0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sercan kardeşim bende amatörüm pek birşey bildiğimden değil Taşıyıcı doğru tercih açıkcası benimde tavsiyem limitleriniz dahilinde ise Thule bakabilirsiniz diyecektim...Bisiklete tam manasıyla gönül verirseniz bisikletleride yükseltirsiniz, nacizane tavsiyem çocuğunuza bisikleti bir oyun aracı olarak değilde HOBİ olarak sevdirirseniz ileride faydasını görür Geçen ay Düzcede 3günlük kamplı festivalimiz vardı bu tarz etkinlikler devamlı var yılda bıir bile katılabilsek kar Eklemeden edemeyeceğim bisiklet ile bîrlikte temin edilmesi kesinlikle gerekli olan 3şey;-Kask (20-50TL)-Eldiven(20-50TL)-Reflektörlü yelek(10-25TL)
http://www.deltabisiklet.com/?_args=Catsel,51ben buradan şuan 199 a satılan bir modeli almıştım ürü süper ve thule kadar da pahalı değil aşağı yukarı hepsi birbirine yakın 199 tl ye satılanların. tavsiye ederim...
Merhaba arkadaşlar, Amatör de olsa, bisiklet sporuyla uğraşan biriyim. Sahip olduğum taşıyıcı Thule Clip On 9104 modeli. İstanbuldan birçok şehire bisikletlerimi (2 adet) bununla taşıdım ve hiçbir sorun yaşamadım. Zira bu model, kendine özgü kilit sistemiyle son derece stabil ve güvenli, aynı zamanda son derece pratik. Bisikletleri yerleştirirken pedalların bisikletlerin birbirlerine veya kaportaya zarar vermeyecek şekilde dikkatlice yerleştirmeniz yeterli. Ancak 3.bisiklet biraz problem olabilir. (Not: Bu model hatcback arçlar içindir. İkini bir yol da, çeki demirin bağlanan sistem. Ancak mliyeti yüksen ve ruhsata işlenmesi gerek. Üçüncü yol, araç üstü taşıma sistemidir ve son derece güvenlidir. Yarış etaplarında takımlar bisikletlerini bu sistemle taşırlar. Bu sistemin dezavantajı, rüzga direnci oluşturup aerodinamiği bozması ve maliyetli bir sistem olmasıdır. Çok uzun yollar ve sık aralıklarla kullanmayacaksanız güvenli, pratik ve ucuz bir çozüm olan iyi bir markanın (thule, saris..vs) araç arkası sistemini öneririm. Bu arada isiklet deyince akla bir kural gelir, KEG ( kask, eliven, gözlük). Bunlar olmazsa olmazdır. Ancak kaskınızı seçerken 150-TL nin altındaki kasklara yönelmeyiniz.
Son yıllarda bie çok kişinin bisiklet sevgisinin yeşermesi çok güzel, üstelik kültürünün de var olduğunu görmek çok önemli. Çünkü kimi toplumlarda varlık gelişirken kültürün gelişmemesi sıkıntıya yol açar. Uarım buradaki paylaşımlar tüm topluma örnek olur, bisiklet kullanan ya da onunla trafiği paylaşanlara. Ayrıca bisiklet trafik düzenlemesinin de gözden geçirilmesini öneririm.Nacizane bir kaç önerim; mümkün mertebe tek olarak bisiklet kullanmayın, özellikle trafikte. Bisiklet yolu olan yerlerde(bazılarının sadece adı var malesef) bu yolu kullanmaya çalışın. Araç arkasına bisiklet monte ettiğinizde onun üstüne kırmızı bir bez bağlayın. Araç üstü taşıyıcı aparat gerçekten güvenli olabiliyor(aerodinamiyi bozduğu konusunda da katılıyorum) ancak 7-8 kg üstü bisikletler için çok pratik değil bence. Mümkün mertebe, ön çatalı kendini belli eden bir bir seçin(kalite ve kullanım yanında).
Tolga abi saygılar sabah konunu gördüm bankadan yazacaktım şifremi unuttum evdeki bilgisayarımda kayıtlı olduğu için geç cevap yazıyorum sana ,bisiklet konusunda bende trek 1.2 yarış modelini aldım yanında da taşıyıcı aldım bnb rock markası. Ancak senin ki daha kaliteli ben sonradan gördüm. Hepsi burada com da da mevcut uygun fiyatlı taşıyıcılar var. Ben de bir ara resimleri yükleyebilirsem görürsün. Benim araç ae101 hanımın bisikleti ile benim yarışı rahatça taşıdı ilerde çocuğum olursa onun içinde yer mevcut.)