Gönderen Konu: Toyata Avensis 1.6 Elegant mı yoksa Citröen C5 1.6 Hdi sx pk mı ?  (Okunma sayısı 14262 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
selamun aleyküm arkadaşlar hayırlı akşamlar diliyorum;

22-27 bin arası bir araç alacağım da iki seçenekte kaldım gönlüm avensisten yana ama citröen de donanım olarak al beni diyor sizce hangisini almalıyım ?

2004-5-6 Toyota Avensis 1.6 elegant mı yoksa Citröen C5 1.6 Hdi Sx Pk mı ?

Daha önce toyota sürme deneyimim olmadı yani avensis modelini test edemedim ama citröenin eski kasası bile bana göre konfor sürüş keyfi ve yakıt olarak üst düzey ve benim diyen arabalara taş çıkartır bu yüzden gönlüm citröenden yana ayrıca donanım olarak da bu para aralığında citröen al beni diye bağırıyor ama arabayı babamla ortak olarak bineceğimiz için oda toyota hastası 2. el piyasası iyi diye ve kolay arıza yapmıyor diye toyota diyor arada kaldık bu yüzden daha tecrübeli arkadaşların düşüncesi bize faydalı olacak şimdiden teşekkür ederim.. Saygılarımla.
Opel corsa

TOYOTA COR'ONA :)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Büyük sözü dinlemelisin. Tabi şuda var ;
1,6 benzinli araç ile 1,6 dizel aracı kıyaslıyoruz. Yakıtı illa ki farklı olucaktır. Ama toyota hem arıza yapmaması hemde malzeme kalitesi olarak sizi tatmin edecektir.

Diğer araç ise elektriksel sorunları ve arızaları sayesinde sanayide baya bir eş dost çevresi edinmenizi sağlayacaktır.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
0 km aldığım C4 (2006) 1,6 HDİ 110 beygir 90,000 km de bana 12,000 TL masraf açtı.(Turbo,Egr,Enjektör vs vs)sattım ve Avensis aldım.3 senedir biniyorum.Aracım yaklaşık 140,000 km de arıza yok.
Ama gidiş C4 ile kıyaslanmaz.C4 resmen uçuyordu ,ama konamadı :)
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ben bu kasa c5 leri sevmiyorum. Zevkler illaki tartisilmaz tabiki. 1.6 dizeli psa grubunun, kronik sorunu bulunmayan bi motor denebilir. Tabi dizel motor kullanimindan anlayanlarin elinden gectiyse sorunlu olmaz diye dusunuyorum. Donanimi ile sizi cezbedebilir kasasinin gorunumu de hosunuza gittiyse alinabilir. Ancak kendi dusuncem her yonuyle yakisikli bi avensis de konforu bakimindan sizi uzmez diye dusunuyorum kalite hissini verir.
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
C5 lkerin bi versiyonlarında otomatik vites arızası vardı ama hangi donanım hangi model bilmiyorum.. Ama fransız araçlarındaki AL4 koduyla bilinen şanzımanların tamamı sorunludur en fazla sıfırı 125 bin, yapılmışı 75 bin gider.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Teşekkür ederim tavsiyeler için,

Şimdi hocam toyotanın kalitesine eyvallah diyecek hiç söz yok ama citröen de o kadar kötü bi marka değil ve bahsetmiş olduğunuz sorunlar da benim dediğim modelde şikayet duymadım ve benim alacağım modeller 1.6 dizel ve manuel olanı otomatik vitese babam yüzünden giremiyoruz yani toyota bile olsa güveni yok otomatiğe :) ve bahsettiğin o sorun yüksek modellerde olabilir orasını bilmiyorum tam olarak ama iyi bir marka ve iyi araba bundan emin olabilirsiniz yani  citröeni her yönüyle biliyorum ama toyotayı hiç fırsatım olmadı ama bu da büyük bi eksiklik mi evet büyük bi eksiklik kabul ederim toyota türkiye şartlarında kendini kanıtlamış bir araba..

Toyota avensis 1.6 elegant modeli her yönüyle bizi tatmin edeceğinden hiç şüphem yok Hem yakıt hem vergi olarak 1.6 alabileceğimiz en ideali de işte ikiside çok güzel araba :)  fakat internetteki araştırmalarım da ağırlık citröenden yana fakat toyota da çok güzel bir araba orasına söz yok :) bu yüzden de aklım çok karışık şimdiki arabam dizel ve yakıt yönünden felan çok memnunuz ama kelepir toyota düşürmek lazım yoksa işimiz zor gibi gözüküyor ::) birde avensisteki tercihimizin nedeni hem 1.6 motor az yakıt ve düşük vergi olmasından dolayı ve birde manuel olması ve lpg nin kolay takılabilmesi :)
Opel corsa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
Geçenlerde başımızdan şöyle bir olay geçti. Bir arkadaşımızın Citroen C4 ü var. Yeni geldiği için hiçbir yeri bilmiyor.(Burası Karabük bu arada) Servis de yok zaten. Aldık arabasını sanayide tanıdık ustalara götürdük. Rutin bakım yağ,su,filtre vs. Uzatmayayım sadece hava filtresine belki yarım saat uğraştı. En son söylediği" bir daha bana Citroen getirmeyin" oldu. Fransız araçlarını da arızaları sebebiyle tavsiye etmiyorlar. Takdir sizin. Alacağınız araç şimdiden hayırlı olsun.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
performans derdiniz yoksa kesinlikle avensis
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
Güncel C5 kasasından önceki C5lerin koltuk kumaş kalitesi çok düşük mesela. Malzeme kalitesi bakımından 2004 avensisin yanına yaklaşamaz. Yakıt olarak c5 tercih edilebilir ama lpg ile bu sorun çözülür. Ayrıca bakımları avensisden daha masraflı olucaktır. Avensisi alın arkanıza bakmayın. ;)
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
citroenler yeniyken iyi olabilir ama biraz yaşlanınca ya da km yapınca dağılmaya başlıyor.
ayrıca satmaya kalksanız çok değer kaybeder.
babamın 2005/2006 kasa avensis 1.6 comfort aracı var şu an 180 bin km civarı ve memnun.
çok şükür sıkıntı vs de yok. donanımlar insanı etkiliyor ama arızalar insanı araba sahibi olmaktan bile soğutuyor.
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '15
  • 17 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyata Avensis 1.6 Elegant mı yoksa Citröen C5 1.6 Hdi sx pk mı ?
« Yanıtla #10 : Mayıs 10, 2013, 15:07:31 »
Citroen mi? Allah korusun... Alayım uzun süre kullanayım diyorsanız kesinlikle Toyota, alır biraz biner satarım derseniz citroen olabilir. Benim kanaatim fransız arabası sürekli sorundur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 11, 2013, 12:55:10 »
hocam bu forumda toyota harici bütün markalar sorunlu diye geçiyor.
1.6 dizel c5 her türlü avensisi ezer. ben olsam c5 alırdım 2 araç arasında.
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 11, 2013, 17:36:26 »

Katılmıyorum, Honda da sorunsuz bi marka başka kullandığım marka olsa onlarla ilgilide fikir yazardım ayrıca diğer markaların sorunlarını kendi forumlarında fazlaca bulabilirsiniz. Ben 2 markayı da kullanmış birisi olarak söylüyorum fransız grubunu severek kullanan yine olsa yine alırım diyen çok kişi yok. Tabi son karar yine alıcının herkes keyfine göre araç alır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 11, 2013, 17:54:47 »
Ya sorunlarla dolu psa grubunu bilmeyen yok cikmis burada avensise basar diyosunuz siz avensisin hangi sorununu gördünüz aralarinda sorun cikartanlar var bilmeden etmeden konusuyosunuz sorun cikartanlarda hormu kullanılır bakimlarimi yaptirilmaz bilinmez. c5 dizel olmasından baska avantajı yok.
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Mayıs 11, 2013, 18:14:36 »
herkesin görüşüne saygım sonsuz fakat citröeni sanırım hep kulaktan dolma bilgilerle kıyaslıyorsunuz arkadaşlar tamam toyotaya eyvallah diyecek söz yok özellikle serileri tamamen sıkıntısız ve kronik olarakda söylenen far sıkıntısı var başka da öyle bariz bişey yok ciddi olarak, citröen de dizel olmasını bence bi dezavantaj çünkü 1.6 modelde benzinlisi yok ve ustama sorduğumda fransızların dizeline girme dedi 2 bin motorları düşündüm hepsi otomatik benzinli ama otomatik hepsi 2.0 motorda da manuel yok ve ben otomatiğe girmem almandan başka isterse kralı gelsin buda benim görüşüm..

bizim millette 2. el piyasada belli markalar tutuluyor ama diğerlerini gerçekten hep kulaktan dolma bilgilerle kıyaslama yapıyoruz misal, opel olsun vw grubu olsun toyota olsun bunlar türkiyede kendini kanıtlamış bir arabadır eyvallah gerçekten kaliteli arabalar ama mesela hiç bilinmeyenlere baktığımzda bu markalara inanın 10 çeker isteyende denesin görsün yani.
Rover 75 diye bir araba var türkiyede hiç tutulmaz ama arabaya binin arabanızdan soğursunuz iddia ederim  sonra alfa romeo 159 var oda tutulmaz ama binin bi görün toyotayı kötülemem asla ama bunlarla kıyaslayınca listede sonraki seviyelere gidiyor ama acı bir gerçek ki türkiyede maddi durumdan dolayı yani acil bişey olduğunda arabamı hemen satayım dersen bu dediğim arabaları satamazsın ama toyotayı 1 milyar aşağısına ver piyasadan hemen satarsın bu yönden de tutulan markaların rolü büyük.

Citröen e gelince bu arabadaki ek olarak özelliklerine baktığımızda c5 özellikle devrilmeyen araç ödülünü almıştır ve zamanında ödül bile vermişlerdi devirebilene tamam araba malzeme kalitesi felan şeklini herkes beğenmeyebilir eyvallah ama hidrolik 3 aşamalı süspansiyon sistemi insana güven veriyor ve bu aracın bence en büyük artısı diğer bütün markalara göre tekeri patladığında 3 tekerlek üstünde bile gidebiliyor ve arabayı cidden bi sürün derim konforun ve sürüş güvenliğini insana hissettiriyor. Şimdi madem bu kadar istiyorsun git citröen al diyen arkadaşlar olabilir onada eyvallah ama bununda sebebini anlattım maddi olarak hemen hemen piyasaları aynı olan arabalar ama acil olarak satmaya kalktığımız zaman satamayacağımız için mecburi bırakıyor ve birde bende babamın isteği var araba ortak olacağı için o toyota diyor şimdi ben tek alacak olsam o parayı citröene bağlarım ama toyota da eyvallah kalitesi bellidir yani özellikle arıza vermediği için türkiyede servis kapattıklarını duydum böyle olan bi arabada kalite üst düzeydir ona da diyecek sözüm yok ikiside alınır ama kıyaslama yaparken lütfen deneyimlerimizden yola çıkalım ( Bu arada benim iddia ettiğim model C5 modelidir diğer citröen modellerine bişey diyemem onuda belirteyim )
Opel corsa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mayıs 11, 2013, 23:59:09 »
Yasin bey ben zaten deneyimlerimi yazdım, c5 kullanmadım ama c3 kullandım c4 e de binmişliğim var. c5 teknolojisiyle cezbetse de mantık bana avensis diyor. İnşallah kararınız ne olursa olsun sizi üzmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 12, 2013, 12:53:53 »
Ya sorunlarla dolu psa grubunu bilmeyen yok cikmis burada avensise basar diyosunuz siz avensisin hangi sorununu gördünüz aralarinda sorun cikartanlar var bilmeden etmeden konusuyosunuz sorun cikartanlarda hormu kullanılır bakimlarimi yaptirilmaz bilinmez. c5 dizel olmasından baska avantajı yok.
ya arkadaşım sen ne biliyorsunda benimle aşık atıyorsun ya.
psa grubu sorunluymuşta. evet elektriksel donanımsal sorunu çıkabilir. he satılan her araba sorunlumu olacak ?
saçma sapan konuşuyorsun.
koy bakalım avensisle c5 yan yana.
donanım c5'te
konfor c5'te yakıt ekonomisi dizel olduğu için ki benzindede fransızlar çok cimridir oda c5'te.
şimdi avensis sorun çıkartmasa ne olur çıkartsa ne olur ?
c5 sanayi arabası zaten ya adamlar kucak dolusu parayı sorunlu arabalara istiyorlar. bırakın bu işleri kimse maval okumasın.
c5 sanayiden çıkmasa bile donanımı yakıt tasarrufu yeter. ki sanayiye düştüm yandım anam diyen citroen sahibide abarttığınız kadar yok iddaa etme boşuna ;)
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mayıs 12, 2013, 13:16:42 »
ya arkadaşım sen ne biliyorsunda benimle aşık atıyorsun ya.
psa grubu sorunluymuşta. evet elektriksel donanımsal sorunu çıkabilir. he satılan her araba sorunlumu olacak ?
saçma sapan konuşuyorsun.
koy bakalım avensisle c5 yan yana.
donanım c5'te
konfor c5'te yakıt ekonomisi dizel olduğu için ki benzindede fransızlar çok cimridir oda c5'te.
şimdi avensis sorun çıkartmasa ne olur çıkartsa ne olur ?
c5 sanayi arabası zaten ya adamlar kucak dolusu parayı sorunlu arabalara istiyorlar. bırakın bu işleri kimse maval okumasın.
c5 sanayiden çıkmasa bile donanımı yakıt tasarrufu yeter. ki sanayiye düştüm yandım anam diyen citroen sahibide abarttığınız kadar yok iddaa etme boşuna ;)
2004 model avensisde hangi donanım eksik arkadasim sen neden bahsediyosun 2004 c5 de ne varda avensisde yok. 1.6 dizelinden haric artısı yok. Yukarida biri bana c4 12 bin tl masraf acti diyordu at çöpe gitsin o saatten sonra. Fransizlara herkez sorunlu gözüyle bakar bu yalan değil aralarında en sorunsuzuda citroendir bunu ben söylemiyorum herkez böyle diyor. Bu formda avensisin xenon sorunundan başka sorunu olduğunu pek göremezsiniz. Gidin konuları araştırın elbetteki baska sorunlarınıda göreceksin ama cok nadir ;)
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 12, 2013, 22:45:04 »
sorunsuzluğu merak edenler 10-15 senelik toyotayla citroenin aynı segment bir arabasını karşılaştırsınlar herşey tartışmasız net ortadadır.. :)
1992 Corolla 1.3 XL / 2005 Lexus GS300

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 14, 2013, 16:35:17 »
  Bu şekilde karşılaştırma olmaz arkadaşlar(bir kaç yazıyı tenzih ediyorum). Donanım, yakıt tüketimi, performans değerleri gibi verileri paylaşıp, üstünlüğü ona göre belirlemelisiniz. Olmasını istediğiniz şeyler ile gerçekler, örtüşmeyebilir. Örneğin verilen bakım vb. rakamlarının neyin karşılığı olduğu net olarak yazılmadığında, yazılar bilgi amaçlı olmaktan çok yanlı olarak görünüyor.

C5'in dengesi için söylenen ''3 teker üzerinde gitme'' bilgisi doğru ancak eksik bir bilgi olmuş. Yanlış anlaşılma olmasın, bu teker arka aks için geçerlidir, ön aks için böyle bir durum söz konusu değil bildiğim kadarıyla.

Bu arada burada bu iki aracın karşılaştırması yapılmak isteniyor, kişilerin değil arkadaşlar, lütfen buna dikkat edelim.