Gönderen Konu: 86 KM/h D-100 radar cezası:((  (Okunma sayısı 10769 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris 1.33
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: 86 KM/h D-100 radar cezası:((
« Yanıtla #40 : Mayıs 30, 2013, 21:44:38 »
30/12/2012 CEZA tarihi tebligat 05.05.2013 civarı..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mayıs 30, 2013, 21:44:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mayıs 31, 2013, 09:12:59 »
5 ay sonramı geldi tebligat çok uzun bir süreymiş.
1996 Corolla gli-2001 Peugeot 206-2005 Corolla terra- 2004  Chevrolet Lacetti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 18 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mayıs 31, 2013, 11:51:10 »
İzmiti körfezden- sapanca ya kadar ezberledim ya, 18 yaşından beri araba koşturduğumuz için, herhangi bir radar dahil olduğunda, yerini biliyoruz, zaten bir ağımız var, ilk radarı gören, forumlarda paylaşıyor, en son gelişmede carefour köprüsünün altında, istanbul istikametine giden araçları kesiyor. İzmitin kandıra yolu var şükür.
343TL ceza geldi carrefour köprüsü altı izmit>istanbul yönü... Radarı görmek mümkün değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mayıs 31, 2013, 12:52:35 »
5 ay sonramı geldi tebligat çok uzun bir süreymiş.
ben 2004 ün cezasını 2010 da ödedim, önceki muayenelerde çıkmamıştır ceza.

343TL ceza geldi carrefour köprüsü altı izmit>istanbul yönü... Radarı görmek mümkün değil.

geçmiş olsun, kaç kmh la geldi ceza, ben 90-95 arası 2 defa geçtim, henüz bişey gelmedi eve ama
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Mayıs 31, 2013, 18:52:01 »
üzücü , can sıkıcı durum , geçmiş olsun .
bir ülke çalışarak , üreterek kalkınır ve borç öder . işin yolu budur.
ama üretmeden , çalışmadan bizdeki gibi ımfye olan borcun sıfırlandığı söyleniyorsa , bu , ektradan alınan vergilerle , trafik cezalarıyla oluyor .
dünyada vergilendirilmiş ürüne , yeniden bir vergi eklendiği TEK ülkenin Türkiye olduğunu sanırım çoğumuz biliyoruzdur .

otobanlarda 3 yada 4 şerit vardır .
sağdan sola doğru hız artar . yani en sağda bulunan bir araba yavaş gitmek isteyen , ortada bulunan araba orta hızla gitmesi gereken , en sağ şerit ise acelesi olana yada hıza ihtiyaç duyana ayrılmış şerittir. hee , bu demek değildir , en solda kuralları ihlal etsin .

soru : hız limitinin 80 km olduğu d-100 karayolunda en soldaki 80le gitmesi gerekecekse , ortadaki ve sağdaki kaçar km'yle gitmeli ?
cevap : 70le ve 60la mı ?

eğer mantalite buysa istanbul'un karayolunda 50-60la giden arabaların yaratacağı trafiği düşünün.

tamamen duygusal işler. gözlerim doldu .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mayıs 31, 2013, 19:12:11 »
Kolaymı dönüyor devletin çarkı, para lazım para
kimden alacak parayı cemaattanmı
senden benden alacak tabi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Model Yılı: -
  • 18 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Haziran 02, 2013, 18:12:53 »
ben 2004 ün cezasını 2010 da ödedim, önceki muayenelerde çıkmamıştır ceza.

geçmiş olsun, kaç kmh la geldi ceza, ben 90-95 arası 2 defa geçtim, henüz bişey gelmedi eve ama

+100 km diyeyim :) (yol bomboştu)
(-150 km)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Temmuz 06, 2013, 01:17:36 »
   Suçu işlediğiniz tarihten itibaren ceza makbuzunuz 15 GÜN (15 iş günü değil) içinde postaya verilmemişse gelen ceza tutanağını alıp bağlı bulunduğunuz adliyenin trafik mahkemesine;trafik mahkemesi yoksa sulh hukuk hakimliğine gidip "tebligat kanununa uygun olmayan gönderi" adı altında başvuruda bulunuyorsunuz ve cezanız iptal olacak.
   10 gün önce,13 Mart tarihinde Şirinevler'de 93 km ile radara girmişiz.Tam iki buçuk ay sonra postaya verildiği ve ceza ile ilgili delil anlamında fotoğraf/video olmadığı için cezanın ilgili kanun hükümleri gereği iptalini talep ettiğim bir dilekçe ile Büyükçekmece adliyesinde Sulh Hukuk hakimliğine başvuruda bulundum.Bakırköy adliyesine başvuruda bulunmadığım için süreç 2 ay kadar uzayabilir dedi hakim.Aklınızın bir köşesine yazın bunu
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Temmuz 06, 2013, 09:24:34 »
dediklerinize katılmamak mumkun değil. ama işin diğer yönü var. araçların - yolların hız limitleri belirlenirken yol- araç özelliği değil insan özellikleri düşünülerek belirlenir. 50 km dahil ve üstü hızlar insan vücudu için ölümcül hızlardır. yayalar için.
  öyle bir ülkede yaşıyoruz ki arabaların yayalara gösterdiği saygıyı yayalar araçlara göstermiyor. ne ışık ne yaya geçidi ne alt üst geçit...
   evet araçlar eskisi gibi değil daha kaliteli yollar eskisinden kat kat daha iyi ama gel gelelim insanlar hala ilk günki gibi deri kemik ve etten ibaret. yerleşim yerlerinin olduğu yerde hız sınırı 50 km , bu sınır yayalar düşünülerek belirlenir. bazı genişletilmiş yollarda il genel meclisi kararı ile 70 km hız limiti belirlenir.  110 km bölünmüş şehirler arası yollarda yerleşim yerine yaklaşınca limit 50 ye düşer. vs.. vs.. vs..
   bu kısım olması gerekn kısımdı.
   diğer yandan polis kanunun uygulayıcısıdır. ona hız sınırı 100 km dedilerde size 90 km ile mi ceza yazdı ???  ha yüz de yüz doğrulukla çalışmadıkları çalışamadıkları doğrudur. bana ceza yazdıda şuna ceza yazmadı bir savunma şekli değildir. kural ne ise vatandaş o kurala uymak zorundadır. kuralı ihlal eden BEN (kendi şahsımız olunca ) böle kural mı olur.
   ankara için söylüyorum : hız limitleri 70 km ye indiğinden bu yana genişletilmiş yollarda yaralamalı kazalar yüzde 60 ölümlü kazalar yüzde 80 azaldı. ağır maddi hasarlı kazalar yüzde 50 azaldı.
   demekki neymiş ?... işin diğer tarafını da düşünmek lazım.
  bir örnek daha vereyim : etlik cad 1011 kavşak tünel çıkışı 80-100-120 km ile çıkar araçlar gene böyle bir durum araç 100-120 gibi gider ana kız 50 yaş-25 yaş karşıdan karşıya geçer sanki geçecek yer yok gibi tünelden çıkan da çıkışı göremez tabi gördüğünde ise iş işten geçmiş olur ana - kız  rahmetli. ve ana kız suçlu ama önemli olan kimin suçlu olduğu değil onların ölmüş olmaları
tünel girişi içi ve çıkışı hız sınırı 50 km dir 50 ile gidilse idi ana kız yaşıyor olabilirlerdi.....
   Allah kazasız belasız seyahatler nasip etsin.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Temmuz 06, 2013, 10:01:24 »
dediklerinize katılmamak mumkun değil. ama işin diğer yönü var. araçların - yolların hız limitleri belirlenirken yol- araç özelliği değil insan özellikleri düşünülerek belirlenir. 50 km dahil ve üstü hızlar insan vücudu için ölümcül hızlardır. yayalar için.
  öyle bir ülkede yaşıyoruz ki arabaların yayalara gösterdiği saygıyı yayalar araçlara göstermiyor. ne ışık ne yaya geçidi ne alt üst geçit...
   evet araçlar eskisi gibi değil daha kaliteli yollar eskisinden kat kat daha iyi ama gel gelelim insanlar hala ilk günki gibi deri kemik ve etten ibaret. yerleşim yerlerinin olduğu yerde hız sınırı 50 km , bu sınır yayalar düşünülerek belirlenir. bazı genişletilmiş yollarda il genel meclisi kararı ile 70 km hız limiti belirlenir.  110 km bölünmüş şehirler arası yollarda yerleşim yerine yaklaşınca limit 50 ye düşer. vs.. vs.. vs..
   bu kısım olması gerekn kısımdı.
   diğer yandan polis kanunun uygulayıcısıdır. ona hız sınırı 100 km dedilerde size 90 km ile mi ceza yazdı ???  ha yüz de yüz doğrulukla çalışmadıkları çalışamadıkları doğrudur. bana ceza yazdıda şuna ceza yazmadı bir savunma şekli değildir. kural ne ise vatandaş o kurala uymak zorundadır. kuralı ihlal eden BEN (kendi şahsımız olunca ) böle kural mı olur.
   ankara için söylüyorum : hız limitleri 70 km ye indiğinden bu yana genişletilmiş yollarda yaralamalı kazalar yüzde 60 ölümlü kazalar yüzde 80 azaldı. ağır maddi hasarlı kazalar yüzde 50 azaldı.
   demekki neymiş ?... işin diğer tarafını da düşünmek lazım.
  bir örnek daha vereyim : etlik cad 1011 kavşak tünel çıkışı 80-100-120 km ile çıkar araçlar gene böyle bir durum araç 100-120 gibi gider ana kız 50 yaş-25 yaş karşıdan karşıya geçer sanki geçecek yer yok gibi tünelden çıkan da çıkışı göremez tabi gördüğünde ise iş işten geçmiş olur ana - kız  rahmetli. ve ana kız suçlu ama önemli olan kimin suçlu olduğu değil onların ölmüş olmaları
tünel girişi içi ve çıkışı hız sınırı 50 km dir 50 ile gidilse idi ana kız yaşıyor olabilirlerdi.....
   Allah kazasız belasız seyahatler nasip etsin.

Arif bey yazdıklarınızın bir çoğunda haklısınız ama konu başlığında bahsedilen yer İstanbul'da ki E-5 denilen, şehirler arası yol kabul edilen, yayaların ve motorsuz araçların girmesinin yasak olduğu hatta girmesinler diye bariyerler yapılan yol. Bu yolda hız limiti çok düşük kalıyor. İnsan faktörünü yani yayaları düşünemeyiz çünkü yaya girişi yasak. Zaten dediğiniz gibi sadece yayalar düşünülerek hız limitleri belirlenseydi TEM otoyolunda 120 km limit olmazdı. Yayanın adım atabildiği yerlerde 50km kabul ama onundışındaki yerlerde hız limitlerinin yükseltilmesi lazım. Almanya'da bazı otobanlarda hız limiti yok ama ona rağmen bizdeki gibi kazalar olmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 22000
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Temmuz 06, 2013, 11:00:21 »
İki hafta önce Düzce Gölyaka dan Otoyola girdim, İstanbul istikametinde bulunan Berceste Dinlenme Tesislerine 1 km kadar kala ve 120 km hızla giderken otoyolda inek sürüsünün karşıya geçirildiğini gördüm, herkes yavaşlamak zorunda kaldı, Allah'tan görüş mesafesi uzundu bir kaza olmadı, polisi aradım hemen karayollarına durumu bildireceğini söyledi o kadar, kimse hakkında işlem yapıldı mı hiç bilemeyeceğiz belki. Otoyolda bile inek sürüsü çıkan bir ülkede araç kullanmak zorundayız, herkese kazasız sürüşler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris 1.33
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Temmuz 06, 2013, 23:21:49 »
Gebze de oturuyorum,bizim burası 6-7 km sonra istanbul il sınırına geçiyorsunuz.Geçen gün bir arkadaşımın iş yerinde trafik polisi arkadaşı geldi,bu konudan bahsettim memur arkadaş trafik bölge amirliklerinin herbirinin yolun şehre yakın olması gibi sebeplerden bu hızın e-5'te olsa 70 km olabileceğini kendi görev bölgelerinde 129 km ye kadar müsade ettiklerini ama aynı yol üzerindede olsa farklı uygulamarın olabileceğini söyledi...