Arkadaşlar herkesin düşüncesine saygılıyız ayrıca cevapların çoğu site yöneticimizin dediği gibi yanlı gibi gözüküyor ama ortada değişmeyen gerçekler var toyotacı arkadaşlar biraz daha fatantik konumda
Şimdi citröen gerçekten çok farklı bir konsept bir araç toyotadan en büyük farkını merak eden arkadaşlara söylüyorum : Citröende verilen standart donanıma bir bakın birde aynı klasmanda toyota ya bakın ondan sonra yorumlarınızı yapın fark orda ortaya çıkıyor. Ha tamam toyota kalitesini kimse yadsıyamaz belli bir kalitedir arıza vermemesiyle nam yapan bir araç eyvallah süperdir de ama citröeni bilmeden lütfen yorum yapmayın derim binin test edin ondan sonra farkı göreceksiniz. Fransızların gururu citröen dizel olması avantaj görülüyor fakat bence bu dezavantaj çünkü fransızların dizeli yaramaz en büyük sıkıntı burda başlıyo bana göre ve başka bir dezavantajı 1.6 motorda benzinli model yok hepsi dizel bunlar bana göre tek dezavantajı
ayrıca netteki araştırmalarımda çok güzel bir bilgiye rastladım yazan arkadaş her kimse sağolsun, merak eden arkadaşlar yazının devamında okuyabilirler.
yazı Alıntıdır..
''benim ençok begendigim araçlardan biriydi c5.öncelikle kullanılan hidraktif süspansiyon sistemi 10yıl garantili bir sistem ve citroenin ilk çıkardıgı modellerden birinde dahi bu vardı yani çok eski ve citroene özgü bir teknoloji.araç gerekli durumlarda baglı çalışan sensörler aracılıgıyla otomatik olarak aracı aşagıya ve yukarıya kaldıran bir sistemden ibarettir.yani hızlandıkça yere yaklaşan bu araç yavaşladıkçada otomatikman yerden yukseliyo.ayrıca sizde herhangi bir engebeli yolda manuel olarak aracı yukseltebilirsiniz.2.eldede biraz daha fazla zarar eder normal araçlara gore;çünkü lüks araçların hepsinin sorunu bu.ayrıca modellerinde kullanılan yüksek basınçlı direkt dizel enjeksiyonlu turbo dizel motor, hem teknolojisi hem performansı ile göz dolduruyo düşük yakıt maliyeti ve vergi avantajını birlikte sunuyor.
Donanım farkına göre C5 SX 1.6 HDI ve C5 SX PACK 1.6 HDI olarak iki model altında satışa sunulan dizel seçenekleri mevcut
Citroen C5'te ABS fren sistemiyle birlikte Acil fren destek sistemi (EBA) ve ESP fren sistemleri kullanılıyor. Sürücü ve yolcu hava yastıkları, yan ve perde hava yastıklarının yanı sıra sürücü diz hava yastığı da standart olarak yer alıyor. Olası bir darbede flaşörler otomatik devreye girerken yakıt akışı da eş zamanlı kesilerek tam güvenlik sağlanıyo.
Teknoloji açısından Citroen C5, Hidraktif III süspansiyon sistemi ile maksimum yol tutuşu ve konfor sağlanırken, hız sabitleyici ve limit aşım ikazı ile önemli bir özellik taşıyor. Çok yönlü bilgi ekranı, park sırasında gecikmeli sönen farlar, kendiliğinden devreye giren otomatik far sistemi, yağmur sensörü, Citroen C5'in sahip olduğu teknolojik alt yapısını yansıtıyo.
İç tasarımda ön konsol ve kapılar üzerinde kullanılan ahşap kaplamalar, kromajlı iç kapı açma kolları ve basamaklar, kadife kaplama koltuklar, sürücü kapısı alt aydınlatması; dış tasarımda, UV filtreli ön cam ve solar renkte camlar, sis farları, gövde rengi tamponlar, Citroen C5'in diğer fark ettiren örneklerini oluşturuyo.
Hıza duyarlı yükseklik ve derinlik ayarlı hidrolik direksiyon, direksiyondan kumandalı radyo CD, fasılalı, sıkışma önleyicili elektrik kumandalı ön ve arka camlar, elektrikli, hareketli, ısıtmalı yan aynalar, ön ve arkada yer alan hareketli kol dayanakları, tam otomatik sağ / sol ayarlı, polen ve koku filtreli elektronik klima otomobil konforunda aranacak özellikler olarak sıralanıyor.
C5 SX PACK 1.6 HDI modelinde ise ek olarak aliminyum alaşımlı jantlar, arka cam sileceği ve "pack otomatik" paketi (otomatik kararan elektrikli katlanabilir dikiz aynaları, geri vites hafızalı sağ dikiz aynası, ön ve arka park yardım sistemi) standart sunuluyor. Ayrıca, Citroen SX Pack 1.6 HDI seçeneğinde sunroof opsiyonel olarak yer alıyo...yeterlidir sanırım saygılar''
Başka bulduğum bir yazıca ise kullanıcı arkadaş çok güzel izah etmiş '' Yazı alıntıdır ''
''C5 kullanan biri olarak rahatlıkla şunu söyleyebilirim ki bu araba benim beklentilerimin çok üstünde. Onu rakiplerinden ayıran başlıca özellikleri :
1. Boyutlarıyla sınıfının en büyük aracı.
2. Avrupanın en güvenilir aracı (Bakınız Euro Ncap sonucu : 37 puan)
3. Sınıfında ve hatta daha üst sınıflardaki rakiplerinde olmayan Hidraktif Süspansiyon ve 5 yıl ya da 150.000km boyunca hiç bakım gerektirmemesi. 25 yıllık Citroenlerde daha süspansiyon sistemine el değmemiş citroenler olduğunu hatırlatırım.
4. Sınıfında bu fiyata başka hiçbir otomobilde bu kadar fazla donanım yok. Fiyat ve donanım olarak en yakın rakibi bu konuda Peugeot 407. Zaten parçalarının %70.i ortak.
5. 1.6 hdi motor yürür halde 1.7 ton ağırlığa rağmen banamısın demiyor. Sporcu bir karakteri yok ama kesinlikle of dedirtmiyor ve bu ağırlığa rağmen gayet ekonomik.
Birazda eleştirdiğim yanları :
1. Malzeme ve işçilik kalitesi kesinlikle bir Passat ya da Avensis ya da Vectra gibi değil ancak Peugeot 407.den daha iyi diyebilirim.
2. D segmentinde bence tüm otomobillerde mercekli far xenon olmasa dahi standart olmalı ancak C5.in sadece 2 litre versiyonlarının en üst donanım seçeneğinde mevcut. Bizlere ise opsiyonel olarak bile sunulmuyor. ''