Gönderen Konu: Aurisi 2012 Fren problemi  (Okunma sayısı 3048 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 15 kere teşekkür etti
Aurisi 2012 Fren problemi
« : Mayıs 20, 2013, 14:53:05 »
Yaklaşık 1 yıldır auris kullanmaktayım. frenlerimin gevşek olduğu için bir çok kez servise götürdüm kontrol ettirdim. her seferinde normal olduğu için işlem yapılmadan geri teslim aldım . bu süreçte 2 kez yavaş hızlarda 20-30 km hızda aracı durduramadığım için önden çarptım. 4 gündür aynı model fulence kullanıyorum frenleme gayet iyi ve güven veriyor. ancak bu gün tekrar auris kullanmaya başladım ve aradaki farkı çok rahat anlıyorsunuz . auris tam anlamıyla fren konusunda başarısız sanki hiç frenleme yok gibi geliyor. durdurmakta zorlanıyorsunuz. servis normal denemeye devam ediyor . umarım büyük bir kaza yaşamam.

Toyota Club Türkiye

Aurisi 2012 Fren problemi
« : Mayıs 20, 2013, 14:53:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Aurisi 2012 Fren problemi
« Yanıtla #1 : Mayıs 20, 2013, 16:04:34 »
hüseyin bey bende 2012 auris kullanıcısıyım frenlerin zayıflığından şikayet etmişsiniz. ve size bir anımı anlatayım aracımda seyir halinde giderken önümde bagajı açık bir passat vardı bagajı doluydu ve kapağıda yukarı doğru açıktı bende sol şerit dolu olduğundan onun arkasından gidiyordum önümü göremiyordum.ben yanımdaki arkadaşıma birşeyler söylemek için yüzüne baktım ve kafamı çevirir çevirmez passat birden fren yapmış ve aramızda 10 metre yok hızım 120km/saat  frenlerime aniden yüklendim ve inanamadım duracağına inanın durdum ve arada 2 metre kadar mesafe vardı bence siz kafanıza fazla takıyorsunuz aurisin frenlerine ben o an hasta oldum bence hiçbir sorun yok saygılar...
BULUNDUĞUN ORTAMA UY AMA,GELDİĞİN YERİ UNUTMA...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 20, 2013, 16:13:02 »
frenler gevşek derken siz acaba frene dokunur dokunmaz küt diye fren yapsın istiyor olabilir misiniz?
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 20, 2013, 16:15:40 »
frenler gevşek derken siz acaba frene dokunur dokunmaz küt diye fren yapsın istiyor olabilir misiniz?

+1...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 41 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 21, 2013, 08:32:05 »
Auris in sadece fren pedalı biraz sert, yoksa durma performansı iyidir,
2010 Auris Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 21, 2013, 09:00:13 »
Merhabalar..Auris 2012 dizel mm var bende. Frenlerde problem yok ama birzalismak gerekli bence. Her arabanin fren dozlamasi farkli oluyor. Auris frene hafif bastiginizda neredeyse hic tepki vermiyor. Orta siddette guclu dozlu ve abs ye girmeden vitesten de yardim alarak (sanirim fren destek sistemi dedikleri bu) guzelce duruyor. Panik frende biraz cabuk abs ye girdigini soylemek mumkun ben bunu stok lastiklwri olan turanza er 300 e bagladim. Zira her yonuyle ortalama bir lastik. Guvenli surusler. Takip mesafesinedikkat...    :))
...TOYOTA...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 21, 2013, 09:54:26 »
Merhabalar..Auris 2012 dizel mm var bende. Frenlerde problem yok ama birzalismak gerekli bence. Her arabanin fren dozlamasi farkli oluyor. Auris frene hafif bastiginizda neredeyse hic tepki vermiyor. Orta siddette guclu dozlu ve abs ye girmeden vitesten de yardim alarak (sanirim fren destek sistemi dedikleri bu) guzelce duruyor. Panik frende biraz cabuk abs ye girdigini soylemek mumkun ben bunu stok lastiklwri olan turanza er 300 e bagladim. Zira her yonuyle ortalama bir lastik. Guvenli surusler. Takip mesafesinedikkat...    :))

merakımdan birşey soracam öğrenmek istiyorum abs hemen devreye gimesi iyi değil mi neden hemen girmesi iyi algılanmıyor veya ben mi yanlış anladım araca  mi zararı var vb...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 21, 2013, 10:13:59 »
merakımdan birşey soracam öğrenmek istiyorum abs hemen devreye gimesi iyi değil mi neden hemen girmesi iyi algılanmıyor veya ben mi yanlış anladım araca  mi zararı var vb...
aslında frene sert basınca lastikler hiç kızaklamadan fren yapabilse fren mesafesi daha kısa olacak ama abs devreye girmek zorunda kalınca(zemin,lastik gibi çeşitli sebeplerden duruma göre değişir) fren mesafesi birazcık daha uzuyor. ondan bahsetmiş Hüseyin Cahid bey
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 21, 2013, 10:17:42 »
aslında frene sert basınca lastikler hiç kızaklamadan fren yapabilse fren mesafesi daha kısa olacak ama abs devreye girmek zorunda kalınca(zemin,lastik gibi çeşitli sebeplerden duruma göre değişir) fren mesafesi birazcık daha uzuyor. ondan bahsetmiş Hüseyin Cahid bey

:alkis:
Chevrolet Cruze 40,000 km 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 21, 2013, 10:49:22 »

anlamış bulunuyorum :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 21, 2013, 12:47:21 »
Frenleri yetersiz mi buluyorsunuz? ABS sisteminiz her ani yavaşlamada devreye mi giriyor?

Yumuşak hamurlu lastiklere geçiş vaktiniz gelmiş demektir.

Bu erken değişimde kaybedeceğiniz bir kaç yüz lira, kaybedebileceğiniz çok daha büyük değerlerin yanında toz parçaçığı kadar kalabilir.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 21, 2013, 12:55:14 »
Tekin Bey, ben Auris'imi geçen ay aldım. Corolla vardı daha önce 2005 Terra. Bridgestone lastikten sonra bu arabama Michelin Primacy 3 lastik aldım..
Fren konusunda sorunum yok gibi..Lastiklerden çok memnunum.. ER300 ile bunun arasında çok gittim geldim :)  Michelin tercih ettim..
İyi ki öyle yapmışım..
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 21, 2013, 14:16:31 »
hüseyin bey bende 2012 auris kullanıcısıyım frenlerin zayıflığından şikayet etmişsiniz. ve size bir anımı anlatayım aracımda seyir halinde giderken önümde bagajı açık bir passat vardı bagajı doluydu ve kapağıda yukarı doğru açıktı bende sol şerit dolu olduğundan onun arkasından gidiyordum önümü göremiyordum.ben yanımdaki arkadaşıma birşeyler söylemek için yüzüne baktım ve kafamı çevirir çevirmez passat birden fren yapmış ve aramızda 10 metre yok hızım 120km/saat  frenlerime aniden yüklendim ve inanamadım duracağına inanın durdum ve arada 2 metre kadar mesafe vardı bence siz kafanıza fazla takıyorsunuz aurisin frenlerine ben o an hasta oldum bence hiçbir sorun yok saygılar...

2012 aurisle buna benzer bir durum bende yaşadım eskişehirin içinden geçiyordum hızım ortalama 120 falan ilerde kırmızı yanmadan geçiyim diye biraz daha bastım ama tam yaklaşmışken yetişemeyeceğimi ve trafiğin çok kalabalık olduğunu gördüm ve keskin bir fren yapmak zorunda kaldım o kadar kısa mesafede durduki oldukça şaşırmıştım
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 21, 2013, 14:36:43 »
2012 aurisle buna benzer bir durum bende yaşadım eskişehirin içinden geçiyordum hızım ortalama 120 falan ilerde kırmızı yanmadan geçiyim diye biraz daha bastım ama tam yaklaşmışken yetişemeyeceğimi ve trafiğin çok kalabalık olduğunu gördüm ve keskin bir fren yapmak zorunda kaldım o kadar kısa mesafede durduki oldukça şaşırmıştım

:D tek ben değilmişim demek ki 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 21, 2013, 17:42:27 »

Benzer bi durumuda ben yasadim otoyolda ilerlerken yuksek hizlardaydi kocaeli fabrikalarinin meshur yolusu vardir o yokusu cikarken sol seritte bir kamyonun oldugunu gordum orta seritte bir tane tir vardi ve en sag seride gectim tirin arkasinda sag seride gecer gecmez tirin ucunda kamyon goruverdim ve ani freni yapistirmam bir oldu frenlerim ates gibi oldugu aracin icinden hissetim ama sonucta durdu :)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mayıs 21, 2013, 21:31:42 »
Benzer bir durumuda ben yasadim otoyolda ilerlerken yuksek hizlardaydi kocaeli fabrikalarinin meshur yolusu vardir o yokusu cikarken sol seritte bir kamyonun oldugunu gordum orta seritte bir tane tir vardi ve en sag seride gectim tirin arkasinda sag seride gecer gecmez tirin ucunda kamyon goruverdim ve ani freni yapistirmam bir oldu frenlerim ates gibi oldugu aracin icinden hissetim ama sonucta durdu :)

baya varız heralde kardeşim :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mayıs 22, 2013, 09:52:52 »
Aynen bende bi tek kendimi dalgin zannederdim :D
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 22, 2013, 10:09:52 »
Fren olayı toyotalarda üst kısmlarda az tepkili alt kısımlarda ise gayet başarılı şekilde ayarlanmış.Çok degil 2 hafta önceki anımı anlatayım bu arada aracım 2005 sol hb kardeşimgille beraber köye gidiyoruz köy yolu üzerinde bir yer var yolun ardı görünmeyen ufak bir tepecik oraya biraz hızlı girmem için kızım ısrar etti biraz uçma etkisi yaratıyor .İyi tamam dedim hızım 80-90 civarı araçta 4 yetişkin 3 çocuk 1 bagajda yük var .daha tepecigin sütüne grelir gelmez yolun tam ortasında yanlamasına yolun ortalamış şekilde yatan bir çoban köpegi gördüm mesafe 10-15 metre var yok .Kardeşimin abi köpek sesini ve eşimin bagırmasını duydum.Ben çoktan fren basmıştım aracın fren ssitemini test etmiş olduk köpege 1-2metre kala durduk .Bende sizin gibi frenlerin iyi ama diger arbalara göre zayıf oldugunu düşünüyordum ama artık düşünmüyorum sadece fren korkarak degil gerçek anlmada iyi basmayı deneyin .Sizin demek istediginizi de çok iyi anladım volsvagen- renoult gibi araçlarda fren tepkimesi çok farklı böyle  dokunur dokunmaz hemn hissediyorsunuz.Bizim arçlarda o his fren pedalının ortasından sonra başlıyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mayıs 22, 2013, 10:14:44 »
O hissin birazda balatalara faydasi var, omru uzuyor.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 23, 2013, 14:35:38 »
Gerçekten lastik çok önemli. Bende Turanza'lar bitsin hemen Michelin yada Conti veya Dunlop'a geçeceğim. :)
...TOYOTA...