Gönderen Konu: BİSİKLET TAŞIYICI yardım lütfen....  (Okunma sayısı 15333 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
BİSİKLET TAŞIYICI yardım lütfen....
« : Haziran 01, 2013, 14:41:13 »
TCT dostlarım ne zamandır oğlanla bana bisiklet almak istiyordum iki tane kron xc 250 aldık ancak Ankara içinde binemeyeceğiz Ankara dışında yayla evimiz var orada dağ tepe bineceğiz ancak benim corollaya nasıl bir taşıma sistemi almam lazım iki bisikleti taşımak için araç üstümü ? yada araç arkasımı ? Ankarada nerde bulurum Ankaralı bisikletçilere duyrulur.... Şimdiden yardımlarınız için teşekkürederim.
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Toyota Club Türkiye

BİSİKLET TAŞIYICI yardım lütfen....
« : Haziran 01, 2013, 14:41:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: BİSİKLET TAŞIYICI yardım lütfen....
« Yanıtla #1 : Haziran 01, 2013, 14:45:25 »
tavan taşıyıcısı alırsan , belki daha sonra kayak yapmakta isteyebilirsin, atnı platforma kayaka
tutucuları da monte edebiliyorsun, bir taşla iki kuş yani....ancak tavanda bisiklet hızlı gitmene engeldir
aerodinamizm ve oluşabilecek vınlama seslari dolayısıyla
eğer kayaklarla işim olmaz diyorsan arkaya takılanlar daha kullanışlı sanırım
pek çok büyük markette ve gayet uygun fiyatlarla bununabilir, ama istersen internetten al daha hesaplı olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 01, 2013, 14:50:46 »
TCT dostlarım ne zamandır oğlanla bana bisiklet almak istiyordum iki tane kron xc 250 aldık ancak Ankara içinde binemeyeceğiz Ankara dışında yayla evimiz var orada dağ tepe bineceğiz ancak benim corollaya nasıl bir taşıma sistemi almam lazım iki bisikleti taşımak için araç üstümü ? yada araç arkasımı ? Ankarada nerde bulurum Ankaralı bisikletçilere duyrulur.... Şimdiden yardımlarınız için teşekkürederim.
Arkaya bagaj kapagina takilan tipten kullandik 180km arabanin aero dinamigini bozuyor ve arka stoplar gozukmuyor bisikletin lastiginden dolayi ve baya ses yapiyor. Amacim almaniza engel olmak degil sadece bilginiz olsun babam 1defa kullandiktan sonra hemen satti tasiyiciyi
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Haziran 01, 2013, 14:56:11 »
tavan taşıyıcısı alırsan , belki daha sonra kayak yapmakta isteyebilirsin, atnı platforma kayaka
tutucuları da monte edebiliyorsun, bir taşla iki kuş yani....ancak tavanda bisiklet hızlı gitmene engeldir
aerodinamizm ve oluşabilecek vınlama seslari dolayısıyla
eğer kayaklarla işim olmaz diyorsan arkaya takılanlar daha kullanışlı sanırım
pek çok büyük markette ve gayet uygun fiyatlarla bununabilir, ama istersen internetten al daha hesaplı olur
Teşekkürederim Kemal Abi dediğin gibi araç üstü daha iyi hem Aspen ' e giderken kayak takımlarımıda takarım üste :):):) Şaka bir yana haklısın abi araç üstü alayım ben ileriye dönük bir taşla iki kuş dediğin gibi ...Birde Kemal abi link verseydin ...Ellerinden öpüyorum Kemal Abi.
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 01, 2013, 14:58:02 »
Arkaya bagaj kapagina takilan tipten kullandik 180km arabanin aero dinamigini bozuyor ve arka stoplar gozukmuyor bisikletin lastiginden dolayi ve baya ses yapiyor. Amacim almaniza engel olmak degil sadece bilginiz olsun babam 1defa kullandiktan sonra hemen satti tasiyiciyi
Evet doğru söylüyorsunuz araç arkası kullanışsız gibi duruyor gerçi sürat olarak 110 km geçen biri değilim aracın üstünde bisikletler varkende 90 km geçmem......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 01, 2013, 15:06:19 »
bisiklet arabanın üstüne de takılsa , arkasına da takılsa , taktıktan sonra her halûkarda 90 km/saat hızı geçmeme kriteri var diye biliyorum . konfor bozulacaktır .

arkaya asmak için link buldum : http://www.hepsiburada.com/liste/bisiklet-bagaji/department.aspx?categoryId=20024985

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 01, 2013, 15:06:24 »
Bende arka bagaj taşıyıcısı ile iki bisikleti çok rahat sorunsuz taşımıştım. Tavan, çeki demiri ve bagaj üstü taşıma modelleri var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 01, 2013, 15:14:41 »
bisiklet arabanın üstüne de takılsa , arkasına da takılsa , taktıktan sonra her halûkarda 90 km/saat hızı geçmeme kriteri var diye biliyorum . konfor bozulacaktır .

arkaya asmak için link buldum : http://www.hepsiburada.com/liste/bisiklet-bagaji/department.aspx?categoryId=20024985
Teşekkürederim Uğur bey ancak linkteki satılanların yorumları pek iç açıcı değil biraz daha kaliteli en az iki yada üç bisiklet taşıyabilecek arka yada üst aparat lazım 200-300 TL  aralığında olabilir ....Formumuzda bisikletçiler YOKMUUUUU !!!!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 01, 2013, 15:20:03 »
İşte böyle bir şey lazım dostlarım.........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 01, 2013, 15:50:36 »
Bence çok tehlikeli bir durum bu.Aslında sadece tekerleri sökerek bagaja sığdırabilirsiniz gibi geliyor bana.Yada bir kere mahsus bir şeyse,yani bisikletleri götürüp orada bırakacaksanız demonte olarak götürebilirsinizde.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 01, 2013, 15:54:45 »
Orjinal aksesuar düşünmez misiniz Tolga Bey. Resimde gösterdiğiniz gibi olanı da var diye biliyorum.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Haziran 01, 2013, 16:02:21 »
Orjinal aksesuar düşünmez misiniz Tolga Bey. Resimde gösterdiğiniz gibi olanı da var diye biliyorum.
Faruk bey Şu an orjinal toyota aksesuarlarına bakıyorum port bagaj olarak geçiyor yanlız fiyatını bulamadım ....Önce port bagaj taktırıp sonra port bagajın üstüne bisikletleri takabileceğim aparatları almam lazım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 01, 2013, 16:20:24 »
Arka bagaj taşıyıcı çok kullanışlı ve ucuz pratik bir ürün hiç bir tehlikesi yok trafikte de aracın stopları falan denilen gibi kapanmıyor kesinlikle bisikletlere ve araca zarar vermiyor, ve hiçbir sorun çıkmıyor sağlam bağlandıkları taktirde binlerce km yol gidebilirsiniz fakat onlarında modelleri aynı olmasına rağmen kaliteli ve pahalı olanları da mevcut. Bence alın bir bagaj taşıyıcı olsun bitsin orjinal ekipmanlar için çeki demiri ve tavana barlar gerekiyor pahalı ve masraflı ürünler. Bende bisiklet kullanmayı çok severim bulunduğum yerde bisiklet sporuna çok uygun. Bisikletlerim Bianchi AFX 8001 dağ ve Bianchi Discovery ( Bayan) şehir bisikleti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 08, 2013, 13:04:36 »
Bence bu biraz aracı,yakıtı ve dengeyi zorlar..Çok yüksek olmuş..Kısa mesafe ise sorun çıkmaz sanırım..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 08, 2013, 17:59:14 »
Aramizda kalsin bu isi Ahmete (ACD) sorun ;)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Haziran 08, 2013, 18:55:02 »
Aramizda kalsin bu isi Ahmete (ACD) sorun ;)
sağolun ahmet beye sormadan işi neticelendirdim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Haziran 08, 2013, 18:59:34 »
Thule marka taşıyıcı aldım bir tane kron xc150 ve bir tanede kron xc250 alıp işi bitirdim taşıyıcı çok kaliteli piyasadakiler gibi dandik değil malzemeleri aldığım yer ankara performansbisiklet....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 08, 2013, 19:01:15 »
sağolun ahmet beye sormadan işi neticelendirdim
hayirli olsun o zaman
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 08, 2013, 19:06:24 »
Sercan kardeşim bende amatörüm pek birşey bildiğimden değil ::)

Taşıyıcı doğru tercih açıkcası benimde tavsiyem limitleriniz dahilinde ise Thule bakabilirsiniz diyecektim...

Bisiklete tam manasıyla gönül verirseniz bisikletleride yükseltirsiniz, nacizane tavsiyem çocuğunuza bisikleti bir oyun aracı olarak değilde HOBİ olarak sevdirirseniz ileride faydasını görür ::)

Geçen ay Düzcede 3günlük kamplı festivalimiz vardı bu tarz etkinlikler devamlı var yılda bir bile katılabilsek kar ::)

Eklemeden edemeyeceğim bisiklet ile bîrlikte temin edilmesi kesinlikle gerekli olan 3şey;
-Kask (20-50TL)
-Eldiven(20-50TL)
-Reflektörlü yelek(10-25TL)