ondan önce de babamın son 13 senede satın aldığı 4 araçta da lpg kullandık. (96 skoda felicia, 99 corolla, 2001 primera, 2001 astra) hiç bir problem yaşamadık. Hemde önceden lpg konusunda böyle bilgili değildik. Yani araç lpgli diye hiç kullanımımıza dikkat etmedik. Mümkün olan her yerde bu lpgye karşı bu tavrınızı sürdürüyorsunuz. İnsanların ekonomi anlayışını eleştiriyorsunuz. 30000 lira arabaya verip lpg taktırıyorlar, ben 32000e 80000 kmde auris aldım, ekonomi böyle olur falan... İnsanlar bunu tercih ediyor demek ki bu kadar basit. Adam dizeli sevmiyordur. (benim gibi). Korkuyordur ikinci elini satın almaktan. Satarken sıkıntı yaşayacağını düşünüyordur. 100000 kmden sonra insanımız yaklaşmıyor pek dizel araca. Ama benzinli araçta böyle bir problem yok.
 Gördüğünüz gibi çok büyük çoğunluk olarak lpgden memnun milletimiz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Haziran 12, 2013, 10:43:37 »
Faruk: su tavrindan ne zaman vazgececeksin cok Merak ediyorum. Insanlar fikirlerini soyluyor hemen ortami gerecek yorumlar yapma.hayata dair sorunun varsa sende cok rica ediyorum burada cozme lutfeen.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Haziran 12, 2013, 10:50:48 »
bilmem ama lpg ye her zaman uzak durmuşumdur. bunca ar-ge araştırması yapan otomotiv markaları isterlerse direk lpg'li araç üretirlerdi ya da bunun alternatifini piyasaya sürerlerdi.
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Haziran 12, 2013, 10:55:14 »
Faruk: su tavrindan ne zaman vazgececeksin cok Merak ediyorum. Insanlar fikirlerini soyluyor hemen ortami gerecek yorumlar yapma.hayata dair sorunun varsa sende cok rica ediyorum burada cozme lutfeen.
Sercan: Benim ne kimseye ne hayata dair bir problemim yok. Birşeyi sevmezsin, tercih etmezsin anlarım. Ama bazı insanları anlayamıyorum. Fikirler böyle söylenmez kardeşim. Aygaz tüp müdür nedir diye girilmiş konuya zaten girişinden belli niyet. Lpgye karşı önyargında olabilir ona da eyvallah. Ama insanların tercihlerini kimse sorgulamasın bi zahmet. '30000 lira verip lpg taktıran zihniyeti anlayamıyorum' havasında küçük gören bir tabir kaçıncı defa kullanıldı saymadım. En sonunda da konusu açılmış. Fikir söylemek böyleyse ben de fikrimi söylüyorum...   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Haziran 12, 2013, 10:58:20 »
bilmem ama lpg ye her zaman uzak durmuşumdur. bunca ar-ge araştırması yapan otomotiv markaları isterlerse direk lpg'li araç üretirlerdi ya da bunun alternatifini piyasaya sürerlerdi.

Misal

Japonyada aracına lpg takandan vergileri düşüyor. Çevreyi daha az kirlettigi için.

Ticari taksilerede işe çıkabilmesi için lpgli olma şartı koşuyor.

Bu nedenle Toyotanın lpgli fabrikasyon araçları iç pazarında satılıyor ve bu araçlar genelde Toyota Crown.

Oradaki boyutu çevre bizdekisi ise ekonomi.

Yoksa lpg sistemi çok güzel oldugunu savunmuyorum. Ama yakıt bakım risk analizi yaptıgımda benim için daha cazip gözüküyor.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Haziran 12, 2013, 11:01:47 »
Sercan: Benim ne kimseye ne hayata dair bir problemim yok. Birşeyi sevmezsin, tercih etmezsin anlarım. Ama bazı insanları anlayamıyorum. Fikirler böyle söylenmez kardeşim. Aygaz tüp müdür nedir diye girilmiş konuya zaten girişinden belli niyet. Lpgye karşı önyargında olabilir ona da eyvallah. Ama insanların tercihlerini kimse sorgulamasın bir zahmet. '30000 lira verip lpg taktıran zihniyeti anlayamıyorum' havasında küçük gören bir tabir kaçıncı defa kullanıldı saymadım. En sonunda da konusu açılmış. Fikir söylemek böyleyse ben de fikrimi söylüyorum...   

Konuyu okudum ama senin tarzin igneliyici yani savasa hazirlanin der gibi, 30.000Tl verip lpg takiliyor konusunda haklisin sahsen bir Camry alsam tup takarim diye dusunuyorum,   risk aldigimida adim gibi biliyor olacagim yani herkes kendince yorum yapiyor.

Biraz daha sakin inan uzuluyorum bu tur konusmalar olunca, tabiki bu lafim sadece sana degil genelleme.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Haziran 12, 2013, 11:07:58 »
Önyargı değil arkadaşlar, etrafımda değişik marka/model  araç kullanan arkadaşlarımdan örnekler gördüğüm için söyledim.. En yakın örnek,Kuzenimde Peugeot 307 var, adam arabaya gaz taktıktan sonra sıkıntısı bitmedi,keşke ekonomik araba diye bunun yerine dizel alsaydım bıktım artık diyor.Tamam hepsi böyle değildir,size de katılıyorum fakat etrafta bundan 10-15 tane görünce soğuyorsun doğal olarak.
Bir de şunu söyleyeyim ben hiçbir zaman burada abuk sabuk yazı yazmadım ve kimseyi kırmadım,yazılarımda gözükür zaten..Herkese de cevap yazmıyorum
çünkü bazılarının kapasite belli, geçen günlerde Kemal Abi'nin az çok dile getirdiği gibi..
Forum araba muhabbetinden çok polemik ortamı olmaya başladı, yazık oluyor :(:(
Saygılar herkese..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Haziran 12, 2013, 11:10:17 »
Konuyu okudum ama senin tarzin igneliyici yani savasa hazirlanin der gibi, 30.000Tl verip lpg takiliyor konusunda haklisin sahsen bir Camry alsam tup takarim diye dusunuyorum,   risk aldigimida adim gibi biliyor olacagim yani herkes kendince yorum yapiyor.

Biraz daha sakin inan uzuluyorum bu tur konusmalar olunca, tabiki bu lafim sadece sana degil genelleme.
eyvallah...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Haziran 12, 2013, 11:11:26 »
Sercan: Benim ne kimseye ne hayata dair bir problemim yok. Birşeyi sevmezsin, tercih etmezsin anlarım. Ama bazı insanları anlayamıyorum. Fikirler böyle söylenmez kardeşim. Aygaz tüp müdür nedir diye girilmiş konuya zaten girişinden belli niyet. Lpgye karşı önyargında olabilir ona da eyvallah. Ama insanların tercihlerini kimse sorgulamasın bir zahmet. '30000 lira verip lpg taktıran zihniyeti anlayamıyorum' havasında küçük gören bir tabir kaçıncı defa kullanıldı saymadım. En sonunda da konusu açılmış. Fikir söylemek böyleyse ben de fikrimi söylüyorum...

Toyotada çalıştıgım için %12 indirimim var.

Ve benzinli full cvt yeni Corolla alarak plakaları takmada lpg takmayı düşünüyorum.

Dizelden korkum bu kadar.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Haziran 12, 2013, 11:11:42 »

Sercan'cım işten güçten vakit bulunca bir şey paylaşmak için siteye giriyoruz fakat genelleme olarak söylüyorum,bu muhabbet için değil
forumlar hiç hoş olmayan yazılarla doluyor,inan üzülüyor insan :(:(
Sonuçta bana göre hepimiz arkadaşız ve paylaşmak için buradayız :(:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Haziran 12, 2013, 11:14:33 »
Anlayisiniz icin tesekkur ederim hepinize.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Haziran 12, 2013, 11:15:55 »
Ben de sana teşekkür ederim :):) anlayışın için,paylaşımların için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Haziran 12, 2013, 11:19:55 »
Misal

Japonyada aracına lpg takandan vergileri düşüyor. Çevreyi daha az kirlettigi için.

Ticari taksilerede işe çıkabilmesi için lpgli olma şartı koşuyor.

Bu nedenle Toyotanın lpgli fabrikasyon araçları iç pazarında satılıyor ve bu araçlar genelde Toyota Crown.

Oradaki boyutu çevre bizdekisi ise ekonomi.

Yoksa lpg sistemi çok güzel oldugunu savunmuyorum. Ama yakıt bakım risk analizi yaptıgımda benim için daha cazip gözüküyor.
Thailandta fabrika cikisli NGV modeller var
ornek:
Binek
Toyota corolla 1.6
Honda city 1.5
Mitsubishi langer 1.6
Chavrolet'in bir modeli (avro muydu neydi)
Mersedes E200
Pickup
Toyota Hilux
Mitsubishi
Isuzu D-max
Mazda BT50
Tata 

Not: Araclar fabrikadan orjinal cikiyor ama Dagitici firma NGV takip garantili satiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Haziran 12, 2013, 11:32:49 »
Bu Aygaz Tüp müdür, LPG'midir bu mereti kullanıpta sorun yaşamayan var mı acaba??
Millet şunu istiyor galiba  Renault dizel Kadar az yaksın,  Mercedes,BMW konforu olsun vs vs..
Min 30000TL ve üstü para verip Aygaz Tüp şeyinin,  derdini insan neden çeker anlamıyorum arkadaşlar,
Benzinli Corolla'mı sattım, ya dizel alırım ya da arabamı satmam derdim, öyle de oldu, Auris D4D  aldım..
Ucuz araba al bin, maddi imkanın yoktur, Aygaz tüp takarsın eyvallah,saygım var..
Ama millet 2009 ve üstü  model araba alıyor benzinli, ekonomi olsun diye de lpg takıyor ????
Verdiği para 28000-30000TL ve üstü..  Sonra git lpg şeyi  ile uğraş bir de :(:(

Ben  aracında eski sistem kit bulunanlar ve aracı ile uyumlu bir taktırmayanlar haricinde sizin tabirinizle lpg şeyi ile uğraşan hiç görmedim. Sizin anlatmak istediğiniz konu farklı galiba ama giriş ve sonucu bağlayamamışsınız. Sonuçta bu tercih meselesi ve eleştirirken de eleştirdiğiniz konu ile ilgili iyi bir araştırma yaparsanız arkasından gelecek soru ve yorumlara karşı tedbir almanız açısından uygun olur diye düşünüyorum.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Haziran 12, 2013, 11:35:58 »
forumlar hiç hoş olmayan yazılarla doluyor,inan üzülüyor insan :(:(

Kendi yazınız ile ilgili söylüyorsunuz sanırım. Hoş olmayan kaç tane kelime var?
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG