Gönderen Konu: amortisör mü patladı bilemedim:((((  (Okunma sayısı 9458 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 327 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Ynt: amortisör mü patladı bilemedim:((((
« Yanıtla #20 : Kasım 06, 2013, 17:51:41 »
hemşerim ön amortisörler görevini yapmazsa hem önler yükselir hemde arka çökük olur. önleride değiştir ama kesinlikle kyb excell g tak.
Atilla abi bilgi ve yönlendirmelerin için çok teşekkür ederim. Ön amortisörlerim patlak değil, fren esnasında sağa veyay sola çekme gibi düzensizlikler yok, sürüş esnasında da herhangi bir sıkıntım yok. Amortisörün görev yapmaması sonucu yükselmesinin nasıl olduğunu bilmediğim için daha açık şekilde anlatabilirseniz ben ve konudan faydalanacak dostlarımız için faydalı olur kanaatindeyim.
2001 1.4 Terra Special

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 06, 2013, 17:51:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 06, 2013, 18:21:44 »
Atilla abi bilgi ve yönlendirmelerin için çok teşekkür ederim. Ön amortisörlerim patlak değil, fren esnasında sağa veyay sola çekme gibi düzensizlikler yok, sürüş esnasında da herhangi bir sıkıntım yok. Amortisörün görev yapmaması sonucu yükselmesinin nasıl olduğunu bilmediğim için daha açık şekilde anlatabilirseniz ben ve konudan faydalanacak dostlarımız için faydalı olur kanaatindeyim.
şimdi sana basit şekilde amortisörün nasıl kontrol edildiğini anlatayım, güçlü kuvvetli bir arkadaş ön tampon veya çamurluktan bir yere zarar vermeden aşağı yukarı arabayı kuvvetlice esnetip bırakacak , yaylanmanın hemen kesilmesi lazım ve zor yaylanması gerekir. kolay yaylanıyorsa ve ön tarafı aşağı bastırdığında kendi kendine hemen yükseliyorsa amortisörler bitiktir. ses yapmaması mühim değildir zamanla 80-100 bin km de amortisörler zayıflar yaylanma artar yol tutuş bilhassa virajlarda kötüleşir. amortisörler çok mühimdir ama ne yazıkki tr de ne zaman patlarsa veya ses yaparsa o zaman değiştirilir.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 327 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 07, 2013, 08:21:50 »
şimdi sana basit şekilde amortisörün nasıl kontrol edildiğini anlatayım, güçlü kuvvetli bir arkadaş ön tampon veya çamurluktan bir yere zarar vermeden aşağı yukarı arabayı kuvvetlice esnetip bırakacak , yaylanmanın hemen kesilmesi lazım ve zor yaylanması gerekir. kolay yaylanıyorsa ve ön tarafı aşağı bastırdığında kendi kendine hemen yükseliyorsa amortisörler bitiktir. ses yapmaması mühim değildir zamanla 80-100 bin km de amortisörler zayıflar yaylanma artar yol tutuş bilhassa virajlarda kötüleşir. amortisörler çok mühimdir ama ne yazıkki tr de ne zaman patlarsa veya ses yaparsa o zaman değiştirilir.
Teşekkür ederim abi bu değerli bilgileri paylaştığın için, müsait zamanda kontrol edip ona göre hareket edeceğim.
2001 1.4 Terra Special