Gönderen Konu: 86 KM/h D-100 radar cezası:((  (Okunma sayısı 10771 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris 1.33
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür edildi
86 KM/h D-100 radar cezası:((
« : Mayıs 15, 2013, 13:45:14 »
Geçen hafta evime trafik cezası geldi Tuzla d-100 güney bölgesi radar cezası hız 86 km/h :(((Bu d-100 denilen yer bizim e-5 dediğimiz yol değilmi?

buradaki hız sınırı 70 mi 90'mı? gerçi ceza 154 tl gelmişti erken ödemeyle 115 tl ödedim...86 ile radar cezası çok tuhafıma gitti...

Toyota Club Türkiye

86 KM/h D-100 radar cezası:((
« : Mayıs 15, 2013, 13:45:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: 86 KM/h D-100 radar cezası:((
« Yanıtla #1 : Mayıs 15, 2013, 14:53:03 »
Geçen hafta evime trafik cezası geldi Tuzla d-100 güney bölgesi radar cezası hız 86 km/h :(((Bu d-100 denilen yer bizim e-5 dediğimiz yol değilmi?

buradaki hız sınırı 70 mi 90'mı? gerçi ceza 154 tl gelmişti erken ödemeyle 115 tl ödedim...86 ile radar cezası çok tuhafıma gitti...
Yer yer hız limitlerinin düşürüldüğü noktalar vardır. Tabelaları fark edememenin kurbanı olmuşsunuz galiba.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 15, 2013, 15:08:32 »
Alllah allah, bende dün geçtim oradan 90ile, nereye tabela koymuşlarki, banada gelir o zaman ceza inşallah seyyar radardır
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 15, 2013, 15:10:57 »
Ya arkadaş ben de buna ayar oluyorum hangi dünyada yaşıyoruz .Büyük şehirlerde yavaş gitmek mümkün degil ki sen gitsen başkaları seni sürüklüyor .Herşey bir yana sokak arasında bu adam süratli gitmemiş yaya yolu olan yerde süratli gitmemiş hani hızda sorun veya ölümlü kaza getirecek biz hız degil insanları canından bezdiriyorlar üç tane çapulcu kural ihlali yapıyor alkollü araç kullanıyor arkadaş düzgün araç kullananlarda ceza yiyor lanet olsun böyle sisteme.Çok mu sert oldu ne 
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 15, 2013, 15:20:44 »
Ya arkadaş ben de buna ayar oluyorum hangi dünyada yaşıyoruz .Büyük şehirlerde yavaş gitmek mümkün degil ki sen gitsen başkaları seni sürüklüyor .Herşey bir yana sokak arasında bu adam süratli gitmemiş yaya yolu olan yerde süratli gitmemiş hani hızda sorun veya ölümlü kaza getirecek biz hız degil insanları canından bezdiriyorlar üç tane çapulcu kural ihlali yapıyor alkollü araç kullanıyor arkadaş düzgün araç kullananlarda ceza yiyor lanet olsun böyle sisteme.Çok mu sert oldu ne
:) valla bende ceza yediysem , benimde eleştirim sert olur. Bölünmüş yol sonuç olarak, belirli aralıklarla üstgeçitler var, yolun kenarlarında kontrolsüz giriş şansı yok, sadece sapaklardan giriş veriliyor. O yolda 90 hatta 110 un altında hız limiti olması, e5 in akışını yavaşlatacaktır. Sol şerit 100 üzeri akmazsa o yolda, o yol hep tıkanmaya mahkum, 1 tane kamyon bile 80-90 la sol şeride çıkınca, 10-15 binek arabayı sabote ediyor. Garip şeyler oluyor memlekette, drag, roll pisti olarak kullanılan yollarda hiç denetim olmuyor. Ama bu tür merkezi arterler de konuluyor. Zaten iş saatleri arasında o yolda 90ın üzerine istesende çıkamıyorsun, sen gel bide 70 koy , ama şöylede bir durum var, orda 70 le radar cezası yazıyorsa, 1 saatte, ordaki radarın hafızası dolar, hata verir, 70 altı geçen hiç yokki, dolmuşuda , otobüsüde, taksiside dahil
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 15, 2013, 15:34:30 »
Gelde çıldırma işte bahsettiğim budur, Radara karşı değilim ama bu hızla gittiği yol normal değil mi Allah aşkına.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 15, 2013, 16:22:57 »
:) valla bende ceza yediysem , benimde eleştirim sert olur. Bölünmüş yol sonuç olarak, belirli aralıklarla üstgeçitler var, yolun kenarlarında kontrolsüz giriş şansı yok, sadece sapaklardan giriş veriliyor. O yolda 90 hatta 110 un altında hız limiti olması, e5 in akışını yavaşlatacaktır. Sol şerit 100 üzeri akmazsa o yolda, o yol hep tıkanmaya mahkum, 1 tane kamyon bile 80-90 la sol şeride çıkınca, 10-15 binek arabayı sabote ediyor. Garip şeyler oluyor memlekette, drag, roll pisti olarak kullanılan yollarda hiç denetim olmuyor. Ama bu tür merkezi arterler de konuluyor. Zaten iş saatleri arasında o yolda 90ın üzerine istesende çıkamıyorsun, sen gel bide 70 koy , ama şöylede bir durum var, orda 70 le radar cezası yazıyorsa, 1 saatte, ordaki radarın hafızası dolar, hata verir, 70 altı geçen hiç yokki, dolmuşuda , otobüsüde, taksiside dahil
Eleştirilecek o kadar çok nokta var ki kanser gibi bitecek değil. Çünkü kanser mantık olduğu için yapıcak bişey yok.

İzmit te bilirsin ki eski gölcük yolu üzerinde bölünmüş ayrı yol olsa dahi hız sınırı 70km/h. Orada tamamen trafiği baltalamak. Akıp gidilecek bir yolda radar var.
Mesela kuruçeşme SGK müdürlüğünün oradaki geçişte araçla radar duruyordu. Fark etmişsen ordaki tabelalarda önce 70 daha sonra 50km/h tabelası var. Belki görmüşsündür ama yinede yer vereyim. Kuruçeşmede ki otoban çıkışından gelenlerle D-100 ün birleştiği arada SGK binasının yine o arada araçla radar durabiliyor. Bu sefer köprünün altından geçmeden önce değil de artık sonrasında duruyorlar.

Bitmez yaa bitmez. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 15, 2013, 17:03:55 »
Arkadaş d-100 de 70 le 154 Tl ceza yedi, kavşağa 70 le girdiğinden, hız sınırı elliye uymadığı için nerede gezici, nerede sabit radar uygulaması var bilemiyor artık insan, yine aynı arkadaş 96 la giderken d-100 de bu kez 364 TL ceza yedi, artık iş çığrından çıktı tabela ne gösteriyorsa uymak lazım yoksa kazandığımızdan fazlasını ceza olarak ödemek zorunda kalacağız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 15, 2013, 17:11:03 »
Bence bu işin, bu şekilde yapılmasının sebebi caydırıcılıktan ziyade vatandaşa bir nevi tuzak kurup bütçeyi düzeltmek, para cezası yerine mesela hız sınırını aşanın ilk etapta bir ay, ikinci de iki ay gibi arabasını bağlasalar da olur ama para getirecek bir uygulama olmadığından bu yapılmıyor sanırım, ha faydası olur mu cezaların olur ama şehir içinde ara yollarda ve denetimsiz şehirlerarası yollarda bir faydası yok,  bir de 50 tabelasını görünce hızını elliye düşürürsün ama dikkat etmek lazım arkadan gelen bir tırın altında kalmamaya :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 15, 2013, 17:43:31 »
Bildiğim kadarı ile Avrupa yakasında Zincirlikuyu'dan itibaren D-100 de hız sınırı 70 km. Her yerde tabelalar var. Ama yolun boş olduğu zamanlarda, bölünmüş yolda 70 ile gitmek tam bir işkence. Şehir dışında 110, şehir içinde 70... Anla anlayabilirsen.

Bu arada bir çok yere konulan hız koridorlarının çalışıp çalışmadığını bilen var mı acaba? Biz kurallara uyarken, yanımızdan deli deli hızlarda geçen bir sürü araba oluyor. Onlara ceza yazılıyor mu çok merak ediyorum açıkçası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris 1.33
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 15, 2013, 22:07:09 »
Ben bu işi ekonomik nedenlere bağlıyorum...devlet kendine kaynak yaratıyor...gerisi teferruat.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 15, 2013, 23:16:13 »
Eskişehirde Hasanpolatkan caddesi var yaşayanlar bilir.Geçen sabah arabayı aldım orada gidiyorum millet radar olduğunu biliyor olmalı, yavaş yavaş gidiyorlardı.
Bende biraz aşmış olabilirim diye korkuyorum umarım ceza gelmez.Kontrol edebileceğimiz bir site var mı? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris 1.33
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 15, 2013, 23:58:31 »
Eskişehirde Hasanpolatkan caddesi var yaşayanlar bilir.Geçen sabah arabayı aldım orada gidiyorum millet radar olduğunu biliyor olmalı, yavaş yavaş gidiyorlardı.
Bende biraz aşmış olabilirim diye korkuyorum umarım ceza gelmez.Kontrol edebileceğimiz bir site var mı? :)

Umarım gelmez..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çıkarım senle her yola , Toyota ~ :)
    • Artistik Buz Pateni / Çeliği
  • 19 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 16, 2013, 00:46:03 »

Hakan abi ben ordan her gün geçiyordum 2 defa sabah akşam , genelde hızlı geçiyordum +130 km ama gelen birşey olmadı , ama ben 1 aydır geçmiyorum.
'    Peugeot RCZ 1.6 Thp 153 PS    '

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 16, 2013, 01:20:06 »
Eleştirilecek o kadar çok nokta var ki kanser gibi bitecek değil. Çünkü kanser mantık olduğu için yapıcak bişey yok.

İzmit te bilirsin ki eski gölcük yolu üzerinde bölünmüş ayrı yol olsa dahi hız sınırı 70km/h. Orada tamamen trafiği baltalamak. Akıp gidilecek bir yolda radar var.
Mesela kuruçeşme SGK müdürlüğünün oradaki geçişte araçla radar duruyordu. Fark etmişsen ordaki tabelalarda önce 70 daha sonra 50km/h tabelası var. Belki görmüşsündür ama yinede yer vereyim. Kuruçeşmede ki otoban çıkışından gelenlerle D-100 ün birleştiği arada SGK binasının yine o arada araçla radar durabiliyor. Bu sefer köprünün altından geçmeden önce değil de artık sonrasında duruyorlar.

Bitmez yaa bitmez. ;)

İzmiti körfezden- sapanca ya kadar ezberledim ya, 18 yaşından beri araba koşturduğumuz için, herhangi bir radar dahil olduğunda, yerini biliyoruz, zaten bir ağımız var, ilk radarı gören, forumlarda paylaşıyor, en son gelişmede carefour köprüsünün altında, istanbul istikametine giden araçları kesiyor. İzmitin kandıra yolu var şükür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 16, 2013, 09:13:45 »
Bence bu işin, bu şekilde yapılmasının sebebi caydırıcılıktan ziyade vatandaşa bir nevi tuzak kurup bütçeyi düzeltmek, para cezası yerine mesela hız sınırını aşanın ilk etapta bir ay, ikinci de iki ay gibi arabasını bağlasalar da olur ama para getirecek bir uygulama olmadığından bu yapılmıyor sanırım, ha faydası olur mu cezaların olur ama şehir içinde ara yollarda ve denetimsiz şehirlerarası yollarda bir faydası yok,  bir de 50 tabelasını görünce hızını elliye düşürürsün ama dikkat etmek lazım arkadan gelen bir tırın altında kalmamaya :)

e tabi :D yoksa IMF ye borç nasıl kapanır ?  her yılbaşına yakın sokaklar polis araçları ellerinde makpuzlarla dolup taşmıyormu ?  beni 2 yıl önce cam filminden trafikten men ettiler ya :D 560YTl ye zor çıkardım trafiğe , ama yanımdan egzozu bağıra bağrı doğan geçti ona ilişmediler :S benim egozda yok sadece egzoz kafası vardı  az daha onada görüntü kirliliği diye ceza kesecekti adi herif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 16, 2013, 09:21:15 »
Ben bu işi ekonomik nedenlere bağlıyorum...devlet kendine kaynak yaratıyor...gerisi teferruat.

+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mayıs 16, 2013, 10:23:11 »
İzmiti körfezden- sapanca ya kadar ezberledim ya, 18 yaşından beri araba koşturduğumuz için, herhangi bir radar dahil olduğunda, yerini biliyoruz, zaten bir ağımız var, ilk radarı gören, forumlarda paylaşıyor, en son gelişmede carefour köprüsünün altında, istanbul istikametine giden araçları kesiyor. İzmitin kandıra yolu var şükür.
O birde köprünün altında kalıyor karanlıkta. Gizli kamera misali. :)

e tabi :D yoksa IMF ye borç nasıl kapanır ?  her yılbaşına yakın sokaklar polis araçları ellerinde makpuzlarla dolup taşmıyormu ?  beni 2 yıl önce cam filminden trafikten men ettiler ya :D 560YTl ye zor çıkardım trafiğe , ama yanımdan egzozu bağıra bağrı doğan geçti ona ilişmediler :S benim egozda yok sadece egzoz kafası vardı  az daha onada görüntü kirliliği diye ceza kesecekti adi herif
http://www.cnbce.com/haberler/ekonomi/imf-ye-son-taksit-14-mayis-ta

Acaba kapandı mı? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 16, 2013, 11:27:53 »

Migrostan sonraki bolumde EDS koydular bu bu EDSnin gecerli oldugu mesafe 500 metre diye biliyprum.yani odunpazari evlerine kadar eger ki bu olay oguden teee odunpazari evlerine kadarsa bana kalacak yer ayarlarsaniz simdiden iyi olacak gibi :P
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris 1.33
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 16, 2013, 15:14:33 »

Vekil efendiler kendilerine trafik cezası bile istemiyorlar...gerisini sen düşün mesut kardeş...