Gönderen Konu: amortisör mü patladı bilemedim:((((  (Okunma sayısı 9457 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
amortisör mü patladı bilemedim:((((
« : Mayıs 13, 2013, 03:44:37 »
Merhaba toyota camiası.benim araçta çözemediğim bir problem var fotolarda gözüktüğü gibi arka amortisörler patlak gibi nasi diyim aracın önü bildiğiniz uçak gibi havalandı arka taraf çöktü yaklaşık 6 aydır böyle acaba takozlarla ilgili bir sorun mu ? :argh: :argh:yardım için teşşekkür ederim:))

Corolla Terra E110 1.3 düplü:))

Toyota Club Türkiye

amortisör mü patladı bilemedim:((((
« : Mayıs 13, 2013, 03:44:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
Ynt: amortisör mü patladı bilemedim:((((
« Yanıtla #1 : Mayıs 13, 2013, 09:40:10 »
amortisör patlak olsa ses yapar gibi geliyor bana.
Chevrolet Cruze 40,000 km 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • herşey buvatan evlatlarının eğitimi için...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 119000
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 13, 2013, 10:32:23 »
anladığım kadarıyla aracınız düplü...
düpün ağırlığından arkalar biraz alçak olabilir mi diye aklımdan geçiyor....
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı
2001 corolla vvti-Milano sıralı lpg
2011 avensis 1.8 multidrıve s - brc comfort lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Mayıs 13, 2013, 13:34:31 »
:D Usta araçta geçen sene takılan atiker simit düp var ama 2007'den beri düp var ve her şeyi denedim arkadaki stepneyi de çıkardım bi değişiklik olmadı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Mayıs 13, 2013, 16:40:05 »
Ve sağ arka amortisörden bi çukura girince ses geliyo zaten ama bu sefer sol taraftakini çözemiyorum onda ses soluk yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 13, 2013, 16:50:36 »
Amörtisörler patlaksa özellikle kasislerde "takırtı" şeklinde ses yapar. Çok büyük ihtimal amörtisör patlağı vardır. Bir ışıkla falan kontrol edin amortisörleri yağ akıtmış mı diye.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 13, 2013, 17:46:22 »
arabanın yaşı gereği amortisörler eskimiştir. arkalara bir takım KYB excel G amortisör tak hem yükselir hemde yol tutuşu artar.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 327 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 16, 2013, 15:13:33 »
arabanın yaşı gereği amortisörler eskimiştir. arkalara bir takım KYB excel G amortisör tak hem yükselir hemde yol tutuşu artar.
Atilla abiye katılıyorum. Benim aracında arka tarafı aynı şekilde (Amortisörlerim sağlam ), bakım zamanı Toyotronic'ten Abdullah ustaya konuyu açtığımda ( Arka amortisör toz körükleri patlak ) amortisörlerin zayıflamış olabileceğini ve aracın yaşı gereği helezonlarında ömrünün bitmiş olabileceğini söyledi. Müsait bir zamanda arka amortisörler+helezonlar ve toz körüklerini değiştirmeyi planlıyorum bende.
2001 1.4 Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 16, 2013, 19:59:33 »
Atilla abiye katılıyorum. Benim aracında arka tarafı aynı şekilde (Amortisörlerim sağlam ), bakım zamanı Toyotronic'ten Abdullah ustaya konuyu açtığımda ( Arka amortisör toz körükleri patlak ) amortisörlerin zayıflamış olabileceğini ve aracın yaşı gereği helezonlarında ömrünün bitmiş olabileceğini söyledi. Müsait bir zamanda arka amortisörler+helezonlar ve toz körüklerini değiştirmeyi planlıyorum bende.
Hilmi hemşerim sustaları hemen değiştirme önce amortisör ve toz lastiklerini değiştir sanırım düzelecek.bu arabaların  amortisörleri gazlı olduğundan yüksekliği etkiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 16, 2013, 20:19:29 »
amortisör + yayları değişirseniz eski sağlığına kavuşur...
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 327 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 17, 2013, 08:48:22 »
Hilmi hemşerim sustaları hemen değiştirme önce amortisör ve toz lastiklerini değiştir sanırım düzelecek.bu arabaların  amortisörleri gazlı olduğundan yüksekliği etkiliyor.
Atilla abi yönlendirmeniz için teşekkür ederim. Susta dediğiniz helezon oluyor yanlış anlamadıysam mesajdan. O zaman dediğiniz gibi yapıp kontrol etmekte fayda var ancak malum 12 yaşında aracında helezonlarında da ciddi esneklik kaybı olabilir. ( Malesef km düşürme olmuş aracımda şuan 158 000 km sayaç ancak tahminim 350 000 km den fazla gerçek değeri ) Sökülmüşken komple yenilemek niyetindeydim ancak kontrol edilip hareket etmek dediğiniz gibi daha sağlıklı olacak gibi.
2001 1.4 Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 17, 2013, 12:27:11 »
Arka tarafta terlemeler başlamış ama bu sol tarafta biraz fazla bu dengeyi oldukça bozar en kısa zamanda çaresine bakın derim.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 17, 2013, 14:11:19 »
Hazır sizin konu açılmışken benim aracımdada olan sorundan bahsedeyim. 2 haftadır sağ arkadan gıcırtı sesleri geliyor acaba sizinde sorununuz bu şekilde mi? Ben çok fazla çöküklük göremedim fotoğraflarda. aten bizim araçların önü arkaya göre daha kalkık vaziyette. Baktırmaya zamanım olmadı bende bakım sonrası yazarım buraya nedenlerini. Arabayı esnetiyorum park halinde sağ arkadan gıcırtı sesi geliyor yada engebeli bir yerde manevra yaparken daha çok duyuluyor.
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 17, 2013, 14:27:14 »
Hazır sizin konu açılmışken benim aracımdada olan sorundan bahsedeyim. 2 haftadır sağ arkadan gıcırtı sesleri geliyor acaba sizinde sorununuz bu şekilde mi? Ben çok fazla çöküklük göremedim fotoğraflarda. aten bizim araçların önü arkaya göre daha kalkık vaziyette. Baktırmaya zamanım olmadı bende bakım sonrası yazarım buraya nedenlerini. Arabayı esnetiyorum park halinde sağ arkadan gıcırtı sesi geliyor yada engebeli bir yerde manevra yaparken daha çok duyuluyor.
bijon somunlarını kontrol ettir gevşek olabilir. arka aks bilyaları ve burçlarda kontroldan geçmeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 17, 2013, 14:29:25 »
Atilla abi yönlendirmeniz için teşekkür ederim. Susta dediğiniz helezon oluyor yanlış anlamadıysam mesajdan. O zaman dediğiniz gibi yapıp kontrol etmekte fayda var ancak malum 12 yaşında aracında helezonlarında da ciddi esneklik kaybı olabilir. ( Malesef km düşürme olmuş aracımda şuan 158 000 km sayaç ancak tahminim 350 000 km den fazla gerçek değeri ) Sökülmüşken komple yenilemek niyetindeydim ancak kontrol edilip hareket etmek dediğiniz gibi daha sağlıklı olacak gibi.
eğer sustaları değiştirirsen servisten orj. al amortisörlerde KYB excell G olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 17, 2013, 14:31:00 »
Abi teşekkür ederim kontrol ettireyim.
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 2000
  • Model Yılı: '15
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 03, 2013, 22:14:35 »
1-hala anlayamadıysan en kötü git bi ustaya arabayı asansörle kaldır amortisörden yağ süzülmüşse ve üstünü toz kaplamışsa(arabanın altından bakmalısın) bil ki amortisör patlaktır ya da iyi bir ustaya arabayı vites boşta el freni inikken hem sol hem sağ tarafı yere bastır patlaksa çok kolay yukarı-aşağı hareket eder patlak olmayan amortisörün içinde hava olduğundan sınırı zorlayamazsın patlaksa dibe vurup tak sesi bile çıkarabilir. ikisi aynıysa patlak değildir ya da ikisi de patlaktır:)

2-ben daha yeni değiştirdim servisten telefonla bilgi aldım arka sol patlak dedim servis ikisi birden değiştirilecek dedi fiyat 400tl dedi -işçilik dahil- ben akrabaya taktırdım tek olarak sol arkayı 85tlye amortisörü aldık körük te 10tl tuttu ilk 1ay çok sertti ama şimdi normalleşti

3-servis ve ustaların çoğu tarafından da her ikisi birlikte değişimi tavsiye olunuyor ama ben denedim tekte de sıkıntı yok(şimdilik)(3ay oldu)
Toyotadan vazgeçemememin sebepleri araştırılmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Kasım 03, 2013, 22:54:39 »
1-hala anlayamadıysan en kötü git bi ustaya arabayı asansörle kaldır amortisörden yağ süzülmüşse ve üstünü toz kaplamışsa(arabanın altından bakmalısın) bil ki amortisör patlaktır ya da iyi bir ustaya arabayı vites boşta el freni inikken hem sol hem sağ tarafı yere bastır patlaksa çok kolay yukarı-aşağı hareket eder patlak olmayan amortisörün içinde hava olduğundan sınırı zorlayamazsın patlaksa dibe vurup tak sesi bile çıkarabilir. ikisi aynıysa patlak değildir ya da ikisi de patlaktır:)

2-ben daha yeni değiştirdim servisten telefonla bilgi aldım arka sol patlak dedim servis ikisi birden değiştirilecek dedi fiyat 400tl dedi -işçilik dahil- ben akrabaya taktırdım tek olarak sol arkayı 85tlye amortisörü aldık körük te 10tl tuttu ilk 1ay çok sertti ama şimdi normalleşti

3-servis ve ustaların çoğu tarafından da her ikisi birlikte değişimi tavsiye olunuyor ama ben denedim tekte de sıkıntı yok(şimdilik)(3ay oldu)
Caner kardeş asla amortisör tek değişmez, servis doğru söylemiş, 85 tl ye ne marka aldın?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 327 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Kasım 06, 2013, 17:30:14 »
Atilla abinin tavsiyesi üzerine sadece arka amortisörleri ve toz lastiklerini değiştirdim. KYB veya Tokico bulamadığım için (2-3 hafta araştırdık Mitat Usta ile malesef bulamadık, bayram için Kastamonu'ya gideceğimden dolayı yetişmeyeceği için yeni sevkiyatı bekleyemedim) Monroe amortisör alıp toz lastikleri ile beraber değiştirdik. Aracın sürüş konforu arttı, inip binerken arkaya yatık şekilde idi şimdi düz olduğu belli oluyor. Uzun yolda arka tarafın esnemesi ( yaylanması ) ve kasis geçişlerinde ki 2-3 salınım ortadan kalktı. Ancak ön ve arka lastik ile kaporta arasındaki fark hala devam ediyor. Arka taraf ilk mesajdaki resimde görüldüğü gibi daha düşük. Sanırım helezonların ( susta ) boyları kısalmış veya yük altındaki dayanımları zayıflamış gibi düşünüyorum. Amortisörleri söktüğümüzde sıfır helezon olmadığı için kıyaslama imkanı maalesef olmamıştı. Helezon değiştirmeye kalksam tekrar amortisörlerin sökülmesi ve fren hidroliğinin değişmesi gerekecek sanırım. Arabayı eşim ve 3 yaşındaki kızımla birlikte genelde şehir içi asfaltta  kullandığımız için değiştirmeyi düşünmüyorum.
2001 1.4 Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Kasım 06, 2013, 17:40:16 »
Atilla abinin tavsiyesi üzerine sadece arka amortisörleri ve toz lastiklerini değiştirdim. KYB veya Tokico bulamadığım için (2-3 hafta araştırdık Mitat Usta ile malesef bulamadık, bayram için Kastamonu'ya gideceğimden dolayı yetişmeyeceği için yeni sevkiyatı bekleyemedim) Monroe amortisör alıp toz lastikleri ile beraber değiştirdik. Aracın sürüş konforu arttı, inip binerken arkaya yatık şekilde idi şimdi düz olduğu belli oluyor. Uzun yolda arka tarafın esnemesi ( yaylanması ) ve kasis geçişlerinde ki 2-3 salınım ortadan kalktı. Ancak ön ve arka lastik ile kaporta arasındaki fark hala devam ediyor. Arka taraf ilk mesajdaki resimde görüldüğü gibi daha düşük. Sanırım helezonların ( susta ) boyları kısalmış veya yük altındaki dayanımları zayıflamış gibi düşünüyorum. Amortisörleri söktüğümüzde sıfır helezon olmadığı için kıyaslama imkanı maalesef olmamıştı. Helezon değiştirmeye kalksam tekrar amortisörlerin sökülmesi ve fren hidroliğinin değişmesi gerekecek sanırım. Arabayı eşim ve 3 yaşındaki kızımla birlikte genelde şehir içi asfaltta  kullandığımız için değiştirmeyi düşünmüyorum.
hemşerim ön amortisörler görevini yapmazsa hem önler yükselir hemde arka çökük olur. önleride değiştir ama kesinlikle kyb excell g tak.