0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
frenler gevşek derken siz acaba frene dokunur dokunmaz küt diye fren yapsın istiyor olabilir misiniz?
Merhabalar..Auris 2012 dizel mm var bende. Frenlerde problem yok ama birzalismak gerekli bence. Her arabanin fren dozlamasi farkli oluyor. Auris frene hafif bastiginizda neredeyse hic tepki vermiyor. Orta siddette guclu dozlu ve abs ye girmeden vitesten de yardim alarak (sanirim fren destek sistemi dedikleri bu) guzelce duruyor. Panik frende biraz cabuk abs ye girdigini soylemek mumkun ben bunu stok lastiklwri olan turanza er 300 e bagladim. Zira her yonuyle ortalama bir lastik. Guvenli surusler. Takip mesafesinedikkat... )
merakımdan birşey soracam öğrenmek istiyorum abs hemen devreye gimesi iyi değil mi neden hemen girmesi iyi algılanmıyor veya ben mi yanlış anladım araca mi zararı var vb...
aslında frene sert basınca lastikler hiç kızaklamadan fren yapabilse fren mesafesi daha kısa olacak ama abs devreye girmek zorunda kalınca(zemin,lastik gibi çeşitli sebeplerden duruma göre değişir) fren mesafesi birazcık daha uzuyor. ondan bahsetmiş Hüseyin Cahid bey
hüseyin bey bende 2012 auris kullanıcısıyım frenlerin zayıflığından şikayet etmişsiniz. ve size bir anımı anlatayım aracımda seyir halinde giderken önümde bagajı açık bir passat vardı bagajı doluydu ve kapağıda yukarı doğru açıktı bende sol şerit dolu olduğundan onun arkasından gidiyordum önümü göremiyordum.ben yanımdaki arkadaşıma birşeyler söylemek için yüzüne baktım ve kafamı çevirir çevirmez passat birden fren yapmış ve aramızda 10 metre yok hızım 120km/saat frenlerime aniden yüklendim ve inanamadım duracağına inanın durdum ve arada 2 metre kadar mesafe vardı bence siz kafanıza fazla takıyorsunuz aurisin frenlerine ben o an hasta oldum bence hiçbir sorun yok saygılar...
2012 aurisle buna benzer bir durum bende yaşadım eskişehirin içinden geçiyordum hızım ortalama 120 falan ilerde kırmızı yanmadan geçiyim diye biraz daha bastım ama tam yaklaşmışken yetişemeyeceğimi ve trafiğin çok kalabalık olduğunu gördüm ve keskin bir fren yapmak zorunda kaldım o kadar kısa mesafede durduki oldukça şaşırmıştım
Benzer bir durumuda ben yasadim otoyolda ilerlerken yuksek hizlardaydi kocaeli fabrikalarinin meshur yolusu vardir o yokusu cikarken sol seritte bir kamyonun oldugunu gordum orta seritte bir tane tir vardi ve en sag seride gectim tirin arkasinda sag seride gecer gecmez tirin ucunda kamyon goruverdim ve ani freni yapistirmam bir oldu frenlerim ates gibi oldugu aracin icinden hissetim ama sonucta durdu