Gönderen Konu: Özellikle Almanlar'ın Yakıt Değerleri Tutmamış...  (Okunma sayısı 2350 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: Özellikle Almanlar'ın Yakıt Değerleri Tutmamış...
« Yanıtla #20 : Mayıs 31, 2013, 16:52:15 »
son yıllarda gözlemlenen artışın nedeni almanların benzinli motorlarında yaygın biçimde turbo kullanmaya başlaması olarak yorumlanabilir. turbolu araçlarda gaz pedalı tepkilerinin cömert olması tüketimi aşırı derecede yükseltebiliyor. otomobil satın alırken broşüründe ya da internet sitesinde yakıt tüketim verilerinin nasıl hesaplandığı açıkça yazar (tabii iyi niyetli bir firmaysa). son yıllarda yakım tüketim değerleri hesaplamaları oldukça değişti. eskiden "90 km/h sabit hızla şu kadar" şeklinde yazılırdı şehir dışı için. şimdi 90-120 km/h ayrı olarak şehir içi kullanımından hemen sonra farklı süreler ile ölçülüyor. şehir içi içinse soğuk motor çalıştırılarak çeşitli hızlar ve dur-kalk gibi evreleri mevcut. araştırma yapanlar acaba markanın belirttiği yakıt tüketimi ölçüm kriterlerini göz önüne alarak mı yapmış yoksa kendi uyguladıkları bir yöntem mi var bilemem fakat bu işin bir standartı var. çoğumuz bu standartlar çerçevesinde araç kullanmıyoruz ve yüksek tüketim çıkması normal fakat verilen değerlerin yarım litre üstü seviyelere yaklaşmak hiç de zor değil, sadece biraz dikkat ve sabır gerektiriyor.

bu arada e12'nin broşür değerlerini ben söyleyeyim şehir dışı: 5.9 lt/100 km, şehir içi 9.0 lt/100 km olarak belirtilmiş. ben kullandığımda şehir içi/dışı karışık bir güzergâhta 7.0-7.5 arasını çok rahat yakalayabiliyorum.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 31, 2013, 16:52:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 31, 2013, 17:11:27 »
E12 ortalama 7lt'dir. braşürde oda yazar tabi düz vites için. :)
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 31, 2013, 17:12:20 »
Diğerleri için birşey diyemeyeceğim ama Vw'in golf 7 için yazan teknik verilerinin pek inandırıcı olmadığını düşünüyorum. Onlara kalırsa dizel araç gibi yakıyor. Özellikle 1.2 tsi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 31, 2013, 19:39:12 »
son yıllarda gözlemlenen artışın nedeni almanların benzinli motorlarında yaygın biçimde turbo kullanmaya başlaması olarak yorumlanabilir. turbolu araçlarda gaz pedalı tepkilerinin cömert olması tüketimi aşırı derecede yükseltebiliyor. otomobil satın alırken broşüründe ya da internet sitesinde yakıt tüketim verilerinin nasıl hesaplandığı açıkça yazar (tabii iyi niyetli bir firmaysa). son yıllarda yakım tüketim değerleri hesaplamaları oldukça değişti. eskiden "90 km/h sabit hızla şu kadar" şeklinde yazılırdı şehir dışı için. şimdi 90-120 km/h ayrı olarak şehir içi kullanımından hemen sonra farklı süreler ile ölçülüyor. şehir içi içinse soğuk motor çalıştırılarak çeşitli hızlar ve dur-kalk gibi evreleri mevcut. araştırma yapanlar acaba markanın belirttiği yakıt tüketimi ölçüm kriterlerini göz önüne alarak mı yapmış yoksa kendi uyguladıkları bir yöntem mi var bilemem fakat bu işin bir standartı var. çoğumuz bu standartlar çerçevesinde araç kullanmıyoruz ve yüksek tüketim çıkması normal fakat verilen değerlerin yarım litre üstü seviyelere yaklaşmak hiç de zor değil, sadece biraz dikkat ve sabır gerektiriyor.

bu arada e12'nin broşür değerlerini ben söyleyeyim şehir dışı: 5.9 lt/100 km, şehir içi 9.0 lt/100 km olarak belirtilmiş. ben kullandığımda şehir içi/dışı karışık bir güzergâhta 7.0-7.5 arasını çok rahat yakalayabiliyorum.
Teşekkürler bilgi için:) boşuna aradım kataloğu , şimdi buldum bende, ek olarak ortalama tüketim 7.0lt demiş. Bende klima kullanmadığım zaman bahsettiğiniz rakamları yakalıyordum, Ama klimanın 0.7-1.0lt farkettirmesi , ve çekişteki etkisi baya fazlaydı. Kavrama dahi değişiyordu. Birde araba uzunda 5.9un oldukça altına düşebiliyordu. Bu da oldukça garip, ama tabi ben yine klimasız hesaplıyorum. İstanbul - izmit arası, klimasız 5.1 ortalama, klimalı 5.8-6.0 arasıydı, tabi bide adamlar benim gibi rampa aşağıda boşa atmıyordur:)
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 03, 2013, 21:45:14 »
Bencede japon verileri dogruya daha yakin.