Gönderen Konu: toyota aracınız olmasaydı hangi aracı alırdınız ?  (Okunma sayısı 11883 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: toyota aracınız olmasaydı hangi aracı alırdınız ?
« Yanıtla #80 : Mayıs 29, 2013, 15:52:59 »
Renault un dci motoruna haksız eleştiriler yapıldığını düşünüyorum. Bir arkadaşım da var, bir ahbabıma böyle böyle oldu; cümleleriyle
sağlıklı bir eleştirme yapamayız. Nasıl toyota d4d yağ yakıyor diye bütün toyotaları yağ yakar diyemiyorsak renault içinde geçerlidir.

"Renault un dci motoru Türkiye nin şu anda en sorunlu motorudur" bu cümleye dayanak bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Mayıs 29, 2013, 15:52:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Mayıs 29, 2013, 15:56:41 »

"Renault un dci motoru Türkiye nin şu anda en sorunlu motorudur" bu cümleye dayanak bekliyorum.
Beklemeyin, yok çünkü ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Mayıs 29, 2013, 15:58:16 »
Tip olarak ayni ama alt yapi ve kasa olarak degil diye hatirliyorum isi bilen biriyle konusmustum.

motoru reno olsa bile kupası farklı onların para yapanda kupasıdır kanımca...neticede kupada aynı oldukdan sonra hiç fark olmadıkdan sonra adam yıldıza neden o parayı versin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Mayıs 29, 2013, 16:09:49 »

Hayır teybin bulunduğu kısımdan nefret ediyorum.
Daha öncede dedim şimdide diyorum.Şuan Toyota'nın Avensis dışında arabasını almam.Honda'da ise alınacak araba yok bence Kemal abi kusura bakma ama ben Honda tipi iç konsol yapısından hiç hoşlanmıyorum.Her zaman klasik tercihimdir.Bundan sonra ya Golf 7 yada Audi A3 imkanlar dahilinde.

@Enes, sanırım çoğu insan senin gibi düşünüyor, alır almaz o teybi (Daha doğrusuCD çaları..malum teyp diye bi şey kalmadı artık) değiştiriyorlar
hatta bazıları daha alırken serviste hallediyor, oraya navgasyonlu kameralı falan gelişmiş  cihazlardan koyduruyorlar, fitüristik kokpite acayip yakışıyor
hele yenilerde iyice uzay çağı modeli olmuş

@Can emre , honda alacağım zaman, çok fazla tereddüt etmiştim...yılların toyota alışkanlığından sonra ister istemez her şeyi toyota ile kısaslıyordum
ve hep eski alışkanlıklarımı arıyordum...Civic in kasa yapısı, içi , bagajı, malzeme kalitersi falan hep corolladan düşük geliyordu bana
ama sırf o senin beğenmediğin kokpitten dolayı almaya karar verdim, kullanmaya başlayıncada alıştım tabi..
civicin corolladan üstün  3 özelliği var
1-motoru ve otomatik vitesi..özellikle manuel kullanımı çok kolay ve eğlenceli bir vitesi var
2-6 lı cd çalar ve antensiz radyo; ses kalitesi corolladan 5-10 gömlek üstün, corollata anfi ve takviye kabin kullanırdım
   civic ite gerek duymadım cihazın baslarıda , tizleride gayet dengeli
3-sıra dışı görünümlü ve işlevsel Kokpit

Diğer bütün özellikler corollada daha üstün

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Mayıs 29, 2013, 16:21:30 »
renault'ta kullanılan dci motor teknolojisinin mucidi nissan'dır. öncelikle bunu bilmek gerekir. renault motoru denilip bir kenara atılmaması gerek bence. mercedes de bu motoru alıp direk a serisine yerleştirmemiştir. üzerinde kendi bünyesinde çeşitli değişiklikler yapmıştır. bunun haricinde dci teknolojisinin "en sorunlu" olarak belirtilmesi için ortaya belge koymak gerekir. bence başarılı bir motor fakat ses sorununu biraz daha aşmaları gerekiyor sanırım. dizel motorlar arasında multijet ve üzerinde "tdi" etiketine sahip 1600 cc ve üzeri manuel şanzımanlı herhangi bir araç satın aldığınızda motor konusunda sıkıntı yaşamanız için çok uğraşmanız gerekebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Mayıs 29, 2013, 16:38:33 »
Paylaşımlatda öznel fikirler ile genel bilgiyi karıştırmamak lazım, kişisel düşünce ya da 3-5 yerden duyulan şey genel bir bilgi gibi verilmemeli.
 Evet, Mercedes küçük dizel de Renault ile anlaştı, tıpkı Toyota'nın Bmw ile anlaşması gibi. Dizel motor konusunda belki üzülenler olacak ama Fransızlar gerçekten iyi durumda, keza Delphi de dünyanın sayılı otomotiv teknoloji firmalarından.
Şimdi şöyle bakalım, bir Alman araçta hangi parçalar Japon üretimi, bir Japon araçta hangileri Alman!.
 Çok ilginç veriler ortaya çıkabilir. Bu arada çok iyi ustalar olmasının yanında, çok bilmiş görünüp, günümüz teknolojilerinden tamamen habersiz ustalar da malesef mevcut. Dizel ile benzinliyi ayırt edemeyenleri, karlı zeminde lastik basıncını düşürenleri, sattığı aracı tanımayanları görmek gerçekten traji komik.

Sercan arkadaşımız belirtmiş; common rail dizel teknolojisini geliştiren şu araçları genelde sorunlu görülen İtalyanlar(Fiat ve GM ile hisse ortaklıkları var) ve bir çok firma artık bunu kullanıyor. Önden çekişi ilk kullananlar Fransızlar ve kompak sınıfta bunu artık kullanmayan yok gibi. Yine Toyota co çok uzun süre Türkiye pazarına küçük hacimli dizellerini sokmadı, yakıt kalitesinin sıkıntı yaratacağını bildiğinden, ancak ondan önce pazara giren diğer markaların dizelleri bu sıkıntıları yaşadı. Ben hala yakıt kalitesinde sıkıntılar olduğunu düşünüyorum, markalar değil, bazı isyasyonlar bağlamında. Bunlarda otomotiv üreticisine suç bulmak zor. Bunu göz ardı etmemek gerek.
Toyota, 6 sigma seviyesinde üretimi, Kanban, Jidoka, Poka Yoke ile otomotiv dünyasında adını duyurmuştu. Gelişmiş bir kalite yaklaşımı sergileyerek, ana tedarikçilerinin de hissederı olma yoluna gitti mantıklı olarak(Denso vs gibi) ancak günümüzdeki modeller ile kıyaslarsam bence 80 'lerin sonları ve 90 lardaki modelleri daha kaliteliydi. Buna somut yaklaşım; ae 101 de olası sıkıntı ancak senkromeç ve devirdaim pompasında olurdu, bunun dışında zayıflıkları yoktu. Ae92 yi eniştemler sattığında 250 bin km lere gelmek üzereydi ve amortisörleri dahi değişmemişti. Hiç birinde iç kaplamalar soyulmazdı, kabloların uçları görünmezdi.
 Toyota'nın şu anda yoğunlaştığı noktanın hybrid sistem olduğunu düşünüyorum, bu konuda gerçekten dünyada 1 numara. Ama dizel-elektrik  hybrid yaparsa bundaki dizel motor bence çok farklı olur. Bu yüzden başka firmalar ile dirsek temasında olması akılcı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 35 ECC 97
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '08
  • 116 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Mayıs 29, 2013, 16:41:23 »
Kendime gidip yeni ayakkabılar alırdım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Mayıs 29, 2013, 16:55:50 »
Ercü de yeni bisiklet alır heralde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 112000
  • Model Yılı: '09
  • 15 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Mayıs 29, 2013, 18:23:15 »
Mercedes-Benz alırdım.
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Mayıs 29, 2013, 18:37:43 »
reno motorlarına ve araçlarına karşı fobim var ne kadar iyi olursa olsun yine de bir fransız aracı almam.
+1

Olursa Japon (marka farketmeksizin) olmazsa İtalyan alırdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Mayıs 29, 2013, 19:29:15 »
altında  ne  varsa  en iyisi odur!  ( tecrubeyle sabit )
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Mayıs 29, 2013, 21:38:57 »
altında  ne  varsa  en iyisi odur!  ( tecrubeyle sabit )
5 Sayfanın özeti... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Mayıs 29, 2013, 21:53:26 »
Kendime gidip yeni ayakkabılar alırdım :)
3 sene sonra ehliyeti alıcaksın ayakkabılarınla mı gezecektin Emre yapma yav Elegant Auris varken. :kötü:
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 35 ECC 97
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '08
  • 116 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Mayıs 30, 2013, 17:06:26 »
3 sene sonra ehliyeti alıcaksın ayakkabılarınla mı gezecektin Emre yapma yav Elegant Auris varken. :kötü:

mustafa abicim ozamana kadar aldırtırdım ben :) 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Mayıs 30, 2013, 17:13:17 »
@Enes, sanırım çoğu insan senin gibi düşünüyor, alır almaz o teybi (Daha doğrusuCD çaları..malum teyp diye bir şey kalmadı artık) değiştiriyorlar
hatta bazıları daha alırken serviste hallediyor, oraya navgasyonlu kameralı falan gelişmiş  cihazlardan koyduruyorlar, fitüristik kokpite acayip yakışıyor
hele yenilerde iyice uzay çağı modeli olmuş

@Can emre , honda alacağım zaman, çok fazla tereddüt etmiştim...yılların toyota alışkanlığından sonra ister istemez her şeyi toyota ile kısaslıyordum
ve hep eski alışkanlıklarımı arıyordum...Civic in kasa yapısı, içi , bagajı, malzeme kalitersi falan hep corolladan düşük geliyordu bana
ama sırf o senin beğenmediğin kokpitten dolayı almaya karar verdim, kullanmaya başlayıncada alıştım tabi..
civicin corolladan üstün  3 özelliği var
1-motoru ve otomatik vitesi..özellikle manuel kullanımı çok kolay ve eğlenceli bir vitesi var
2-6 lı cd çalar ve antensiz radyo; ses kalitesi corolladan 5-10 gömlek üstün, corollata anfi ve takviye kabin kullanırdım
   civic ite gerek duymadım cihazın baslarıda , tizleride gayet dengeli
3-sıra dışı görünümlü ve işlevsel Kokpit

Diğer bütün özellikler corollada daha üstün

Civic'in en sevdiğim yeri gösterge kısmı onun dışında beni cezbeden birşeyi yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Mayıs 30, 2013, 17:23:02 »
Renault un dci motoruna haksız eleştiriler yapıldığını düşünüyorum. Bir arkadaşım da var, bir ahbabıma böyle böyle oldu; cümleleriyle
sağlıklı bir eleştirme yapamayız. Nasıl toyota d4d yağ yakıyor diye bütün toyotaları yağ yakar diyemiyorsak renault içinde geçerlidir.

bu cümleye dayanak istiyorsanız, renault parçacılarına uğrayıp en fazla hangi motorun yataklarını sattıklarını sormak yeterli, olmaz diyorsanız rektifiye atölyelerine bir zahmet sorun en fazla hangi dizel motorları yeniliyorlar.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Mayıs 30, 2013, 18:53:26 »

Bu dediğinize istinaden şunu söyleyebilirim, Dönem itibariyle turbo tamir ve bakımı yapan esnafların bir çoğunun duvarında, "dizel clio turbosuna bu dükkanda bakılmamaktadır"  gibi yazılar mevcuttur.
Ayrıca yanılmıyorsam türkiyeye ilk giren dizel motorlar renaulta aitti, ve o dönemler eurodiesel de bulunmadığı için, 750-1000km de sibop eriten araçlarla dolup taşıyordu reanult özel ve yetkili servisleri. Şu an için, genel ve kronik bildiğim bir sorun yok dizel renolarda, ama ilk dönemlerde maalesef, çok kötü bir imaj bıraktılar.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Mayıs 30, 2013, 20:48:03 »
2002-2006 arasi Honda Accord 3.0 V6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 112000
  • Model Yılı: '09
  • 15 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Mayıs 30, 2013, 20:51:30 »

Sesi yeter diyorsun abi. :D
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Mayıs 30, 2013, 20:52:06 »

Türkiyede kullanda göreyim. :D :D :D :D
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/