Gönderen Konu: dörtnal servisi  (Okunma sayısı 7185 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
Ynt: dörtnal servisi
« Yanıtla #40 : Ekim 12, 2013, 20:40:55 »
Selman Bey siz ilgilenilmediğini düşünsenizde, bir öğrenci tarafından aracınıza bakıldığını düşünsenizde birilerinin gözü hep o arkadaştadır emin olun. o servis lift sallandı diye bakımı yapılmış lifti atıp tüm servisin liftlerini yenileyecek kadar titizken sizin aracınızı ilgisiz bırakmazlar. Ben de dörtnalın e-ticaret sistemini tasarladım öyle zamanlar olmuştur ki telefon açıp gitmeme rağmen 2 satır konuşamadan iş yapamadan geri dönmüşümdür. Bunu başlarda ilgisizlik olarak görmekte haklısınız ancak çalışma şekline baktığımızda aslında kasten yapılmış birşey olmadığını şartların bazen bunu gerektirdiğini göreceksinizdir. Alınan işçiliğe gelince Ankara şartlarını düşündüğümüzde yetkili servisteki formenin yetiştiği yer olarak dörtnal düşünüldüğünde çoğu zaman yetkili serviste çözülemeyen sorunların dörtnal tarafından çözüldüğü düşünüldüğünde bu insanların işçilik olarak hakettiğinden daha azını talep ettikleri konusunda hemfikir olmalıyız. Cahit Arf'ın eline kalem alıp bana hipotezi hakkında 2 satır yazması için arabamı satabilirim mesela. bu da buna benziyor bir nebze. Bir de şu örneği vermek isterim: Devlet hastanesine gidersiniz anne karnında ki bebeğe bakarlar ve sağlıklı deyip çıkar giderler özel hastaneye gidersiniz aynı makineyi kullanır ama bebek için " aaa annesi bak nasıl hareket ediyor yaramaz" derler alırlar parayı. aslında yapılan iş aynıdır. bu nedenle bu kadar şekle takılmamak lazım. erzurumda o şekli yapacak zamanları var ama dörtnalın iş yapmaktan şekil yapacak vakti yok. velhasıl sizinle ben de tanışmak ve bu konuda uzun uzadıya konuşmak isterim. muhabbetle...
Matematik sever, öğretir...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ekim 12, 2013, 20:40:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ekim 12, 2013, 20:48:48 »
servis hakkında bişey diyemem ama 60 tl ankara için bedava.Bİr priz takmaya 25 tl istenilen bir şehirde bence cok değil
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ekim 12, 2013, 21:54:46 »
Aracımın garantisi bitmediği için bugüne kadar dörtnal  ile detaylı bir işim olmadı fakat bir gün silecek ile ilgili bir sorun yaşamıştım saolsun yardımcı oldular fakat başka bir zaman aracınım kısa far ampulü patladı. H11 model philips ampul için serviste 50 TL fiyat istediler, aklıma dörtnal geldi onları aradım uygun birşey söylerler diye düşündüm fakat 30 TL parada onlar istedi. İvedik organizede ilk girdiğim dükkandan birebir aynısını 10 liraya aldım kendim değiştirdim. 20 lira dahi dese gidip orada değiştirecektim fakat kısmet değilmiş. Ha bu oraya gitmem demek değil tabiki ama şahsen biraz daha makul bir fiyat beklerdim.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ekim 12, 2013, 22:49:37 »
erzurumda o şekli yapacak zamanları var ama dörtnalın iş yapmaktan şekil yapacak vakti yok. velhasıl sizinle ben de tanışmak ve bu konuda uzun uzadıya konuşmak isterim. muhabbetle...

Murat Bey emin olun Erzurumdaki serviste Dörtnal kadar çalışıyor, çok yoğunlar. Servis içine girdiğinizde yetkili servise gitmişsiniz gibi bir havası var. Tabi bunun sebebi alan genişliğinden kaynaklı. Ama benim sözlerimden servisin kötülenmesi çıkarılması hoş değil. Ben dörtnala daha önce de gittim memnuniyetimi o zaman dile getirdiğimde bu kadar efsaneleşmemişti konu. ;)

İnsan oğlunun fıtratıdır %90 iyilik yaptığın bir yolda %10 luk bir eksiklik yaptığında o ufak dilim göze batar ve insanı yaptığı iyiliğede pişman eder.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ekim 13, 2013, 01:21:21 »
Selman bey soruma cevap vermişsiniz sağolun.
Erzurum'da ki servisin yaptığı bazı şeyler göz boyamadan ibaret olduğunu yazdıklarınızdan anladım.
-Rutin bir bakıma gelen araç lift'e alınmadan önce sürücü koltuğuna koruma naylonu serilir,ayak altına kağıt paspas konulur.Daha sonra aracın eski yağını boşaltırlar,lastikleri sökerler.
-Lastik söküldükten sonra fren balataları ve disklerin kontrolü yapılır.
-Değişmesi gereken yağ filtreler değiştirilir.aracın altında gözle yapılan sonrası sorunlu bir şey yoksa araç liftten indirilir.
-Motor kabini temizleme spreyi ile temizlenir (Bekir Artıran'ın bahsettiği bu olsa gerek)
-Liftten inen aracın silecekleri ve tüm aydınlatma ekipmanları iki görevli tarafından kontrol edilir.
-Müşterinin zamanı varsa aracı yıkatılır ve müşteriye teslim edilir.

İkram konusuna gelecek olursak eğer diyebilirim ki Şaşmaz sanayi sitesinde ikrama en çok para harcayan bir atölyedir orası.Sadece ikramı yapacak personelin olmamasından kaynaklıdır sorunun sebebi.Aşağıda çay kazanı,yukarıda mutfak her zaman müşterilerinin emrindedir.60 TL işçilik (size ithafen söylemiyorum yanlış anlamayın) ödersiniz ama "karnım acıktı" derseniz 20 TL'lik yemek bile ısmarlama zahmetinde bulunurlar.

İkinci olarak motor yağı konulduktan sonra hiç kontrol yapılmadı( Erzurumda yaptırdığım bakımlarda motor yağı konulduktan sonra araba rolentide çalıştırılır ve yağ çubuğuyla kontrol yapılırdı). Belki buda göz boyamak için yapılan bir durumdur bilemiyorum.
Motor yağı kontrolü muhakkak yapılır.Ne kadar yoğun olsalar da.Onu es geçmemişlerdir diye düşünüyorum.Ama motor çalışırken de yağ seviyesi kontrolü kesinlikle yapılmaz.

Özcan bey, ben görev icabı Erzurum/Oltu da ikamet etmek durumundayım ve aracımın bakım zamanı geldiğinde 120 km yolu kat edip aracımı orada özel bir servise götürüyorum. Ve kıyaslamayı onlarla yapmak durumundayım.
Oltu'da görev yapıp memleketim Bingöl üzerinden ailesine gitmeye çalışan Elazığ'lı bir arkadaşımızsın.
Artık İstanbul'da yaşıyor olmama rağmen sizi çok çok iyi anlıyorum.3 tane sanayi sitesi dolaşıp Audi'ye silecek bulamayınca,Avcılar Sonkar'dan memnun kalmayınca kendimi Dörtnal'sız öksüz kalmış çocuklar gibi hissettim.İstanbul'da satılıyor olmasına rağmen Dörtnal'dan Yaris için ön fren balatası siparişi verdim.Sadık usta sağolsun 7 numara alyan anahtarını da beraberinde göndermiş.Aracı krikoya kaldırıp kendim değiştirdim balatalarımı (Dörtnal'da Sadık ve diğer arkadaşları izleye izleye öğrendim :) ) Boğaz kelebeği temizliğinin yapılması gerekiyordu.Cumartesi kalabalığına rağmen Allah Razı olsun Sadık usta telefonda yapmam gerekenleri bir bir anlattı ve gerekli temizliği yaptım.(Arkadaşların yardımseverliğini belirtmek için anlattım)
İnşallah bir daha ki sefere müşteri olarak değilde ziyarete gidersiniz.Oturun sohbetinizi muhabbetinizi yapın.Hele bir de kış geliyor kuzine sobayı da yakarlar mis'ler gibi.Kış'ın oraya her giden müşteri beraberinde kestane'de götürür.Oturun çayınızı için,kestanenizi yiyin.Öğlen yemek saatinde denk gelirseniz Ogün ustanın Adana usulü yemeklerinden yersiniz.Hem arkadaşları tanırsınız hem de yapılan hizmeti görürsünüz.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Ekim 13, 2013, 03:42:28 »
Özcan Bey işte siz böyle anlatınca acaba ben yanlış yere mi gittim diye geçirdim içimden ve böyle bir memnuniyetsizliği dile getirdim. Bakım yapıldığı süre zarfında aracımın başından ayrılmadım ve sizin dediğiniz gibi dörtnalda yapılan muamele bu şekildeyse benim aracımda;

- koruma naylonu serilmedi, paspas konulmadı
- motor yağı kontrolü yapılmadı
- silecek ve aydınlatma ürünleri kimse tarafından kontrol edilmedi(ben ödeme yaptığım sırada yapıldıysa bilmiyorum)
- aracım o gün leş gibiydi yıkama için teklif dahi gelmedi

ama bu dediklerinizin hepsi benim beğenmediğim Erzurumda yapılıyordu.

İkram meselesi hiç umrumda değil o gün yorulmuş yada unutmuş olabilirler bunu gayet doğal karşılarım. Ama aracımın bakımında sizin bu saydıklarınız olması gerekiyorsa bunun unutulmaması gerektiği düşüncesindeyim.

+ el freninde boşluk olduğunu dile getirdiğimde bakımı yapan genç arkadaş " abi bu modellerde böyle son 2dişte tutuyor" dedi ve bende ha öylemi diye tamam dedim. Ama çok gevşek olması hala aklıma takılmış durumda.

Bir dahaki sefere nasip olursa muhabbeti daha sıkı tutmaya çalışacağım .
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ekim 13, 2013, 12:19:50 »
   Anlattıklarımız arasında fark varsa,bir daha ki gittiğinizde olumsuzlukların hepsi giderilmiş olacaktır.İnsanız hepimiz hatalarımız muhakkak olacaktır.Önemli olan bu hataları gidermek.Kendileri adına sizden ben özür dilerim aksaklıklar/olumsuzluklar için...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Ekim 13, 2013, 14:34:23 »
   Anlattıklarımız arasında fark varsa,bir daha ki gittiğinizde olumsuzlukların hepsi giderilmiş olacaktır.İnsanız hepimiz hatalarımız muhakkak olacaktır.Önemli olan bu hataları gidermek.Kendileri adına sizden ben özür dilerim aksaklıklar/olumsuzluklar için...

Alakanız için gerçekten teşekkür ederim. Ayrıca özür dilemenize gerek yok dediğiniz gibi hata yapmak insan içindir :) ben olayı büyütmemiştim ama alınganlık biraz hat safhada oldu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ekim 13, 2013, 14:54:27 »
- koruma naylonu serilmedi, paspas konulmadı
- motor yağı kontrolü yapılmadı
- silecek ve aydınlatma ürünleri kimse tarafından kontrol edilmedi(ben ödeme yaptığım sırada yapıldıysa bilmiyorum)
- aracım o gün leş gibiydi yıkama için teklif dahi gelmedi

Cevap hakkını müşterilerimize bırakıyoruz.
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ekim 13, 2013, 15:36:28 »
Bekir bu cevabın üslubu uygun olmamış. Size yakışır bir şekilde düzeltmeni rica ediyorum.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Ekim 13, 2013, 19:40:12 »
Cevap hakkını müşterilerimize bırakıyoruz.

Servisinizde yapılan işlemi bilmedikten sonra nasıl bir cevap vermemi beklediniz?

Bekir bu cevabın üslubu uygun olmamış. Size yakışır bir şekilde düzeltmeni rica ediyorum.

Bir üstteki mesajın düzeltilmeden önceki halini çok merak ettim. Ben bu kadar alttan alarak cevap vermeme rağmen eğer uygunsuz bir yanıt verildiyse hayırlı işler demekten başka diyecek bir şey bulamıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ekim 13, 2013, 19:45:33 »
Servisinizde yapılan işlemi bilmedikten sonra nasıl bir cevap vermemi beklediniz?

Bir üstteki mesajın düzeltilmeden önceki halini çok merak ettim. Ben bu kadar alttan alarak cevap vermeme rağmen eğer uygunsuz bir yanıt verildiyse hayırlı işler demekten başka diyecek bir şey bulamıyorum.

Selman

Tartışmanın kırıcı olmaması için Ali ricada bulunmuş.
Oda büyüklük gösterip silmiş.

Aynı büyüklügü seninde göstermen gerekmezmi?
Görünen o ki yanlış anlamalar var ve birbirinize zarar veriyorsunuz.
Bunu yüz yüze görüşerek çözmeniz daha güzel olmazmı?
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Ekim 13, 2013, 19:59:04 »
Haklısın Ahmet abi ama ben büyüklüğümü başta gösterdim daha da üstelemiyorum. Rahatsızlıklar adına kusura bakmayın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Ekim 13, 2013, 19:59:26 »
Ankara büyük şehir müşteri sıkıntısı yok.Şaşmazda her zaman olan şeyler.Servisler de aynı.Yok birbirinden farkı.Ama kurumsallık paradan önce gelmeli bence.İşte bu yüzden yetkili servis.Kişisel değil kurumsal.Siz hiç kurumsal bir yetkili servisin çalışanının, müşteriye,üstelik  bir forumda böylesine cevaplar verdiğini gördünüz mü?Ankara'da olduğum için Dörtnal Toyota 'yı merak ediyordum aslında.Ama düşüncelerimde yanılmamışım.5 kuruş fazla olsun yetkili servis olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #54 : Ekim 13, 2013, 20:12:27 »
Haklısın Ahmet abi ama ben büyüklüğümü başta gösterdim daha da üstelemiyorum. Rahatsızlıklar adına kusura bakmayın...

Selman
Hala kelimeler iğneleyici.

Bardagı ağzına kadar doldurdugunuzda bir damla daha damlatırsanız taşar.
Ama bardagı taşıran sadece o bir damlamıdır?

Ankara büyük şehir müşteri sıkıntısı yok.Şaşmazda her zaman olan şeyler.Servisler de aynı.Yok birbirinden farkı.Ama kurumsallık paradan önce gelmeli bence.İşte bu yüzden yetkili servis.Kişisel değil kurumsal.Siz hiç kurumsal bir yetkili servisin çalışanının, müşteriye,üstelik  bir forumda böylesine cevaplar verdiğini gördünüz mü?Ankara'da olduğum için Dörtnal Toyota 'yı merak ediyordum aslında.Ama düşüncelerimde yanılmamışım.5 kuruş fazla olsun yetkili servis olsun.

İsmail bey

Bekir arkadaşımız hangi vasıf ile Dörtnal'ı temsil ediyor bilmiyorum.
O nedenle ön yargı hoş birşey olmayabilir.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Ekim 13, 2013, 20:17:35 »
Haklısınız sadece düşüncelerimi dile getirdim.Sadece kurumsallığa vurgu yapmak istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #56 : Ekim 13, 2013, 20:25:09 »
Haklısınız sadece düşüncelerimi dile getirdim.Sadece kurumsallığa vurgu yapmak istedim.

Kurumsallık boyutuna sonuna kadar katılıyorum.

Çünkü aile şirketlerinde çalışanlar genelde kendileri oluyor ve küçük hesaplara takılıyorlar.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Ekim 13, 2013, 20:29:11 »
Özelikle Ankara'da bir de onları baya bir kalabalık akraba gurubu oluyor.Onlara torpil gerisine işte.)))) Şaka bir yana ben Şaşmaz'ı bir türlü sevemedim.8 yıldır Ankara'da yaşıyorum.Şaşmaz'a gidip de memnun olduğum gün olmadı çünkü.İyi servisler vardır ama bana denk gelmedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #58 : Ekim 13, 2013, 20:47:55 »
İsim vermeden bir olay paylaşacagım

Bu olayın geçtigi servis bir aile şirketidir.
Servise gelen aracın radyatör kapaklarından birisini usta (patron) kaybediyor.
Sonrasında idare edecek bir kapak koyuyor ve aracı yolluyor.

Yolda ısı artıp kapak fırlıyor ve motor komple kaynıyor.
Araç geldiginde usta direkt kapaga bakıyor yerinde yok.
Hatasını anlıyor ancak istese hortum patlamış termostata bilmem ne olmuş diyebilecek iken hata benim diyor.

Motoru komple rektifiye ediyor tüm parçalarını alıyor ve bu kusur ile ilgili bir kuruş para almıyor.
Bu adama siz bir daha gidermisiniz?
Ben gitmem.
Adamamı arar arabam felanca yerde gel ala bakımını yap derim. Gözüm kapalı güvenirim.

Bu olaylar birazda insanların vicdani boyutu ile alakalı.

İsmini vermeyecegim bir yetkili servistedede çırak devir daim pompasının kasnagını kırdı japon ile yapıştırıp yerine taktı.

Yorumları size bırakıyorum.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Ekim 13, 2013, 20:56:32 »
Güzel açıklama olmuş.İnsan faktörünün olduğu yerde bunlar oluyor.