Gönderen Konu: Özellikle Almanlar'ın Yakıt Değerleri Tutmamış...  (Okunma sayısı 2351 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
International Council on Clean Transportatio (ICTT) isimli kuruluşun yaptırdığı ve sonuçları önceki gün açıklanan araştırmaya göre özellikle Alman otomobillerinin, verilen yakıt tüketim miktarından ortalama yüzde 25 daha fazla yakıt harcadığı ortaya çıktı.

Mock, 10 sene önce bu oranın yüzde 10 civarında olduğunu kaydetti. Özellikle BMW, Audi ve Mercedes'de bu oranların daha yüksek olduğu belirtiliyor.

BMW için bu oran yüzde 30 olarak verilirken Audi için yüzde 28, Mercedes için ise yüzde 26 olduğu tahmin ediliyor. Toyota, Renault ve Peugeot Citroen için bu oran yüzde 15 civarında. Söz konusu araştırma için yarım milyon aracın değerlerine bakıldığı ifade edildi.

Kaynak: AA
http://otomobil.haber7.com/otomobil/haber/1032871-otomobil-ureticilerinin-yakit-aldatmacasi
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • Kan Grubu: 0+
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Ynt: Özellikle Almanlar Yakıt Değerlerini Tutturamıyormuş
« Yanıtla #1 : Mayıs 31, 2013, 14:03:54 »
yarım milyon arabada denemişler ama kafaları hiç basmıyor demekki.
adamların şartlarını oluşturup 1 tane arabada deneseler aynı değerleri yakalarlardı...
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 31, 2013, 14:05:44 »
benim araç için doğru olduğunu söyleyebilirim, şehirlerarası minimum verilen değerlere düşüyor yakıt (5.4lt), ama dur kalk ve yoğun şehir içinde, verilen 8.7lt lik değeri tutturmak zor, 9-10 lt arasında geziniyor genel olarak, istanbul-izmit şehirlerarası 200km, ve 350km ilaveten istanbul trafiğinde total olarak 7.9 ortalama tüketti. Buda genel adı altında 6.6lt verilen yakıt tüketiminden oldukça fazla, araç 1.4tsi scirocco manuel
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Her dil, gönlün perdesidir.
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 77777
  • Model Yılı: '09
  • 12 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 31, 2013, 14:35:32 »
alman araçarı aten bu değerleri söylüyorlar ama ben hiç bizr zaman tutturamadım toyota da böyle bir durum yok ben toyota da tutturuyorum ama alman atraçlarında tutturamadım
birde şu sorum olacaktı 9,7 lt şehiriçi/ 5,8 şehirler arası  bu kaç km hızlarda bu değerler geçerli yok yani ona göre bilelim de
.....TOYOTA COROLLA 2009 1,6 ELEGANT VE SİYAH.....
İyi şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • 49 kere teşekkür edildi
Ynt: Özellikle Almanlar'ın Yakıt Değerleri Tutmamış...
« Yanıtla #4 : Mayıs 31, 2013, 14:41:19 »
Benim avensisin bilgisayarla pompa değeri arasında her depo bitişinde net 0,3 oynama oluyor.Kısacası  bilgisayar  8,5 gösteriyorsa biliyorumki o depoda araba 8,8 yakıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 31, 2013, 14:56:29 »
alman araçarı aten bu değerleri söylüyorlar ama ben hiç bizr zaman tutturamadım toyota da böyle bir durum yok ben toyota da tutturuyorum ama alman atraçlarında tutturamadım
birde şu sorum olacaktı 9,7 lt şehiriçi/ 5,8 şehirler arası  bu kaç km hızlarda bu değerler geçerli yok yani ona göre bilelim de
Bizim kullandığımız gibi , aile araçlarında bu değerler 80-100kmh hız limitleri içerisinde, uzun süre sabit hızla gitmek kaydıyla tüketilen yakıt şehirlerarası alınır. Şehir içide aracın yakabileceği maksimum değer. Toyota da da her zaman tutmuyor, ama alman firmaları ivmelenme ve yakıt tüketimlerinde genelde çok farklı değerlere ulaşıyor. Bu da ülkedeki yol ve iklim koşullarından olabilir. Tabi verilen fabrika değerleri, optimum koşulları baz alıyor , ama bu optimum koşullar ne, bunuda tam bilemiyorum.
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Her dil, gönlün perdesidir.
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 77777
  • Model Yılı: '09
  • 12 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 31, 2013, 15:04:44 »
toyotanın şe içi kullanımda test verisine göre 9,7 lt km içerisinde hiç zaman ulaşamadım enfazla maksimum 7,8 lt şehir içinde de 5,4 lt değerleri oluyor
sakin kullanımlarda
.....TOYOTA COROLLA 2009 1,6 ELEGANT VE SİYAH.....
İyi şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 31, 2013, 15:09:59 »
Toyota da da her zaman tutmuyor, ama alman firmaları ivmelenme ve yakıt tüketimlerinde genelde çok farklı değerlere ulaşıyor. Bu da ülkedeki yol ve iklim koşullarından olabilir. Tabi verilen fabrika değerleri, optimum koşulları baz alıyor , ama bu optimum koşullar ne, bunuda tam bilemiyorum.
Toyota da tutmamasının sebebi sizinde dediğiniz gibi ülkedeki yol ve iklimden kaynaklanıyor olmasın. adamlar kaç adet araba arasında araştırma yapmış almanlar sallıyor demekki fabrika verilerini ben bunu anlarım %15 nerede %25-30 nerede ;)
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 31, 2013, 15:12:40 »
koskoca otomobil firmaları yakıt değelerini sallayarak yazıyor diyorsun yani  :alkis:
e12 corollanın şehir içi ortalamasını yazsın biri bende kaç lt yaktığımı söyleyeyim. ;) 9.5 lt 9 lt altına düşmüyordu...buyrun hadi...
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 31, 2013, 15:13:35 »
toyotanın şe içi kullanımda test verisine göre 9,7 lt km içerisinde hiç zaman ulaşamadım enfazla maksimum 7,8 lt şehir içinde de 5,4 lt değerleri oluyor
sakin kullanımlarda
Garip, genelde bu değerlerden az yakmaz araç, gerçi trafiğin yoğunluğuda önemli, bende izmit içinde 8lt leri geçmezken, istanbulda 10lt ye çıkıyor tüketim, Şehir içi tanımı, fazla dur kalk, ve 20-50kmh lar arası sürekli değişken hızı ifade ediyor sanırım. Özellikle soğuk motorda ciddi fark yaratıyor. Benim eski corollamda 7.5lt lerde geziyordu şehir içi, hatta istanbulda bile 8.5lt üstü görmemiştim, ciddi yoğunluk olmasına rağmen. Önemli olan yolda yaktığı tabi, fabrika verisi bizi ilgilendirmiyor.
Sonuç olarak, almanların fabrika verilerinin şişirme olduğuna bende katılıyorum.

Toyota da tutmamasının sebebi sizinde dediğiniz gibi ülkedeki yol ve iklimden kaynaklanıyor olmasın. adamlar kaç adet araba arasında araştırma yapmış almanlar sallıyor demekki fabrika verilerini ben bunu anlarım %15 nerede %25-30 nerede ;)

Dostum zaten aynı şeyi söylüyoruz sonuç olarak, Tartışmanın göz kırpmanın bir manası varmı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 31, 2013, 15:18:31 »
corolla e12 şehir içi 7,8 veya 8,0 lt/100 km gösteriyor en fazla, günlük 4-5 km kullanımda, yani motor tam ısındığı zaman yol bitiyor zaten.

Herşey bir kenara toyotadan soğudum fanatiklik yapan arkadaşlar sayesinde, arkadaşlar daha çok paramız olsa hangimiz mercedes bmw
almaz? biri çıkar efsane der biri çıkar bilmem ne.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 31, 2013, 15:22:04 »
corolla e12 şehir içi 7,8 veya 8,0 lt/100 km gösteriyor en fazla, günlük 4-5 km kullanımda, yani motor tam ısındığı zaman yol bitiyor zaten.

Herşey bir kenara toyotadan soğudum fanatiklik yapan arkadaşlar sayesinde, arkadaşlar daha çok paramız olsa hangimiz mercedes bmw
almaz? biri çıkar efsane der biri çıkar bilmem ne.
Bu fanatiklik konusunda haklısınız, ben senelerce vw fanatikleri yüzünden vw den nefret ettim, bir japon fanatiğiyim, çünkü japonların üstün olduğu konular, benim araçta ilgimi çeken konular. Genel olarak karşılaştırıldığında, objektif bakmak gerekiyor, iki tarafında birbirlerine üstün tarafları olmasa, farklı tercihler hiç oluşmazdı zaten.
Bende de e12 varken, aynı bahsettiğiniz tüketimlere sahipti aracım, hatta eski aracımın kataloğuda var bende, bir ara bakacağım fabrika verilerine.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 31, 2013, 15:23:09 »
koskoca otomobil firmaları yakıt değelerini sallayarak yazıyor diyorsun yani  :alkis:
e12 corollanın şehir içi ortalamasını yazsın biri bende kaç lt yaktığımı söyleyeyim. ;) 9.5 lt 9 lt altına düşmüyordu...buyrun hadi...
Ya ismail üst yorumda da biraz saçmalamışsın onada şimdi cvp vereyim demişsin ya tek aracı inceleser yeter die 100bin araç incelersin birinde farklı değer bulursun diğerinde farklı değer bulursun ortalama sonuç ne ise asıl doğru sonuç odur. almanlarda fabrika değerlerinin %25-30 üstünde çıkıyormuş neyin tartışmasını yapıyoruz yalanmı söylicekler.

E12de kaç sene önceki motor kullabılıyor senin haberindemi makyajsızlarda hepden e110 larda kullanılan vvti lar var 13-14-15 senelik geçmişi var o motorların o değerleri yakalaması performanslı kullanımlarda çok doğal yeni motorlara bakarak o değerler evet yüksek kalıyor, 8 altına düşüremezsin açık ve net.
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 31, 2013, 15:24:21 »
bende toyota fanatiğiyim varmı itiraz edecek ve onun için bu forumda takılıyorum !!! !!! !!! !!! !!!
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 31, 2013, 15:26:13 »
e12 nin sıfırken ben kataloğunu almıştım ,akşama arayıp bulacağım, o  zaman yazarım. Sizin değerler biraz yüksek geldi bana ama sanki, sürekli klima açık ve, istanbulun yoğun kesiminde kullanıyorsanız, anca o değerlere yaklaşır gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 31, 2013, 15:32:13 »
bende toyota fanatiğiyim varmı itiraz edecek ve onun için bu forumda takılıyorum !!! !!! !!! !!! !!!
:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mayıs 31, 2013, 15:35:51 »
farklılıklar çıkmasının nedenini biraz düşünüp anlayabilirsin. gemi inşaa teknikeri olduğum için sana bir önrnek vereyim gemilerde model deneyi yapılır. suni bir ortam oluşturulur deniz suyuna yakın su seçilir model havuzunda ona göre dizaynlar hazırlanır. 1200 kw motorlu bir geminin denizde max yapacağı hız 11 knot civarıdır ama model deneylerinde 12 knot civarı hız elde edilir. keza yakıt değerleride  hız yüksek olmasına rağmen daha düşük ölçülebilir. yani bize tam sonucu gemi bittikten sonra gerçek ortam koşulları verir.
araçlardada aynı. son hız testleri olsun yakıt değerleri olsun otomobil firmalarının belirlemiş olduğu pistlerde rüzgarsız ortam düz bir zeminde belirli bir hızda yapılır. örneğin benim aracımının son hızı 188 km olması lazım ama ben yolda 210 km hıza ulaştım. neden rüzgar arkadan vuruyordu hafif eğim vardı. yakıt içinde aynı adam tek kişi rüzgar yok düm düz yol sert kullanılmadan ileri sürüş uzmanları tarafından yapılıyor. doğal şartlar bunlar olmadığı için haliyle düşük oluyor yakıt tüketimi. ve bu değerleri belirli kuruluşlar tarafından onaylayıpta kataloğa basıyorlar. yoksa vw opeli fordu ya abi 7 lt yakar ya bu ne yakacak deyipte kataloğa basmıyorlar. 
gerçek kullanımda bu oran %25 olur %15 olur kişiden kişiye değişir.  ona kalırsa ben yengenin corsayla 50 km yolu 3.8 ortalama ile gittim. sana resmini atabilirim.  istanbul şehiriçi e 5 trafiği falan. ama her dakika öyle araba mı kullanacam tabiki hayır ;)

şimdi bana biraz biraz akıllıca bir yorum yapta dinleyeyim. fanatik olabilirsin ama gerçekler var.
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mayıs 31, 2013, 15:39:51 »
e12 nin sıfırken ben kataloğunu almıştım ,akşama arayıp bulacağım, o  zaman yazarım. Sizin değerler biraz yüksek geldi bana ama sanki, sürekli klima açık ve, istanbulun yoğun kesiminde kullanıyorsanız, anca o değerlere yaklaşır gibi
abi kimse kolay kolay yakalayamaz o değerleri. safranboluda pederin vectrada 19 km ortalama hız var arabanın yakıt tüketimi 9.5 10 lt çıkıyor. araba 2.5 km yol gidemeden kapatılıyor. ama uzun yolda 6 lt bile yaktırıyorum aynı arabaya.
benim astrada aynı şekilde 25 km hızla falan 9 9.5 lt gösteriyor. 1.6 motor araçlar zaten. emisyon değerleri için bütün firmalar atmosferik motorda aşağı yukarı aynı değerleri yakalar. kimi yarım lt fazla yakar kimi yarım lt az. ortalama hız önemli dur kalk trafiği kaç km kullanılıyor günlük bunlar önemli olan...
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mayıs 31, 2013, 15:45:19 »
farklılıklar çıkmasının nedenini biraz düşünüp anlayabilirsin. gemi inşaa teknikeri olduğum için sana bir önrnek vereyim gemilerde model deneyi yapılır. suni bir ortam oluşturulur deniz suyuna yakın su seçilir model havuzunda ona göre dizaynlar hazırlanır. 1200 kw motorlu bir geminin denizde max yapacağı hız 11 knot civarıdır ama model deneylerinde 12 knot civarı hız elde edilir. keza yakıt değerleride  hız yüksek olmasına rağmen daha düşük ölçülebilir. yani bize tam sonucu gemi bittikten sonra gerçek ortam koşulları verir.
araçlardada aynı. son hız testleri olsun yakıt değerleri olsun otomobil firmalarının belirlemiş olduğu pistlerde rüzgarsız ortam düz bir zeminde belirli bir hızda yapılır. örneğin benim aracımının son hızı 188 km olması lazım ama ben yolda 210 km hıza ulaştım. neden rüzgar arkadan vuruyordu hafif eğim vardı. yakıt içinde aynı adam tek kişi rüzgar yok düm düz yol sert kullanılmadan ileri sürüş uzmanları tarafından yapılıyor. doğal şartlar bunlar olmadığı için haliyle düşük oluyor yakıt tüketimi. ve bu değerleri belirli kuruluşlar tarafından onaylayıpta kataloğa basıyorlar. yoksa vw opeli fordu ya abi 7 lt yakar ya bu ne yakacak deyipte kataloğa basmıyorlar. 
gerçek kullanımda bu oran %25 olur %15 olur kişiden kişiye değişir.  ona kalırsa ben yengenin corsayla 50 km yolu 3.8 ortalama ile gittim. sana resmini atabilirim.  istanbul şehiriçi e 5 trafiği falan. ama her dakika öyle araba mı kullanacam tabiki hayır ;)

şimdi bana biraz biraz akıllıca bir yorum yapta dinleyeyim. fanatik olabilirsin ama gerçekler var.
Şimdi burda yazdıkların konusunda itiraz edecek bişeyim yok markaların fabrika verileri zaten hiç bir zaman tam çıkmaz. Şimdi dielim wv bluemotion 3.7 litre yakıt diyor yakalayan varsa buyursun koysun yukardaki adamlarda diyorki bunun %25 daha fazla çıkıyor. Toyota 5.7 lt 100km ortalama demiş auris için bununda %15 fazlası ben bunları söylemek istiyorum alman araçları biraz daha farklı rakamlarda dolaşıyor demmekki testi yapanlar böyle söylemiş ben sehir içi 4bin devir kullandım belki çok yaktı bu seninde söylediğin kişiden kişiye değişir sabırlı insanlarda var bnm ortalamam sizin söylediklerinizden daha düşük çıkıoyor diyor mesela yavaş gidiyor gerçek bu fanatiklik varmı bu yazdıklarımda sana göre bilmiyorum ama neyse.
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mayıs 31, 2013, 15:52:03 »
Şimdi burda yazdıkların konusunda itiraz edecek bişeyim yok markaların fabrika verileri zaten hiç bir zaman tam çıkmaz. Şimdi dielim wv bluemotion 3.7 litre yakıt diyor yakalayan varsa buyursun koysun yukardaki adamlarda diyorki bunun %25 daha fazla çıkıyor. Toyota 5.7 lt 100km ortalama demiş auris için bununda %15 fazlası ben bunları söylemek istiyorum alman araçları biraz daha farklı rakamlarda dolaşıyor demmekki testi yapanlar böyle söylemiş ben sehir içi 4bin devir kullandım belki çok yaktı bu seninde söylediğin kişiden kişiye değişir sabırlı insanlarda var bnm ortalamam sizin söylediklerinizden daha düşük çıkıoyor diyor mesela yavaş gidiyor gerçek bu fanatiklik varmı bu yazdıklarımda sana göre bilmiyorum ama neyse.
toyota motorları demiyeyim japon araçları almanlara göre biraz az yakar bu bir geçek ama taş çatlasın yarım lt olur oda. dediğim gibi e12 corolla ve astrayla aynı yolu kullanıyorum arada yarım lt fark var oda kışın özellikle yazın dahada azalır tahminimce...
...Wir Leben Autos...