Gönderen Konu: Toyata Avensis 1.6 Elegant mı yoksa Citröen C5 1.6 Hdi sx pk mı ?  (Okunma sayısı 14260 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Toyata Avensis 1.6 Elegant mı yoksa Citröen C5 1.6 Hdi sx pk mı ?
« Yanıtla #20 : Mayıs 16, 2013, 15:07:33 »
Arkadaşlar herkesin düşüncesine saygılıyız ayrıca cevapların çoğu site yöneticimizin dediği gibi yanlı gibi gözüküyor ama ortada değişmeyen gerçekler var toyotacı arkadaşlar biraz daha fatantik konumda :)

Şimdi citröen gerçekten çok farklı bir konsept bir araç toyotadan en büyük farkını merak eden arkadaşlara söylüyorum : Citröende verilen standart donanıma bir bakın birde aynı klasmanda toyota ya bakın ondan sonra yorumlarınızı yapın fark orda ortaya çıkıyor. Ha tamam toyota kalitesini kimse yadsıyamaz belli bir kalitedir arıza vermemesiyle nam yapan bir araç eyvallah süperdir de ama citröeni bilmeden lütfen yorum yapmayın derim binin test edin ondan sonra farkı göreceksiniz. Fransızların gururu citröen dizel olması avantaj görülüyor fakat bence bu dezavantaj çünkü fransızların dizeli yaramaz en büyük sıkıntı burda başlıyo bana göre ve başka bir dezavantajı 1.6 motorda benzinli model yok hepsi dizel bunlar bana göre tek dezavantajı

ayrıca netteki araştırmalarımda çok güzel bir bilgiye rastladım yazan arkadaş her kimse sağolsun, merak eden arkadaşlar yazının devamında okuyabilirler.

yazı Alıntıdır..

''benim ençok begendigim araçlardan biriydi c5.öncelikle kullanılan hidraktif süspansiyon sistemi 10yıl garantili bir sistem ve citroenin ilk çıkardıgı modellerden birinde dahi bu vardı yani çok eski ve citroene özgü bir teknoloji.araç gerekli durumlarda baglı çalışan sensörler aracılıgıyla otomatik olarak aracı aşagıya ve yukarıya kaldıran bir sistemden ibarettir.yani hızlandıkça yere yaklaşan bu araç yavaşladıkçada otomatikman yerden yukseliyo.ayrıca sizde herhangi bir engebeli yolda manuel olarak aracı yukseltebilirsiniz.2.eldede biraz daha fazla zarar eder normal araçlara gore;çünkü lüks araçların hepsinin sorunu bu.ayrıca modellerinde kullanılan yüksek basınçlı direkt dizel enjeksiyonlu turbo dizel motor, hem teknolojisi hem performansı ile göz dolduruyo düşük yakıt maliyeti ve vergi avantajını birlikte sunuyor.

Donanım farkına göre C5 SX 1.6 HDI ve C5 SX PACK 1.6 HDI olarak iki model altında satışa sunulan dizel seçenekleri mevcut

Citroen C5'te ABS fren sistemiyle birlikte Acil fren destek sistemi (EBA) ve ESP fren sistemleri kullanılıyor. Sürücü ve yolcu hava yastıkları, yan ve perde hava yastıklarının yanı sıra sürücü diz hava yastığı da standart olarak yer alıyor. Olası bir darbede flaşörler otomatik devreye girerken yakıt akışı da eş zamanlı kesilerek tam güvenlik sağlanıyo.
Teknoloji açısından Citroen C5, Hidraktif III süspansiyon sistemi ile maksimum yol tutuşu ve konfor sağlanırken, hız sabitleyici ve limit aşım ikazı ile önemli bir özellik taşıyor. Çok yönlü bilgi ekranı, park sırasında gecikmeli sönen farlar, kendiliğinden devreye giren otomatik far sistemi, yağmur sensörü, Citroen C5'in sahip olduğu teknolojik alt yapısını yansıtıyo.
İç tasarımda ön konsol ve kapılar üzerinde kullanılan ahşap kaplamalar, kromajlı iç kapı açma kolları ve basamaklar, kadife kaplama koltuklar, sürücü kapısı alt aydınlatması; dış tasarımda, UV filtreli ön cam ve solar renkte camlar, sis farları, gövde rengi tamponlar, Citroen C5'in diğer fark ettiren örneklerini oluşturuyo.
Hıza duyarlı yükseklik ve derinlik ayarlı hidrolik direksiyon, direksiyondan kumandalı radyo CD, fasılalı, sıkışma önleyicili elektrik kumandalı ön ve arka camlar, elektrikli, hareketli, ısıtmalı yan aynalar, ön ve arkada yer alan hareketli kol dayanakları, tam otomatik sağ / sol ayarlı, polen ve koku filtreli elektronik klima otomobil konforunda aranacak özellikler olarak sıralanıyor.

C5 SX PACK 1.6 HDI modelinde ise ek olarak aliminyum alaşımlı jantlar, arka cam sileceği ve "pack otomatik" paketi (otomatik kararan elektrikli katlanabilir dikiz aynaları, geri vites hafızalı sağ dikiz aynası, ön ve arka park yardım sistemi) standart sunuluyor. Ayrıca, Citroen SX Pack 1.6 HDI seçeneğinde sunroof opsiyonel olarak yer alıyo...yeterlidir sanırım saygılar''

Başka bulduğum bir yazıca ise kullanıcı arkadaş çok güzel izah etmiş '' Yazı alıntıdır ''

''C5 kullanan biri olarak rahatlıkla şunu söyleyebilirim ki bu araba benim beklentilerimin çok üstünde. Onu rakiplerinden ayıran başlıca özellikleri :

1. Boyutlarıyla sınıfının en büyük aracı.

2. Avrupanın en güvenilir aracı (Bakınız Euro Ncap sonucu : 37 puan)

3. Sınıfında ve hatta daha üst sınıflardaki rakiplerinde olmayan Hidraktif Süspansiyon ve 5 yıl ya da 150.000km boyunca hiç bakım gerektirmemesi. 25 yıllık Citroenlerde daha süspansiyon sistemine el değmemiş citroenler olduğunu hatırlatırım.

4. Sınıfında bu fiyata başka hiçbir otomobilde bu kadar fazla donanım yok. Fiyat ve donanım olarak en yakın rakibi bu konuda Peugeot 407. Zaten parçalarının %70.i ortak.

5. 1.6 hdi motor yürür halde 1.7 ton ağırlığa rağmen banamısın demiyor. Sporcu bir karakteri yok ama kesinlikle of dedirtmiyor ve bu ağırlığa rağmen gayet ekonomik.

Birazda eleştirdiğim yanları :
1. Malzeme ve işçilik kalitesi kesinlikle bir Passat ya da Avensis ya da Vectra gibi değil ancak Peugeot 407.den daha iyi diyebilirim.

2. D segmentinde bence tüm otomobillerde mercekli far xenon olmasa dahi standart olmalı ancak C5.in sadece 2 litre versiyonlarının en üst donanım seçeneğinde mevcut. Bizlere ise opsiyonel olarak bile sunulmuyor.  ''
Opel corsa

TOYOTA COR'ONA :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 16, 2013, 15:07:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 16, 2013, 16:06:40 »
2004 model avensisde hangi donanım eksik arkadasim sen neden bahsediyosun 2004 c5 de ne varda avensisde yok. 1.6 dizelinden haric artısı yok. Yukarida biri bana c4 12 bin tl masraf acti diyordu at çöpe gitsin o saatten sonra. Fransizlara herkez sorunlu gözüyle bakar bu yalan değil aralarında en sorunsuzuda citroendir bunu ben söylemiyorum herkez böyle diyor. Bu formda avensisin xenon sorunundan başka sorunu olduğunu pek göremezsiniz. Gidin konuları araştırın elbetteki baska sorunlarınıda göreceksin ama cok nadir ;)
sen c5 ile avensisin baz donanımları ve en üst donanımlarını a4 kağıdına yaz aradaki farkı yaşarsın...
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 16, 2013, 16:08:17 »
Arkadaşlar herkesin düşüncesine saygılıyız ayrıca cevapların çoğu site yöneticimizin dediği gibi yanlı gibi gözüküyor ama ortada değişmeyen gerçekler var toyotacı arkadaşlar biraz daha fatantik konumda :)

Şimdi citröen gerçekten çok farklı bir konsept bir araç toyotadan en büyük farkını merak eden arkadaşlara söylüyorum : Citröende verilen standart donanıma bir bakın birde aynı klasmanda toyota ya bakın ondan sonra yorumlarınızı yapın fark orda ortaya çıkıyor. Ha tamam toyota kalitesini kimse yadsıyamaz belli bir kalitedir arıza vermemesiyle nam yapan bir araç eyvallah süperdir de ama citröeni bilmeden lütfen yorum yapmayın derim binin test edin ondan sonra farkı göreceksiniz. Fransızların gururu citröen dizel olması avantaj görülüyor fakat bence bu dezavantaj çünkü fransızların dizeli yaramaz en büyük sıkıntı burda başlıyo bana göre ve başka bir dezavantajı 1.6 motorda benzinli model yok hepsi dizel bunlar bana göre tek dezavantajı

ayrıca netteki araştırmalarımda çok güzel bir bilgiye rastladım yazan arkadaş her kimse sağolsun, merak eden arkadaşlar yazının devamında okuyabilirler.

yazı Alıntıdır..

''benim ençok begendigim araçlardan biriydi c5.öncelikle kullanılan hidraktif süspansiyon sistemi 10yıl garantili bir sistem ve citroenin ilk çıkardıgı modellerden birinde dahi bu vardı yani çok eski ve citroene özgü bir teknoloji.araç gerekli durumlarda baglı çalışan sensörler aracılıgıyla otomatik olarak aracı aşagıya ve yukarıya kaldıran bir sistemden ibarettir.yani hızlandıkça yere yaklaşan bu araç yavaşladıkçada otomatikman yerden yukseliyo.ayrıca sizde herhangi bir engebeli yolda manuel olarak aracı yukseltebilirsiniz.2.eldede biraz daha fazla zarar eder normal araçlara gore;çünkü lüks araçların hepsinin sorunu bu.ayrıca modellerinde kullanılan yüksek basınçlı direkt dizel enjeksiyonlu turbo dizel motor, hem teknolojisi hem performansı ile göz dolduruyo düşük yakıt maliyeti ve vergi avantajını birlikte sunuyor.

Donanım farkına göre C5 SX 1.6 HDI ve C5 SX PACK 1.6 HDI olarak iki model altında satışa sunulan dizel seçenekleri mevcut

Citroen C5'te ABS fren sistemiyle birlikte Acil fren destek sistemi (EBA) ve ESP fren sistemleri kullanılıyor. Sürücü ve yolcu hava yastıkları, yan ve perde hava yastıklarının yanı sıra sürücü diz hava yastığı da standart olarak yer alıyor. Olası bir darbede flaşörler otomatik devreye girerken yakıt akışı da eş zamanlı kesilerek tam güvenlik sağlanıyo.
Teknoloji açısından Citroen C5, Hidraktif III süspansiyon sistemi ile maksimum yol tutuşu ve konfor sağlanırken, hız sabitleyici ve limit aşım ikazı ile önemli bir özellik taşıyor. Çok yönlü bilgi ekranı, park sırasında gecikmeli sönen farlar, kendiliğinden devreye giren otomatik far sistemi, yağmur sensörü, Citroen C5'in sahip olduğu teknolojik alt yapısını yansıtıyo.
İç tasarımda ön konsol ve kapılar üzerinde kullanılan ahşap kaplamalar, kromajlı iç kapı açma kolları ve basamaklar, kadife kaplama koltuklar, sürücü kapısı alt aydınlatması; dış tasarımda, UV filtreli ön cam ve solar renkte camlar, sis farları, gövde rengi tamponlar, Citroen C5'in diğer fark ettiren örneklerini oluşturuyo.
Hıza duyarlı yükseklik ve derinlik ayarlı hidrolik direksiyon, direksiyondan kumandalı radyo CD, fasılalı, sıkışma önleyicili elektrik kumandalı ön ve arka camlar, elektrikli, hareketli, ısıtmalı yan aynalar, ön ve arkada yer alan hareketli kol dayanakları, tam otomatik sağ / sol ayarlı, polen ve koku filtreli elektronik klima otomobil konforunda aranacak özellikler olarak sıralanıyor.

C5 SX PACK 1.6 HDI modelinde ise ek olarak aliminyum alaşımlı jantlar, arka cam sileceği ve "pack otomatik" paketi (otomatik kararan elektrikli katlanabilir dikiz aynaları, geri vites hafızalı sağ dikiz aynası, ön ve arka park yardım sistemi) standart sunuluyor. Ayrıca, Citroen SX Pack 1.6 HDI seçeneğinde sunroof opsiyonel olarak yer alıyo...yeterlidir sanırım saygılar''

Başka bulduğum bir yazıca ise kullanıcı arkadaş çok güzel izah etmiş '' Yazı alıntıdır ''

''C5 kullanan biri olarak rahatlıkla şunu söyleyebilirim ki bu araba benim beklentilerimin çok üstünde. Onu rakiplerinden ayıran başlıca özellikleri :

1. Boyutlarıyla sınıfının en büyük aracı.

2. Avrupanın en güvenilir aracı (Bakınız Euro Ncap sonucu : 37 puan)

3. Sınıfında ve hatta daha üst sınıflardaki rakiplerinde olmayan Hidraktif Süspansiyon ve 5 yıl ya da 150.000km boyunca hiç bakım gerektirmemesi. 25 yıllık Citroenlerde daha süspansiyon sistemine el değmemiş citroenler olduğunu hatırlatırım.

4. Sınıfında bu fiyata başka hiçbir otomobilde bu kadar fazla donanım yok. Fiyat ve donanım olarak en yakın rakibi bu konuda Peugeot 407. Zaten parçalarının %70.i ortak.

5. 1.6 hdi motor yürür halde 1.7 ton ağırlığa rağmen banamısın demiyor. Sporcu bir karakteri yok ama kesinlikle of dedirtmiyor ve bu ağırlığa rağmen gayet ekonomik.

Birazda eleştirdiğim yanları :
1. Malzeme ve işçilik kalitesi kesinlikle bir Passat ya da Avensis ya da Vectra gibi değil ancak Peugeot 407.den daha iyi diyebilirim.

2. D segmentinde bence tüm otomobillerde mercekli far xenon olmasa dahi standart olmalı ancak C5.in sadece 2 litre versiyonlarının en üst donanım seçeneğinde mevcut. Bizlere ise opsiyonel olarak bile sunulmuyor.  ''

Kardeş sen zaten kafanda  C5 demişsin.  Bana kalırsa C5 alıp keyfine bakmalısın.

Bahsettiğin model C5 lerin görünümü maalesef hiç hoşuma gitmiyor. Donanım olarak o model C5 i bilmiyorum. Ama gelip de  Yeni model C5 mi ya da Avensis mi deseydin işte o zaman kıyasıya bir kapışma olurdu. O zaman ben C5 diyebilirdim. 

Şimdiden hayırlı olsun kardeş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 16, 2013, 19:05:54 »
Kapak jantli d segmenti arabadan hala donanım die bana bahsetmeyin ya sunroof bile opsiyonelmiş. Neyin kafasını yaşıyorsun İsmail arkadaşım.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 16, 2013, 19:10:15 »
Kapak jantli d segmenti arabadan hala donanım die bana bahsetmeyin ya sunroof bile opsiyonelmiş. Neyin kafasını yaşıyorsun İsmail arkadaşım.
avensis koyuveriyordu zaten sunroof... şu ülkede avensisin d segmentte en az donanıma sahip d segmenti araç olduğunu bilmeyen yok. sen inat ettin...
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 16, 2013, 20:12:34 »
Hemen satmatacagim dizel istiyorum ariza cikarirsa yaptiririm diyorsan c5 yoksa avensis
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 17, 2013, 09:18:28 »
Bir öğrencimin 2008 model C5 ini kullandım ve hali hazırda ara ara biniyorum.C5 hakikaten büyük bir araç.Kullandığım araç 1.6 dizel motora sahip.Araç motoru D sınıfı bir araç için fena değil.Ani kalkışlarda çok seri değil ancak yolunu aldınmı gidiyor.Koltukları kadife gibi bir kaplaması var.Aracın en sevmediğim yeri kalitesiz iç mekan malzemesi.Kapı kolları vs çok soyulmuş bir durumda idi.Auris'e laf ederken D segmenti 92000 kmdeki bir araca yakıştıramadım.Yol sesi fena değil,bagaj epey büyük.Arka diz mesafesi çok yeterli.Sonuç olarak alırmısınız deseniz bana göre değil derim.Ama heybeti ve dizel motoru için alacaklar olacaktır.Avensisle kıyaslar ise gerek tip gerekse malzeme olarak Avensis bana daha yakın ama onunda dizeli yok...
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 17, 2013, 10:31:14 »
Karsilastirma ayni segment araclar olmasina ragmen cok zor bir karsilastirma olmus, sebebi ise Dizel Benzinliye karsi biraz zor ve farkli karsilastirma. Araci alacaksiniz ama ortalama ne kadar km yapacaksiniz, bakimlarini nereye yaptiracaksiniz yani siz birebir ilgilenecek misiniZ? Eger servis yolu dusunulurse Citroen biraz can sıkar gibime geliyor ama yakit ekonomisi oldukca iyi olacaktir yani yuksek kmler yapacaksaniz C5 one cikar ama diger tarafta parcasi markette bile bulabileceginiz Avensis var bahsettiginiz araci kullandik 1 sene kadar performans olarak cok beklentiniz yoksa tercih edilmeli, 120 km ve ustu hizlarda aracin karakteri degisiyor gitmeye basliyor :) servis yolu dusunurseniz Avensiste agir bakimlarda yorar. Simdilik aklima gelenler.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Kilometre: 52000
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 17, 2013, 11:09:50 »
2012 kasım ayında Avensis Elegant Ekstra sahibi oldum.Daha önceki arabam cıvıc ti.Ankara'nın en soğuk günlerinde 8,8 ile gezdim.Şu an havaların ısınmasıyla 8,4 cıvarında, şunu söylemek istiyorum.Şayet çok binmiyorsanız sakin kullanımda çok fazla yakmıyor ve konfor anlamında on numara diyebilirim.Lpg'ye uyumuda ayrı bir konu, alırken çok araştırmıştım sorunsuz bir araba olduğunu söylemişlerdi. beş ay önce bin km bakımına gittiğimde servis müdürü uzun süre sohpet etmiştik. Bunlar bakımdan bakıma kaput açar merak etmeyin demişti.İnşallah öyle olur Saygılarımla,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Mayıs 17, 2013, 11:23:20 »
2012 kasım ayında Avensis Elegant Ekstra sahibi oldum.Daha önceki arabam cıvıc ti.Ankara'nın en soğuk günlerinde 8,8 ile gezdim.Şu an havaların ısınmasıyla 8,4 cıvarında, şunu söylemek istiyorum.Şayet çok binmiyorsanız sakin kullanımda çok fazla yakmıyor ve konfor anlamında on numara diyebilirim.Lpg'ye uyumuda ayrı bir konu, alırken çok araştırmıştım sorunsuz bir araba olduğunu söylemişlerdi. beş ay önce bin km bakımına gittiğimde servis müdürü uzun süre sohpet etmiştik. Bunlar bakımdan bakıma kaput açar merak etmeyin demişti.İnşallah öyle olur Saygılarımla,

Sizin araciniZ Valvematic oldugu icin seri kullansaniz dahi cok abarti yakit tuketimi cikmaz ortaya :)

Simdi reklamlarda goruyorum bazi araclar tam hatirlamiyorum nasildi reklam ama gereksiz piston calismasini anlatiyor halbuki Valvematic bunu uzun suredir yapiyor :)
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '07
  • 9 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 17, 2013, 11:29:57 »
Araç tercihinize saygı duyuyorum ancak benzinli bir avensisin herhalde karşılaştırılacağı son araç dizel bir citroen olmalı.  :DUR:
3) 2020 Peugeot 3008 1.6 Active Life Prime Ed., 2007 Toyota Yaris 1.0 Terra
2) 2012 Avensis Elegant Extra, 2012 Auris 1.33 Comfort
1) 2005 Focus Collection 1.6i HB.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Kilometre: 52000
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mayıs 17, 2013, 11:32:09 »
Çok doğru söylüyorsunuz.Seri kullanımda da çok farketmiyor.Hemen hemen aynı diyebilirim.Kullanım tarzımız böyle işte.Ama uzun yolda sürat yaparım.Zaten uzun yolda da yakıt konusunda bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mayıs 17, 2013, 11:39:35 »
Çok doğru söylüyorsunuz.Seri kullanımda da çok farketmiyor.Hemen hemen aynı diyebilirim.Kullanım tarzımız böyle işte.Ama uzun yolda sürat yaparım.Zaten uzun yolda da yakıt konusunda bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum.

O yuzden benzinli araca gecis yaparsam yuksek ihtimal Valvematic olacak. Konuda bahsedilen 110 bglik Vvti'lar.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mayıs 17, 2013, 12:28:38 »
Arabayı kendiniz için alıyor, artı eksileri sizi tatmin edip genel olarak da içinize siniyorsa hangisini istiyorsanız onu alın. Kullanacak olan sizsiniz. İçinize sinmeyen bir araca binmek sevmediğin bir işte çalışmak gibidir. Hayırlısı olur inşallah.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #34 : Mayıs 17, 2013, 20:01:36 »
Herkese çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için  :)

valla hangisine cevap vereyim bilemedim baya yorum gelmiş 1-2 gün giremedim :) ama genel olarak şunu söyleyim araştırmalarıma göre iç mekan kalitesi olarak citröen o modellerde gerçekten avensise göre kötü kolay aşınabilmesi vs. kullanıma göre değişir ama genede kötü bunda hem fikirim eyvallah ama konfor deyince orda duracaksın hemşerim derim yani çünkü kesinlikle test edilmesi gereken bi araç tavsiye ederim yani üst düzey konforu var ayrıca arıza ağırlıklı yorumlarda gelmiş o konudada şunu söyleyim çok titiz bir kullanıcıyım yürüyen aksamında tık gelse rahatsız olurum ve soluğu ustamın yanında alırım o yönden bi sıkıntı yok ve parça olarak da citröen de bi sıkıntı olacağını düşünmüyorum çünkü usta bu işlerin içinde bulunabiliyor ankara da ikamet ettiğim için bi sıkıntı olmaz sanırım.
Yakıt konusuna gelince, citröen dizel 1.6 ama toyotayı alınca benzinli kullanmayacağız ki zaten direk lpg taktırırız veya alacağımız arabada lpg olur büyük ihtimalle o yüzden toyota bile olsa yakıt olarak çok fark edeceğini düşünmüyorum ama bagaj hacmi olarak dizel çok iyi rahat oluyor bide tabi riski yok,

Bu arada kafayı c5 e felan takmadım arkadaşlar rahat olun toyotanın kalitesini biliyorum az çok, tecrübem fazla olmadı ama kötü diyen olmadığı için sıkıntı yok yani :)
Daha araba araştırmaktayız hayırlısı olsun bakalım ben ikisine de gönlüm var ama ağır basan tarafıma göre c5 fakat her ne kadar binmek için de alsak acil bişey olur satmak zorunda kalırız felan o yüzden toyota diyorum ikinci el piyasası çok güçlü bi marka göz ardı edilemez yani bu durum bakalım hayırlısı olsun ya nasip kısmet
Opel corsa

TOYOTA COR'ONA :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çıkarım senle her yola , Toyota ~ :)
    • Artistik Buz Pateni / Çeliği
  • 19 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mayıs 18, 2013, 00:12:17 »
Citroen tamamen elektrik ve sürekli elektrik arızası veren bir araç , Toyota forumundayız diye demiyorum ama tavsiye etmem
'    Peugeot RCZ 1.6 Thp 153 PS    '