0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
alman araçarı aten bu değerleri söylüyorlar ama ben hiç bizr zaman tutturamadım toyota da böyle bir durum yok ben toyota da tutturuyorum ama alman atraçlarında tutturamadım birde şu sorum olacaktı 9,7 lt şehiriçi/ 5,8 şehirler arası bu kaç km hızlarda bu değerler geçerli yok yani ona göre bilelim de
Toyota da da her zaman tutmuyor, ama alman firmaları ivmelenme ve yakıt tüketimlerinde genelde çok farklı değerlere ulaşıyor. Bu da ülkedeki yol ve iklim koşullarından olabilir. Tabi verilen fabrika değerleri, optimum koşulları baz alıyor , ama bu optimum koşullar ne, bunuda tam bilemiyorum.
toyotanın şe içi kullanımda test verisine göre 9,7 lt km içerisinde hiç zaman ulaşamadım enfazla maksimum 7,8 lt şehir içinde de 5,4 lt değerleri oluyorsakin kullanımlarda
Toyota da tutmamasının sebebi sizinde dediğiniz gibi ülkedeki yol ve iklimden kaynaklanıyor olmasın. adamlar kaç adet araba arasında araştırma yapmış almanlar sallıyor demekki fabrika verilerini ben bunu anlarım %15 nerede %25-30 nerede
corolla e12 şehir içi 7,8 veya 8,0 lt/100 km gösteriyor en fazla, günlük 4-5 km kullanımda, yani motor tam ısındığı zaman yol bitiyor zaten.Herşey bir kenara toyotadan soğudum fanatiklik yapan arkadaşlar sayesinde, arkadaşlar daha çok paramız olsa hangimiz mercedes bmwalmaz? biri çıkar efsane der biri çıkar bilmem ne.
koskoca otomobil firmaları yakıt değelerini sallayarak yazıyor diyorsun yani e12 corollanın şehir içi ortalamasını yazsın biri bende kaç lt yaktığımı söyleyeyim. 9.5 lt 9 lt altına düşmüyordu...buyrun hadi...
bende toyota fanatiğiyim varmı itiraz edecek ve onun için bu forumda takılıyorum
e12 nin sıfırken ben kataloğunu almıştım ,akşama arayıp bulacağım, o zaman yazarım. Sizin değerler biraz yüksek geldi bana ama sanki, sürekli klima açık ve, istanbulun yoğun kesiminde kullanıyorsanız, anca o değerlere yaklaşır gibi
farklılıklar çıkmasının nedenini biraz düşünüp anlayabilirsin. gemi inşaa teknikeri olduğum için sana bir önrnek vereyim gemilerde model deneyi yapılır. suni bir ortam oluşturulur deniz suyuna yakın su seçilir model havuzunda ona göre dizaynlar hazırlanır. 1200 kw motorlu bir geminin denizde max yapacağı hız 11 knot civarıdır ama model deneylerinde 12 knot civarı hız elde edilir. keza yakıt değerleride hız yüksek olmasına rağmen daha düşük ölçülebilir. yani bize tam sonucu gemi bittikten sonra gerçek ortam koşulları verir. araçlardada aynı. son hız testleri olsun yakıt değerleri olsun otomobil firmalarının belirlemiş olduğu pistlerde rüzgarsız ortam düz bir zeminde belirli bir hızda yapılır. örneğin benim aracımının son hızı 188 km olması lazım ama ben yolda 210 km hıza ulaştım. neden rüzgar arkadan vuruyordu hafif eğim vardı. yakıt içinde aynı adam tek kişi rüzgar yok düm düz yol sert kullanılmadan ileri sürüş uzmanları tarafından yapılıyor. doğal şartlar bunlar olmadığı için haliyle düşük oluyor yakıt tüketimi. ve bu değerleri belirli kuruluşlar tarafından onaylayıpta kataloğa basıyorlar. yoksa vw opeli fordu ya abi 7 lt yakar ya bu ne yakacak deyipte kataloğa basmıyorlar. gerçek kullanımda bu oran %25 olur %15 olur kişiden kişiye değişir. ona kalırsa ben yengenin corsayla 50 km yolu 3.8 ortalama ile gittim. sana resmini atabilirim. istanbul şehiriçi e 5 trafiği falan. ama her dakika öyle araba mı kullanacam tabiki hayır şimdi bana biraz biraz akıllıca bir yorum yapta dinleyeyim. fanatik olabilirsin ama gerçekler var.
Şimdi burda yazdıkların konusunda itiraz edecek bişeyim yok markaların fabrika verileri zaten hiç bir zaman tam çıkmaz. Şimdi dielim wv bluemotion 3.7 litre yakıt diyor yakalayan varsa buyursun koysun yukardaki adamlarda diyorki bunun %25 daha fazla çıkıyor. Toyota 5.7 lt 100km ortalama demiş auris için bununda %15 fazlası ben bunları söylemek istiyorum alman araçları biraz daha farklı rakamlarda dolaşıyor demmekki testi yapanlar böyle söylemiş ben sehir içi 4bin devir kullandım belki çok yaktı bu seninde söylediğin kişiden kişiye değişir sabırlı insanlarda var bnm ortalamam sizin söylediklerinizden daha düşük çıkıoyor diyor mesela yavaş gidiyor gerçek bu fanatiklik varmı bu yazdıklarımda sana göre bilmiyorum ama neyse.