Gönderen Konu: dörtnal servisi  (Okunma sayısı 7186 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: dörtnal servisi
« Yanıtla #20 : Haziran 04, 2013, 08:56:01 »
Herkese günaydın...
Samet bey konuyu açıp kaybolmuş.. Geri kalanını abilerimiz arkadaşlarımız yorumlamış.. Maalesef çamur atmak kolay ama temizlemesi zor oluyor şekil 1a da görüldüğü üzere..
Şimdi de Samet bey e cevap hakkı doğdu ama Samet bey yok ortalıkta...
Bu arada konu üzerinde gösterilen hassasiyetten nezaketten kaliteden dolayı herkese teşekkür ederim..
Dün akşam son mesajımı yazdığımda Samet bey hem online hem de konuyu okuyordu Kerem.Ya yazacak bir şey bulamadı ya da müsait değildi.Adı her ne olursa olsun ortada var olan bir yanlışlığı düzeltmiş olmak en güzeli :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 04, 2013, 08:56:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2012 VVT-I Corolla C.Extra (Beyaz)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 04, 2013, 09:59:57 »
   Az önce Sadık usta ile görüştüm.Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklama aşağıdaki gibidir
" Samet bey bize geldiğinde aracında patlama şikayeti vardı.Sorunun buji kablolarında olduğunu söyledik ve 100 TL kapora alarak orijinal buji kablosu siparişi verdik.ürün geldiğinde montajı yaparak araç sahibi beyefendiyi yol testine gönderdik.Epey sonra geldiğinde sorunun giderilmiş olduğunu,teşekkürlerini de sunarak ayrıldı.Yaptığım kontrollerde Lpg beyninin kalitesiz olduğunu ve kaliteli bir beyin ile değişim yapıldığı taktirde sorunun tamamıyla çözüleceğini belirttim.Samet bey bir sıkıntı çıkarsa gelirim dedi ve 13 Mayıs tarihinden sonra bizi ne aradı nede atölyemize geldi.285 TL orijinal buji kablosu+15 TL işçilik ile birlikte toplam 300 TL ödeme yaptı Samet bey" dedi.
   Durum bundan ibaret arkadaşlar

Bence bu durumda Samet bey geri gelmemekle çok büyük yanlış yapmış, hem 300 lira vercem hem de arızam giderilmeyecek.Samet bey geri gelseydi eğer ücretsiz bir şekilde arızası giderilmeliydi.
1) 2000 Hyundai accent 1.3 lx  2) 1999 Opel vectra 2.0 cd  3) 2006 Honda civic 1.6 vtec  4) 2009 Honda civic 1.6 elegance  5) 2010 Toyota corolla 1.6 c.extra  6) 2012 Toyota corolla 1.6 c.extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Haziran 04, 2013, 10:21:46 »
   Bence bu durumda Samet bey geri gelmemekle çok büyük yanlış yapmış, hem 300 lira vercem hem de arızam giderilmeyecek.Samet bey geri gelseydi eğer ücretsiz bir şekilde arızası giderilmeliydi.
                 Erkan bey iki sorundan biri çözülmüş zaten.Diğer sorun için lpg markasının servisine gidip gerekli beyini temin etmek.Bu da yapıldığı taktirde sorun kalmayacaktır.Sadık ve Ogün ustalar yapamadıkları bir iş için ekstra bir masraf yoksa sorunu gidermek için de kalkıp yeniden ücre tale etmezler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #23 : Haziran 13, 2013, 10:11:19 »
güzel yazmışsınız biliyorm hatalıyım ama herşey sizin dediginiz gibi degil evet patlama sorunu ile gittik buji kablosunun orjinaliyle %120 kesin çözüm olur demişlerdi. benim kızgınlıgım bu patlama sorunu nasıl çözüldü derseniz distribitör bobininden kaynaklıymş yani sizin dediginz gibi lpg nin şuçu degilmiş ama biz yinede lpg yide degiştirdik bobinide tabiki bunları yine dörtnalda yaptırdık şimdi memnunm teşekkür ediyrm bütün ustalara ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 13, 2013, 10:27:29 »
Ortada yanlış anlaşılma ve yanlış arıza tespiti var .Sorun çözülmüş bir taraf teşekkür etmiş diger taraf arızayı gidermiş olması gereken buydu.Ama şöyle de bir durum var 300 tl orjinal kablo çok para yahu NGK nın orjinal performans kablosunu 150 tl ye almıştım orjinallerinden daha kaliteliydi .Neyse bakalım hayırlısı olsun herkes için.Önemli olan sorunun çözülmesiydi oda çözülmüş sıkıntı yok .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Haziran 13, 2013, 10:49:26 »
güzel yazmışsınız biliyorm hatalıyım ama herşey sizin dediginiz gibi degil evet patlama sorunu ile gittik buji kablosunun orjinaliyle %120 kesin çözüm olur demişlerdi. benim kızgınlıgım bu patlama sorunu nasıl çözüldü derseniz distribitör bobininden kaynaklıymş yani sizin dediginz gibi lpg nin şuçu degilmiş ama biz yinede lpg yide degiştirdik bobinide tabiki bunları yine dörtnalda yaptırdık şimdi memnunm teşekkür ediyrm bütün ustalara ....

Arıza tespiti ve çözümü sandığınız gibi basit olamayabiliyor bazen, parçayı değiştirerek deneme yapmak özellikle eski araçlar arızanın giderilmesi için gerekli olabilecek bir çözüm yolu, yanlışlık zaten insana mahsus bir de işin içine ototmotiv konusu girince bunlar çok doğal her nereye giderseniz gidin bu tür sorunlar yaşayabileceğiniz aşikar.Önemli olan burada sorunu çözmeye çalışanlara öfkelenmek yerine, o arızanın sebebiyetine odaklanmanız olmalı ki bir daha yaşamayasınız.Yine de birkaç parça değişimi ile arızanızın giderilmesine sevindim açıkçası, Allah tekrarını göstermesin.

Ortada yanlış anlaşılma ve yanlış arıza tespiti var .Sorun çözülmüş bir taraf teşekkür etmiş diger taraf arızayı gidermiş olması gereken buydu.Ama şöyle de bir durum var 300 tl orjinal kablo çok para yahu NGK nın orjinal performans kablosunu 150 tl ye almıştım orjinallerinden daha kaliteliydi .Neyse bakalım hayırlısı olsun herkes için.Önemli olan sorunun çözülmesiydi oda çözülmüş sıkıntı yok .

Yukarıda da yazdığım gibi özellikle eski araçlarda arızanın tespiti hele bir de LPG var ise öyle kolay olmuyor maalesef, yanlış arıza tespiti yapılabilmesi çok doğal, ORjinal parça fiyatına gelince, fiyat doğru 285TL ama bu fiyatı kimse belirlemiyor Toyota işine gelen alır işine gelmeyen istediğini kullanır diyor, arıza tespiti yapan kişi veya kişiler çoğunlukla arızadaki riski ortadan kaldırabilmek adına orjinal parça kullanmayı tercih ederler ki bence de doğrusu bu.En kaliteli Aftermarket üretimlerde bile hata olaslığı %1 civarındayken, orjinal parça da bu durum %0,001 (milyon adet de bir) civarındadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Haziran 14, 2013, 10:14:30 »
Arıza tespiti ve çözümü sandığınız gibi basit olamayabiliyor bazen, parçayı değiştirerek deneme yapmak özellikle eski araçlar arızanın giderilmesi için gerekli olabilecek bir çözüm yolu, yanlışlık zaten insana mahsus bir de işin içine otomotiv konusu girince bunlar çok doğal her nereye giderseniz gidin bu tür sorunlar yaşayabileceğiniz aşikar.Önemli olan burada sorunu çözmeye çalışanlara öfkelenmek yerine, o arızanın sebebiyetine odaklanmanız olmalı ki bir daha yaşamayasınız.Yine de birkaç parça değişimi ile arızanızın giderilmesine sevindim açıkçası, Allah tekrarını göstermesin.

Yukarıda da yazdığım gibi özellikle eski araçlarda arızanın tespiti hele bir de LPG var ise öyle kolay olmuyor maalesef, yanlış arıza tespiti yapılabilmesi çok doğal, Orijinal parça fiyatına gelince, fiyat doğru 285 TL ama bu fiyatı kimse belirlemiyor Toyota işine gelen alır işine gelmeyen istediğini kullanır diyor, arıza tespiti yapan kişi veya kişiler çoğunlukla arızada ki riski ortadan kaldırabilmek adına orijinal parça kullanmayı tercih ederler ki bence de doğrusu bu.En kaliteli After market üretimlerde bile hata olasılığı %1 civarındayken, orijinal parça da bu durum %0,001 (milyon adet de bir) civarındadır.
   Aynısını uzun uzadıya yazmaya gerek yok sanırım.Noktasına virgülüne katılıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Haziran 15, 2013, 21:27:37 »
Arkadaşlar bugün gittim triger setini değiştirttim ve bir bakım yaptırdım ben çok memnunum (kaporta bölümü hariç) Mekanik kısmı için Sadık ;usta olsun Gökmen usta olsun Ogün usta olsun yaptıkları işi bilerek yapıyorlar. Eğer işlerini kötü yapmış olasalardı kapıda araçlar sıra olmazdı. Piyasada birçok japon araba tamircisi var ve sinek avlıyor. Buraya ise şehir dışından tamire gelen insanlar var. Durum böyle olunca bunun da mutlaka bir sebebi olmalı bana göre de sebebi işlerini düzgün yapmalarıdır.

2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ekim 11, 2013, 17:03:40 »
geçtiğimiz günlerde bende aracımın 120bin bakımını yaptırmak üzere Dörtnal Toyotaya gittim. Bahsedilen övgülere göre memnun kaldın mı derseniz, beklediğim ilgi alakayı bulamadım.

Parçaları Ufuk Sönmez'den temin ederek gitmiştim. Gittiğimde sıra çoktu sıram geldi ve araba lifte kaldırıldı. Yağı vs. değişti ve bu değişiklikleri motor bölümünde okuyan öğrenci olan genç bir arkadaşımız yaptı. Buraya kadar sorun yok genç arkadaş hevesli bir o kadar da eli yatkın. Ancak bakımlar yapıldıktan sonra ben ustalardan birinin aracı test etmek için bir tur atmalarını bekledim onlardan böyle birşey gelmedi ve vaktimde olmadığı için bende söylemedim.

Erzurumda aracımın 10bin bakımını özel bir servis olan AD GARAJda yaptırıyorum ve Dörtnal çalışanlarından daha ilgili olduklarını söyleyebilirim. Burada amacım kimseyi kötülemek değil yanlış anlaşılmasın ama çok fazla övüldüğü için beklentim yüksekti ve bakım ücreti biraz fazla geldi.

Dediğim gibi bütün parçalar bana aitti ve yapılan işlemler;

Yağ değişimi
Yağ, hava, polen filitresi değişimi
V kayışı değişimi
Dört disk ve fren balata kontrolü
Antifriz kontrolü

istenen ücret 80 lira nakit olduğu için 60 liraya düştüler. Ama dediğim gibi bana biraz fazla geldi. İllaki hakkıdır birşey diyemem ama yer imkanım olsa bunları yapabilmek çok zor değil(V kayışı değişimi dışında).
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 278 kere teşekkür etti
  • 278 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ekim 11, 2013, 17:14:48 »

Yağ değişimi
V kayışı değişimi
Antifriz kontrolü

istenen ücret 80 lira nakit olduğu için 60 liraya düştüler. Ama dediğim gibi bana biraz fazla geldi. İllaki hakkıdır birşey diyemem ama yer imkanım olsa bunları yapabilmek çok zor değil(V kayışı değişimi dışında).

60 TL çok diyorsan bu işlemlere sana diyecek lafım yok :(:( Bana göre iyi fiyat..
Sonuçta yapılan iş var,emek var ve ben aracımla ailemi taşıyorum.İşi düzgün yaptığı sürece , 60-80 civarı bu iş için uygundur. Etrafımda bu işi yapanlardan ve yaptıranlardan biliyorum..
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ekim 11, 2013, 17:36:07 »
Dediğim gibi illaki hakkıdır birşey diyemem ama yarım saat süren bu işlemleri 1 kişi yaptı ve çok geldi bana. Ayrıca belirttim bütün parçalar bana aitti. Yalnız yazmayı unutmuşum 5 lira olan arka silecek lastiğide 60 liranın içinde.

bir inşaat, yada tarım amelesinin günlük yevmiyesiyle karşılaştırdığımda bana çok geldi ;)  Ve ayrıca belitmek istediğim bu sitede yapılan övgülerin altında bir ilgi vardı.

Not : Ustalıklarına hiç bir sözüm yok. Savunmaya geçerek ortamı germeyelim.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 278 kere teşekkür etti
  • 278 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ekim 11, 2013, 17:39:04 »
Ben istanbul'da ortalama bu işlemleri 50-60 TL civarına yaptırıyorum, kendi ustamdan bahsediyorum..
30 TL yapan ustada gördüm,biraz ucuz etin yahnisi gibi oluyor o.. Zaten yapılan işten belli oluyor maalesef..
Ortamı germek için demedim, ben bilişim sektöründeyim  100 TL yaptığım işi başkası 50 TL yapıyormuş diyorlar,
ondan sonra  o iş tekrar bize geliyor birçok defa şahit oldum :(:(
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ekim 11, 2013, 17:52:52 »
Ben istanbul'da ortalama bu işlemleri 50-60 TL civarına yaptırıyorum, kendi ustamdan bahsediyorum..
30 TL yapan ustada gördüm,biraz ucuz etin yahnisi gibi oluyor o.. Zaten yapılan işten belli oluyor maalesef..
Ortamı germek için demedim, ben bilişim sektöründeyim  100 TL yaptığım işi başkası 50 TL yapıyormuş diyorlar,
ondan sonra  o iş tekrar bize geliyor birçok defa şahit oldum :(:(

Kusura bakmayın Bülent Bey Not kısmını size itafen yazmamıştım. Bazı kendini bilmez arkadaşlarımız hiç objektif olmadan yorum yapıyorlar onlar için demiştim. Dediğinize katılıyorum haklısınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ekim 12, 2013, 00:35:27 »
geçtiğimiz günlerde bende aracımın 120bin bakımını yaptırmak üzere Dörtnal Toyotaya gittim. Bahsedilen övgülere göre memnun kaldın mı derseniz, beklediğim ilgi alakayı bulamadım.

Parçaları Ufuk Sönmez'den temin ederek gitmiştim. Gittiğimde sıra çoktu sıram geldi ve araba lifte kaldırıldı. Yağı vs. değişti ve bu değişiklikleri motor bölümünde okuyan öğrenci olan genç bir arkadaşımız yaptı. Buraya kadar sorun yok genç arkadaş hevesli bir o kadar da eli yatkın. Ancak bakımlar yapıldıktan sonra ben ustalardan birinin aracı test etmek için bir tur atmalarını bekledim onlardan böyle birşey gelmedi ve vaktimde olmadığı için bende söylemedim.

Erzurumda aracımın 10bin bakımını özel bir servis olan AD GARAJda yaptırıyorum ve Dörtnal çalışanlarından daha ilgili olduklarını söyleyebilirim. Burada amacım kimseyi kötülemek değil yanlış anlaşılmasın ama çok fazla övüldüğü için beklentim yüksekti ve bakım ücreti biraz fazla geldi.

Dediğim gibi bütün parçalar bana aitti ve yapılan işlemler;

Yağ değişimi
V kayışı değişimi
Antifriz kontrolü

ben geçen hafta bakımını yaptırdım aracımın. opelim olmasına ramen dörtnala gidiyorum. dediğiniz kişi yaptı aracımın bakımını. sadık abi tsport topluyordu. o yapmış olsa ne olacak ki. yapmasa yeni ustalar nasıl yetişecek? ben aranın devamlı müşterisi olduğum için 30 tl dışarıdan parçalarımı aldım dörtnalda 80 tl yağa verdim başka bi ücret almadı benden sadık abi sağolsun. ayrıca yaşadınız şehir erzurumla ankara arasında fiyat farkı olmasını normal karşılıyorum.
dörtnalla ilgili yorumlara katılmıyorum ben kaporta kısmı için derseniz sözüm yok rezalet ötesi. ama mekanik konusuna bişey diyemeyeceğim.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ekim 12, 2013, 01:35:07 »
kim ne derse desin arkadaş, dörtnal toyota mekanik olarak gerçekten de Ankara'nın en iyisidir bence...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Ekim 12, 2013, 02:56:15 »
arkadaşlar bakın yanlış anlaşılmak istemiyorum, dörnalı kötülemiyorumda, çok şükür büyük bir sorunla karşılaşmadım onlara gitmek için ama o kadar çok methedildi ki ben sadece ilgiden dolayı beklentimin altında kaldığını ima ettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Ekim 12, 2013, 18:13:15 »
Selman bey Dörtnal'dan beklentinizi açık açık yazar mısınız lütfen? Ne umdunuz ne buldunuz bunu biraz daha açarsanız
Bahsettiğiniz bakım için test sürüşü önemli bir arıza ya da müşterinin isteği yoksa yapılmamaktadır.
Sadık usta ile az önce yaptığım görüşme de o gün tam olarak 43 araca bakım yapıldığını,43 aracın hepsine test sürüşü yapılırsa çok fazla bir zaman gerektiğini,pratikte de bunun mümkün olamayacağını belirtti.

Ayrıca işçilikle ilgili inşaat ya da tarım amelesinin işçilik ücretini baz almanızda çok ayrı bir düşünce...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ekim 12, 2013, 18:45:07 »
Merhaba. Ben Yeni dörtnal toyota servisinde yedek parça bölümünde çalışmaktayım. Geldiğiniz günü ve sizi hatırlıyorum, bir kaç kez sizinle konuşmaya, muhabbet etmeye çalışmıştım ama siz uzak durmayı tercih etmişsiniz, o nedenle beklediğim ilgi alakayı bulamadım demenizi doğru bulmuyorum. İnşaat amelesi ile bizim yaptığımız işi karşılaştırmış olmanıza diyecek hiç bir şeyim yok. Bir karşılaştırma yapacak olursak o kalabalıkta 60 TL verdiğiniz ücretin içerisine çalışan lifti, kompresörü, harcanan elektriği, silecek lastiğinizi, aracınızın motorunun yıkanmasını da katalım, bunun içerisine alınan eğitimleri, diplomaları, tecrübeleri hesaba katmıyoruz. Bu konuyu okuyan müşterilerimize de gelecekleri zaman randevu alırlarsa daha iyi yardımcı olacağımız mesajını da vermek isterim.
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ekim 12, 2013, 19:23:24 »
 !!! Arkadaşlar !!!

Şuandaki gibi kişisel tartışmalar sonrasında kalpler kırıldıgını bizzat geçmişte gördük.

Olayları lütfen kişiselleştirmeden tartışalım.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Ekim 12, 2013, 20:14:04 »
Ortam gerilmeden açıklamalarda bulunayım :)

Selman bey Dörtnal'dan beklentinizi açık açık yazar mısınız lütfen? Ne umdunuz ne buldunuz bunu biraz daha açarsanız

Ayrıca işçilikle ilgili inşaat ya da tarım amelesinin işçilik ücretini baz almanızda çok ayrı bir düşünce...

Özcan bey, ben görev icabı Erzurum/Oltuda ikamet etmek durumundayım ve aracımın bakım zamanı geldiğinde 120 km yolu kat edip aracımı orada özel bir servise götürüyorum. Ve kıyaslamayı onlarla yapmak durumundayım.

Orada aracımın bakımı yapılırken lastikler teker teker sökülür balatalar zımparadan geçirilirdi(bakın bunun doğru yada yanlış olduğunu bilmiyorum) Dörtnalda ise benim isteğim üzerine lastikler söküldü kontrol yapıldı( belki ben erken davrandım söylemekte, bakım yapan arkadaşımız söylemeden yapacaktı belkide).
İkinci olarak motor yağı konulduktan sonra hiç kontrol yapılmadı( Erzurumda yaptırdığım bakımlarda motor yağı konulduktan sonra araba rolentide çalıştırılır ve yağ çubuğuyla kontrol yapılırdı). Belki buda göz boyamak için yapılan bir durumdur bilemiyorum.

Test konusuna gelince haklısınız yerdiğim bir konu değil ama yine Erzurumda yaptırdığım bakımdan örnek verecek olursam. Orada bütün far kontrolü vs. yapılırdı. (Dörtnalda da yapılmıştır belki benim görmediğim bir sırada) Çok mühim bir olay değil ama müşteri olarak benim ilgimi çekiyordu ;)

Tamam fiyat konusunda haksızlık yaptığımın farkındayım bu durum için özür diliyorum.

Merhaba. Ben Yeni dörtnal toyota servisinde yedek parça bölümünde çalışmaktayım. Geldiğiniz günü ve sizi hatırlıyorum, bir kaç kez sizinle konuşmaya, muhabbet etmeye çalışmıştım ama siz uzak durmayı tercih etmişsiniz, o nedenle beklediğim ilgi alakayı bulamadım demenizi doğru bulmuyorum.

Bekir bey bende sizi hatırlıyorum. Evet haklısınız siz bana bir soru yönelttiniz ama o anda başka bir laf araya girince size cevap verememiştim kusura bakmayın yoksa bana yaklaşana uzak durmak gibi bir özelliğim yoktur. :)

Servisinizde 1 saatten fazla durdum ve çay bile ısmarlamadınız :) Erzurumda bunu eksik etmezlerdi o yüzden söyledim :) . Ama yine hakkınızı yemiyeyim ödemeyi yaptığım sırada orada çalışan bayan personel kola ikram etmişti ama işlemlerim bittiği için ikramı memnuniyetle geri çevirdim.

60 lira ücretin içerisinde motorun yıkanmasından bahsetmişsiniz ama ne tür bir yıkama bu ben yıkandığını hatırlamıyorum gözümden kaçmış olabilir. :) Ayrıca dediğiniz gibi inşaat işçisiyle karşılaştırmam hoş değildi bunu kabul ediyorum ama bir amelenin sabahtan akşama kadar çalışıp 60-70 lira aldığını düşününce yarım saatte alınan ücret düz mantıkla düşününce gerçekten fazla. Ama yine dediğiniz gibi bu işin içine elektrik ve eğitim meselesi girince iş değişiyor haklısınız. Bu nedenle özür diliyorum. Ve bir daha ki sefere burada olursam randevu almayı ihmal etmiyecem :)

Arkadaşlar en baştanda dedim burada servisinizi kötülemek değil niyetim. Eğerki aracımın başına buralarda birşey gelse gideceğim yer yine Dörtnal Toyota. Ben sadece Erzurumdaki servisle kıyasladığımda aynı ilgiyi göremediğimi dile getirmiştim Dörtnal adına yapılan yorumlara binaen. Yoksa yapılan işçiliğe ve ustalığa dediğim bir laf yok.

Yanlış anlamalara mahal verdiğim için başta dörtnal çalışanlarından ve bütün site üyelerinden özür diliyorum. Şimdiden hayırlı bayramlar...