0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Samet bey konuyu açıp kaybolmuş.. Geri kalanını abilerimiz arkadaşlarımız yorumlamış.. Maalesef çamur atmak kolay ama temizlemesi zor oluyor şekil 1a da görüldüğü üzere.. Şimdi de Samet bey e cevap hakkı doğdu ama Samet bey yok ortalıkta...Bu arada konu üzerinde gösterilen hassasiyetten nezaketten kaliteden dolayı herkese teşekkür ederim..
Az önce Sadık usta ile görüştüm.Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklama aşağıdaki gibidir" Samet bey bize geldiğinde aracında patlama şikayeti vardı.Sorunun buji kablolarında olduğunu söyledik ve 100 TL kapora alarak orijinal buji kablosu siparişi verdik.ürün geldiğinde montajı yaparak araç sahibi beyefendiyi yol testine gönderdik.Epey sonra geldiğinde sorunun giderilmiş olduğunu,teşekkürlerini de sunarak ayrıldı.Yaptığım kontrollerde Lpg beyninin kalitesiz olduğunu ve kaliteli bir beyin ile değişim yapıldığı taktirde sorunun tamamıyla çözüleceğini belirttim.Samet bey bir sıkıntı çıkarsa gelirim dedi ve 13 Mayıs tarihinden sonra bizi ne aradı nede atölyemize geldi.285 TL orijinal buji kablosu+15 TL işçilik ile birlikte toplam 300 TL ödeme yaptı Samet bey" dedi. Durum bundan ibaret arkadaşlar
Bence bu durumda Samet bey geri gelmemekle çok büyük yanlış yapmış, hem 300 lira vercem hem de arızam giderilmeyecek.Samet bey geri gelseydi eğer ücretsiz bir şekilde arızası giderilmeliydi.
güzel yazmışsınız biliyorm hatalıyım ama herşey sizin dediginiz gibi degil evet patlama sorunu ile gittik buji kablosunun orjinaliyle %120 kesin çözüm olur demişlerdi. benim kızgınlıgım bu patlama sorunu nasıl çözüldü derseniz distribitör bobininden kaynaklıymş yani sizin dediginz gibi lpg nin şuçu degilmiş ama biz yinede lpg yide degiştirdik bobinide tabiki bunları yine dörtnalda yaptırdık şimdi memnunm teşekkür ediyrm bütün ustalara ....
Ortada yanlış anlaşılma ve yanlış arıza tespiti var .Sorun çözülmüş bir taraf teşekkür etmiş diger taraf arızayı gidermiş olması gereken buydu.Ama şöyle de bir durum var 300 tl orjinal kablo çok para yahu NGK nın orjinal performans kablosunu 150 tl ye almıştım orjinallerinden daha kaliteliydi .Neyse bakalım hayırlısı olsun herkes için.Önemli olan sorunun çözülmesiydi oda çözülmüş sıkıntı yok .
Arıza tespiti ve çözümü sandığınız gibi basit olamayabiliyor bazen, parçayı değiştirerek deneme yapmak özellikle eski araçlar arızanın giderilmesi için gerekli olabilecek bir çözüm yolu, yanlışlık zaten insana mahsus bir de işin içine otomotiv konusu girince bunlar çok doğal her nereye giderseniz gidin bu tür sorunlar yaşayabileceğiniz aşikar.Önemli olan burada sorunu çözmeye çalışanlara öfkelenmek yerine, o arızanın sebebiyetine odaklanmanız olmalı ki bir daha yaşamayasınız.Yine de birkaç parça değişimi ile arızanızın giderilmesine sevindim açıkçası, Allah tekrarını göstermesin.Yukarıda da yazdığım gibi özellikle eski araçlarda arızanın tespiti hele bir de LPG var ise öyle kolay olmuyor maalesef, yanlış arıza tespiti yapılabilmesi çok doğal, Orijinal parça fiyatına gelince, fiyat doğru 285 TL ama bu fiyatı kimse belirlemiyor Toyota işine gelen alır işine gelmeyen istediğini kullanır diyor, arıza tespiti yapan kişi veya kişiler çoğunlukla arızada ki riski ortadan kaldırabilmek adına orijinal parça kullanmayı tercih ederler ki bence de doğrusu bu.En kaliteli After market üretimlerde bile hata olasılığı %1 civarındayken, orijinal parça da bu durum %0,001 (milyon adet de bir) civarındadır.
Yağ değişimiYağ, hava, polen filitresi değişimiV kayışı değişimiDört disk ve fren balata kontrolüAntifriz kontrolüistenen ücret 80 lira nakit olduğu için 60 liraya düştüler. Ama dediğim gibi bana biraz fazla geldi. İllaki hakkıdır birşey diyemem ama yer imkanım olsa bunları yapabilmek çok zor değil(V kayışı değişimi dışında).
Ben istanbul'da ortalama bu işlemleri 50-60 TL civarına yaptırıyorum, kendi ustamdan bahsediyorum..30 TL yapan ustada gördüm,biraz ucuz etin yahnisi gibi oluyor o.. Zaten yapılan işten belli oluyor maalesef..Ortamı germek için demedim, ben bilişim sektöründeyim 100 TL yaptığım işi başkası 50 TL yapıyormuş diyorlar, ondan sonra o iş tekrar bize geliyor birçok defa şahit oldum
geçtiğimiz günlerde bende aracımın 120bin bakımını yaptırmak üzere Dörtnal Toyotaya gittim. Bahsedilen övgülere göre memnun kaldın mı derseniz, beklediğim ilgi alakayı bulamadım. Parçaları Ufuk Sönmez'den temin ederek gitmiştim. Gittiğimde sıra çoktu sıram geldi ve araba lifte kaldırıldı. Yağı vs. değişti ve bu değişiklikleri motor bölümünde okuyan öğrenci olan genç bir arkadaşımız yaptı. Buraya kadar sorun yok genç arkadaş hevesli bir o kadar da eli yatkın. Ancak bakımlar yapıldıktan sonra ben ustalardan birinin aracı test etmek için bir tur atmalarını bekledim onlardan böyle birşey gelmedi ve vaktimde olmadığı için bende söylemedim.Erzurumda aracımın 10bin bakımını özel bir servis olan AD GARAJda yaptırıyorum ve Dörtnal çalışanlarından daha ilgili olduklarını söyleyebilirim. Burada amacım kimseyi kötülemek değil yanlış anlaşılmasın ama çok fazla övüldüğü için beklentim yüksekti ve bakım ücreti biraz fazla geldi. Dediğim gibi bütün parçalar bana aitti ve yapılan işlemler;Yağ değişimiYağ, hava, polen filitresi değişimiV kayışı değişimiDört disk ve fren balata kontrolüAntifriz kontrolüistenen ücret 80 lira nakit olduğu için 60 liraya düştüler. Ama dediğim gibi bana biraz fazla geldi. İllaki hakkıdır birşey diyemem ama yer imkanım olsa bunları yapabilmek çok zor değil(V kayışı değişimi dışında).
Selman bey Dörtnal'dan beklentinizi açık açık yazar mısınız lütfen? Ne umdunuz ne buldunuz bunu biraz daha açarsanız Ayrıca işçilikle ilgili inşaat ya da tarım amelesinin işçilik ücretini baz almanızda çok ayrı bir düşünce...
Merhaba. Ben Yeni dörtnal toyota servisinde yedek parça bölümünde çalışmaktayım. Geldiğiniz günü ve sizi hatırlıyorum, bir kaç kez sizinle konuşmaya, muhabbet etmeye çalışmıştım ama siz uzak durmayı tercih etmişsiniz, o nedenle beklediğim ilgi alakayı bulamadım demenizi doğru bulmuyorum.