Gönderen Konu: multi mod şanzıman arızası ve toyota kıyağı  (Okunma sayısı 4317 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
multi mod şanzıman arızası ve toyota kıyağı
« : Mayıs 31, 2013, 12:36:26 »
Arkadaşlar 2009 1.6 comfort mmt aracımı, üç gün önce bursa çavdarlı toyota servisine vites değiştirirken gelen tak tuk seslerini şikayet için götürdüm. aynı sebepten geçen sene de gitmiştim araca kalibrasyon yapmışlardı ve  düzelmişti. bu sefer araba yaklaşık 2 saat içeride kaldı. daha sonra müşteri temsilcisi geldi ve: mehmet bey aracınızın debriyaj seti, ecu denilen alet ve ekümülatörünün (yanlış hatırlamıyorsam ismini) değişmesi gerek. bunların hepsi 4000 küsur tutuyor (tam burada ben şok içerisindeyim) dedi. ama biz bunu müşteri memnuniyeti için ücretsiz yapacağız dedi. ben şokun da tesiriyle nasıl yani dedim. adam tekrar müşteri memnuniyeti dedi. ben de bu şanzumanlarda sorun mu var ki dedim adam tek tük çıkıyor bu yüzden ücretsiz değiştiriyoruz dedi. ben de derinden bir ohh çekerek çok teşekkür ederim dedim. toyota nın hatalı araçlarını geri çağırıp hatayı düzelttiğini duyuyordum ama yurt dışında oluyor sanıyordum böyle şeyler. bir kez daha toyota aldığım için çok şanslıyım dedim kendi kendime. çünkü başka bi firma olsaydı bunu yapar mıydı bilmiyorum. sizlerle paylaşmak istedim. :alkis:

Toyota Club Türkiye

multi mod şanzıman arızası ve toyota kıyağı
« : Mayıs 31, 2013, 12:36:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: multi mod şanzıman arızası ve toyota kıyağı
« Yanıtla #1 : Mayıs 31, 2013, 14:17:16 »
aracınız kac bin km de idi
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 31, 2013, 14:26:50 »
İlginç..Gözünüz aydın diyelim..:)
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 31, 2013, 15:02:42 »
Toyota bu boru değil :) boşuna listelerde ilk sırada değiller. müşteri memnuniyeti çok önemli sonuçda.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 31, 2013, 15:14:33 »
kronik sorun olmasa ellemezlerdi bile. ki zaten tek tük çıkıyor demeside demekki tespit edilmiş birşeyler var. değiştirmeleri yinede iyi birşey..
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '16
  • 22 kere teşekkür etti
  • 112 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 31, 2013, 15:47:27 »
Çavdarlı'dan hiç ummadığım bir hareket. Çünkü garantisi devam eden ve kendilerinin sattığı aracımı yağ eksiltme sorunu nedeniyle onlara götürdüğümde beni salladılar. Bu normal diyerek gönderdiler, bülteni koydum önlerine yine bir işe yaramadı. Sorundan çok bülteni nerden buldum onunla ilgilendiler.

Sonra Toyota merkez aradı direk memnuniyetsizliğimi bildirdim ve Akkoyunluya yönlendirmelerini istedim.

5-6 seferdir Akkoyunluya gidiyorum gerçekten şimdiye kadar son derece memnun ayrıldım. Her konuda yardımcı oldular.

Siz şanslısınız ya da Çavdarlı ciddi bir değişim geçirdi.
2009-2012 Auris Comfort Extra LS 1.6-132PS Valvematic
2012-2016 Corolla Comfort Extra 1.4 D-4D 90 PS
2016 - Corolla Premium Navi High 1.4 D-4D 90 PS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 02, 2013, 00:18:42 »
aracım 70.000 km de. ben de bir defa akkoyunluya gitmiştim oradan memnun kalmayınca çavdarlıya gittim. hayırlısı olsun bakalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '12
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 02, 2013, 01:01:06 »
Siz iyi bir servise denk gelmişsiniz! Benim aracım 0 km aldığım halde 580 km'de arıza verdi ve beni ağır bir ithamla sizin yanlış kullanmanızdan dolayı olmuş diyerek geri çevirdiler ve bu arızayı 20 den fazla tekrarlayan araç fabrikaya geri çağrıldı!! Kullanıcı hatası olan bir araç fabrikaya gider mi sorarım size? Bu olay Erzurum'da yaşandı, gerçekten mecbur değilseniz aracınızı şiddetle tavsiye ederim Erzurum toyota servisi ikbal Plazaya götürmeyin! İnsanı pişman ediyorlar.. saygılarımla
2012 TOYOTA AURİS 1.6 valfmatic
Tüpsüz güzel :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 02, 2013, 01:57:42 »
Erzurum toyota servisi ikbal Plazaya götürmeyin!
Terliklerimi bile götürmem oraya.Ama oradaki servisin tutum nedeni farklı.En yakın rakibi Sivas'ta olan plaza olduğundan tamamen "yersen" modundalar.Servis olayı çok önemli gerek arkadaşımızın başına gelen bir şeyde gerekse genel bakım konusunda.Yani o parayı talep edebilirlerdi sizden garantiye girmiyor bu deyip.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 04, 2013, 01:01:47 »
Terliklerimi bile götürmem oraya.Ama oradaki servisin tutum nedeni farklı.En yakın rakibi Sivas'ta olan plaza olduğundan tamamen "yersen" modundalar.Servis olayı çok önemli gerek arkadaşımızın başına gelen bir şeyde gerekse genel bakım konusunda.Yani o parayı talep edebilirlerdi sizden garantiye girmiyor bu deyip.
Ertan bey çok çok doğru söylediniz! Gerçekten para için yaşıyorlar, aracınızın bozulması hatta sizin maddi manevi zarar görmeniz umurlarında bile olmuyor. Para varsa iş var..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 04, 2013, 01:12:47 »
Para varsa iş var..
Para varsada olmuyor ne yazıkki.Keyiflerinin gelmesi,gönüllerinin olması lazım.Birde yaptıktan sonra hem paranızı alırlar hemde dünyaları bağışlamış gibi iyilik sayarlar  ;)
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 04, 2013, 05:42:18 »
Ford opel veya hangisi olursa olsun o 4 bini soke soke alirdi.. helal olsun diyorum
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Halil KARACA
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 05, 2013, 23:41:32 »
Arkadaşlar 2009 1.6 comfort mmt aracımı, üç gün önce bursa çavdarlı toyota servisine vites değiştirirken gelen tak tuk seslerini şikayet için götürdüm. aynı sebepten geçen sene de gitmiştim araca kalibrasyon yapmışlardı ve  düzelmişti. bu sefer araba yaklaşık 2 saat içeride kaldı. daha sonra müşteri temsilcisi geldi ve: mehmet bey aracınızın debriyaj seti, ecu denilen alet ve ekümülatörünün (yanlış hatırlamıyorsam ismini) değişmesi gerek. bunların hepsi 4000 küsur tutuyor (tam burada ben şok içerisindeyim) dedi. ama biz bunu müşteri memnuniyeti için ücretsiz yapacağız dedi. ben şokun da tesiriyle nasıl yani dedim. adam tekrar müşteri memnuniyeti dedi. ben de bu şanzumanlarda sorun mu var ki dedim adam tek tük çıkıyor bu yüzden ücretsiz değiştiriyoruz dedi. ben de derinden bir ohh çekerek çok teşekkür ederim dedim. toyota nın hatalı araçlarını geri çağırıp hatayı düzelttiğini duyuyordum ama yurt dışında oluyor sanıyordum böyle şeyler. bir kez daha toyota aldığım için çok şanslıyım dedim kendi kendime. çünkü başka bir firma olsaydı bunu yapar mıydı bilmiyorum. sizlerle paylaşmak istedim. :alkis:

Toyota servislerin de müşteri memnuniyetini iyi tutuyorlar.
Ne yaparsan yap Aşk ile yap...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 05, 2013, 23:53:46 »
Çavdarlı olması şaşırttı ama olması gerekeni yapmışlar bence, o kadar kötünün içinde olması gerekeni yapan olduğunda çok iyiymiş gibi gelebiliyor insana...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '16
  • 22 kere teşekkür etti
  • 112 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 05, 2013, 23:56:19 »
Çavdarlı olması şaşırttı ama olması gerekeni yapmışlar bence, o kadar kötünün içinde olması gerekeni yapan olduğunda çok iyiymiş gibi gelebiliyor insana...

+1
2009-2012 Auris Comfort Extra LS 1.6-132PS Valvematic
2012-2016 Corolla Comfort Extra 1.4 D-4D 90 PS
2016 - Corolla Premium Navi High 1.4 D-4D 90 PS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Haziran 06, 2013, 01:07:41 »
İstanbul'da rekabet var, rekabet demek müşteri memnuniyeti için çaba harcamak demek! :) Bizde tek servis var ve adamlar krallık kurmuşlar! Ertan beyin de söylediği gibi keyifleri olursa yapıyorlar.. Ailemizde dizel Corolla var bir tane geçen yaz tam tatile çıkacakken araç tekleme falan yaptı ama sistem optitron gösterge vasıtasıyla hiç bir arıza göstermiyor bize, götürdük servise adamlar tatile çıkacağımız gün diyorlar ki 1 hafta bırakın biz kullanalım arıza varsa tespit edip yaparız deli oldum resmen! götürdüm sanayide ahbaplarımdan birine açtı baktı dedi ki bu aracın pis mazottan dolayı müşürünü tıkamıştır ve 35 dakika içinde inanın teşhisi koydu, aracı tamir etti, bize teslim etti, yola çıktık! ve bize maliyeti de toplam 25 tl oldu, dediği parça serviste tek satılmıyor enjektörler dahil 5000 tl civarı bir para, bir hafta test sürüş muhabbeti ve tamir işçiliğini de hiç demiyorum! Bu adi adamlar böyle sağlamlık ve güç konusunda nam yapmış bir firmanın adını batırıyorlar işte, şu anda sıkıntı yaşıyorum ve en kısa sürede de ne yazık ki bu firmadan başka bir firmanın aracını almayı düşünüyorum  >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 07, 2013, 23:27:01 »
arkadaşlar, sonunda bugün arabamı debriyaj seti ecu su diğişmiş şekilde aldım çok şükür. iki buçuk gün serviste kaldı araba. arabama lastik almayı düşünüyordum pazarlıklar sonunda lassa impetus evo 205 55 16 91v lastiklerin tanesini 170 tl ye aldım. böylece arabamda baya bi yenilenme oldu. lastikleri de çok araştırdım ama bu nasip oldu. hayırlısı bakalım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Haziran 14, 2013, 13:32:21 »
Hayırlı olsun Mehmet bey. Güle güle kullanın aracınızı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 14, 2013, 13:37:18 »
2008 benzinli korollamın mtt ecusunu izmir tokullar ben satmadan 2 ay önce uzatuılmış garantiden değiştirmişti..geçişlerde ses oluyordu...
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 16, 2013, 15:48:59 »

Hayırlı olsun Mehmet bey. Güle güle kullanın aracınızı
teşekkür ederim