mmt şanzımana sahip bazı toyota araçlarda sistem hatası olduğu ve hangi üretim serilerinin bundan etkilendiği bilir kişi raporuna ekli listede açıklanmıştır, ben 2011 modellerin dahi bazı serilerinde bu arızaların varlığını görmüştüm, listeyi tekrar bulabilseydim buraya ekleyecektim. Neyse bu durumu kabul etmeleri, mağdurların hukuki süreç başlatması ve örgütlenmeleri sonucu oldu anladığım kadarıyla. Yine de bir çok firmaya göre müşteri hizmetleri ilgili diyebiliriz ancak dünya da kendini ispat etmiş güzel otomobiller üreten Toyota'nın Türkiye'de yanlış politika izleyen bir temsilcisi mevcut, örneğin 10w 40 yağda ısrar etmeleri, bu konu için toyota türkiye yi aramıştım kendilerine göre bu yağ türkiye için uygunmuş, bu araçları tasarlayanın aklına gelmiyormuş gibi.. kullanım kitabında benzinli araçlar için 0w 20 veya 5w 30 yağ tavsiye edilmiş halbu ki.. belki düşünebilirsiniz bu yağlar sıcak bölgeler için ince diye ancak yeni yağ teknolojisinde her zaman düşük viskozite sıcağa dayanaksızdır anlamına gelmiyor örneğin mobil 10w 40 yağın parlama noktası 230 derece iken en son ürettikleri 5w 30 yağın parlama noktası 254 derecedir. 5w 30 yağ koydururken servisteki teknisyen " aslında biz bunları dizel araçlara koyuyoruz" demez mi. yağın üzerinde ilk önceliğin benzinli araçlar olduğunu ifade eden "API S" sertifikasyonu da mevcut bu arada..
özetle ilgili bir müşteri hizmetlerimiz var ancak teknik anlamda yanlış uygulamalar takip eden bir distribütörümüz var kanımca