0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İzmiti körfezden- sapanca ya kadar ezberledim ya, 18 yaşından beri araba koşturduğumuz için, herhangi bir radar dahil olduğunda, yerini biliyoruz, zaten bir ağımız var, ilk radarı gören, forumlarda paylaşıyor, en son gelişmede carefour köprüsünün altında, istanbul istikametine giden araçları kesiyor. İzmitin kandıra yolu var şükür.
5 ay sonramı geldi tebligat çok uzun bir süreymiş.
343TL ceza geldi carrefour köprüsü altı izmit>istanbul yönü... Radarı görmek mümkün değil.
ben 2004 ün cezasını 2010 da ödedim, önceki muayenelerde çıkmamıştır ceza. geçmiş olsun, kaç kmh la geldi ceza, ben 90-95 arası 2 defa geçtim, henüz bişey gelmedi eve ama
dediklerinize katılmamak mumkun değil. ama işin diğer yönü var. araçların - yolların hız limitleri belirlenirken yol- araç özelliği değil insan özellikleri düşünülerek belirlenir. 50 km dahil ve üstü hızlar insan vücudu için ölümcül hızlardır. yayalar için. öyle bir ülkede yaşıyoruz ki arabaların yayalara gösterdiği saygıyı yayalar araçlara göstermiyor. ne ışık ne yaya geçidi ne alt üst geçit... evet araçlar eskisi gibi değil daha kaliteli yollar eskisinden kat kat daha iyi ama gel gelelim insanlar hala ilk günki gibi deri kemik ve etten ibaret. yerleşim yerlerinin olduğu yerde hız sınırı 50 km , bu sınır yayalar düşünülerek belirlenir. bazı genişletilmiş yollarda il genel meclisi kararı ile 70 km hız limiti belirlenir. 110 km bölünmüş şehirler arası yollarda yerleşim yerine yaklaşınca limit 50 ye düşer. vs.. vs.. vs.. bu kısım olması gerekn kısımdı. diğer yandan polis kanunun uygulayıcısıdır. ona hız sınırı 100 km dedilerde size 90 km ile mi ceza yazdı ha yüz de yüz doğrulukla çalışmadıkları çalışamadıkları doğrudur. bana ceza yazdıda şuna ceza yazmadı bir savunma şekli değildir. kural ne ise vatandaş o kurala uymak zorundadır. kuralı ihlal eden BEN (kendi şahsımız olunca ) böle kural mı olur. ankara için söylüyorum : hız limitleri 70 km ye indiğinden bu yana genişletilmiş yollarda yaralamalı kazalar yüzde 60 ölümlü kazalar yüzde 80 azaldı. ağır maddi hasarlı kazalar yüzde 50 azaldı. demekki neymiş ?... işin diğer tarafını da düşünmek lazım. bir örnek daha vereyim : etlik cad 1011 kavşak tünel çıkışı 80-100-120 km ile çıkar araçlar gene böyle bir durum araç 100-120 gibi gider ana kız 50 yaş-25 yaş karşıdan karşıya geçer sanki geçecek yer yok gibi tünelden çıkan da çıkışı göremez tabi gördüğünde ise iş işten geçmiş olur ana - kız rahmetli. ve ana kız suçlu ama önemli olan kimin suçlu olduğu değil onların ölmüş olmalarıtünel girişi içi ve çıkışı hız sınırı 50 km dir 50 ile gidilse idi ana kız yaşıyor olabilirlerdi..... Allah kazasız belasız seyahatler nasip etsin.