Gönderen Konu: Aurisi 2012 Fren problemi  (Okunma sayısı 3049 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '12
  • 29 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Aurisi 2012 Fren problemi
« Yanıtla #20 : Haziran 04, 2013, 01:32:13 »
Hakikaten belkide bu araçlarda en başarılı aksam frenlerdir diyebilirim size! bende örneklerini defalarca yaşadım bunun ve araç gerçekten frene çaktığınız anda istediğiniz mesafede duruyor! 2012 model aracım ve daha haftalıkken şehir içinde bir yayanın kaldırımdan kontrolsüzce inmesi sonucu az kalsın vuruyordum fakat Michelin Alpin lastikler ve Auris frenleri sayesinde kazayı ucuz bir şekilde atlatmış olduk yer Erzurum ay şubat diyecek fazla söz yok herhalde?  :D
2012 TOYOTA AURİS 1.6 valfmatic
Tüpsüz güzel :P

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 04, 2013, 01:32:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 04, 2013, 01:49:41 »
Hakikaten belkide bu araçlarda en başarılı aksam frenlerdir diyebilirim size! bende örneklerini defalarca yaşadım bunun ve araç gerçekten frene çaktığınız anda istediğiniz mesafede duruyor! 2012 model aracım ve daha haftalıkken şehir içinde bir yayanın kaldırımdan kontrolsüzce inmesi sonucu az kalsın vuruyordum fakat Michelin Alpin lastikler ve Auris frenleri sayesinde kazayı ucuz bir şekilde atlatmış olduk yer Erzurum ay şubat diyecek fazla söz yok herhalde?  :D
Hiç e12 kullandınızmı, onla karşılaştırırsak nasıl frenler, ABS sık devreye giriyormu, bozuk zeminlerde, ben e12 kullanırken frenlerinden şikayetçiydim birazda, auriside sadece test sürüşünde kullandım. O yüzden soruyorum, siz oldukça memnun, olduğunuza göre kasa ağırlaşınca frenlerde muhtemelen güçlendirildi , denge sistemleride var sanırım sizin araçlarda, gayet normal tabi:), hem sorup hem cevapladım gibi oldu ama kusra bakmayın.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 04, 2013, 07:31:30 »
Fren balataları değişiminde kaliper pimleride muhakkak kontrol edilmelidir, herzaman pim aşınmaz, bazen pim üstündeki conta şişer ve pim rahat hareket edemez dolayısiyle balata diske sürter veya yamuk aşınır. Sonuç: daha kötü fren dozu oluşur bu da ABS'nin daha erken devreye girmesine sebeplerden biridir.

Pim kontrolü sadece Auris için değil, kaliper sisteminde bulunan bütün markalar için yapılmalıdır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Her dil, gönlün perdesidir.
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 77777
  • Model Yılı: '09
  • 12 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 04, 2013, 10:04:29 »
benim corolla da da aynı durumdan muzdaripm frenler bence biraz gevşek bu hafta sonu inşallah kontrol ettirip frenlerimi istenilen seviyeye getirmiş olurum ...  8-)
.....TOYOTA COROLLA 2009 1,6 ELEGANT VE SİYAH.....
İyi şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 32000
  • 29 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 04, 2013, 20:36:40 »
Hiç e12 kullandınızmı, onla karşılaştırırsak nasıl frenler, ABS sık devreye giriyormu, bozuk zeminlerde, ben e12 kullanırken frenlerinden şikayetçiydim birazda, auriside sadece test sürüşünde kullandım. O yüzden soruyorum, siz oldukça memnun, olduğunuza göre kasa ağırlaşınca frenlerde muhtemelen güçlendirildi , denge sistemleride var sanırım sizin araçlarda, gayet normal tabi:), hem sorup hem cevapladım gibi oldu ama kusra bakmayın.
Bundan önceki aracımız e12 idi ve ona göre frenleri taş gibi diyebilirim size. bastığınız yerde duruyor, e12'ler gibi ABS olur olmaz devreye girmiyor ve aracın yol tutuşunu bozmuyor.. Aracın donanımına gelince sadece ABS, EBD ve e 12'ye ek olarak BA mevcut aracımda, VSC falan Comfort plus donanımda sunuluyordu o zaman... (BA-Break Assist, Ek fren desteği, yani frene basış sertliğini ölçerek ek fren kuvveti sağlıyor duruma göre)
2012 TOYOTA AURİS 1.6 valfmatic
Tüpsüz güzel :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Haziran 04, 2013, 21:01:53 »
Bundan önceki aracımız e12 idi ve ona göre frenleri taş gibi diyebilirim size. bastığınız yerde duruyor, e12'ler gibi ABS olur olmaz devreye girmiyor ve aracın yol tutuşunu bozmuyor.. Aracın donanımına gelince sadece ABS, EBD ve e 12'ye ek olarak BA mevcut aracımda, VSC falan Comfort plus donanımda sunuluyordu o zaman... (BA-Break Assist, Ek fren desteği, yani frene basış sertliğini ölçerek ek fren kuvveti sağlıyor duruma göre)
Anladım esp olmaması bir eksiklik tabi ama, japonlar bu konuda biraz geç davranıyor genellikle. Gerçi esp siz araç kullanmakta sürücü tekniklerini oldukça geliştiriyor. Araçta kayma olduğunda nasıl bir tepki vereceğinizi biliyorsunuz. Düşündüğüm gibiymiş, cevabınız için teşekkür ederim, e12 hakkındaki fikrimizde aynı.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio