Gönderen Konu: multi mod şanzıman arızası ve toyota kıyağı  (Okunma sayısı 4370 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Ynt: multi mod şanzıman arızası ve toyota kıyağı
« Yanıtla #20 : Haziran 16, 2013, 19:21:20 »
Servise para vermeden mutlu bir sekilde ayrilmak paha bizilemez bir keyif.  :alkis: :alkis: :alkis:
Gecmis olsun Mehmet bey.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 16, 2013, 19:21:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #21 : Temmuz 06, 2013, 17:02:38 »
Herkese merhaba.
Benim 2008 model dizel comfort mmt aracım yaklaşık 1 sene kadar önce şanzıman uyarısı verdiğinde Osmaniye Özdemir Toyota Servisine götürdüm. İlk önce bir sorun yok dediler. Hemen ardından aynı hatayı tekrar verince bir kez daha götürdüm ve aracım 1 gün serviste kaldı. Bunun sonucunda bana şanzıman motorunun yanmak üzere olduğunu hatanın bundan kaynaklandığını ve değiştirilmesi gerektiğini söylediler. ve bende yaklaşık 1500 TL maliyetle değiştirttim. Bugün tekrardan aynı hatayı verince yine servise götürdüm. Bu sefer de bana aracın herhangi bir arıza kaydetmediğini eğer uzun süre (5-10 dk) rölantide kalırsa ısındığı için bu uyarıyı verdiğini söylediler. Benim bu şanzıman motorunu aklım almadı. Yeni değiştirilen bir parça 1 yılda tekrar sorun veriri mi? Servisin söylediğinin olması mümkünmü? Bana bu konuda fikir verirseniz çok memnun olacağım arkadaşlar. Bu arada aracımı 90,000 km bakımı için pazartesi günü servise götüreceğim ön arka frenleri değişecek ve enjektörlerin kurum bağladığını ve temizlenmesi gerektiğini söylediler. Bunlarla birlikte km bakımı tahminen ne kadara mal olur. Bana bu konularda yardımcı olursanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '12
  • 12 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 07, 2013, 20:52:33 »
mmt şanzımana sahip bazı toyota araçlarda sistem hatası olduğu ve hangi üretim serilerinin bundan etkilendiği bilir kişi raporuna ekli listede açıklanmıştır, ben 2011 modellerin dahi bazı serilerinde bu arızaların varlığını görmüştüm, listeyi tekrar bulabilseydim buraya ekleyecektim. Neyse bu durumu kabul etmeleri, mağdurların hukuki süreç başlatması ve örgütlenmeleri sonucu oldu anladığım kadarıyla. Yine de bir çok firmaya göre müşteri hizmetleri ilgili diyebiliriz ancak dünya da kendini ispat etmiş güzel otomobiller üreten Toyota'nın Türkiye'de yanlış politika izleyen bir temsilcisi mevcut, örneğin 10w 40 yağda ısrar etmeleri, bu konu için toyota türkiye yi aramıştım kendilerine göre bu yağ türkiye için uygunmuş, bu araçları tasarlayanın aklına gelmiyormuş gibi.. kullanım kitabında benzinli araçlar için 0w 20 veya 5w 30 yağ tavsiye edilmiş halbu ki.. belki düşünebilirsiniz bu yağlar sıcak bölgeler için ince diye ancak yeni yağ teknolojisinde her zaman düşük viskozite sıcağa dayanaksızdır anlamına gelmiyor örneğin mobil 10w 40 yağın parlama noktası 230 derece iken en son ürettikleri 5w 30 yağın parlama noktası 254 derecedir.  5w 30 yağ koydururken servisteki teknisyen " aslında biz bunları dizel araçlara koyuyoruz" demez mi. yağın üzerinde ilk önceliğin benzinli araçlar olduğunu ifade eden "API S" sertifikasyonu da mevcut bu arada..
özetle ilgili bir müşteri hizmetlerimiz var ancak teknik anlamda yanlış uygulamalar takip eden bir distribütörümüz var kanımca
Hamleler ve karşı hamleler..